Rechinii financiari gen Soros isi tin banii cash! SE PREGATESC PENTRU UN DEZASTRU FINANCIAR DE TIP “ARMAGEDON” IN S.U.A.

22-07-2011 49 secunde Sublinieri

În urmă cu doar două zile, a apărut o informaţie potrivit căreia investitorul american George Soros a decis să ţină CASH 75% din activele fondului său de investiţii Quantum Endowment Fund. V-aţi întrebat vreo clipă care este motivul pentru care cineva cunoscut drept geniul ingineriilor financiare decide să păstreze lichidităţi în valoare de aproape 20 de miliarde de dolari?

Răspunsul trebuie citit printre rândurile celui oficial care arăta că fondul de investiţii aşteaptă noi oportunităţi investiţionale. Realul motiv este acela că bancherii şi investitorii de pe Wall Street se pregătesc de un eventual dezastru, aşa cum face de altfel, chiar Banca Centrală a Americii, Federal Reserve, scriu americanii de la New York Times, care arată că această mişcare este una tipică pentru fondurile speculative înainte de un mare eveniment care poate avea consecinţe de natură financiară.

Practic, aceste fonduri încearcă prin poziţiile pe care le adoptă să-şi diminueze riscurile şi să poată, dacă este posibil, să câştige indiferent de deciziile pe care le ia mediul politic. Fedul american se pregătește “activ” pentru intrarea în faliment a Statelor Unite, se arată într-un material publicat de Reuters, care citează un oficial al Băncii Centrale Americane.

Charles Plosser, președinte al Philadelphia Federal Reserve, a declarat pentru Reuters că instituția condusă de Ben Bernanke lucrează cot la cot cu Trezoreria Americană, pregătindu-se pentru momentul din 2 august, în care America va rămâne fără bani. Informația vina la o zi după ce fostul consilier al președintelui Obama a declarat că ar putea urma un Armageddon Financiar. (…)


Categorii

1. DIVERSE, Criza datoriilor suverane, Criza mondiala

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “Rechinii financiari gen Soros isi tin banii cash! SE PREGATESC PENTRU UN DEZASTRU FINANCIAR DE TIP “ARMAGEDON” IN S.U.A.

 1. Este si normal sa procedeze asa, mai ales daca are informatii confidentiale din culise. De ce sa investeasca acum, cand dupa dezastrul financiar cu aceiasi bani poate cumpara totul pe nimic. Evident ca cei 75% cash, sunt din aur.

 2. Amenintarile si pusul pistolului la tampla au fost unul dintre mijloacele folosite de bancheri inca de la inceput pentru a determina politicienii sa accepte “planul de salvare”, adica salvarea bancilor de la faliment si pomparea de bani de la stat catre banci.

  Ma indoiesc ca “cash” in contextul asta inseamna ca Soros chiar are banii acasa in pusculita, ci probabil se refera la faptul ca ii tine intr-un cont la vedere – deci tot in banci – , nu ii are investiti pe termen mediu-lung, tocmai pentru a putea beneficia de oportunitatile care apar. Ca exemplu, cand a fost criza de lichiditati de la noi, cine a avut bani a putut obtine dobanzi de 12-13% pe cand cei care aveau banii blocati in depozite pe mai multe luni, castigau dobanzi mult mai mici. Nu vreau sa mai elaborez si despre banii care se pot face prin tranzactionarea valutelor, fluiditatea fiind atat de mare, cine are sange rece – si Soros are – poate sa se arunce si de aceea isi pastreaza banii cash, probabil intr-o moneda, ca sa poata cumpara alta moneda cand pretul este interesant. De exemplu, acum francul elvetian este supraevaluat si este foarte posibil ca sa mai creasca. Insa daca problema datoriei se va rezolva, francul va pica si dolarul va creste din nou. Cine doreste insa sa riste, poate cumpara franci elvetieni si sa astepte pana in momentul imediat anterior rezolvarii problemei cand trendul se va inversa.

 3. La primul paragraf ma refeream la termenii bobastici gen “armaghedon financiar”. Uneori executivii americani folosesc astfel de amenintari pentru a convinge corpul legislativ sa adopte amumite masuri. Care ar fi miza in momentul de fata? Evident, miza suprema este <>, adica punerea tiparnitei pe foc continuu. Sau macar marirea acestei limite. Este greu de crezut dar se pare ca aceasta este paradigma vremurilor pe car ele traim: tiparirea de bani de cei care pot si saracirea celor care sunt la baza piramidei in fluxul banilor.

  Pentru a reusi insa aceasta eliminare senatorii si deputatii americani trebuie sa fie speriati asa cum au fost speriati la primul bailout cand au fost amenintati cu legea martiala daca nu voteaza salvarea bancilor (http://www.freerepublic.com/focus/f-news/2142512/posts)

  Banuiala mea va fi ca ridicarea limitei va fi votata cu o zi doua inainte de expirarea termenului, dolarul va rasufla usurat si armaghedonul va mai intarzia putin.

 4. @Gigel Chiazna: de fapt, cred ca e vorba aci numai de o piesa dintr-un puzzle mult mai mare.

  Tehnicile la care faceti referire sunt destul de cunosctute, aplicate si ras-aplicate de multa vreme. Acum insa beneficiaza si de un teren propice dat fiind ca, la acest moment, au la dispozitie atat vectori de propagare rapida (social media, jurnalism online tabloidizat, televiziune “interactiva” etc) dar si un public re-educat in acest sens (superficial, reactionand puternic emotional, mai ales la frica sau excitanti puternici); un public care la randul sau functioneaza si ca vector.
  De unde si testele (cum au avut loc si pe la noi) virale, mai mult sau mai putin evidente din ultima perioada.

  Pentru cei interesati, un link util in ceea ce priveste o parte a acestor tehnici, cele din seria FUD (frica-incertitudine-indoiala): http://en.wikipedia.org/wiki/Fear,_uncertainty_and_doubt
  http://www.catb.org/jargon/html/F/FUD.html

  In legatura cu securitatea (aici e vorba de industria in cauza dar se poate extinde):
  http://en.wikipedia.org/wiki/Fear,_uncertainty_and_doubt#Security_industry_and_profession

  sau, in legatura cu utilizarea in politica: http://en.wikipedia.org/wiki/Fear,_uncertainty_and_doubt#Non-computer_uses

  Si, o alta tehnica (iarasi, exemplificarea vine din zona IT) pe care o puteti regasi utilizata in varii campanii de propaganda (cele legate de drepturile omului sunt primele care imi vin in minte): http://en.wikipedia.org/wiki/Embrace,_extend_and_extinguish

 5. Pingback: PANA UNDE VA MERGE COMEDIA AMERICANA? SUA, la cateva zile de intrarea in incapacitate de plata/ FMI cere ridicarea plafonului si vorbeste despre un soc grav
 6. PUN DIAVOLII ASTIA CEVA LA CALE … O CRIZA ALIMENTARA …APOI CINE STIE …INFRICOSATUL RAZBOI …INSCAUNAREA FIAREI … POCAINTA FRATILOR,POCAINTA SI LACRIMI SA NE IERTE DUMNEZEU IN AL 12 CEAS,CAI VAI SI AMAR CE SE INTAMPLA…IERTARE MULTA

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare