TRAGEDIE DUPA TRAGEDIE LA MECCA – sute de musulmani morti si raniti, macara imensa prabusita prabusita bizar peste marea moschee (VIDEO)

25-09-2015 1 minut Sublinieri

mecca-12mecca6_3451439bmecca8_3451652bScenes-of-the-Mecca-tragedy-360x225

 • Gandul:

O nouă TRAGEDIE la Mecca: Cel puţin 717 de morţi şi 850 de răniţi într-o busculadă în drum spre oraşul sfânt. UPDATE

Cel puţin 717 de persoane de diferite naţionalităţi au murit şi alte 850 au fost rănite, în urma unei busculade produse joi în timpul pelerinajului anual la Mecca, a anunţat Protecţia civilă saudită.

O busculadă s-a produs joi la Mina, în apropierea oraşului sfânt musulman Mecca, în urma căreia cel puţin 700 de persoane au murit şi alte 800 au fost rănite. Tragedia a fost cauzată de numărul mare de oameni care s-au adunat la Mina, a precizat Protecţia civilă.

Un bilanţ anterior, anunţat de Apărarea civilă, menţiona moartea a cel puţin 450 de persoane.

Peste 220 de ambulanţe şi 4.000 de membri ai serviciilor de intervenţie au fost mobilizaţi la locul busculadei pentru a-i ajuta pe răniţi.

Aproximativ două milioane de credincioşi musulmani participă începând de marţi la pelerinajul anual la Mecca (hajj).

Pelerinajul la Mecca, cea mai mare adunare anuală de oameni din lume, a mai fost scena dezastrelor şi în trecut, inclusiv a unor busculade, incendii şi revolte.

Securitatea în timpul pelerinajului este un subiect sensibil din punct de vedere politic pentru familia regală saudită. Guvernul saudit a cheltuit în ultimii ani miliarde de dolari pentru a moderniza şi extinde infrastructura şi tehnologia pentru controlul mulţimilor.

Peste 100.000 de poliţişti sunt mobilizaţi şi mii de camere video au fost instalate pentru a permite grupurilor să se disperseze înainte de a ajunge la niveluri periculoase.

Ultimul incident de amploare de acest gen a avut loc în 2006, când cel puţin 346 de pelerini au murit într-o busculadă.

În urmă cu două săptămâni, 110 persoane au murit la Marea Moschee de la Mecca, după ce o macara s-a prăbuşit în timpul unei furtuni.

Cel mai grav incident din timpul pelerinajului la Mecca a avut loc în 1990, când 1.426 de pelerini au murit într-o busculadă.

Momentul în care macaraua imensă s-a prăbuşit peste Marea Moschee din Mecca a fost filmat. Tragedia s-a soldat cu 107 morţi şi 238 de răniţi

Cel puţin 107 persoane au murit, iar alte 238 au fost rănite după prăbuşirea macaralei prin acoperişul Marii Moschei de la Mecca, conform bilanţului anunţat sâmbătă de autorităţile saudite.

Accidentul s-a produs vineri seară, când o macara, probabil dezechilibrată de rafalele puternice de vânt, s-a prăbuşit pe partea estică a acoperişului Marii Moschei de la Mecca.

Marea Moschee (Masjid al-Haram) era plină în momentul producerii accidentului, în contextul în care zeci de mii de musulmani din întreaga lume se află la Mecca înaintea pelerinajului anual programat la sfârşitul lunii septembrie.

Imaginile surprind sute de persoane pline de sânge şi zeci de cadavre.

Sute de mii de musulmani sunt aşteptaţi să participe, la sfârşitul lunii septembrie, la pelerinajul de la Mecca.


Categorii

1. DIVERSE, Dezastre, calamitati, Video

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “TRAGEDIE DUPA TRAGEDIE LA MECCA – sute de musulmani morti si raniti, macara imensa prabusita prabusita bizar peste marea moschee (VIDEO)

 1. offtopic

  http://www.iabilet.ro/bilete-concert-vunk-un-nou-univers-23284/

  Interesant concept abordat de Vunk in afisul promotional…. (psss,eu as spune ca fiind lipsiti d orice imaginatie ,ii copiaza pe maharii americani intr-ale manipularii mintii tinerei generatii,ca tot e la moda ca pruncii sa poarte tricouri cu Illuminati si cu ochi Big Brother,ca doar Illuminati nu exista ,si daca exista de ce ar fi Kanye West illuminati?…ce naiba,masoni sunt numai oameni integri ) .

 2. “Busculada, care coincide cu Aid al-Adha, sarbatoarea musulmana a sacrificiului, s-a produs in timpul ritualului lapidarii Satanei, care consta in aruncarea de pietre spre trei stele care il reprezinta”
  (HN)

  De ce pentru musulmani satana este reprezentat de trei stele ?
  Avea dreptate Pr. Cleopa cand vorbea despre acestia…

 3. Mina nu era parca orasul acela cu un numar mare de corturi luxoase pentru pelerini?

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare