Traian Basescu DESFIINTEAZA AMENDAMENTUL PENTRU FAMILIE din Constitutie/ Finala de la Roland Garros intrerupta de HOMMEN, activisti anti-casatorii homosexuale

10-06-2013 4 minute Sublinieri

base-antonescu-b1-2

Președintele Traian Băsescu a declarat, luni, la depunerea jurământului de învestitură în funcție a celor 3 noi judecători CCR, că procesul de revizuire a Constituției reușește mai degrabă să complice funcționarea statului decât să îl simplifice, reprezentând astfel un risc de blocare.

Revizuirea actuală a Constituției reprezintă un risc de blocare a statului. Noua Constituție începe să nu mai semene a legea legilor pentru că intră în detalii, iese din principiile generale ale unei Constituții. Ceea ce se face în momentul de față nu face decât să complice funcționarea statului. În mâinile Curții va fi Constituția. În momentul acesta Constituția și-a pierdut rostul de a fi revizuită. Constituția nu dă soluții nici pentru familie, nici pentru căsătorie, noile amendamente doar reușesc să complice statul. Acum, regionalizarea nu pare a duce la simplificarea statului, ci la crearea unor etaje intermediare, la o nouă birocraţie”, a spus Băsescu.

Șeful statului precizează că referendumul din 2009 reprezenta singura justificare a revizuirii legii fundamentale a statului.

Am și o altă îngrijorare, dacă un referendum poate fi considerat un simplu sondaj. Voi reaționa decent, dar voi reacționa la neluarea în considerare a referendumului din 2009. Voi fi ca și până acum un partener al CCR, voi colabora și nu voi ezita să-mi exprim punctul de vedere inclusiv cu privire la regionalizare, care nu duce la simplificarea statului. Poate al treilea articol al Constituției ar trebui să fie acela că România să fie un stat simplu”, mai spune Traian Băsescu.

Șeful statului a participat, luni, la Palatul Cotroceni, la jurământul de învestitură a noilor judecători CCR Daniel Morar, Mona Pivniceru și Valer Dorneanu. (Detalii AICI)

La ceremonie au mai participat președintele Senatului, Crin Antonescu, care este și șeful comisiei de revizuire a Constituției, președintele Camerei Deputaților  și președintele CCR.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu a răspuns atacului formulat de Traian Băsescu la ceremonia de depunere a jurământului de către noii judecători ai Curţii Constituţionale a României şi a afirmat că îşi explică gestul preşedintelui prin obişnuinţa acestuia de a da mandate CCR.

”A fost nepotrivit ca la această ceremonie (…) să vorbească despre aşa ceva, e alegerea domniei sale. Explicaţia pe care o găsesc acestei nepotriviri este convingerea şi obişnuinţa preşedintelui de a da mandate CCR”, a afirmat Crin Antonescu.

Traian Băsescu a declarat, luni, că din punctul său de vedere actuala revizuire a Constituţiei reprezintă un risc pentru blocarea statului: “Vreau să subliniez, nu pentru că aş critica pe cineva, dar în faţa judecătorilor CC am obligaţia să spun ce gândesc. Revizuirea Constituţiei în baza referendumului din 2009 era singura justificare a acestei revizuire. Ceea ce se face în momentul de faţă nu are decât rostul de a complica funcţionarea statului. (…) Aş spune că revizuirea actuală reprezintă un risc de blocare a statului (…) Constituţia nu dă soluţii nici pentru familie, nici pentru referendum, nici pentru multe alte detalii. (…) Nu ştim unde vrem să ajungem exact”, a adăugat preşedintele.

Preşedintele Senatului a subliniat că nu împărtăşeşte această opinie a preşedintelui, întrucât noua Constituţie îşi propune, printre altele, tocmai evitarea de blocaje.

În ceea ce priveşte opinia exprimată de premierul Victor Ponta potrivit căreia Constituţia nu ar trebui să fie prea stufoasă, Antonescu a afirmat că volumul legii fundamentale a statului nu va creşte: ”dacă şi domnul Ponta şi domnul Băsescu susţin că (noua, n.red.) Constituţie este prea stufoasă, nu au dreptate. Domnul Băsescu vorbeşte după ureche (…), nu prea e admisibil la un preşedinte (…). (Constituţie, n.red.) nu se extinde, există foarte puţine articole care se adaugă”.

Finala dintre spaniolii Rafael Nadal şi David Ferrer, de la Roland Garros, a fost întreruptă de un incident ce l-a avut în prim-plan pe un protestatar ce a intrat pe teren cu o torţă. Este a doua finală în ultimii cinci ani care este întreruptă la Roland Garros, după ce în 2009, în meciul pentru trofeu disputat între Roger Federer şi Robin Soderling, Jimmy Jump a intrat pe teren şi a încercat să pună o eşarfă cu Barcelona în jurul gîtului elveţianului

Franţa a adoptat recent o legislaţie ce le permite persoanelor de aceeaşi orientare sexuală să se căsătorească, una dintre măsurile pe care preşedintele socialist Francois Hollande le-a făcut în campania electorală ce l-a adus în 2012 la Élysées. Totuşi, unii dintre francezi au organizat proteste masive împotriva legii aprobate, iar finala de la Roland Garros a fost arena ideală pentru a-şi face cunoscut mesajul. Finala ce i-a adus un al optulea trofeu la Roland Garros al lui Rafael Nadal a fost întreruptă de proteste anti-Hollande, iar un fan rebel a intrat pe teren cu o mască pe faţă şi cu o torţă în mînă! Deşi oamenii de ordine au intervenit prompt şi nimeni nu a fost rănit, Rafael Nadal a acuzat puţin şocul şi a pierdut imediat gameul pe propriul serviciu!

A fost un moment foarte rapid. M-am speriat la început, fiindcă nu îmi dădeam seama ce se întîmplă, iar în faţa mea era cineva care avea ceva aprins în mînă. Oricum, vreau să le mulţumesc celor care asigură securitatea, au făcut o muncă incredibilă“, a explicat Rafael Nadal la finalul meciului.

Martina Navratilova, unul dintre avocaţii căsătoriei între gay, a declarat pentru ESPN că ea crede că protestatarii erau din afara Parisului şi că majoritatea locuitorilor din capitala Franţei susţin cauza homosexualilor.

hommen

Nota noastra:

Practic, Traian Basescu a folosit acelasi argument ca Victor Ponta. Insa elementul in plus este faptul ca, chiar daca, in mod surprinzator, amendamentul familial va trece la vot, se vor interpune atat presedintele cat si, mai important, Curtea Constitutionala. Un adevarat angrenaj al puterii mobilizate, astfel, impotriva propriei sale societati.

Trebuie precizat ca Bulgaria are definita casatoria in Constitutie explicit ca fiind intre femeie si barbat inca din anii ’90. Totodata, ce spune Basescu este oricum aberant, pentru ca familia si casatoria au fost si sunt intotdeauna obiectul formularilor constitutionale de peste tot si de oricand, tocmai pentru ca aceasta institutie SOCIALA a fost intotdeauna extrem de importanta inclusiv pentru STAT. Asadar, Constitutia tocmai ca SE OCUPA de familie si casatorie; in realitate, mesajul lui Basescu nu este altul decat, ca si coabitantul sau, ca nu trebuie sa blocam la nivel constitutional casatoriile homosexuale. 

In ceea ce priveste finala de la Roland Garros, e cei care au intrerupt-o fac parte din organizatia HOMMEN, un fel de replica bizara la feministele de la FEMEN. Pe langa mesajele impotriva legii Hollande a legalizarii mariajelor homosexuale, un altul, in engleza, era astfel Ajutor, Franta isi bate joc de drepturile copilului; iar protestatarii au declarat ca demonstreaza impotriva legii pentru ca ne temem pentru viitorul copiilor nostri“.


Categorii

1. DIVERSE, Opinii, analize, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Revizuirea constitutiei, Tradatori si lichele

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “Traian Basescu DESFIINTEAZA AMENDAMENTUL PENTRU FAMILIE din Constitutie/ Finala de la Roland Garros intrerupta de HOMMEN, activisti anti-casatorii homosexuale

  1. Pingback: Revizuirea Constitutiei: AMENDAMENTUL PENTRU FAMILIE ELIMINAT! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare