O veste buna: PATRIARHIA ARE UN NOU PURTATOR DE CUVANT, care isi doreste o innoire a comunicarii. In sfarsit, dupa numeroase deservicii aduse Bisericii, Pr. Constantin Stoica a fost inlocuit!

17-11-2015 1 minut Sublinieri

VB2

Înnoirea comunicării, promptitudinea și implicarea mai marea a Bisericii în acest domeniu constituie dezideratele echipei conduse de noul purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, consilierul patriarhal Vasile Bănescu.

Se poate conta pe o înnoire a comunicării, pe promptitudine, pe o implicare mai mare a Bisericii în zona comunicării. Asta este limpede. Dorim să ne extindem echipa de comunicare, inclusiv prin cooptarea unor buni comunicatori. Suntem, ca să spun așa, în fața unui nou început, a declarat marți Bănescu, pentru AGERPRES.

El a precizat că aceasta a fost inițiativa patriarhului Daniel.

Evident, a fost o schimbare necesară, probabil că trebuia făcută de mai demult. Orice înnoire e binevenită atunci când nu trece mult timp de așteptare. Schimbarea unei persoane nu înseamnă vinovăția persoanei precedente. Dar înnoirea e mereu firească“, a precizat Bănescu.

El a menționat că se lucrează la noua strategie, care urmează să fie supusă unei dezbateri la nivelul Patriarhiei. “Aceasta va presupune inclusiv organizarea, din când în când, cu o anumită ritmicitate, a unor conferințe de presă la care să participe și Părintele Patriarh, a mai spus Vasile Bănescu.

Din ziua de 16 noiembrie 2015, echipei de la Biroul de presă al Patriarhiei Române i s-a alăturat domnul consilier patriarhal Vasile Bănescu, realizator de emisiuni la TRINITAS TV, care va prelua responsabilitatea de purtător de cuvânt al Patriarhiei Române“, informează Biroul de presă al instituției, într-un comunicat transmis marți AGERPRES.

Părintele consilier patriarhal Constantin Stoica și părintele consilier patriarhal Ciprian Apetrei își desfășoară în continuare activitatea la Biroul de presă al Patriarhiei Române împreună cu părintele inspector eparhial Bogdan Teleanu.

În viitorul apropiat, la începutul lunii decembrie, intenționăm să organizăm o întâlnire informală cu toți colaboratorii din media ai Patriarhiei Române“, mai precizează comunicatul citat.

AGERPRES

vasile-banescu-este-noul-purtator-de-cuvant-al-patriarhiei-romane-18520781

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Patriarhul Daniel

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “O veste buna: PATRIARHIA ARE UN NOU PURTATOR DE CUVANT, care isi doreste o innoire a comunicarii. In sfarsit, dupa numeroase deservicii aduse Bisericii, Pr. Constantin Stoica a fost inlocuit!

 1. Intr-adevar o veste buna, dl. Banescu fiind, din cate stiu, si directorul Trinitas tv. Urmaresc cu placere emisiunile pe care le realizeaza domnia sa si sper ca nu doar comunicarea in sine sa fie schimbarea, ci si acel dialog permanent si prompt de care avem cu totii nevoie in vremurile destul de agitate de astazi. Pentru ca noi insine trebuie sa ne schimbam si nu Biserica cu Traditia si randuielile ei, asa cum in mod gresit solicita oamenii. Dar pentru asta e nevoie de multa rabdare si initiativa. Sa fie intr-un ceas bun!

 2. Parerea mea este ca au cam picat din lac in put.Adica,sa fim sinceri,omul asta are o functie importanta in Trinitas,….rezultatele se vad de la sine.Trinitas este un produs media sters,fara personalitate.Nici acum nu au inteles ca strategia Trinitas trebuie schimbata,reinnoita grila,schimbati prezentatorii,etc.Ma scuzati daca ma repet in privinta acestor chestiuni dar este greu sa vezi cum nu se face NIMIC.Da,oricum…orice schimbare este mai buna decat nici o schimbare 🙂

 3. e bun, nu e bun… Ideea e urmatoarea: orice om botezat care nu isi reneaga botezul – nu din vorbe ci din fapte si credinta – este purtator de Cuvant. Caci toti in Hristos ne-am imbracat.

 4. E FOARTE BUN, DAR VA TREBUI SA SE OCUPE SI CU TREBURI MURDARE !
  Prin urmare nu va putea evita conflicele…
  TREBUIE SA SE PREGATEASCA DE ISPITE GRELE !

 5. Felicitări noului purtător de cuvânt, d-l Vasile Bănescu!
  Este întradevăr o veste bună și o alegere bună, cu atât mai mult cu cât este realizatorul emisiunii Credință și Cultură , emisiune de o înaltă ținută cultural teologică!
  Dumnezeu să vă ajute, domnule Vasile Bănescu!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare