“VALORI EUROPENE”. Junker, presedintele Comisiei Europene, participa la comemorarea lui KARL MARX. Evenimentele vor avea loc la Trier, cu ocazia a 200 de ani de la nasterea co-autorului MANIFESTULUI COMUNIST

29-04-2018 2 minute Sublinieri

Decizia preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, de a participa la un eveniment în memoria lui Karl Marx a fost condamnată de legislatori britanici susţinători ai Brexitului, relatează Agerpres, care citează Press Association.

Juncker a anunţat că va participa la un eveniment la 4 mai la Trier, unde s-a născut acum 200 de ani co-autorul – alături de Friedrich Engels – al Manifestului Partidului Comunist. 

Deputatul conservator Daniel Kawczynski – născut în Polonia comunistă – a apreciat că Juncker “dă dovadă de un prost gust înfiorător prin comemorarea unei ideologii care a devastat brutal jumătate din Europa”.

Purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene Mina Andreeva a precizat că Juncker va “rosti un discurs la comemorarea a 200 de ani de la naşterea lui Karl Marx”, dând asigurări că, “după decenii de experienţă în politică la nivel naţional şi european, preşedintele Juncker este foarte conştient de faptele şi sensibilităţile istorice”. 

“Indiferent ce părere au oamenii despre Karl Marx, cred că nimeni nu poate contesta că este o personalitate care a marcat istoria, într-un fel sau altul”, iar “a nu vorbi despre el s-ar apropia de a nega istoria”, a spus Andreeva, argumentând decizia lui Juncker de a accepta invitaţia la evenimentul de la Trier.

Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a fost acuzat că ignoră peste 100 de milioane de victime ale comunismului după ce presa a anunțat că va participa la dezvelirea unei statui a lui Karl Marx și la o expoziție dedicată părintelui comunismului.

Președintele Comisiei Europene este așteptat să ia parte, pe 5 mai, la deschiderea unei expoziții a părintelui comunismului, în orașul său natal Trier, pentru a marca 200 de ani de la nașterea lui Marx, relatează express.co.uk.

Evenimentul include și dezvălirea unei statui finanțate de guvernul chinez în cinstea celui care a creat o ideologie distrugătoare care a dus la crime în masă și la întemnițări în lagăre comuniste în întreaga lume.

De asemenea, teatrul și universitatea din Trier vor organiza o dezbatere în care se va căuta răspunsul la întrebarea în ce măsură „gândirea comunistă” ar putea fi folosită ca armă împotriva extremismului de dreapta de azi.

Decizia lui Juncker a generat polemici aprinse în Marea Britanie și în întreaga Europă, în special în fostele țări est-europene, unde regimurile dictatoriale de stânga au ucis și au băgat în pușcării milioane de oameni. Cei de la AfD au anunțat deja proteste față de prezența lui Jucker la eveniment, sub motto-ul: „Să nu uităm victimele comunismului – să-l luăm pe Marx de pe soclu”.

Criticii politicilor UE au arătat că lipsa de responsabilitate democratică a UE și dorința de a centraliza puterea în mâinile unei Comisii Europene nealese de nimeni pot fi comparate cu vechea Uniune Sovietică.

Marion Smith, directorul Fundației pentru Memoria Victimelor Comunismului, a declarat: „Filosofia lui Karl Marx, când a fost aplicată, a provocat unele dintre cele mai mari episoade ale suferinței umane din întreaga istorie. Statele marxiste, precum Uniunea Sovietică și China comunistă, sunt responsabile pentru mai mult de o sută de milioane de morți din cauza înecercărilor lor nebunești de a pune în practică ideile utopice ale lui Marx”.

Smith a adăugat că statuia din Trier închinată lui Marx, înaltă de peste 4 metri, este donată de Republica Populară Chineză – cel mai mare stat totalitar din secolul XXI.

 • Voci Conservatoare:

Așa-i că participarea lui Juncker la celebrarea zilei de naștere a lui Karl Marx

și la dezvelirea unei statui care îl reprezintă pe ideologul hecatombei comuniste pune într-o lumină mai clară ce înțeleg conțopiștii eurocrați prin “valori europene”?

Ne tot întrebam ce vor să zică aparatcicii bruxelezi cu sintagma asta panseu când o tot foloseau ca să amenințe țările est europene care nu se lasă îmbogățite cultural cu mizerie teroristă, așa că iată, ne demonstrează direct tov. Juncker sensul clișeului.

Poate o cheamă și pe tov. Mogherini să pișe un pic ochii p-acolo, în amintirea vremurilor când făcea propagandă sovietică pentru Tineretul Comunist Italian.

Să fie traba, trabă.

Text: Iacob Avesnescu


Categorii

1. DIVERSE, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la ““VALORI EUROPENE”. Junker, presedintele Comisiei Europene, participa la comemorarea lui KARL MARX. Evenimentele vor avea loc la Trier, cu ocazia a 200 de ani de la nasterea co-autorului MANIFESTULUI COMUNIST

 1. In general, nu cinsteste omul decat pe cel pe care-l considera cu adevarat drept parinte…

 2. Impardonabilă confuzia din titlu: Trier – Trieste !

 3. China impartaseste “valorile europene”: Autorul cărţii “Capitalul” rămâne “gardianul revoluţionar al proletariatului şi al lucrătorilor din întreaga lume… şi cel mai mare gânditor al timpurilor moderne”, a declarat şeful statului chinez, care a impus o revenire la ideologia marxistă de la venirea la putere, la sfârşitul anului 2012.
  Xi Jinping le cere în mod constant comuniştilor chinezi, care fac parte din cel mai mare partid politic din lume, cu 89 de milioane de membri, să “revină la rădăcinile marxismului”. Vineri, el i-a încurajat în mod deosebit să îşi facă un obicei din a citi “Manifestul Partidului Comunist”, scrisă de Karl Marx şi Friedrich Engels.
  https://www.stiripesurse.ro/china-va-continua-sa-poarte-stindardul-marxismului-promite-presedintele-xi-jinping_1263285.html

 4. @ nimeni:

  Bine, totusi cad vorbim de China nu e vreo surpriza…

 5. Pingback: MOSTENIREA LUI MARX BANTUIE, DIN NOU, LUMEA. Sarbatorit de Junker, seful Comisiei Europene si elogiat de NEW YORK TIMES, in dispretul manifest al zecilor de milioane de victime ale comunismului/ ORTODOXIE SI SOCIALISM sau despre precursorii noului totalit
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare