TURCIA: ISRAEL, o “amenintare atomica” in Orientul Mijlociu

6-10-2011 36 secunde Sublinieri

Principalele locatii israeliene legate de facilitatile nucleare

Premierul Turciei, Recept Tayyip Erdogan, a afirmat ca Israelul este o amenintare pentru regiune, deoarece detine bomba atomica. Erdogan, citat de agentia de presa Anatolia in cadrul unei vizite pe care o efectueaza in Africa de Sud, s-a referit la capacitatile nucleare ale Israelului, care nu a confirmat sau negat vreodata detinerea bombei atomice.

Eu consider astazi Israelul drept o amenintare pentru regiune deoarece dispune de bomba atomica“, a spus Erdogan, denuntand din nou statul evreu pentru raidul militar efectuat asupra unui vapor turcesc care sustinea ca transporta ajutoare umanitare in Fasia Gaza, in mai 2010, si care a costat viata a noua cetateni turci, provocand o grava criza intre Turcia si Israel.

Erdogan, al carui Partid al Justitiei si Dezvoltarii (AKP) provine dintr-o miscare islamista, a acuzat deasemenea Israelul de practicarea “terorismului de stat” in Orientul Apropiat, in special in teritoriile palestiniene.

Turcia l-a expulzat pe ambasadorul Israelului, dupa ce aceasta tara a refuzat sa-si ceara scuze pentru acest incident, si a decis sa inghete toate contractele de aparare cu Tel Avivul.Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, Israel, Razboi Turcia Grecia Cipru Rusia

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “TURCIA: ISRAEL, o “amenintare atomica” in Orientul Mijlociu

  1. asta poate justifica, nu-i asa, un atac preventiv (cum Israelul a tot intreprins prin vecini cand s-a simtit ‘agresat’)

  2. Pingback: ISRAEL vs Turcia: avioane ale Flotei israeliene, trimise sa patruleze langa Cipru
  3. Pingback: ERDOGAN catre Obama: "actionati ca un AVOCAT AL ISRAELULUI"
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare