STOLOJAN e nemultumit de DEMOCRATIE. Isarescu vrea ca ACORDUL CU FMI SA FIE EXECUTAT, NU DISCUTAT

6-10-2011 2 minute Sublinieri

Wishful thinking sau gura păcătosului adevăr grăiește? În mod sigur într-una din cele două paradigme poate fi încadrată declarația șoc pe care a făcut-o Theodor Stolojan marți la Radio România Actualități. Intervenția telefonică a europarlamentarului PDL la emisiunea lui Dragoș Ghițulete de la RRA a scos la iveală cât se poate de clar modul de a gândi și de a acționa al principalului partid de guvernământ. Întrebat fiind ce părere are despre neputinţa instituțiilor statului în faţa crizei majore pe care o trăim, Stolojan a răspuns halucinant:

” Să ne amintim de exemplu cînd s-a discutat despre restructurarea sistemului de pensii, evident ajuns la un nivel de aberaţii în România, s-a mers pînă la un punct în care la un moment dat Curtea Constituţională sau Înalta Curte de Casaţie, nu mai reţin, care a zis: dom’le, e bine ce faceţi dar pînă la noi, noi nu intrăm în treaba asta. Se discută acum despre reîmpărţirea administrativă a ţării, care este importantă. Avem un partid UDMR care spune, dom’le nu e prioritatea noastră. Fără voturile acestui partid nu se poate face. Deci pierdem în continuare încă ani buni ca să ajungem la o înţelegere la care au ajuns polonezii că ne trebuie o altă împărţire administrativ-teritorială a ţării.

V-am dat aceste exemple pentru a înţelege că într-o democraţie, dacă vrei să respecţi principiile democraţiei, rezultatul este de regulă suboptimal. Deci avem acest plan al discuţiilor. Ştim că trebuie făcut asta, dar nu putem pentru că ştim că nu putem armoniza interesele la nivelul parlamentului ca să nu vorbim chiar la nivelul unei coaliţii de guvernare formată din mai multe partide.”

Cu alte cuvinte, “dragă Stolo” ne spune că gestionarea optimă a crizei economice nu poate fi făcută decât dacă suspedăm democrația. Această declarație extrem de sinceră dar înfiorător de periculoasă a fostului paznic-șef al rezervei valutare din perioada ceaușistă sună cumva ca o motivație a ceea ce fac PDL și Traian Băsescu de ani buni încoace. Democraţia e o frână a măsurilor anticriză și de aceea zi de zi călcăm în picioare orice normă a democrației, cam asta ne explică Stolojan. În viziunea pedelisto-băsistă crizele produse de capitalism se rezolvă nedemocratic.

După o asemenea declarație, nu se poate să nu ne întrebăm cum rămâne cu PDL- singurul partid de dreapta din România?! Partidul de dreapta care modernizează România și toate celelalte bla-bla-uri?! O aberație! Cum să modernizezi o țară anulând democrația?!

Disputa internă privind acordurile cu FMI şi CE trebuie să înceteze pentru că înţelegerile au fost necesare şi gândite serios, iar reformele au îmbunătăţit fundamentele economice, a declarat miercuri guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, precizând că prin acestă poziţie nu vrea să susţină Guvernul.

Reformele din ultimii ani şi aceste acorduri au dus la îmbunătăţirea fundamentelor economiei româneşti. Poate e cazul să terminăm marea dispută internă, voi fi şi eu urecheat la rândul meu de liderii politici, dar cred că este necesar să închidem discuţia. Acordurile au fost necesare, s-a asigurat stabilitatea financiară, căderea economică putea fi atenuată dacă absorbeam mai bine fodurile. Aceasta este soluţia, dar eu m-am fript odată că ţara e pregatită să absoarbă fondurile UE. M-am fript şi în 2009, şi în 2010 că ţara e pregatită să absorbă fondurile UE”, a spus Isărescu, la Romania Financial Forum, eveniment organizat de MEDIAFAX în parteneriat cu BNR.

Potrivit guvernatorului BNR, FMI şi UE, nu doar banca centrală, au certificat că în ultimii trei ani România şi-a imbunătăţit fundamentele faţă de siuaţia din 2008 şi unul dintre principalii indicatori a fost deficitul de cont curent, care a coborât cu aproape zece puncte procentuale din PIB, de la 14% la 4%, ajustare care prin esenţa ei a fost dureroasă din punct de vedere social.

“Toate acestea sunt date pe care cel mai bine este să le citim în analizele de pe internaţional, dacă nu credem în ceea ce spune BNR, şi intrăm din nou în acest joc că de fapt sprijinim Guvernul sau nu. Noi încercam să sprijinim ţara şi să spunem care este adevarul. Eu zic să închidem discuţia, şi asta înseamnă ca o bună parte din ce trebuia să se facă nu doar că s-a facut, dar s-a dovedit a se face relativ solid”, a afirmat Isărescu.


Categorii

1. DIVERSE, Acordul cu FMI, Bancherii, bancile, BNR, abuzurile bancilor, Criza mondiala, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “STOLOJAN e nemultumit de DEMOCRATIE. Isarescu vrea ca ACORDUL CU FMI SA FIE EXECUTAT, NU DISCUTAT

  1. Pingback: Toate pensiile impozitate, 30% bugetari concediati: O IDEE "AUSTERA" MARCA BNR (Eugen Radulescu)
  2. Pingback: SEFUL BILDERBERG IN ROMANIA: Etienne Davignon la o conferinta patronata de BNR si Mugur Isarescu!
  3. Pingback: ROMANIA, FMI-ul si "valul de furtuna" din anul electoral 2012: intre PRESIUNI pentru noi PRIVATIZARI si PROMISIUNI de majorari ale salariilor si pensiilor
  4. Pingback: Prof. Dr. Petre Prisecaru: SUBMINAREA ECONOMIEI NATIONALE. "ORDINEA SOCIALA A TARII NOASTRE INCEPE SA SEMENE CU SCLAVAGISMUL"
  5. Pingback: Mugur Isarescu: 2012, anul MARILOR TRANSFORMARI. Guvernatorul BNR: am lucrat bine cu Mihai Razvan Ungureanu/ Cerintele FMI ne afunda definitiv/ Grecia, spre un EXIT EURO? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  6. Pingback: INCEPUTUL VANZARII ROMANIEI. Desecretizarea scrisorii din 1990 a guvernatorului BNR Mugur Isarescu catre FEDERAL RESERVE (SUA) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  7. Pingback: ANTI-ROMANII Viktor ORBAN si Laszlo TOKES il sustin cu disperare pe Traian Basescu si incita la BOICOTAREA REFERENDUMULUI. Premierul Ungariei se gandeste la un SISTEM CARE SA INLOCUIASCA DEMOCRATIA! Basescu il aplica deja.. - Razboi întru Cuvânt - Recom
  8. Pingback: REINVIE SECURITATEA, CU ACTE-N REGULA? Sistemul judiciar romanesc – pe cale de a fi subjugat total de noua putere unica, a SERVICIILOR SECRETE - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare