USL a votat (inca din vara) pentru EXTINDEREA STATULUI POLITIENESC. Serviciile pot intra prin efractie, intercepta si filma inclusiv in SPATIUL INTIM

2-10-2013 1 minut Sublinieri

Eye-Spy-Shutterstock-

[…] În noul Cod de procedură penală, care se va aplica din februarie 2014, parlamentarii coaliției au votat  două dintre alineatele strecurate în art. 12 al Legii nr. 51/91, adoptate prin art. 29 al Legii nr. 255/2013, care prevăd că serviciile pot intra când vor în casele suspecților, inclusiv prin efracție și să-i filmeze chiar și în dormitor, toate informațiile astfel obținute reprezentând apoi probe zdrobitoare în fața instanței.

Parlamentarii actualei coaliții guvernamentale au votat, cel mai probabil pe necitite, Legea nr.255, care a și fost publicată în Monitorul Oficial din 14.08.2013. Este vorba despre punerea în aplicare a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală și pentru modificarea și completarea unor acte normative care cuprind dispozițiile procesuale penale. Iar printre modificările adoptate de către distinșii parlamentari USL  se prevede și că „Legea nr. 51/91 privind siguranța națională a României” se transformă în “Legea privind securitatea națională a României”. Iar trecerea de la “siguranță” la “securitate” poate fi justificată și prin dedesubturile câtorva dintre cele zece articole noi introduse astfel în lege, relatează Național.

 Ce a votat majoritatea parlamentară

USL a votat pentru extinderea fără precedent a “activităților specifice pe care le pot desfășura organele cu atribuții în domeniul securității naționale”. Astfel, art. 12(2) lit. a) prevede:  “ interceptarea și înregistrarea comunicațiilor electronice efectuate, sub orice formă”. Iar alte alineate permit interceptarea, tot “sub orice formă” și a celorlalte feluri de comunicare posibile, de la telefoane până la telegrame poștale, inclusiv localizarea unui suspect prin satelit.

De asemenea, lit. c) prevede “ridicarea și repunerea la loc a unui obiect sau document, examinarea lui, extragerea informațiilor pe care acesta le conține, precum și înregistrarea, copierea sau obținerea de extrase prin orice procedee“. Practic, ofițerii sub acoperire pot, în mod legal, începând din februarie, să intre prin efracție într-un birou, să pună camere de filmat acolo, după care pot reveni când vor, tot ca “șpringarii”, să ia microfoanele sau să pună altele.

Operațiunile pot fi derulate, în premieră, nu doar în locuri publice, dar și la domiciliile suspecților. La  lit. d), distinșii parlamentari au votat și permis “instalarea de obiecte, întreținerea și ridicarea acestora din locurile în care au fost depuse, supravegherea prin fotografiere, filmare sau prin alte mijloace tehnice ori constatări personale, efectuate sistematic în locuri publice sau efectuate în orice mod în locuri private”. Astfel fiecare cetățean poate fi înregistrat și în dormitor, în tandrețurile cu amanta sau soția.

Totodată, în noul Cod de procedură penală, […] La capitolul 2, art. 5 (3), se specifică: “la judecarea cauzelor și la soluționarea propunerilor, contestațiilor, plângerilor sau a oricăror alte cereri în care cercetarea penală a fost efectuată de Direcția Naționala Anticorupție potrivit legii vechi, (….), participă procurori din cadrul DNA”.


USL da dreptul serviciilor sa intre prin…


Categorii

1. DIVERSE, Servicii secrete, Stat politienesc, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “USL a votat (inca din vara) pentru EXTINDEREA STATULUI POLITIENESC. Serviciile pot intra prin efractie, intercepta si filma inclusiv in SPATIUL INTIM

  1. Bun. Ei au voie sa ne spioneze. Noi avem voie sa ne protejam? Ex: folosirea programelor de criptare? Exista vreo lege care sa interzica folosirea acestor programe pe telefon de exemplu?

  2. @ Roxie:

    Nu stim sa existe, dar nu cred ca e o solutie aplicabila de, sa zicem, 98% diintre cetatenii obisnuiti… Nu, nu e deloc bun ca au voie sa ne spioneze in viata privata.

  3. Bun era cu ghilimele.;) Nu stiu daca se mai poate schimba ceva… Da, sunt scumpe si programele de criptare insa in ideea in care totusi s-ar putea folosi, chiar si piratate.

  4. Oricum, deocamdata se vor spiona intre ei – sa poata sa-si fabrice reciproc dosare atunci cand unii sunt “neascultatori” politic…

  5. Pingback: Cum devin orasele SUA centre de SUPRAVEGHERE TOTALITARA sub pretextul combaterii infractionalitatii. “BIG DATA” colectate prin mii de camere video, senzori, scanere, baze de date… - Recomandari
  6. Pingback: DICTATURA TOT MAI APROAPE? Serviciile secrete isi rotesc cadrele si sunt pe cale sa inchida posturile TV incomode: REALITATEA TV si ANTENA 3, LUATE LA TINTA prin procurorii politici DNA si prin ordonante cu dedicatie emise de guvernul PONTA-GHITA (SRI)
  7. Pingback: DNA isi face SERVICIU SECRET/ Miscare de suport popular pentru postul TV Antena 3: patru mii de persoane s-au “plimbat” langa PALATUL COTROCENI - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare