SOROS ne promite O NOUA CRIZA

30-10-2011 1 minut Sublinieri

  Miliardarul George Soros a criticat lipsa de viziune de la vârful UE şi a subliniat că liniştea adusă de recent anunţatul plan de salvare a Zonei Euro va dura maxim trei luni. Soros crede că măsurile anunţate nu mai pot opri declinul economic al Greciei.

  Investitorul George Soros a lansat o nouă serie de critici la adresa liderilor europeni şi i-a avertizat pe aceştia că planul lor de salvare a Zonei Euro nu are şanse de reuşită. Declaraţiile sale, notează publicaţia britanică conservatoare Daily Telegraph, vin într-un moment în care şi si alţi investitori încep să îşi exprime dubii cu privire la eficacitatea măsurilor anunţate joi dimineaţă, după Consiliul European de la Bruxelles.

  La sfârşitul acestei săptămâni, Goldman Sachs, spre exemplu, a estimat că ţările din Zona Euro se îndreaptă spre recesiune. Care sunt observaţiile lui Soros, lansate la sfârşitul săptămânii, la un eveniment al reţelei de investiţii Pi Capital? În primul rând, el susţine că planul este prea mic pentru o criză atât de mare. “(Planul) va aduce linişte pentru că pieţele erau pur şi simplu obsedate de lipsa de conducere“, a declarat investitorul.

  Din nefericire“, a continuat Soros, “aceasta nu va fi ultima criză, deoarece problemele fundamentale nu au fost rezolvate. Este clar în acest moment că datoria pe care Grecia a acumulat-o şi o acumulează în continuare este nesustenabilă şi că ţara este, practic, insolventă“.

  Soros avertizează totodată că multe bănci ar putea să nu dorească să participe la ştergerea datoriilor Greciei. Ştergerea a 50% din datoriile Greciei de către bănci a fost una dintre deciziile cheie luate de oficialii europeni la summitul de la Bruxelles.

  Investitorul spune totodată că ştergerea a 50% din datorii reprezintă de fapt o reducere cu doar 20% a datoriei totale, deoarece “implică doar sectorul privat şi exclude datoria deţinută în acest moment de Banca Centrală Europeană şi de alte autorităţi publice, precum şi pe cea deţinută de băncile elene, deoarece băncile, evident, vor fi insolvente, asemenea fondurilor de pensii“.

  Critica adresată de Soros autorităţilor europene este usturătoare. “Eşecul în termeni de guvernanţă şi incapacitatea liderilor în relaţia cu pieţele este chiar uimitoare. Trebuie să te impui în faţa pieţelor, aste este ceea ce ei (liderii europeni) nu înţeleg“, a mai spus Soros.

  Oficialii europeni au anunţat joi dimineaţă, la finalul unui summit extraordinar, măsurile aprobate pentru salvarea Zonei Euro. Acestea presupun capitalizarea băncilor cu o sumă ce depăşeşte 100 de miliarde de euro, reducerea cu 50% a datoriilor Greciei şi sporirea capacităţii EFSF – Facilitatea Europeană pentru Stabilitate Financiară – până la 1.000 de miliarde de euro, pentru protejarea statelor cu probleme precum Spania şi Italia.

  Coordonatorul fondului de salvare a Zonei Euro, Klaus Regling, a anunţat zilele trecute că discută cu oficialii de la Beijing pentru a obţine banii chinezi, atât de necesari pentru protejarea economiilor vulnerabile europene. Sporirea capacităţii EFSF se va baza pe investiţiile străine.


  Categorii

  1. DIVERSE, Criza datoriilor suverane, Criza mondiala, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

  Etichete (taguri)

  , , , , ,

  Articolul urmator/anterior

  Comentarii

  5 Commentarii la “SOROS ne promite O NOUA CRIZA

  1. Foarte greu de interpretat luarile de pozitie ale lui Soros. Uneori provoaca valuri ca sa isi salte pozitiile sale. Alteori, mai scapa cata un adevar pe jumatate ca sa faca impresie – e la o varsta la care trebuie sa speram ca nu doar banii il mai intereseaza, avand in vedere iminenta lui plecare spre alte taramuri. Sa presupunem prin absurd ca Soros chiar incearca sa traga niste semnale de alarma, punand punctul pe i. Oare chiar face asta? Pana cand Soros nu va cere instituirea unei taxe de minim 1% pe orice tranzactie, avem un indicator daca ce spune el este sincer sau mesajul sau urmareste altceva. In cazul de fata, cred ca Soros nu face decat sa mai puna putina benzina pe focul pe care tocmai au incercat sa-l stinga europenii cu recentul plan. Focul nu a fost stins si oricum urma sa prinda flacara si sa arda si mai puternic acum ca sunt hartii mai multe. Soros insa mai pune si le putin gaz, ca sa ia foc mai repede.

  2. @Gigel Chiazna:

   Nu e necesara mare filosofie pentru “decpritarea” mesajului lui Soros, avand in vedere celelalte declaratii: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/10/12/soros-si-alti-lideri-europeni-daianu-printre-ei-e-necesara-trezoreria-europeana-sa-se-renunte-la-solutiile-nationale/

   http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/09/07/profeticul-george-soros-confirma-este-nevoie-de-o-criza-puternica-pentru-o-autoritate-pan-europeana-de-ce-este-agenda-eurocratilor-una-marxist-leninista/

   Si alte linkuri ce pot fi gasite la sectiunea de trimiteri din postarile respective.

   Pe scurt, ideea este ca actuala rezolvare nu reprezinta o speculatie optima a crizei pentru instaurarea guvernului economic european. Asa ca trebuie sa contuie criza, pana cand se instituie trezoreria comuna si autoritatea pan-europeana.

  3. constat cu stupoare, din discutiile cu prieteni sceptici a toate( de la criza pan’ la Dumnezeu), cat de facil au imbratisat mesajul asta “criptat” antisistem, ce s-a dezlantuit de ceva vreme in intraga presa main-stream, halucinant de vag impachetat, asimilat si diseminat. efectul a fost insa atins bifat cu succes. oameni cu educatie peste medie, destul de liniari si de conformisti in trecut , cu mesajele terne, liniare, “civice” venite pe linie eurocrata sau tehnocrata de la functionarimea inregimentata, de la macovei la daianu, de la l.orban la vasilescu, de la barroso la isarescu, de la trichet la georgescu, de la comisar la militian…etc, inghiteu tot ce debita fmi, bm, ue, departamentul de stat, glitenstein si strauss-khan, tauscher si khon-bendit, erau “integrati” perfect integrati, dar brusc, fara sa realizeze, au devenit sceptic, chiar militanti, asteapta cu interes prima strigare “ocuppy” mai inchegata pentru a iesi in piata, vor, cred si intrevad, zic ei, oportunitatea momentului, si le pare iminent si de dorit un crash global care sa “schimbe paradigma” sistemului, pe care cu luni in urma si-o insusisera perfect si o cereau aplicata in RO. uimitor acest cameleonism al sistemului, care reusete sa mute in permanenta si sa disloce falii imense de public de pe o “agenda” pe alta, dintr-o paradigma in alta, dintr-un paradox in altul. nimic constientizat, nimic asumat, nici un licar de indoiala…doar flux…

  4. Pingback: GRECII ISI RETRAG BANII DIN BANCI/ SIDA, "efect secundar" al crizei?/ SOROS, "salvatorul lumii" europene/ Romania si integrarea in absolutul european
  5. Pingback: Soros “profeteste”: Uniunea Europeana nu va supravietui crizei euro daca… - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  Formular comentarii

  * Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

  Rânduială de rugăciune

  Carti

  Documentare