TESTUL CU RACHETA NUCLEARA AL COREEI DE NORD. SUA il considera ESCALADARE, Rusia BLUF/ SE VA INCINGE SI MAI TARE CRIZA DIN ORIENTUL APROPIAT?

5-07-2017 6 minute Sublinieri

  • Digi24:

Coreea de Nord anunță că a testat cu succes prima rachetă balistică intercontinentală

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică intercontinentală, chiar de ziua marelui rival, Statele Unite. Ulterior, Phenianul a anunțat că testul a fost un succes.

Actualizare 10:00. Coreea de Nord a anunţat că a testat cu succes racheta balistică intercontinentală (ICBM), o etapă crucială către realizarea obiectivului său de a putea ameninţa Statele Unite cu un focos nuclear, relatează AFP. Testul „istoric” al unei rachete de tip Hwasong-14 a fost supervizat de liderul nord-coreean Kim Jong-un, a anunţat o prezentatoare a televiziunii nord-coreene într-un buletin special.


Proiectilul a fost lansat dintr-un poligon din nordul ţării şi a zburat aproape 1000 de kilometri, până când a căzut în Marea Japoniei.

Cel mai probabil, a fost vorba de o rachetă cu rază intermediară de acţiune.

Acest nou test balistic, ce contravine sancţiunilor ONU impuse regimului de la Phenian, a fost criticat de oficialii din Coreea de Sud, Japonia, dar şi de preşedintele american Donald Trump.

Într-un mesaj postat pe Twitter, liderul de la Casa Albă, se întreabă, sarcastic, dacă dictatorul Kim Jong-un nu are altceva mai bun de făcut.

De asemenea, Donald Trump a scris că este greu de crezul că Tokyo şi Seul vor mai îndura mult timp asemenea lucruri. În plus, a îndemnat China să aplice mai multă forţă pe Coreea de Nord pentru a înceta cu testele balistice.

Washingtonul confirmă că Phenianul a lansat prima sa rachetă balistică intercontinentală

Washingtonul a confirmat marţi că Phenianul a procedat la prima sa lansare a unei rachete balistice intercontinentale (ICBM) şi a denunţat ”o nouă escaladare a ameninţării” reprezentate de regimul stalinist, relatează News.ro.

Acest test al unei rachete de tip Hwasong-14, efectuat de Ziua Naţională americană şi supervizat personal de liderul nord-coreean Kim Jong-un era un „cadou” pentru „nemernicii de americani”, a ironizat Kim, citat de agenţia de presă oficială nord-coreeană KCNA.

Armata americană a pus iniţial la îndoială anunţul Coreei de Nord potrivit căruia ea a tras o rachetă intercontinentală, evocând o rachetă cu o rază de acţiune „intermediară”. Însă Statele Unite au recunoscut ulterior că este vorba despre o ICBM.

Statele Unite condamnă cu forţă tirul Coreei de Nord al unei rachete balistice intercontinentale”, a declarat secretarul de Stat american Rex Tillerson, citat într-un comunicat.

Testul unei ICBM constituie o nouă escaladare a ameninţării (nord-coreene) la adresa Statelor Unite, aliaţilor şi partenerilor noştri, a regiunii şi lumii”, a spus el.

Deţinerea unei rachete balistice intercontinentale, capabile potrivit unor experţi americani să atingă Alaska, reprezintă un moment de cotitură pentru regimul stalinist.

Izolat pe scena internaţională, Phenianul îşi justifică programul înarmării nucleare prin ameninţarea unei invazii a celor 28.000 de militari ameicani staţionaţi în Coreea de Sud. El a realizat deja cinci teste nucleare şi dispune de un mic arsenal de bombe atomice.

Agenţia KCNA a dat asigurări că racheta balistică trasă este capabilă să poarte „o ogivă nucleară mare” şi că testul realizat marţi a răspuns „tuturor criteriilor tehnologice, inclusiv rezistenţa la căldură şi stabilitatea structurală a ogivei”, necesare pentru ca aceasta să reintre fără să fie afectată în atmosferă.

Unii analişti se îndoiesc însă de capacitatea actuală a Coreei de Nord de a miniaturiza un focos nuclear pentru a-l monta într-o rachetă şi de faptul că ar stăpâni tehnologia reintrării unei ogive în atmosferă.

Însă toţi experţii sunt de acord asupra progreselor remarcabile ale programelor balistic şi nuclear de la venirea la putere a lui Kim Jong-un la sfârşitul lui 2011.

REUNIUNE DE URGENŢĂ LA ONU

Faptul că Phenianul s-a dotat efectiv cu rachete balistice intercontinentale ar răsturna evaluarea riscului reprezentat de Coreea de Nord.

Preşedintele american Donald Trump a exclus, în ianuarie, perspectiva unei rachete nucleare intercontinentale nord-coreene. „Asta nu se va întâmpla”, a spus el.

Statele Unite „nu vor accepta vreodată ca Nordul să dispună de arma nucleară”, a repetat Tillerson miercuri.

Washingtonul a cerut o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU, care urmează să aibă loc miercuri către ora locală 15.00 (22.00, ora României).

Uniunea Europeană (UE), care a denunţat „o încălcare flagrantă a numeroase rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU”, a anunţat că are în vedere să impună noi sancţiuni Phenianului.

Testul de marţi a antrenat o reacţie puternică din partea lui Trump, care a cerut Beijingului, principalul susţinător internaţional al Phenianului, să „pună capăt acestei absurdităţi o dată pentru totdeauna”.

Cererea americană a fost formulată în momentul în care preşedintele chinez Xi Jinping se afla la Moscova pentru a se întâlni cu Vladimir Putin.

Într-o declaraţie comună, ministerele rus şi chinez de Externe au îndemnat la un dublu ”moratoriu” – Phenianul să oprească testele nucleare şi balistice, iar Washingtonul să renunţe să mai organizeze manevre militare la scară mare în apropierea costelor aliatului său sud-coreean.

EXERCIŢIU MILITAR

Liderul nord-coreean a răspuns că Phenianul nu-şi va supune deţinerea de armament nuclear şi de rachete balistice negocierii, indiferent de circumstanţe, „mai puţin în cazul în care politica ostilă şi ameninţările nucleare ale Statelor Unite încetează complet”.

Statele Unite „încearcă să ne pună la încercare hotărârea şi ne ignoră avertismentele”, a declarat Kim, citat de KCNA. Confruntarea între Phenian şi Washington a intrat în prezent în „faza finală”, a avertizat el.

Forţele sud-coreene şi americane au procedat, în ceea ce le priveşte, miercuri, ca avertisment, la tiruri de rachete balistice în cadrul unui exerciţiu simulând un atac împotriva Coreei de Nord.

Racheta nord-coreeană, a cărei lansare a fost detectată de forţele din regiune, a fost catalogată iniţial un proiectil cu „rază de acţiune intermediară” de către armata americană şi cu rază de acţiune „medie” de către armata rusă, o rază de acţiune inferioară celei anunţate de Phenian.

O prezentatoare a televiziunii nord-coreene a anunţat că proiectilul tras a atins o altitudine de 2.802 kilometri şi a zburat pe o distanţă de 933 kilometri.

Ministerul japonez al Apărării a estimat că racheta a atins o altitudine „care depăşeşte cu mult 2.500 de kilometri” şi a căzut în zona economică exclusivă japoneză.

Racheta a fost lansată de la o instalaţie din apropiere de Banghyon, în provincia  Phyonganul de Nord, la frontiera cu China, şi a căzut în Marea Japoniei, potrivit Statului Major sud-coreean.

Rusia contrazice Phenianul: a fost o rachetă cu rază medie, nu intercontinentală

Racheta lansată marți de Coreea de Nord a fost una balistică cu rază medie și nu a prezentat un pericol pentru Rusia, a comunicat Ministerul Apărării de la Moscova, contrazicând anunțul Phenianului, care a vorbit despre o rachetă intercontinentală, transmite Agerpres.

Racheta nord-coreeană a atins o altitudine de 535 km și a survolat o distanță de aproximativ 510 km înaintea de a cădea în zona centrală a Mării Japoniei, a precizat ministerul rus, citând datele furnizate de instalațiile sale.

Phenianul a susținut marți că a testat cu succes o rachetă balistică intercontinentală, care a atins altitudinea de 2.802 km, survolând timp de 39 de minute o distanță de 933 km.

„Datele parametrilor de zbor ale rachetei au caracteristicile unei rachete balistice cu rază medie”, a indicat Ministerul Apărării rus. Potrivit acestuia, racheta a fost trasă în noaptea de luni spre marți, la ora Moscovei 03:46 (00:46 GMT).

Comandamentul forțelor americane din Pacific a transmis de asemenea că a fost vorba despre o rachetă cu rază ‘medie’.

Președintele rus Vladimir Putin urmează să-l primească marți la Kremlin pe omologul său chinez Xi Jinping, pentru discuții vizând relațiile comerciale și principalele dosare internaționale, inclusiv cel nord-coreean.

Beijingul a reacționat marți la testul Phenianului printr-un apel la„dialog pașnic și consultări”, exprimându-și speranța că toate părțile vor manifesta reținere și vor evita acțiunile care ar duce la escaladarea situației în peninsula coreeană.

„China a depus eforturi și va continua să depună eforturi pentru rezolvarea acestei probleme”, a declarat Geng Shuang, purtător de cuvânt al diplomației de la Beijing.

“Un cadou pentru nemernicii de americani”. Ce le-a cerut Kim Jong-un experților în fizică nucleară, după lansarea rachetei

Coreea de Nord a anunţat că a testat cu succes racheta balistică intercontinentală (ICBM), o etapă crucială către realizarea obiectivului său de a putea ameninţa Statele Unite cu un focos nuclear, relatează AFP, citat de News.ro.

Testul „istoric” al unei rachete de tip Hwasong-14 a fost supervizat de liderul nord-coreean Kim Jong-un, a anunţat o prezentatoare a televiziunii nord-coreene într-un buletin special.

Potrivit agenției de stat KCNA, Kim Jong-un a declarat că testul rachetei intercontinentale este “un cadou pentru nemernicii de americani” și le-a cerut experților în fizică nucleară să le “trimită mai des cadouri Yankeilor”, sub forma rachetelor balistice și a testelor nucleare.

Kim Jong-un a privit cu satisfacție lansarea rachetei de tip Hwasong-14, pe care a descris-o “la fel de frumoasă ca un băiat arătos” și a apreciat că aceasta a fost “foarte bine construită”.

Washingtonul a confirmat marţi că Phenianul a procedat la prima sa lansare a unei rachete balistice intercontinentale (ICBM) şi a denunţat ”o nouă escaladare a ameninţării” reprezentate de regimul stalinist, relatează AFP.

Armata americană a pus iniţial la îndoială anunţul Coreei de Nord potrivit căruia ea a tras o rachetă intercontinentală, evocând o rachetă cu o rază de acţiune ”intermediară”. Însă Statele Unite au recunoscut ulterior că este vorba despre o ICBM.

”Statele Unite condamnă cu forţă tirul Coreei de Nord al unei rachete balistice intercontinentale”, a declarat secretarul de Stat american Rex Tillerson, citat într-un comunicat.

”Testul unei ICBM constituie o nouă escaladare a ameninţării (nord-coreene) la adresa Statelor Unite, aliaţilor şi partenerilor noştri, a regiunii şi lumii”, a spus el.

Deţinerea unei rachete balistice intercontinentale, capabile potrivit unor experţi americani să atingă Alaska, reprezintă un moment de cotitură pentru regimul stalinist.

Izolat pe scena internaţională, Phenianul îşi justifică programul înarmării nucleare prin ameninţarea unei invazii a celor 28.000 de militari ameicani staţionaţi în Coreea de Sud. El a realizat deja cinci teste nucleare şi dispune de un mic arsenal de bombe atomice.

Agenţia KCNA a dat asigurări că racheta balistică trasă este capabilă să poarte ”o ogivă nucleară mare” şi că testul realizat marţi a răspuns ”tuturor criteriilor tehnologice, inclusiv rezistenţa la căldură şi stabilitatea structurală a ogivei”, necesare pentru ca aceasta să reintre fără să fie afectată în atmosferă.

Preşedintele Trump a început să tweet-uie ceva ce aduce cu deviza casei Stark din “Urzeala tronurilor”.

La ora 14.30, Hemingway-ul Twitterului posta: “Spoke yesterday with the King of Saudi Arabia about peace in the Middle-East. Interesting things are happening!”.

Presa din Orientul Mijlociu s-a grăbit, cred, să comenteze că @realDonaldTrump s-a referit la pacea israeliano-palestiniană când a anunţat că se întâmplă lucruri interesante. Nu cred. Pacea israeliano-palestiniană e de trei ani în impas şi, cu toate întânirile bilaterale, în ciuda declaraţiilor optimiste, nu s-a mişcat nimic şi nici nu s-a conturat un proiect. Recenta vizită la Ierusalim şi Ramallah a consilierul Jared Kushner, “singurul care poate rezolva problema”, aşa cum îl credita  prezidenţialul său socru, n-a avut decât rezultatul unei tensiuni crescânde cu Mahmud Abbas, deşi diferendele n-au fost recunoscute oficial.

N-am nici o umbră de îndoială că “Interesting things are happening” bate spre criza din Golf.

Ieri, ziua în urma să expire ultimatumul în 13 puncte adresat Qatarului de cele 6 state arabe în frunte cu Regatul Saudit, preşedintele Statelor Unite a discutat telefonic cu regele Salman, cu prinţul moştenitor din Emiratelor şi cu emirul de la Doha. Casa Albă a oferit despre aceste convorbiri un comunicat laconic, în care se arăta că Donald J. Trump le-a reiterat interlocutorilor săi “importanţa stopării finanţării terorismului şi a blamat ideologia extremistă”.

Deşi, la cererea Kuweitului, care şi-a asumat rolul de mediator, termenul  Qatarului a fost prelungit cu două zile, Doha a redactat deja o scrisoare de răspuns, care va fi citită miercuri la Cairo, la întrunirea miniştrilor de externe din ţările arabe. Răspunsul e uşor de anticipat, din chiar declaraţiile oficialilor qatarezi: ultimatumul va fi respins, fiindcă “atentează la suveranitatea ţării”.

Rămâne fraza lui Trump, care sună a avertisment –  “Interesting things are happening” şi care induce fiorul vorbele lui Ned Stark: “Winter is coming”.

Arabia Saudita este principala entitate externa care promoveaza extremismul islamist in Marea Britanie, sustine thin-tank-ul The Henry Jackson Society, intr-un raport citat de BBC.

Potrivit sursei citate, exista “o legatura clara si in crestere” intre organizatiile care primesc bani din afara tarii, predicatorii care promoveaza ura si gruparile jihadiste.

Think-tank-ul cere, in acest context, o ancheta publica privind rolul jucat de Arabia Saudita si alte monarhii din Golf in acest domeniu. Ambasada Riadului la Londra a respins acuzatiile ca fiind “categoric false”.

Un raport al ministerului de Interne privind existenta si influenta gruparilor jihadiste, demarat in perioada in care premier era David Cameron, in 2015, nu a fost inca definitivat.

Raportul The Henry Jackson Society afirma ca un numar de tari din Golf, dar si Iranul, ofera sprijin financiar moscheilor si institutiilor de educatie islamica care au gazduit predicatori extremisti si sunt conectate la difuzarea materialelor extremiste.

Pe primul loc, sustine centrul de reflectie, este Arabia Saudita. Persoane si fundatii din Regat sunt implicate puternic in ceea ce The Henry Jackson Society denumeste “o ideologie neliberala, bigota Wahhabita”.

Intr-un numar redus de cazuri, institutii britanice care primesc astfel de finantari sunt conduse direct din Arabia Saudita.

Premierul britanic Theresa May, care a vizitat recent Arabia Saudita, a subliniat ca relatia istorica dintre Londra si Riad este importanta pentru securitatea britanica si pentru schimburile comerciale.

Liderul laburist al opozitiei, Jeremy Corbyn, a cerut suspendarea exporturilor de arme catre Arabia Saudita, pentru modul in care se raporteaza la drepturile omului si pentru implicarea militara in Yemen, unde numeoris analisti considera ca are loc un razboi prin procura cu Iranul.


Categorii

1. DIVERSE, America, Rusia

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “TESTUL CU RACHETA NUCLEARA AL COREEI DE NORD. SUA il considera ESCALADARE, Rusia BLUF/ SE VA INCINGE SI MAI TARE CRIZA DIN ORIENTUL APROPIAT?

  1. “Iar fiindca lumea nu vrea sa fie pacea lui Hristos, ci pacea ei, de aceea are razboaie…”
    “…’Marire intru Cei de sus, lui Dumnezeu si pe pamant pace…’ – din aceste cuvinte e limpede ca pacea pe pamant e in functie de marirea care I se da sau I se refuza lui Dumnezeu.” (Parintele Arsenie Boca)

  2. 1. Le vine ca o manusa rachetomania lui Kim Jong-un (THAADul nu are treaba cu ICBM-ul lansat acum cateva zile):
    https://www.agerpres.ro/externe/2017/07/08/washingtonul-va-testa-in-alaska-sistemul-sau-antiracheta-thaad-03-08-04
    2.
    ” “Suntem foarte departe de a examina opțiuni militare“, a declarat Michael Fallon la o reuniune a unui grup de reflecție unde a fost întrebat dacă aliații din NATO vor ajuta Statele Unite să descurajeze Coreea de Nord să se înarmeze mai mult.

    “Nu este o amenințare doar pentru Statele Unite și nu ne așteptăm ca Statele Unite să se ocupe singure de asta. Amenințarea privește întreaga comunitate internațională”, a adăugat el, lansând un apel pentru înăsprirea sancțiunilor împotriva Phenianului. ”
    https://www.agerpres.ro/externe/2017/07/07/optiunea-militara-impotriva-phenianului-este-o-perspectiva-foarte-indepartata-ministrul-britanic-al-apararii–23-19-44
    3.
    https://www.agerpres.ro/externe/2017/07/07/acord-ruso-american-de-incetare-a-focului-in-sud-vestul-siriei-21-12-58
    4. cacealma sau nu?
    http://www.aktual24.ro/rusia-a-ascuns-cartite-nucleare-in-preajma-coastelor-sua-un-fost-militar-rus-de-rang-inalt-isi-da-drumul-la-gura-cred-ca-am-spus-prea-multe/

  3. “Însă, Germania doreşte să construiască ceva mult mai ambiţios – adică o reţea de mini-armate europene conduse de către Bundeswehr.

    ”Această iniţiativă a venit ca un rezultat al slăbiciunii Bundeswehrului. Germanii au realizat că trebuie să umple găurile care există în forţele tereste ale Bundeswehrului… tocmai pentru a obţine influenţă politică şi militară în NATO”, a declarta Justyna Gotkowska, o analistă pe securitate nord-europeană de la think-tank-ul polonez Centru pentru Studii Estice.”
    ” România şi Cehia vor integra în schimb, în următoarele luni, o brigadă în armata Germaniei.

    Brigada Mecanizată 81 ”General Grigore Bălan”, care este dislocată în garnizoana Bistriţa, se va alătura în următoarele luni Diviziei Forţelor de Răspuns Rapid a Bundeswehr.

    Iar Brigada 4 de Desfăşurare Rapidă a Cehiei, care a participat la operaţiunile militare din Afganistan şi Kosovo, va deveni parte din Divizia 10 Armată a Germaniei.

    În acest sens, cehii şi românii vor urma în calea a două brigăzi olandeze, dintre care una s-a alăturat deja Diviziei Forţelor de Răspuns Rapid a Bundeswehr, iar cealaltă s-a alăturat Diviziei Armate 1 a Germaniei.”
    http://www.gandul.info/international/romania-si-cehia-implicate-in-proiectul-germaniei-care-dezvolta-tacit-o-armata-a-ue-16373807

    “În februarie 2017, Alianţa Nord-Atlantică anunţa într-un comunicat oficial că România va consolida cooperarea militară cu Germania şi Cehia, în virtutea unui acord semnat de miniştrii Apărării ai celor trei ţări cu ocazia unei reuniuni NATO. “Miniştrii Apărării din Germania, România şi Cehia au semnat acorduri în sensul aprofundării relaţiilor militare. În acest cadru, Brigada a 4-a de Reacţie rapidă a Cehiei şi Brigada Mecanizată 81 a României vor colabora strâns cu Divizia a 10-a de Blindate şi cu Divizia de Reacţie Rapidă din Germania”, anunţa Alianţa Nord-Atlantică într-un comunicat postat pe site-ul propriu. În cadrul Conceptului NATO “Naţiuni Cadru”, armatele mai mici îşi pot integra capacităţi militare în structuri de organizare puse la dispoziţie de naţiuni mai mari. “Prin aceste acorduri, Cehia şi România acceptă să contribuie cu câte o brigadă militară la o divizie multinaţională comandată de Germania”, declara în februarie Camille Grand, asistent al secretarului general NATO pentru Investiţii în Apărare. Conceptul “Naţiuni Cadru” conferă o nouă dimensiune modului în care NATO abordează cooperarea multinaţională, a subliniat Camille Grand.
    http://www.gandul.info/international/romania-si-cehia-implicate-in-proiectul-germaniei-care-dezvolta-tacit-o-armata-a-ue-16373807

  4. “Încă de la apariţia sa în 2004, planul UE de a înfiinţa „Grupuri Tactice de Luptă” naţionale şi multinaţionale a devenit o prioritate majoră a Politicii Europene de Securitate şi Apărare (ESDP). Fiecare Grup Tactic de Luptă este compus din 1.500 de militari, iar două dintre aceste pachete de forţe de arme întrunite sunt acum permanent de serviciu, oferind Uniunii Europene o capabilitate militară „pregătită să acţioneze în orice moment” pentru a răspunde la crizele din întreaga lume. Cu toate acestea, este necesar ca eforturile să continue în domenii precum coordonarea între civili şi militari pentru a oferi siguranţa că Grupurile Tactice de Luptă îşi vor fructifica întregul potenţial.
    “Pe fondul extinderii colaborării operaţionale cu parteneri globali aflaţi geografic din punct de vedere la mari distanţe, cooperarea NATO-UE trebuie să devină coloana vertebrală a unei comunităţi euro-atlantice puternice.
    http://www.nato.int/docu/review/2007/issue2/romanian/art6.html

    Fiind conştiente de potenţiala suprapunere între NRF şi Grupurile Tactice de Luptă ale UE, NATO şi Uniunea Europeană au început să coopereze pentru a se asigura că cele două forţe se pot completa reciproc

  5. “O rezoluție comună adoptată joi de Comisia pentru Afaceri Externe, respectiv Comisia pentru Afaceri Constituționale din Parlamentul European solicită transformarea Agenției Europene de Apărare într-o instituție sui generis a Uniunii Europene și finanțată din bugetul UE.

    FOTO: European Parliament

    Rezoluția sprijină, de asemenea, înființarea unei reuniuni permanente a miniștrilor apărării în cadrul Consiliului UE, arată un comunicat oficial. În prezent, miniștrii Apărării din țările UE se reunesc pe problematici de securitate și apărare în cadrul Consiliului Afaceri Externe, prezidat de Înaltul Reprezentant, Federica Mogherini, și la care participă și miniștrii Afacerilor Externe din țările membre.

    ”Acest raport ambițios și strategic apare într-un moment extrem de oportun, când o apărare comună a devenit o prioritate”, a spus Esteban González Pons, eurodeputat spaniol din partea PPE și co-raportor din partea Comisiei pentru Afaceri Constituționale. ”Avem nevoie urgent să legăm cooperarea militară și să demarăm Cooperarea Structurată Permanentă (n.r. – PESCO). Trebuie să să dam startul finanțării bugetelor de personal și operaționale pentru PESCO și pentru Agenția Europeană de Apărare”, a spus și Michael Gahler, europarlamentar german de la PPE și co-raport din partea Comisiei pentru Afaceri Externe.

    Rezoluția comună, votată cu 48 de voturi pentru, 21 împotrivă și o abținere, va fi votată în plenul Parlamentului European în luna martie.

    Practic, documentul eurodeputaților din comisiile de specialitate propune ca atât Agenția Europeană de Apărare, cât și PESCO să devină instituții UE precum Serviciul European de Acțiune Externă, înființat în urma Tratatului de la Lisabona.
    […]
    Un alt detaliu important al rezoluției este dat de ideea includerii grupurilor tactice de luptă ale UE sub PESCO, alături de crearea unui sediu permanent pentru personal civil și militar. Totodată, eurodeputații au reafirmat importanța creșterii bugetelor pentru apărare în țările UE la 2% din PIB, faptul ce ar permite o finanțare suplimentară de 100 de miliarde de euro pentru acest domeniu până la finalul deceniului.

    Rezoluția propusă va fi supusă votului în contextul în care se dorește clarificarea poziției Parlamentului European cu privire la viitorul politicilor UE în domeniul apărării înainte de aniversarea a 60 de ani de la semnarea tratatelor de la Roma, se mai arată în comunicatul oficial.
    […}
    Ce sunt PESCO și grupurile tactice de luptă?

    PESCO – Cooperarea Structurată Permanentă – este prevăzută la articolele 42(6) și 46 din Tratatul UE și permite statelor dispuse să se angajeze într-o cooperare militară mai puternică să o facă ,b>fără a aștepta consensul tuturor și fără a diviza Uniunea. În conformitate cu prevederile tratatului, PESCO este o opțiune valabilă pentru toate statele membre care sunt decise să își asume angajamente unul față de celălalt, în spiritul integrării europene. PESCO ar urma să funcționeze sub cadrul existent în UE și să devină piatra de temelie a unei arhitecturi de securitate pentru întreaga Europă.”

    http://www.caleaeuropeana.ro/propunere-revolutionara-in-parlamentul-european-eurodeputatii-vor-vota-o-rezolutie-pentru-ca-agentia-europeana-de-aparare-sa-devina-institutie-ue/

  6. cititi hotararile luate in 2017:
    http://www.consilium.europa.eu/ro/policies/defence-security/
    ……………………………………………………………..
    In esenta e vorba de o integrare crescanda militara sub pelerina Germaniei, pilonul european al NATO.
    PESCO ala de mai sus e un mod de a dispune de fortele militare europene fara a mai cere acordul parlamentelor nationale.
    …………………………………………………..
    binomul NATO – UE
    cum ar fi sa adere toate tarile din lume la NATO si UE transformata intre timp in Uniunea Mondiala?
    Daca Turcia adera la UE…atunci Siria si Irak devin granita UE si uite ce eforturi de integrare depune acum UE in Nordul Africii. Si daca Siria si UE intra in orbita UE ce va fi apoi cu Asia Centrala?
    Liga Natiunilor de dinainte de ww2 a devenit model pentru ONU de dupa ww2.
    dupa ww3, UE si NATO vor deveni model pentru ce?

  7. Pe 27 iulie poate incepe al treilea razboi mondial.
    In oraşul nord-coreean Kusong au fost văzute vineri mai multe vehicule ce transportau echipamente de lansare a rachetelor.
    Atunci când un asemenea echipament este văzut, o viitoare lansare poate avea loc în termen de şase zile, conform oficialului.
    Această dată ar coincide cu sărbătoarea de 27 iulie, ce marchează armistiţiul Războiului nord-coreean.
    http://www.mediafax.ro/externe/sua-coreea-de-nord-s-ar-putea-pregati-pentru-un-alt-test-balistic-16628687

    Seful statului major american spune ca razboiul cu Coreea de Nord este posibil si ar cauza pierderi de vieti omenesti cum nu au mai fost in timpul vietilor noastre.
    http://www.politico.com/story/2017/07/22/dunford-north-korea-military-option-not-unimaginable-240851

  8. ALERTĂ Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă balistica
    http://www.stiripesurse.ro/alerta-coreea-de-nord-a-lansat-o-noua-racheta-anun-ul-facut-de-sua_1210304.html

    Se pare ca aproape tot teritoriul SUA este in raza de actiune a acestei noi reacete balistice!

  9. Pingback: REACTII DURE DUPA CE AUTORITĂȚILE ROMÂNE AU INTERZIS TRANZITUL AERIAN LUI ROGOZIN/ Congresul SUA a votat NOI SANCTIUNI impotriva Rusiei ce afecteaza si interesele Germaniei
  10. Pingback: TEST NUCLEAR DE AMPLOARE AL COREEI DE NORD. Bomba a provocat un cutremur de 6 grade
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare