(Video) Statul New York a aprobat CASATORIILE GAY. Deocamdata, cu exceptii de ordin religios…

25-06-2011 1 minut Sublinieri

 • Antena3: Căsătoria între persoane de acelaşi sex, aprobată în statul New York
 • În urma unui vot istoric, senatul statului New York a aprobat, vineri, legea care recunoaşte dreptul la căsătorie între persoane de acelaşi sex, informează AFP. Proiectul de lege, adoptat vineri în Senat cu 33 de voturi pentru şi 29 împotrivă, a fost aprobat de patru ori în Adunarea legislativă a statului New York, însă a fost respins de fiecare dată în Senat. Legea, amendată de senatorii republicani în ultimele zile, prevede o serie de excepţii de ordin religios şi mai trebuie aprobată în noua versiune şi de Adunarea cu majoritate democrată, ulterior urmând să fie promulgată de guvernatorul Andrew Cuomo. Primele căsătorii între persoane de acelaşi sex urmează să aibă loc în termen de câteva săptămâni.

  Rezultatul votului a fost întâmpinat cu explozii de bucurie în cartierele cu populaţie homosexuală numeroasă, în special în Greenwich Village, unde zeci de militanţi au ieşit în stradă vineri seară. Senatul statului s-a reunit începând de marţi în sesiune extraordinară, pentru a analiza textul aprobat săptămâna trecută de Adunare şi pentru a introduce propriile amendamente, care se referă în principal la excepţii de ordin religios. Zeci de manifestanţi, susţinători sau adversari ai proiectului, şi-au instalat de mai mult de o săptămână tabere în faţa sediului Senatului – care se află la Albany, la peste 200 de kilometri nord de New York. Statul New York a devenit cel de-al şaselea stat federal american care recunoaşte căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

 • Hotnwes: Statul New York a aprobat casatoriile intre homosexuali

New York a devenit cel de-al saselea stat american care permite casatoriile intre persoanele de acelasi sex, relataza BBC. Senatul format in majoritate de republicani a aprobat proiectul cu 33 de voturi “pentru” la 29 de voturi “impotriva”, dupa ce camera inferioara, controlata de democrati, il aprobase la randul sau.  Guvernatorul Andrew Cuomo a semnat rapid proiectul pentru a il transforma in lege. Se asteapta ca nuntile intre homosexuali sa inceapa in urmatoarele 30 de zile.

“New York a distrus in sfarsit bariera care impiedica pe cei din cupluri de acelasi sex sa isi exercite libertatea de a se casatori si sa beneficieze de protectiile fundamentale pe care atatea cupluri si familii le iau de bune.” a declarat Cuomo.  Activistii pentru drepturile homosexualilor au declarat ca legea este o victorie pentru ei.  Pe de alta parte, episcopii catolici din statul New York s-au declarat “profund dezamagiti si nelinistiti” de trecerea proiectului. Numai 4 republicani au votat “pentru”, insa a fost suficient pentru ca legea sa treaca.

New York se alatura statelor Connecticut, Iowa, Massachusetts, New Hampshire, Vermont si District of Columbia.

Legaturi:Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “(Video) Statul New York a aprobat CASATORIILE GAY. Deocamdata, cu exceptii de ordin religios…

 1. referitor la a 4-a “confesiune” chipurile “crestina” din s.u.a. .. si la poligamie …

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/11-lucruri-pe-care-nu-le-stiai-despre-mormoni-935398.html

  .

 2. Hmmm… Ion Tiriac mormon?!

 3. trist, dar nu prea ma mira ..

  http://www.alexradescu.ro/2008/11/mormonul-tiriac.html

  altfel,

  strategia noua a sefilor (tot noi) de la cele mai mari operatori de telefonie mobila din Romania. Va fi nevoie de “smartphone-uri” din abundenta si ieftine, pentru a se putea ajunge la acel aparat UNIC care le-ar face pe toate? conturi, coduri, parole, abonamente sau alte plati …

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/noua-tendinta-smartphone-uri-ieftine-935293.html

  (dar ce fel de nume au bosii cei noi de la cele doua mari retele de telefonie .., zici ca-i predestinat .. )

 4. Umor negru:

  ”Un om in varsta doreste sa emigreze.
  La completarea formalitatilor, este intrebat de catre oficialitati din ce motiv doreste acest lucru.
  – Datorita homosexualitatii…
  – Cum asa?
  – Pai, in timpul nazistilor se pedepsea chiar cu moartea, dupa aceea cu inchisoare, iar acum este permisa prin lege. As dori sa emigrez pana nu devine obligatorie…”

 5. Pingback: Razboi întru Cuvânt » DUPA SCOALA, URMEAZA SI ATACAREA FAMILIEI (PARINTILOR)? Institutia “Avocatul copilului” sustinuta la unison de Anastase si Geoana/ BRAD PITT LUPTA INVERSUNAT PENTRU CASATORIILE GAY (Stiri familie 6 iulie 2011)
 6. Pingback: Razboi întru Cuvânt » HOMOSEXUALITATEA PE CALE DE A INTRA IN PROGRAMELE SCOLARE… din California, deocamdata. Ca sa ofere copiilor “modele la care sa aspire”!
 7. Pingback: Impunerea casatoriilor homosexuale: “un pas catre STATUL FASCIST AL INTOLERANTEI” | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare