SOCIALISM DE CAVIAR: premierul Ponta prefera SCOALA PRIVATA pentru copiii sai

2-06-2013 1 minut Sublinieri

VICTOR-PONTA-FANE-9

Premierul Victor Ponta a explicat, sâmbătă seară, că fiul său, Andrei, merge la o şcoală privată şi nu la una de stat, alegerea fiind făcută din considerente „logistice”. Premierul a explicat că, din punct de vedere al taxelor pe care le plăteşte pentru şcolarizare, instituţia de învăţământ la care merge băiatul său nu este una de top, dar este aproape de domiciliul acestuia.

Potrivit lui Ponta, alegerea şcolii trebuie să fie o opţiune a părinţilor, iar pe viitor ar trebui să apară o concurenţă pozitivă între cele două tipuri de instituţii de învăţământ.

„Eu nu văd o diferenţă, cel puţin în Bucureşti. E o mare diferenţă dintre şcolile din zona urbană şi cele din zona rurală. Asta e uriaşa diferenţă. În zona urbană şi în Bucureşti nu sunt diferenţe foarte mari între o şcoală privată şi una publică. Problema principală este de a vedea cât de mult şi care e interesul profesorilor”, a declarat la Digi24 Victor Ponta.

Chiar dacă Daciana Sârbu, soţia premierului, a precizat că fiica sa, Irina, îşi doreşte să meargă la şcoală împreună cu prietenii de la grădiniţă, premierul Ponta a spus că a vorbit cu aceasta şi îşi doreşte să meargă la “şcoala lui Andrei”. „Daciana nu ştie, dar Irina mi-a zis mie că vrea la şcoala lui Andrei, că vrea să fie cu Andrei. Influenţele personale sunt mai importante”, a afirmat premierul.

Nota noastra:

Bun exemplu ne da intaiul socialist al tarii, reformistul care se ia de guler cu baronii manualelor din educatie: isi da copiii la scoala privata, pretextand, penibil de fals, ca motivele ar fi legate de “logistica” si nu de faptul ca pur si simplu nu vrea sa-si “strice” odraslele expunandu-le in conditiile de viata ale amarastenilor de rand. 

Semnalul dat arata:

neincredere si discreditare a sistemului PUBLIC de invatamant; asa cum remarca cineva, Basescu, la nevoie, a apelat la serviciile medicale vieneze pentru o banala operatie de hernie de disc, Ponta apeleaza la sistemul privat de invatamant pentru educarea propriilor copii. Cam asa merge treaba la noi: “reforme pentru prosti”, servicii de calitate pentru bosi…

dispret si frica de mediul social obisnuit (necesitatea de a te retrage in locuri ferite, de elita, lipsa de contact cu realitatea “murdara” si nesigura), degradat ce-i drept, insa din a cui vina? si cu ce remedii il indreptam? prin abandonarea lui definitiva? pentru vulg conditii precare si scufundare in mocirla de zi cu zi, pentru elite spatii securizate, educatie pe masura…

Gauche caviar!

gauche caviar


Categorii

1. DIVERSE, Opinii, analize

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “SOCIALISM DE CAVIAR: premierul Ponta prefera SCOALA PRIVATA pentru copiii sai

 1. România duală: 98% comunism împuțit, 2% capitalicm împuțit. Așa se împart resursele României.

 2. Pentru copii nostrii ar fii ideala o scoala particulara patronata de Biserica Ortodoxa!
  Primii dascali au fost Preotii,si s-a vazut cum erau generatiile instruite de ei!
  Dupa altfel de scoli private nu ar trebui sa tanjim.

 3. @soram,
  este adevarat si de dorit. insa de ce nu se instituie astfel de scoli pe langa Biserica?

 4. Alta e discutia aici, e vorba de ipocrizia crasa a guvernantilor, care se mai pretind si de stanga.

 5. @Gherasim

  de ce nu se instituie astfel de scoli pe langa Biserica?

  Poate si din vina comunitatii (parohiei)? Poate pt ca fiecare dintre noi suntem “fiecare pentru el”?
  Exista gradinite/scoli pe langa biserici, dar sunt putine. Ce facem noi pentru ele?

 6. Poate sa faca cineva o socoteala cite scoli cu clasele 1-8 s-ar putea face pe linga Biserile Ortodoxe cu fondurile destinate construirii catedralei neamului?

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare