CUTREMUR PUTERNIC IN 2012, IN ROMANIA, prevazut stiintific de seismologul George Purcaru

6-12-2011 4 minute Sublinieri

Seful Sectiei de Predictie a Comisiei Europene de Seismologie, George Purcaru, considera ca in 2012 s-ar putea produce un cutremur major in Romania.

“Primul mare escroc al României este Hâncu, Mărmureanu este cel de-al doilea”.

PANA ATUNCI, NE CUTREMURAM DIN TEMELIILE NOASTRE NATIONALE, SOCIALE SI ECONOMICE…

Profesorul seismolog George Purcaru, deţinătorul recordului pentru cea mai exactă predicţie din lume, anunţă un cutremur puternic în viitorul apropiat.În 2010, la Congresul european de seismologie de la Montpellier, profesorul de la Universitatea “J.W. Goethe” din Frankfurt şi preşedintele Secţiei de Predicţie al Comisiei Europene de Seismologie George Purcaru a prezentat o predicţie pentru Vrancea în 2012. Lucrarea este o completare a unui studiu mai vechi, care anunţa drept probabil un seism mediu în perioada 2000- 2012. Cutremurul, pe care profesorul îl prevede între 6,34-7,1 pe scara magnitudine– moment, este estimat a fi unul mediu. Cercetătorul spune că, deşi anul 2012 nu poate fi considerat absolut fix, o eroare de un an este acceptabilă ştiinţific. Purcaru mai spune că cercetătorii români sunt la curent cu această dezvăluire deoarece a vorbit cu ei la Congresul din Franţa, când au cerut să afle cum s-a ajuns la această dată.

Studiul despre cutremurul din 2012 a început în 1979. Dar din lista de cutremure studiate (începea cu anul 1100) lipseau două. După ce cercetătorii ruşi în seismologie au aflat de graficul său, i-au oferit informaţiile despre cutremurele lipsă. În 2008 a făcut rectificarea, iar în 2009, la un Congres ce s-a ţinut în Statele Unite, “European Seismology Calculation“, profesorul a vorbit pentru prima dată despre cutremurul ce ar putea să aibă loc în România în 2012.

România nu are cutremure majore

Preşedintele Secţiei de Predicţie a Comisiei Europene de Seismologie spune că în ţara noastră cel mai mare cutremur poate atinge 8 grade pe scara Richter. “În România, cutremurele mai mari pot avea o magnitudine de 6 până la maximum 7,7 (+-0,1) grade pe scara Richter”, este părerea cercetătorului. El adaugă că aceasta este o apreciere aproximativă, rezultată în urma multor calcule. George Purcaru a studiat cutremurele ce au avut loc în ţara noastră, începând cu anul 1107. “Nu există documente care să ateste valorile tuturor cutremurelor cu exactitate. Dacă în cazul cutremului din 1977 avem magnitudinea exactă (7,5), în cazul cutremurului din 1940 toate datele au dispărut”, spune Purcaru. Despre cutremurul din 1940 se ştie însă că “s-au mişcat lămpile până la Moscova”.

“Până în 1974, unii cercetători au considerat greşit că pe teritoriul ţării noastre există două plăci, ce produc cutremurele. Este fals, deoarece noi suntem în interiorul plăcii eurasiatice”.

O PLECARE LEGALĂ

Poveste de viaţă şi de emigrare

“În 1972 are loc Congresul de Seismologie la noi în ţară. Eu îmi dădeam doctoratul în matematică şi aveam trei lucrări pe care voiam să le prezint. Pe atunci nimeni nu discuta în Europa de problema predicţiilor. Eu urma să-mi dau doctoratul cu Octav Onicescu, faimos în teoria probabilităţilor. Am făcut o lucrare de predicţie în seismologie, dar pur matematică”, povesteşte Purcaru.

Pe lângă aceste studii, Purcaru urmase cursurile de Astronomie şi Seismologie la Institutul de Astronomie şi Seismologie. “La pauză au venit trei norvegieni la mine de la Norsar (Royal Norwegian Council for Scientific and Industrial Research – n.r.), nu ştiam cine sunt, şi mi-au cerut să le dau lucrarea de predicţie. Am spus că nu este lucrare, ci notiţele mele, dar le-am dat-o. Au revenit a doua zi şi miau spus că mă invită să lucrez pentru un an de zile la Norsar”, rememorează Purcaru.

“Eu pe atunci mergeam la institutul de matematică şi am văzut că Zoe Ceauşescu ajuta matematicieni să plece din ţară. Zvonurile spuneau că ea a iubit un bărbat, un matematician. Şi că mama ei l-a omorât pe băiatul acesta. Ca răzbunare, îi ajuta pe matematicieni. Eu le-am cerut norvegienilor să-mi trimită toate actele. Într-o lună primisem tot, inclusiv bilet de avion. Am făcut dosarul şi l-am trimis la cadre. Acolo mi se spune:«Tovarăşu Purcaru, dumneavoastră nu puteţi părăsi ţara». Am întrebat de ce. «Păi cine pleacă peste şase luni în străinătate şi nu este membru de partid, tovarăşa Elena Ceauşescu nu este de acord». Ea era preşedinta CNST-ului. În 1974 am reuşit să plec şi în timpul acesta norvegienii mi-au trimis în fiecare an biletul de avion. Şeful de la cadre descoperise că pot pleca în străinătate peste şase luni dacă semnează un vicepreşedinte al consiliului de miniştri. Şi acesta a fost Ion Păţan. Am plecat legal, n-am fugit pentru că altfel n-aş fi putut să mă angajez la o Universitate”, subliniază Purcaru.

Acum profesorul seismolog are dublă cetăţenie, româno-germană.

Când a plecat, Securitatea a vrut să-l păcălească şi să-l facă să plece cu paşaport de serviciu –pe motiv că-şi păstrează şi salariul din România. “Dar ştiam de la Institutul de Matematică că dacă rămâi, te pune să plăteşti toată şcoala. I-am zis atunci: «Dă-mi paşaport de turist că cutremurele n-au graniţe», şi i-am dat şi nişte bani şefului de la cadre”.

EŞEC. Purcaru a anticipat cutremurul din 1977 cu trei ani înainte, dar avertismentele lui nu au fost ascultate

Profesorul George Purcaru a anticipat cutremurul din 1977 cu patru ani mai devreme, fapt atestat de o lucrare. A fost prima lui predicţie seismologică.

“Lucrarea din 1974 am prezentat- o în faţa tuturor marilor seismologi ai lumii. Am făcut-o în Norvegia, apoi am plecat cu ea la Cambrige să o arăt. Tot în 1974 a avut loc Congresul European de Seismologie de la Trieste. Au fost şi români acolo. Mai mult Radu Cornel a sunat la Norsar şi a cerut lucrarea mea şi a primit-o“, povesteşte Purcaru. El adaugă: “După cutremurul din 1977 am vrut să vin în România, dar şeful secţiei de seismologie, Radu Cornel, a spus că eu sunt fugit din ţară şi a dat indicaţii ambasadei din Germania să nu mi se dea viza să intru în ţară. Înainte de cutremur, directorul Institutului meu a fost foarte încântat de această predicţie şi a apărut în presa germană, într-un ziar anticomunist. Mi s-a luat un interviu şi la finalul acestuia jurnalistul o acuza pe tovarăşa Elena Ceauşescu că nu se ocupă de ştiinţă. Or, ea era preşedinta CNST-ului. Din cauza acestui interviu n-am mai fost primit în ţară”.

Cearta cu Mărmureanu

Contradicţiile dintre seismologul Geoge Purcaru şi directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului Gheorghe Mărmureanu sunt binecunoscute şi nu de puţine ori al doilea a fost acuzat de amatorism de către profesorul George Purcaru.

Anul trecut preşedintele Comitetului Europen pentru Seismologie de pe lângă Comisia Europeană a infirmat ştirea cu privire la iminenţa unui cutremur devastator în Vrancea. “Este o minciună totală ce s-a scris despre Aleksandr Kendzera, directorul adjunct al Institutului de Geofizică al Academiei ucrainene. El nu a afirmat niciodată că va fi un cutremur de magnitudinea 7 în România. Canalul TV 24 de la Kiev a lansat zvonul că va fi un asemenea cutremur. Gheorghe Mărmureanu l-a atacat pe nedrept când a spus că ucraineanul vrea să câştige bani în acest mod. Ucraineanul nu l-a cunoscut niciodată pe Mărmureanu”.

Mai mult, Purcaru spune că Aleksandr Kendzera a sctris o scrisoare oficială către Comitetului European pentru Seismologie de pe lângă Comisia Europeană în care dezminte aceste zvonuri. “Primul mare escroc al României este Hâncu, Mărmureanu este cel de-al doilea”, concluzionează Purcaru, referindu- se la predicţii seismologice în care susţine căMărmureanu nu are pregătirea necesară”.

CV

Palmaresul lui George Purcaru


Profesorul George Purcaru a elaborat o scară de magnitudini care- i poartă numele. Este membru pe viaţă al Societăţii Americane de Seismologie, profesor la Universitatea “J.W. Goethe” din Frankfurt, membru al Comisiei Europene de Seismologie şi Preşedinte al Secţiei de Predicţie a Comisiei Europene de Seismologie pe care a şi înfiinţat-o în 1984.

De asemenea, profesorul este cel care acordă avizul la tezele de doctorat în seismologie la Universitatea Osmania, Hyderabad India şi expert NATO. George Purcaru are peste 170 de lucrări publicate în toată lumea.

A fost inclus în 2006 în galeria cetăţenilor de onoare ai Municipiului Tecuci, iar o stradă din oraşul Tecuci îi poară numele.

Profesorul are la activ patru predicţii referitoare la cutremure majore care s-au adeverit. Cel dintâi s-a produs în România, în 1977, al doilea a zguduit Italia în 1981, iar profesorul a avertizat doar asupra locului. Următorul seism, cel din Insulele Aleutine (1994), care i-a adus şi recunoaşterea pentru cea mai exactă predicţie din lume (loc, perioadă şi magnitudine), l-a prezis alături de doi americani. Al patrulea este cel din Insulele Solomon (2007) – a anticipat locul şi magnitudinea.


Categorii

1. DIVERSE, Dezastre, calamitati

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “CUTREMUR PUTERNIC IN 2012, IN ROMANIA, prevazut stiintific de seismologul George Purcaru

 1. Ne-a mai spus că o să ne pască un mare cutremur şi blocurile din Bucureşti vor ajunge ca şi cutiile de chibrituri. (Parintele Arsenie Boca).

  Doamne, Iisuse Hrisoase, Fiul lui Dumnezeu, invredniceste-ne Tie sa-ti urmam!

 2. La sfârşit, pentru fiii lui Core, pentru cele ascunse, psalm XLV

  1 Dumnezeul nostru, scăpare şi putere, ajutor întru primejdiile ce ne-au aflat pre noi foarte.

  2 Pentru aceea nu ne vom teme când se va clăti pământul şi se vor primeni munţii în inimile mărilor.

  3 Sunară şi se turburară apele lor, turburară-se munţii cu tăria lui. (Strigare)

  4 Pornirile râului veselesc cetatea lui Dumnezeu, sfinţi lăcaşul Lui cel înalt.

  5 Dumnezeu e în mijlocul ei: şi nu se va clăti, ajuta-i-va ei Dumnezeu de către

  dimineaţă, dimineaţă.

  6 Turburară-se limbile, plecară împărăţii; dat-au glasul Lui Cel înalt, clătină-se pământul.

  7 Domnul puterilor, cu noi, Sprijinitor nouă, Dumnezeul lui Iacov. (Strigare)

  8 Veniţi şi vedeţi faptele lui Dumnezeu, carele au pus semne pre pământ, ridicând războaie până la marginile pământului.

  9 Arc va sfărâma şi va frânge arma şi scuturile va arde cu foc.

  10 „Lăsaţi lucrul şi cunoaşteţi că Eu sânt Dumnezeu; înălţa-Mă-voi întru limbi, înălţa-Mă-voi pre pământ”.

  11 Domnul puterilor, cu noi, ajutor nouă, Dumnezeul lui Iacov. Slava.

  La ziua cea mai înainte de sâmbătă,
  când se locui pământul;
  laudă cântării lui David XCII

  1 Domnul au împărăţit, cu bunăcuviinţă Se îmbrăcă, îmbrăcă-Se Domnul în putere şi Se încinse.

  2 Pentru că-Şi întări lumea, carea nu se va clăti.

  3 Gata e scaunul Tău, de atuncea din veac eşti Tu.

  4 Ridicară râurile, Doamne, ridicară râurile glasurile lor,

  5 Ridica-vor râurile sfărâmăturile lor, de glasuri de ape multe.

  6 Minunate-s ridicările mării, minunat e întru cele înalte Domnul.

  7 Mărturiile Tale se încrezură foarte, casei Tale se cuvine sfinţire, Doamne, întru îndelungare de zile.

 3. Cel ce vezi fața cea de nevăzut a lui Dum­nezeu, Care șade în ceruri și se uită pe pământ cu gândul și-l face pe el de se cutre­mură, pe Acela roagă-L să mă mântuiască, sfinte îngere. – CANONUL INGERULUI PAZITOR – Cantarea a 3 a

  PS: CutreMurele sunt prin ingaduinta lui Dumnezeu. Omul nu poate sa le prevada.

 4. Pingback: 20 de cutremure in Campia Romana si Vrancea, pe 1 si 2 ianuarie 2012 - Razboi întru Cuvânt
 5. In privinta previzionarilor de cutremure ar fi bine sa ne mai lase, ca numai Dumnezeu stie cand vor fi, cum vor fi, cat de mari si ce consecinte vor avea. Populatia e bine sa invete ce are de facut in cazul unui astfel de eveniment si nu sa se ia dupa unul sau altul care vrea sa-si faca publicitate, speculand temerea indusa de seism. Bine e sa se construiasca cu cap si nu in maniera hairupista, sa se consolideze cladirile cu risc seismic si ce va vrea Dumnezeu. Cu o moarte toti suntem datori.
  Sa inmultesc proorocii mincinosi! E profesor, cu studii inalte, cu putere mare de decizie in domeniul sau profesional, dar nu e Dumnezeu sa le stie pe toate.
  Mai erau cativa “cutremurati” gen Hancu, Istrate. Sa fim seriosi! Vanatori de publicitate! Asa sa fie, cum spun ei, si sa nu-i crezi, ca nu-s Atoatecunoscatori.

 6. @ Bellum:

  Cititi mai atent. Nu e deloc in aceeasi categorie cu Hancu si Istrate.

 7. Pingback: Din nou DESPRE CUTREMUR. Seismologul Dan Rau: “nu trebuie sa mire pe nimeni DACA VINE UN SEISM PUTERNIC” [VIDEO] - Razboi întru Cuvânt
 8. Pingback: Marmureanu este “razgandeanu”: este posibil un CUTREMUR de 6-7 grade in acest an - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 9. Normal că trebuie să avem cutremure,doar România stă pe falii tectonice permanent frământate sub influența faliilor tectonice importante care destabilizează în timp și faliile noastre cu cutremure mici săptămânale,medii lunare și mari,cu distrugeri,două pe generație.

 10. Pingback: Seismologul Mircea Radulian: AM INTRAT INTR-O PERIOADA DE CUTREMURE MARI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 11. Pingback: Predictie corectata sau eronata? Seismologul George Purcaru crede ca Romania va fi lovita de un CUTREMUR PUTERNIC in 2013 - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare