CIRCUL ECUMENISMULUI, acum si la propriu. “Slujba” ecumenista la Circul de la Monaco cu participare ortodoxa – inclusiv romaneasca… [VIDEO+FOTO]

12-02-2013 2 minute Sublinieri

CircEcumenic8

Daca crestinii primelor secole erau devorati in circurile romane de catre lei, in vremurile actuale unii crestinii se dedau de buna voie devorarii fiarei ecumeniste tot in circ…

Pentru a 12-a oara, anul acesta, Circul de la Monaco a primit in sanul sau slujba ecumenista, cu ocazia Saptamanii de rugaciune pentru unitatea crestina.  Intrarea in arena circului a fost condusa de un preot catolic care, asemenea Cantaretului din Flautul Fermecat, a adus pe scena, pe langa copii, si pe ceilalti reprezentanti din cultele protestante, anglican, armenian, catolic si ortodox. Astfel, nu putem decat sa vedem cum trambita ecumenista anunta sfarsitul vremurilor.

Motivatia alegerii spatiului circului pentru slujba ecumenista ne este data prin coincidenta datei Festivalului International al Circului de la Monte-Carlo cu “Saptamana de rugaciune pentru unitatea crestina“. Sa fie oare o simpla coincidenta din moment ce duhul spectacolului anima ambele manifestari? Aceasta explicatie este completata de Arhiepiscopul catolic Bernard Barsi, care in interviul luat de Kto.tv spune ca: “circul reprezinta armonia; pista circulara fiind spatiul unitatii si unde toate privirile sunt atrase spre lumina cerului“. Cerul insa este acoperit de panza cortului de circ si ramane, din pacate, impenetrabil privirilor ecumeniste orbite de lumina reflectoarelor circului, pe care o confunda cu lumina dumnezeirii.

Asa cum au anuntat organizatorii evenimentului, “elefantii, felinele, clovnii si acrobatii au cedat pista” acestei “liturghii solemne unice“, insa ele s-au regasit pe vesmintele clericale ale diferitelor confesiuni. Si daca noi ne-am obisnuit sa vedem tesute pe vesmintele preotesti si arhieresti cruci si chipul lui Hristos, de data aceasta, crucea s-a pus alaturi de clovni colorati si de alte elemente reprezentative ale circului.

Slujba ecumenista, sau spectacolul, a fost o imbinare de “momente de rugaciune” cu numerele artistilor. Arhiepiscopul catolic vazand o continuitate intre acestea, caci “ei fac numarul lor sub forma de rugaciune. Este maniera lor de a se exprima in rugaciune, in dimensiunea lor spirituala“.  Insa, pe aceasta cale, am putea spune mai degraba ca rugaciunea este afundata in mlastina confuziei totale, nemaistiindu-se cum poate fi ea convorbire cu Dumnezeu.

Evanghelia ortodoxa si-a facut intrarea pe arena circului, atat la inceputul deschiderii, cat si prin citirea Fericirilor de catre un preot catolic, urmand ca, in mod evident, sa ajunga mai apoi pe masa altarului intr-o biserica. Fiind scoasa din spatiul liturgic, ca de altfel si icoana Sfintilor Petru si Pavel, se ajunge la subminarea evlaviei crestinul nostru, omul nemaistiind sa cinsteasca cele sfinte.

Mai apoi sa nu uitam si ca in Predica de pe Munte, Mantuitorul fericise in special pe toti cei care vor suferi din pricina credintei crestine. La fel, cand se desparte de ucenicii Sai, El descrie din nou necazurile celor ce vor crede intr-insul si vor urma invatatura Sa. Ucenicii sa nu se astepte, de pe urma propovaduirii Evangheliei, la iubirea, recunostinta sau aprobarea oamenilor, ci dimpotriva: increstinarea popoarelor va necesita, pentru dansii, un lung drum de privatiuni, suferinte si necazuri. De aceea Domnul spune: “De va uraste pe voi lumea, sa stiti ca pe Mine mai inainte de voi M-a urat. De ati fi din lume, lumea ar iubi ce este al sau; dar pentru ca nu sunteti din lume, ci Eu v-am ales din lume, pentru aceasta va uraste lumea.” (Ioan XV, 18-19).(1) La slujbele ecumeniste  vedem in schimb altceva, si anume ca cei care participa la ele reusesc sa se impace cu duhul lumii, iar dragostea propovaduita de ecumenism pare ca depaseste cuvantul evanghelic.

In continuare vedem cum sarutarea pacii ecumeniste s-a dat intre toti participantii, pe fondul unei muzici de clarinet foarte antrenante, iar in final reprezentanti ai Bisericii Ortodoxe au binecuvantat participantii la acest eveniment (a se vedea de la minutul 54 din filmul de mai jos). Acestia au fost Parintele Michel Seliniotakis din Biserica Ortodoxa Greaca, de la Nisa, si Parintele Radu Totelecan, din Biserica Ortodoxa Romana, tot de la Nisa.

Nu putini dintre ortodocsii care participa la astfel de spectacole ecumeniste incearca sa-si linisteasca constiinta ca ei aduc o marturie adevarata in mijlocul celor care s-au indepartat de calea cea dreapta a Bisericii, fara sa ia in considerare ca de fapt ei se amesteca, si amesteca cele ale luminii cu intunericul. Dar oare ce partasie au acestea?

Oare sacrificiul de sine, jertfa se propovaduiesc pe scena? Intr-un anume sens am putea spune ca da, daca, prada ignorantei, unii ortodocsii ajung sa fie un fel de tapi ispasitori ai unor programe semnate de organizatii bisericesti. Dar, in mod autentic jertfa de sine nu poate avea loc decat intru adevar, altfel este cu totul altceva.

Biserica Ortodoxa nu a iubit publicitatea, nu s-a dat in spectacole, nu a tinut sa-si faca o imagine placuta lumii, caci exteriorizarea, vizibilitatea, zgomotul tin de o cultura limitata, trufasa si ipocrita. O lume care incearca sa-si epuizeze existenta la nivelul spectacolului public, nu are nimic in comun cu cultura Evangheliei, ci din contra. Intalnirea omului cu Dumnezeu, care este miezul evenimentului bisericesc, se intampla in inima omului, in adancul de nepatruns al fiintei lui, nu in afara(2)Omul launtric nu se descopera in sunete de famfara.

In loc sa evanghelizeze lumea, sa o imbisericeasca, s-a ajuns la o rasturnare a lucrarii Bisericii, care se patrunde de duhul lumescPentru niste ratiuni lipsite de sfintenie s-a ajuns ca reprezentanti ai Bisericii sa mearga in cardasie ecumenista la circ.  Imaginea aceasta despre crestini este cea care se vrea sa se imprime lumii, asa cum declara Arhiepiscopul catolic, caci acest spectacol aduce o mare cunoastere, in special pentru persoanele care nu sunt foarte credincioase, carora le da intr-adevar imaginea pe care toti crestinii o cauta impreuna pentru a merge spre unitate, si sa fie intr-o zi cu adevarat uniti in aceeasi credinta in Hristos“. 

Asadar crestinismul lumii de maine se vrea a fi imbibat de duhul spectacolului si sa ofere circul. Atata timp cat se va da poporului “paine si circ” se va putea conduce omenirea in directia dorita, si omul va putea fi usor manipulabil.

In plus, asa cum de mult am putut sa vedem,  albina trage la floare si circul la circ…

 PREZENTAREA KTO.TV 

CIRCUL ECUMENIST DE LA MONACO DIN 2013
(recomand doar baleierea filmului si nu vizionarea lui in intregime)

IMAGINI: 


Categorii

"Reforma" in biserica/ aggiornamento, 1. DIVERSE, Ecumenism, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri..., Papa (Papism), Video

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

35 Commentarii la “CIRCUL ECUMENISMULUI, acum si la propriu. “Slujba” ecumenista la Circul de la Monaco cu participare ortodoxa – inclusiv romaneasca… [VIDEO+FOTO]

 1. Se aproba legal homoxexualitatea si are loc si ecumnenismul.Vine anticristul.

 2. Mă mir că K.Kenneth nu a servit acolo și nu le-a făcut și el niște dedicații muzicale participanților, ca să iasă un circ mai show-istic…

 3. Nu-mi vine sa cred ca parinti ortodocsi au participat la asa ceva ! Nu stiu de parintele grec, dar cel roman avea oare binecuvantare de la IPS Iosif ?
  Daca avea…e trist 🙁

 4. Tot mai bine: circ ecumenist. Poate văzând acestea îşi vor da seama creştinii, că tocmai acolo NU este Dumnezeu. Şi nu mă refer cu nimic la simplul circ, pe care mulţi îl iubim şi-l căutăm din când în când, copii mai mici sau mai mari fiind.

 5. Mai o cuvantare, mai un numar mic de acrobatie… Mai o rugaciune, mai un giumbusluc..
  Apoi, solemn, se iese cu Evanghelia si toata lumea se ridica in picioare… sublim, nu? Iti pot da si lacrimile!
  Toti, oameni onorabili, cu fulare la gat, rugandu-se impreuna, la circ… ti se face parul maciuca!
  Un adevarat circ.
  Cum or fi participat preotii ortodocsi la asa ceva? Mai evident decat sa faci rugaciuni (si comune cu ereticii!) si circ, sub cupola circului, ce putea fi nevoie de mai mult? Poate circ in biserica, dar cred ca deja s-au gandit si la asta, pentru anii viitori!
  E bine totusi ca se intampla si de-astea, ca sa inteleaga cat mai multi ce CIRC e cu ecumenismul asta, sa se cearna mai bine!
  🙁

 6. cred ca aici este mai mult decat ecumenism , se vrea aruncarea crestinismului , in general , in derizoriu , punerea lui pe acelasi plan cu un simplu spectacol de saltimbanci . ( apropos , care-s saltimbancii ?) . Nu ca pana acum unii dintre asa-zisii crestini , n-ar mai fi furnizat spectacole asemanatoare , dar acum chiar au reusit sa-i cam adune pe toti ( d.p.d.v. al reprezentarii , spun ) .
  Daca nu s-ar fi furnizat , in clar si real , atatea nume , as fi crezut ca este o simpla punere in scena , ceea ce n-ar fi fost atat de grav , n-ar fi nici prima si , cu siguranta , nici ultima ofensa adusa crestinismului . Te ingrozesti , te cutremuri . Doamne , miluieste-ne !

 7. Cine a ales sa traiasca in lumea occidentala (catolica…cata mai este) experiaza acest comportament duplicitar (poate nu e termenul corect, imi cer scuze).

  Nu doar ca Episcopii ortodoxi dau binecuvantari pentru participarea la astfel de..(n-am o definitie)…. e ceva mai multa implicare. Iar cand vreunul, mai de curand sosit, isi manifesta mirarea-indignarea, este repede corectat politic.

 8. Sa ne fereasca Dumnezeu de circul care va urma!

 9. Asa cum spuneam si intr-un comentariu pe blogul meu, scopul articolului este de a arata chipul ecumenismului, si nu de a arta cu degetul spre vre-unul din fratii nostri care au avut nefericita motivatie de a participa la asa ceva, fara sa intelega ca este un compromis care nu le va aduce nimica bun, ci din contra.

  La Monaco slujba ecumenista a avut loc chiar la circ, dar in multe locuri ea este sub aceeasi forma, si poate ca depaseste circul prin diferite cantece, dansuri si alte manifestari simbolice de unitate.

  Ceea ce se intampla acum in occident poate sa ajunga si in Romania in cativa ani. De aceea consider ca este necesar din timp sa stim mai bine despre ce este vorba si sa ne pazim cat putem de asa ceva.

 10. Circ si ecumenism reunite .Acesta este circ la puterea a doua sau circul absolut, parca se vede mai bine ca niciodata.Spectacol grotesc lipsit de Harul Duhului Sfant.Ce-au ajuns acesti preoti cu clovni desenati pe ei, un fel de figuranti precum acrobatii,ale caror actini ar trebui sa ne starneasca rasul?! Fereasca Dumnezeu!Ma intreb cum pot amesteca aceste lucruri cu atata nonsalanta, in bataie de joc.

  Si cum poate sa nu ne intristeze faptul ca ca am avut si noi un reprezentant in aceasta mascarada de doi lei, ce rusine!

  @delia
  Bine spus!

 11. Bag sama, oamenii ăștia cu haine mai colorate nu mai propovăduiesc împărăția cerului, ci împărăția circului…

  Eu asta observ în ultima vreme la unii popi (chiar profesori la facultate): alunecarea spre show-izarea credinței, spre atragerea cu orice preț a lumii amețite și decăzute, dar de fapt se scufundă credința acestor „popi” în mocirla și în urâciunea pustiirii… lucru care discreditează din interior creștinismul…

  Să ne rugăm, fraților, ca Dumnezeu să dea preoți și învățători buni Bisericii Sale ca să lumineze și să sfătuiască poporul creștin pe calea mântuirii!

 12. Trist si … descurajant.

  Doamne miluieste si ne fereste pe noi, pacatosii.

 13. @ c2

  Iar veniti cu vesti dintr-astea probate de dvs ”personal” cine stie pe unde si dezinformati pe fratii di România!
  Cand ati zis intr-un alt comentariu ca românii plecati nu vor sa se intoarca acasa, ca de!cum sa paraseasca salarii de 500 000$ / an nu v-am zis nimic, am lasat cuvintele astea sa le citeasca cine le-o crede. Si din pacate va cred multi, pt ca v-ati laudat c-ati trait prin Occident.
  Dar asa un salariu nu-l are decat poate vreun prim-ministru al Canadei sau SUA,eu stiu… Eu as veni la mult mai putin inapoi, si sunt si altii ca mine, dar… eh!

  Acuma o ziceti si despre binecuvantarile episcopilor la slujbe ecumeniste. Eu nu stiu decat de contrariu, ca au venit aici si preoti tineri scoliti pe la St Serge sau mai stiu eu… si hai sa ne imprietenim cu catolicii si sa slujim impreuna ca doar avem nevoie de ei(sa ne inchirieze mai ieftin locasuri de cult) stiti dvs…, dupa metoda linguselii si fatarniciei din România dobandita, dar episcopii locului nu au dat voie si au atentionat asupra acestui lucru.
  Ce va rog e sa nu generalizati, ca daca se intampla intr-un loc nu e boala generala inca.Sa ne rugam sa nu fie.

 14. @ Alta Alina

  Iertare, soro ! În opinia mea, dacă ai avea timp sa citești câteva din lucrările Părintelui american Serafim Rose, de ex. * Ortodoxia și religia viitorului *, ți se vor dezvălui metodele ( dintre care una dintre cele mai periculoase este *ecumenismul* ) prin care necuratul caută să piardă sufletele celor prea *îngăduitori* și neinformați suficient. Încerc să nu-i judec pe părinții care merg la astfel manifestări, dar *pilda* lor este, din păcate, motiv de sminteală pentru mulți. Dacă Părinții Bisericii, prin învățătura lor, ne-au învățat să nu participăm la astfel de *slujbe comune*, azi nu vrem să mai facem ascultare, grăbind apostazia și lepădarea de credință. Motivul pueril ce ține de bani, nu stă în picioare, consider că nu-și pun nădejdea în mijlocirea Preacuratei Maicii Domnului și în sfinții bine-plăcuți Lui. Duhul Sfânt se retrage de la noi, și facem după capul nostru… Iertare și TREZVIE !!!

 15. @ Alta Alina

  E pacat ca in fata unui pericol ce ameninta Biserica, se mai aduce pe deasupra si un duh de dezbinare intre frati. Ar fi bine sa presupunem mai putin si sa luam in considerare cazul cand fiecare poate vorbi din experienta personala, dar, nevrand sa dea nume, alege o exprimare mai generala.

  Din cate se pare romanii nostri ortodocsi ajung sa participe la astfel de evenimente din doua motive:
  1. sunt constransi de situatia lor. Fiind pe taramuri straine, unde nu numai ca lipseste credinta ortodoxa, dar lipseste credinta, pur si simplu, nu au mari posibilitati pentru a se intalni intr-un locas de cult ortodox, ceea ce ii determina sa caute diferite metode de obtinere (asa cum precizati si dumneavoastra). Aceasta ii impinge intr-un mod inevitabil sa intalneasca si reprezentanti din alte credinte.
  2. vor sa arate ce inseamna ortodoxia intr-o lume desacralizata

  Daca intelegeti acestea, veti vedea ca este vorba pana la urma de o lupta duhovniceasca ce nu este greu de purtat, si in care mai pot fi si caderi, dar din care omul poate invata.

  Cred ca nu este bine sa punem sub lupa diferite binecuvantari. Nu aceasta ne va ajuta.

  Imi pare rau sa va spun dar chiar recent am intalnit un caz in care cineva a trimis un e-mail pe un grup de discutie ortodox cu cuvinte ale unor Parinti binecunoscuti si care nu erau de acord cu ecumenismul. Si pentru aceasta persoana respectiva a fost repede pusa la punct de cineva care totusi nu era ignorant in cele ale Bisericii. Un alt caz nefericit pe care l-am intalnit a fost al unor tineri care se declarau nu ortodocsi sau mai stiu eu de ce alta credinta, ci ecumenisti. Aceste doua intamplari m-au intristat si consider ca este bine ca mai scoatem la lumina cate o cornita a ecumenismului, dar este pacat sa judecam omul.

 16. @ horas
  @ C.O.

  Scrierile pr Serafim Rose nu ni-s straine, si nici ecumenismul despre care citeam inca acum 20 de ani la pr Iustin Popovici, nu ni-i agreabil, va spun asta vorbind in numele mai multora impreuna cu care ma impartasesc din acelasi Sfant Potir la biserica.
  Sincer nu inteleg ce anume spuneti, si nici despre ce duh de dezbinare vorbiti.
  Mie insa nu-mi plac minciunile intentionate care se vehiculeaza de catre unii care zic ca au o experienta in exteriorul tarii, atat tot.Se generalizeaza si exagereaza de dragul senzationalului, e ceva tipic zilelor noastre….
  In sfarsit, mi se pare ca unii discuta numai ca sa se afle in treaba, pentru ca nu pot sa cred ca n-ati inteles ce-am spus in primul mesaj.
  Nu participam la nici un fel de evenimente ecumeniste,IN LUMEA ORTODOXA DIN JURUL MEU NU AU LOC SUB NICI O FORMA, si daca am avut ceva de zis aici e ca sa stiti ca poporul, mirenii, sunt mai vigilenti decat unii preoti, poate ca asta ar fi trebuit sa accentuez.Si ca preotii nu-s chiar asa de ”fara stapan” in afara tari cum afirma unii.

 17. Valeu, fratilor, va spui cu mana pre inima, prima oara cand intrai aci crezui ca e Eurovizionu’ si ca perdui inceputu’ spectacolului. Sa crap de ciuda, nu alta.

  Da’ acu’, ma linistii, iaste numa ceva reprezentatie de circ ambulant – da’ din astea vine si la mine in sat de cateva ori pe an cand e balci. Asa ca nu perdui nimic. Daca vreti, va invit cand o mai veni.

  Apropo, dresoru’ il vede cineva in poze? Ca e tarziu si vederea num-i ma-i este ce era odat’, acum doojde ceasuri.

 18. E trist si cum ar spune un teolog, L-au dus pe Hristos la circ.

  L-au jignit, scuipat si crucificat inca o data. Dar Dumnezeu ii asteapta si pe ei, daca se pocaiesc, se leapada de Satana, si se intorc la Adevarata Ortodoxie.

 19. @alin-7 ,

  “dresoru`” sta in spatele cortinei si-si freaca mainile de fericire , ca vede cat de bine interpreteaza jongleorii . Deocamdata nu trebuie sa iasa in fata sa pocneasca din bici , astea-s numere usoare , le-a exersat de ceva vreme . Problema jongleorilor ( a unora ) este ca nu constientizeaza ca se supun scenariului dresorului , au impresia ca joaca natural si bine dar nu mai este mult pana cand va cadea cortina si-l vor descoperi , in culise , pe cel mandru nevoie-mare si se vor tangui ( speram , spre binele lor ) pentru cele la care s-au supus de bunavoie .

  C.O.
  Motivatia ” sunt constransi de situatia lor ” este , dupa proasta mea parere , de neinchipuit pentru preotul ortodox ( la modul general ) . N-au decat sa se considere constransi papistii , anglicanii , reformatii sau altii , dar preotul ortodox , avandu-l pe Hristos drept nadejde , nu se poate considera constrans . Nu vorbim aici de un mirean de rand , care se trezeste in mijlocul lanului de papusoi si-si da seama ca s-a cam ratacit , a incurcat apusul cu rasaritul si in loc sa se apropie , se departeaza de casa . Ci vorbim de cel ce a primit harul preotiei , de cel care invoca in biserica , Duhul Sfant , sa coboare , sa transforme painea si vinul , in Preasfantul Trup si Preacuratul Sange al lui Hristos . Preotia ortodoxa nu-i o meserie , nu o practici 2-3 ore cat tine slujba si dupa aceea te consideri liber sa mergi la meci , la circ ( nici macar in calitate de spectator ) , la terasa , la o bere , sau la un concert de manele , pe considerentul ca “daca merg acolo , voi arata ce inseamna ortodoxia , intr-o lume desacralizatata” . ( chiar daca mass-media vrea , in ultimul timp sa evidentieze tot mai mult contrariul , preotia ortodoxa , trebuie sa fie mod de viata , de traire , in trup si in suflet , conform poruncilor lui Hristos ) . Asta insa nu inseamna ca nu sunt si ei tot oameni si pot cunoaste si ei caderi . Problema este ca noi ii percepem ( si asa trebuie sa fie ) ca pe niste modele si de-asta strigam despre unii “vrednic este ” si ne intristam , si suntem dezamagiti cand vedem purtarile nu tocmai vrednice de lauda , a altora . Dar acestea , le judeca Domnul . El vede pocainta celui ce a participat si-l va ajuta sa se ridice , sau … faca-se voia Domnului !

 20. M’a luat cu fiori la vreo doua faze din cele cateva, putine, pe care le-am urmarit cu atentie..! 🙁

  Iata alte numere de circ (tot respectul pentru acrobatii circari!):
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=b9N6eVlnBF0
  si
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=SZxgtUANXpU
  adica
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=2vdzA-82I-Q

 21. Nu ma pot opri sa-mi amintesc profetia Sf Ioan de Kronstadt, cand il duce ingerul in fata unei biserici mari si el vrea sa se inchine, iar ingerul ii spune:” Áici e uraciunea spurcaciunii”, iar in biserica unii dansau, in altar era o femeie care striga ”Sloboda!!” iar pe masa din altar stea peste stea.Si in potir, numai spurcaciuni.”

 22. @ Alta Alina

  Ma iertati daca o luati prea personal. Si daca vedeti ca undeva se strecoara erori sau neadevaruri, corectati imediat….ca de asta e discutia libera

  Uite, eu imi permit sa aduc corecturi:
  a) NU “romanii” castiga in USA peste 500 000 US pe an. MEDICII. Poate ca sunt prost informat si atunci trebuie verificat. Si eu, ca si Dvs, stim ca sunt romani care traiesc cu putin, cu foarte putin..si cu toate astea nu dau buluc sa revina in Romania.(caci asta era ideea….ca nu vin aia in tara din cauza mea, ca le-am zis ca in USA ploua cu carnati si dolari..)

  b) Despre “hai sa ne imprietenim cu catolicii” e vorba in povestea asta, aveti perfecta dreptate. Episcopii locului (Franta) sunt , inainte de toate, Iosif si Emanuel. Cautati si veti afla. Daca sunteti prea sensibila, mai bine nu cautati, ca face rau, mai ales pupatul mainii Papei.

  Si pentru a reveni putin in realitatea zilnici, ca un mic exemplu, cineva s-a suparat (si scrie asta pe blogul personal) pe un preot ortodox Nu mai vrea sa ii impartaseasca pe catolici (cum facea precedesorul sau). Si ce ne facem, spune posesorul blogului, cu familiile mixte care aleg sa participe la Liturghia ortodoxa.

  A vous !

 23. @ fane

  Constrangerea este data cumva de coordonatele geografice, caci daca te afli intr-o tara in care majoritatea nu sunt ortodocsi, numai poate daca stai in vre-o pestera nu intalnesti bastinasii. Asadar, ca sa poti avea un locas ortodox unde sa te intalnesti cu fratii tai, caci despre asta este vorba, intampini dificultati legislative si spirituale. Aici este o intreaga poveste, dar nu cred ca este momentul sa o dezvolt.

  @IVDragoslav

  Totusi linkurile nu sunt potrivite. Primul nu are cu nimic de-a face, iar urmatoarele probabil ca voiau sa exprime o liturghie inversa. Aceasta cat si slujirea ecumenista par a fi dictate de acelasi duh. Cu toate acestea nu este un motiv sa mai scormonim si prin alte lucruri care ingreuneaza sufletul. Diferenta majora cred ca ar fi ca cei care fac liturghia inversa (chiar si ca spectacol, sa zicem) pot sa isi identifice lucrarea cu raul, in schimb, in slujirea ecumenista raul este disimulat si isi zice bine. Aceasta este destul de grav pentru ca astfel pe multi poate sa-i duca in eroare. Imi dau seama ca este greu sa se faca distinctia intre spectacol si realitate, si cu atat mai mult este greu sa se identifice raul, acolo unde apare sub numele binelui.

 24. @c2
  Totusi, Alta Alina n-a vorbit deloc pozitiv despre “hai sa ne imprietenim cu catolicii”, n-a pupat mana Papei, ci a spus exact asa:

  Eu nu stiu decat de contrariu, ca au venit aici si preoti tineri scoliti pe la St Serge sau mai stiu eu… si hai sa ne imprietenim cu catolicii si sa slujim impreuna ca doar avem nevoie de ei(sa ne inchirieze mai ieftin locasuri de cult) stiti dvs…, dupa metoda linguselii si fatarniciei din România dobandita, dar episcopii locului nu au dat voie si au atentionat asupra acestui lucru.
  Ce va rog e sa nu generalizati, ca daca se intampla intr-un loc nu e boala generala inca.Sa ne rugam sa nu fie.

  N-ar strica sa lasam fiecare cate putin (la mandrie ma refer) si daca unul e mai sensibil sa ne purtam cu el ca atare, nu sa-l punem la punct intr-o maniera care nu aduce nimic bun. Interesul nostru e sa ne intelegem si sa ajungem la un acord intru Domnul.
  Iertati, pt ca m-am incumetat sa sfatuiesc cele pe care nici eu nu le fac!
  Doamne ajuta!

 25. @ c2
  Mda, inteleg, dar nu e ca am luat-o personal, nu-i vorba despre asta.
  Am vazut si eu pupaturi de maini aplicate unui popa papistas, asa… fara mult rezon, si se petrecea taman in altar. Nu ma mai mira nimic, dar cred ca Domnul are El metodele Lui necunoscute noua de a indrepta lucrurile astea, numai noi sa nu le cadem prada.
  Cat despre acest articol, cred ca in unele capete dibolice, ”misticismul” religios face parte din aceeasi familie cu magia circareasca, ca si cand ar fi fetzele aceleasi monede.Cel putin asta se sugereaza cu asemenea spectacole infioratoare carora le cad ciudat in plasa unii slujitori ortodocsi.

 26. Dom’ C. O., de ce esti atat de convins ca informatia de la link-urile alea nu’i potrivita?..? 😕
  Ce’i drept, nu am explicat ce si cum si cand.., insa o fac acum! :>
  In primul link, incepand cu secunda 30 pe partea audio si 45 pe video, observam ca e rugaciunea domneasca in latina si o cruce arzand.
  Asijderea si la circul cin articolul asta!
  Macar pe campul de lupta se vedea ca arde.., insa sub cupola circului a disparut pana si “infocarea”!..
  In rest, asa cu Sigismund de Bathory l’a pus la punct pe Basta, asa si la circul relatat si comentat foarte dibace de frati, mai sus, “pusa la punct” Ortodoxia.

  Cu-adevarat ai remarcat bine, dupa cum zicea si parintele Anania, ca diavolul s’a prezentat ca rau, dar in zilele noastre deja disimuleaza vointa sa, impletind’o cu binele.

  Cat despre sarmanii catolici, este o gluma: Cica se sfatuieste Dumnezeu sa decida locul pe unde n’a mai fost de mult timp, pe Pamant. Si ajung repede la consens ca sunt deja o mie de ani de cand nu a mai fost la Vatican!.. :”>

 27. La circ toti is placizi. Macar pe campul de lupta aveau viata’ntransii!

 28. “(…)doar un om naiv ar mai putea considera ecumenismul o lucrare duhovniceasca si bineplacuta lui Dumnezeu(…)daca ecumenismul este o lucrare duhovniceasca, cum se face ca toate revistele bisericesti (care dealtfel erau strict cenzurate) aparute in timpul regimului comunist (care se stie cat de anti-crestin era) erau ticsite de nenumarate stiri si articole privind miscarea ecumenica?! Permitea oare doctrina comunista ca prin ecumenism sa se intareasca crestinismul global, cand ea lupta fatis impotriva lui? In nici un caz. Prin ecumenism, din contra, se incerca si se incearca o slabire, o diluare si o pervertire a crestinismului.”
  (“ZEUL TOLERANTEI” SI DESCRESTINAREA CRESTINISMULUI)

  Vai, celui prin care vine sminteala. Vai, celui care va sminti pe unul dintre cei mici…Nu indraznesc sa spun mai mult, dar toti stim ce spune mai departe Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu.

 29. Mi-a placut comentariul d-lui Alin cu eurovizionul.

 30. Cred ca e primul comentariu pe care il fac pe acest site pe care il respect.
  Doua lucruri m-au cutremurat in fotografiile din articol (ca la film nu ma pot uita si nici nu risc sa ma uit): clovnii de pe vesmintele „preotilor” și prezenta preotilor ortodocsi.

  Clovnii aceia cusuti pe vesminte arata unde a ajuns „catolicismul”. Sa fereasca Dumnezeu sa ajungem si noi asa. Cum a spus anterior cineva, acolo unde ar fi trebuit sa fie chipul Domnului Hristos au pus clovni care arata ca niste draci stilizati. Uitati-va cu atentie si la un circ „normal” si ganditi-va da nu cumva clovnul in sine nu maimutareste chipul omului si prin aceasta si chipul lui Dumnezeu din om. In spatele chipului oricarui om putem vedea chipul lui Hristos, iar clovnul il maimutareste. Maimutarirea, imitatia batjocoritoare a celor sfinte (asa cum sunt acele „epitrahile” facute in bataie de joc) e una din manifestarile celui rau si ar trebui sa luam aminte la asta. Ar trebui sa planga inima in noi ca l-au batjocorit pe Domnul, asa cum si noi il batjocorim cu pacatele noastre si cu credinta noastra caldicica (si cand zic noastra, ma refer mai mult la mine). Macar noi de l-am batjocori mai putin. E vremea pentru noi cei caldicei sa ne mai incalzim un pic si sa ne rugam mai mult, pentru intarirea noastra, a preotilor si a ierarhilor ortodocsi in credinta. Lupta se ascute si cu ficare zi ne apropiem fiecare de judecata (probabil cea particulara, ca moartea se apropie cu fiecare zi), iar lumea se pare ca si ea se apropie de lupta cea mare. Avem nevoie sa ne rugam pentru preoti si pentru episcopi sa fie intariti in Domnul si sa tina Biserica Sa pe calea cea stramta pentru ca lupta se pare ca a inceput sa se ascuta.
  In aceste clipe sa nu uitam ca Sfantului Apostol Pavel, Duhul Sfant i-a dat cuvant proorocesc care se adreseaza si (mai ales) timpurilor noastre si celor ce vor veni:
  „10. În sfârşit, fraţilor, întăriţi-vă în Domnul şi întru puterea tăriei Lui.
  11. Îmbrăcaţi-vă cu toate armele lui Dumnezeu, ca să puteţi sta împotriva uneltirilor diavolului.
  12. Căci lupta noastră nu este împotriva trupului şi a sângelui, ci împotriva începătoriilor, împotriva stăpâniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii, care sunt în văzduh.
  13. Pentru aceea, luaţi toate armele lui Dumnezeu, ca să puteţi sta împotrivă în ziua cea rea, şi, toate biruindu-le, să rămâneţi în picioare.
  14. Staţi deci tari, având mijlocul vostru încins cu adevărul şi îmbrăcându-vă cu platoşa dreptăţii,
  15. Şi încălţaţi picioarele voastre, gata fiind pentru Evanghelia păcii.
  16. În toate luaţi pavăza credinţei, cu care veţi putea să stingeţi toate săgeţile cele arzătoare ale vicleanului.
  17. Luaţi şi coiful mântuirii şi sabia Duhului, care este cuvântul lui Dumnezeu.
  18. Faceţi în toată vremea, în Duhul, tot felul de rugăciuni şi de cereri, şi întru aceasta priveghind cu toată stăruinţa şi rugăciunea pentru toţi sfinţii.
  19. Rugaţi-vă şi pentru mine, ca să mi se dea mie cuvânt, când voi deschide gura mea, să fac cunoscută cu îndrăzneală taina Evangheliei,
  20. Pe care o binevestesc, în lanţuri, ca să vorbesc despre Evanghelie, fără sfială, precum şi trebuie să vorbesc.”

  Cum se potrivesc de bine aceste cuvinte acum. Verset cu verset ne spune ce ar trebui sa facem.

  Nu intamplator Apostolul incheia cu indemnarea de a ne ruga pentru el, pentru ca preotii si ierarhii au nevoie de rugaciunile noastre, pentru ca pacatosi cum om fi, mila lui Dumnezeu va da putere rugaciunii noastre si ii va intari sa se tina drepti pe ei si pe noi, turma lor, in lupta care se ascute.

  M-a cutremurat si prezenta preotilor ortodocsi. Sa fiu iertat, dar mare greseala cred ca au facut… Doamne poate si-or da seama de asta si se vor ruga sa reziste pe viitor.
  Cred ca se poate evita prezenta la astfel de „slujbe” orchestrate de Satan fara a-i jigni pe cei care te invita. Ca nu degeaba a spus Mantuitorul sa fie intelepti ca serpii.
  Ca ducandu-se acolo, nu au dat marturia cea dreapta, ci au girat cu prezenta ortodocsilor slujba celui intruchipat de clovnii de pe asa-zisele vesminte ale asa-zisilor preoti.
  Si se mai produce un efect pervers al prezentei lor acolo – pe mine pacatos si slab in credinta (ca sa nu smintesc si eu pe cineva, spun ca asta e adevarul nu e falsa smerenie), cand vad asta greu imi este sa nu ma smintesc. Dar imi aduc aminte de ce zicea Parintele Cleopa, citandu-l pe Mosul Gheorge cand il admonesta pe cineva care judeca pe un frate: „Nu fa tuuu, maaaa! Nu fa tu”. Asa ca, sa imi vad de pacatele mele!

  Iar pentru noi, sa dea Domnul ca imaginile de mai sus sa fie lectie si nu sminteala.

 31. Am postat cateva vorbe despre acest clip socant si pe blogul meu. In clip, la un moment dat, exista si o strangere de mana mai deosebita intre un preot si un jandarm.

 32. Pingback: PREOT CATOLIC pe post de “clown” si DJ in “biserica”, in timpul unei cununii: ALEARGA, CANTA SI DANSEAZA “MAMMA MARIA”. Cam aici a ajuns catolicismul… (VIDEO) - Recomandari
 33. Sunt un pic dezamagit… si nu ma refer la grotescul spectacolului ci la faptul ca ma asteptam ca in orice moment de sub straiele ´´preotesti´´ cu Mickey Mouse sa apara un clovn cu nasul rosu care sa se dea peste cap prin rahatul elefantilor din mijlocul scenei… naspa… dar nu este timpul pierdut. Acuma vorbind serios, cred ca este inspaimantator faptul ca noi traim aceste timpuri si vedem cu proprii ochi ceea ce Parinti Bisericii Ortodoxe vedeau in Duh si ne spunea dinainte ca sa stim ce va veni… Doamne Iisuse Hristoase, ai mila de noi!

 34. Pingback: FLAGELUL SECULARIZARII DE CARNAVAL… “Calugarita” catolica (Sora Cristina) face senzatie la “VOCEA ITALIEI”, cantand si manifestandu-se ca un STAR POP, sustinuta de alte “maici” si extaziindu-se de imbratisarea rap
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare