WIKILEAKS: echivalentul lui 11 septembrie pentru internet si mijloc de realizare a mutatiilor geopolitice dorite de SUA si ISRAEL? Turcia se teme ca de aici poate incepe razboiul mondial…/ JULIAN ASSANGE, PRETINSUL “EROU ANTI-SISTEM”, SAU “IDIOTUL UTIL” – A FOST ARESTAT

8-12-2010 15 minute Sublinieri

UPDATE:

***

“Simţim că WikiLeaks a devenit mai mult decât o (sursă de – n.r.) scurgere de documente, a devenit un război, oamenii împotriva guvernului”

O declaratie aproape fatisa – a unui colaborator apropiat al lui Assange in ale hak-activismului, prin care se confirma caracterul de miscare revolutionara asa-zisa “anti-sistem” a WikiLeaks. “Oamenii impotriva guvernului” este lozinca sub al carei stindard foarte multi naivi nemultumiti sau disperati se vor incolona pentru a declansa “marea revolutie”, adica cea mai mare iluzie colectiva posibila, care se va solda, probabil, cu imense varsari de sange. Ea este menita sa slujeasca, de fapt, rolul principal in planul de provocare si canalizare a revoltelor si haosului international, “sistemic”, fiind vorba despre o falsa opozitie “eroica” care doar va legitima masurile de control total si va ajuta la instaurarea adevaratei terori totalitare globale, premergatoare imparatiei lui Antihrist.

Iar aceasta miscare nu este strict legata de Wikileaks, dar poate fi potentata la maximum de aceasta structura bizara, amorfa, care a capatat, peste noapte, deloc intamplator, cea mai mare vizbilitate mediatica posibila. Ea ii cuprinde si pe cei care vor sa dea lovitura de gratie bancilor din intrega lume prin retregeri masive, pe cei care protesteaza fata de globalizare si fata de politicile (criminale, nimic de zis) ale FMI, Bancii Mondiale, etc., pe anarhistii care resping din principiu Statul insusi cu toata organizarea sa, cu institutiile, legile si regulile sale, pe cei care viseaza la doborarea intregului edificiu al “sistemului” contemporan si care “se lupta” vartos (din vorbe si lozinci) cu UE, cu americanii si cu sionistii, vanzand oamenilor himera ca vor pune in loc o… noua ordine mai buna, ca vor aduce un soi de rai pe Pamant!

Trebuie sa fim constienti ca ea are si la noi propriile ramurele sau “filiale” ideologice, adaptate la specificul romanesc si ortodox(ist) – dar amestecate si cu insi care apartin unor grupari masonice sau New Age (MISA) sau afiliati unor grupari politice dubioase, ingloband patrioti “ai serviciilor secrete” – care se agita si ies in fata prin tot soiul de miscari lumesti, anti-orice, biete pastise ale Miscarii Legionare. Iar cand criza va ajunge la apogeu, prin iminenta incetare de plati, atunci va fi vremea cand vor iesi la rampa si vor insela mase intregi… – n.n.

 • Hotnews:

UPDATE Julian Assange, fondatorul Wikileaks, a fost arestat; justitia britanica i-a refuzat eliberarea pe cautiune

Wikileaks va functiona ca si pana acum – purtator de cuvant

PostFinance a inchis un cont bancar ce apartine fondatorului Wikileaks, Julian Assange

 • Gandul:

Creatorul WikiLeaks, Julian Assange, arestat în UK pentru acuzaţiile de viol din Suedia

Australianul consideră că acuzaţiile împotrivă sunt false, că Suedia este o “slugă” a SUA şi că acolo nu va beneficia de un proces echitabil. Procurorii suedezi au cerut încarcerarea sa “în izolare”, fără a putea comunica cu cineva, ceea ce nu i-ar mai permite să se implice în coordonarea activităţii WikiLeaks.

Chiar dacă ar scăpa de mandatul de arestare suedez – pus în aplicare în UK doar după “reemiterea” sa, căci prima variantă era greşită – o mai mare bătaie de cap îl aşteaptă pe Assange, dacă şi Washingtonul va redacta un mandat de arestare pentru spionaj.

Deşi echipa WikiLeaks continuă să publice apeluri de genul “donaţi – astfel ne puteţi menţine puternici”, plăţile ajung tot mai greu. Mai întâi, serviciul de plăţi online PayPal a blocat donaţiile, deciza fiind urmată, duminică şi luni, de MasterCard şi Visa.

Război informatic în jurul WikiLeaks

Ulterior, banca elveţiană PostFinance a blocat contul lui Assange, motivând că “cetăţeanul australian a furnizat informaţii false privind rezidenţa în procesul de deschidere a contului”. Banca avea să resimtă imediat “răzbunarea”, căci un grup de “hacktivişti” (de la hacker + activist) a reuşit să îi blocheze siteul timp de câteva ore. Unul dintre autorii atacului, cu nume de cod “Coldblood” (Sânge rece), a declarat pentru BBC că “siteurile care cedează presiunilor guvernamentale devin ţinte”.

El a descris acţiunile sale şi ale confraţilor săi drept un “mesaj de trezire”. “Simţim că WikiLeaks a devenit mai mult decât o (sursă de – n.r.) scurgere de documente, a devenit un război, oamenii împotriva guvernului”, este de părere “hacktivistul”. “Coldblood” a confirmat că “suprimarea” WikiLeaks este inutilă, câtă vreme au apărut cel puţin 507 de siteuri-oglindă în lume. După ce firma EveryDNS din California a renunţat să mai găzduiască adresa “WikiLeaks.org”, siteul şi-a câştigat un aliat în Franţa, unde furnizorul de servicii de internet OKV a anunţat că nu este “nici în favoarea, nici împotriva siteului” şi că nu va întrerupe serviciile sale, în ciuda insistenţelor Guvernului.

Ministrul Industriei, Luc Besson, a cerut închiderea WikiLeaks în Franţa, o ţară care nu poate găzdui pagini de internet “care violează confidenţialitatea relaţiilor diplomatice şi pun în pericol oameni protejaţi de secretul diplomatic”. “Nici lumea politică nu poate cere, nici OVH nu poate închide site-ul”, a declarat managerul firmei, Octave Klaba. Poziţia lui contrastează cu cea a firmelor americane care au urmat îndemnul de a “înceta imediat” susţinerea lor pentru WikiLeaks, cerută de senatorul Joe Lieberman.

Julian Assange va fi menţinut în detenţie până la 14 decembrie

***

Un 11 septembrie al Internetului  – la orizont?

SURSA: Before it’s news,  Zen Gardner
(traducere)

Gândiţi-vă. Unde ne duce această nebunie cu Wikileaks care pare a fi înscenată? În timp ce luăm parte la dezgroparea unor informaţii suculente care incriminează cam pe toată lumea, încotro se îndreaptă lucrurile?

Lecţiile  9/11

În timp ce 9/11 a fost ca un avertisment pentru cei suficient de treji şi conştienţi să vadă demolările evidente şi dezinformarea şi efectul “Pearl Harbor” rezultat, cea mai mare parte a lumii a căzut în plasă. Şi acum, oamenii se pliază literalmente, la fel ca în “proiecţiile” din aeroporturi, la atacul fascismului statului poliţienesc din întreaga lume. Este ameţitor. De fapt, este ceva orwellian. Armatele, poliţia şi sectorul privat sunt în război cu conceptul vag de terorism – un duşman imbatabil într-un război care poate fi dus la nesfârşit şi luptat în orice arenă este nevoie.

Şi care a fost rezultatul acestui război declarat împotriva terorismului? Nu un război împotriva terorii, ci o sporire a fricii şi terorii, totul pentru a justifica înăsprirea condiţiilor economice, sociale şi politice care a urmat.

Ce anunţă revărsarea de pe Wikileaks?

Aţi ghicit – va cădea ultimul bastion al libertăţii de informare şi exprimare, Internetul gratuit. La urma urmei, dacă acum informaţiile reprezintă inamicul, trebuie să supraveghem cu atenţie fiecare aspect al acestui mediu periculos totul pentru siguranţa şi protecţia “noastră, a oamenilor”.

Oh, vom avea Internet în continuare, la fel cum veţi putea zbura în continuare. Va trebui doar să fiţi trecuţi pe lista “aprobată”, examinaţi, ştampilaţi, atacaţi, jefuiţi şi molestaţi, dacă doriţi să intraţi “pe net”. Mare scofală! Mulţumim, Julian – bine lucrat.

Semne de avertizare

#1. Wikileaks—MULT prea aprobat şi mediatizat. Fiecare reţea de televiziune şi cablu, presa din întreaga lume, recunoaştere oficială la fiecare nivel al guvernării. Măi să fie, face chiar un TED talk! Cine altcineva mai încearcă să faca agenda zilei? Numai Julian. Hmmm.

#2. Biggie: Acest presupus luptător împotriva sistemului spune că problema adevărului despre 9/11 este “o distracţie”. Nu trebuie să-ţi calci şefii pe coadă, Julian ... Foarte suspicios, dacă mă întrebi pe mine.

#3. Wikileaks şi trecutul vag al lui Assange:

Site-ul Wikileaks a apărut pentru prima dată pe Internet în decembrie 2006.[15][16] Site-ul pretinde că a fost

“fondat de disidenţi chinezi, jurnalişti, matematicieni şi tehnologi ai unor companii nou înfiinţate din Statele Unite, Taiwan, Europa, Australia şi Africa de Sud”.[5]

Creatorii site-ului Wikileaks nu au fost identificaţi în mod oficial.[17] El a fost reprezentat public începând cu luna ianuarie 2007 de Julian Assange şi de alţii. Assange se descrie ca fiind membru al consiliului consultativ al WikiLeaks”.[18] (Wikipedia)

De asemenea, se zvoneşte că Assange a scris atât pentru New York Times, cât şi pentru Economist, lucru de asemenea dubios – nu este o mentalitate cu adevărat luminată sau “alternativă”. De asemenea, persoana lui misterioasă dă bine la imaginea ferită de ochii lumii a Wikileaks, astfel încât oamenii nu se vor aştepta să afle prea multe, lucru de asemenea foarte “convenabil” pentru a păstra totul ascuns.

[NOTĂ: Nu este nevoie să existe vreo participare deliberată, conştientă la o agenda ascunsa din partea Wikileaks, dar acest lucru ajută. El, ei ar putea fi “idioţii utili” al căror program a fost cooptat în mod convenabil de controlori pentru a servi scopului lor. Oricum, căutaţi modelul şi efectele.]

#4. Atenţie la publicitatea exagerată: Există un crescendo tot mai mare al furiei şi urii, întărâtate acum – până la punctul în care Assange este numit un nou tip de terorist – şi mai îngrijorător, şi cum era de aşteptat, se face acum comparaţia între Assange şi Bin Laden:

Scurgerile de informaţii din mediile sociale fac din Julian Assange un Osama Bin Laden al Internetului

Fondatorul WikiLeaks nu este doar o persoană căutată de autorităţile americane, dar scandalosul său site este atacat de hackeri notorii, în timp ce serviciile sale sunt întrerupte  de Amazon şi EveryDNS.net. Deşi nu s-a anunţat oficial, Julian Assange ar putea fi considerat inamicul public numărul unu, luând locul irealului Osama bin Laden. De la 9/11 nimeni nu a atins o astfel de notorietate din cauza a ceea ce mulţi consideră ca fiind acţiuni împotriva unui stat.

Ca şi bin Laden, Assange nu are un domiciliu permanent, nu deţine un sediu, foloseşte doar câţiva confidenţi bine aleşi şi are ascunzători secrete. Mai tânăr decât bin Laden, Assange la cei 39 de ani ai săi se mişcă mai uşor faţă de cel dintâi, în vârstă de 53 de ani, alegând să joace şotron pe glob în loc să hiberneze în munţii din Pakistan şi Afganistan.

În timp ce chipul său apare pe coperţile revistelor şi ziarelor din întreaga lume, asemenea unui poster “Wanted” din Vestul Sălbatic, se cunosc puţine lucruri despre activităţile sale de zi cu zi. La fel ca mesajele video ale lui bin Laden, în timp ce CIA şi alţi mercenari încearcă să îi găsească poziţia aproximativă, este uimitor că el încă mai găseşte modalităţi de a publica actualizări care îi justifică acţiunile. (SURSA)

Observaţi, de asemenea, modul în care tot am auzit despre isprăvile Wikileaks de câţiva ani încoace, oferindu-ne timp să facem legătura între acesta şi “terorismul informaţional distructiv” şi senzaţional. La fel, am auzit despre Osama prin atacurile din Yemen şi Nairobi care îi sunt atribuite, imprimându-i “marca” pe mentalul colectiv care a condus la concluzia falsă şi anticipată că a pus la cale atacurile din  9/11.

Ah, “Dar ce spuneţi despre aceste pretinse dezvăluiri? Şi-ar ataca proprii semeni?”

Ar putea toate aceste acuzaţii grave împotriva propriilor semeni să fie doar o perdea de fum pentru a ascunde scopul real? Cu siguranţă a funcţionat dată trecută. Aşa că, de ce să nu rişte să doboare dintre ai lor pentru a da credibilitate acestei operaţiuni psihologice?

Pentagonul îşi loveşte “proprii semeni” la 9/11— e nevoie să spun mai mult?

Tactica este foarte familiară – Cunoaşte-ţi duşmanul

În primul rând iată Dialectica hegeliană: creează o problemă, provoacă o reacţie şi apoi pune în aplicare soluţia planificată dinainte. Atacurile înscenate la 9/11, inclusiv World Trade Center de pe plan internaţional, au “justificat” războaiele ce au urmat şi reprimarea libertăţilor la nivel mondial în numele “siguranţei”, inclusiv cumplitul Patriot Act, care era deja scris şi aştepta doar un pretext pentru a fi semnat şi pus în aplicare.

La fel, acest atac asupra Internetului internaţional, care atrage comunităţi diplomatice din întreaga lume, dând la iveală secrete de stat ale mai multor ţări, va fi de mare folos în vederea introducerii unor măsuri internaţionale în numele “siguranţei”, probabil conduse din nou de guvernul fascist american, cu măsuri coincidente din partea UE, Canadei şi Australiei. Acest lucru se petrece deja cu confiscarea site-urilor web de către Departamentul pentru Securitate Internă.

Au nevoie doar de “incidentul potrivit” pentru a justifica aplicarea controlului deplin. Cum ar fi “terorismul pe Internet”? Doar că acum nu pot folosi destul acest termen, nu-i aşa? La urma urmei, este un război împotriva terorismului, şi “dacă nu eşti de partea noastră, eşti de partea teroriştilor”. O falsă alegere finală, la fel ca tot ce strecoară prin înşelăciune în conştiinţa umană.

Foarte inteligenţi aceşti băieţi. Au asta în sânge.

Aceste evenimente manipulatoare aparţin unui cult, unei frăţii care se ascunde în spatele mai multor nume şi măşti, şi cărora le făgăduiesc loialitate absolută mai presus de orice, chiar de propriul trup şi sânge. Cunoscut în mod obişnuit sub numele de Illuminati, acest cult are o ordine de zi la care lucrează folosind anumite ritualuri, metode şi tactici.

Una din temele sale centrale şi modurile de operare este “Ordo Ab Chao” – la ordine prin haos. Să creeze haos, să-i facă pe oameni să lupte unul împotriva celuilalt, controlând şi instigând ambele părţi în acelaşi timp – de aici şi simbolul phoenix-ului roşu cu două capete – din orice motiv, chiar şi uciderea sau expunerea propriilor semeni, pentru a crea o nebunie ilogică despre care ei cred că sunt singurii care o pot vedea şi înţelege. Toate astea în timp ce manipulează guvernele lumii, băncile, armatele şi liderii de corporaţii, acoperind rezultatul pe care le-au planificat deja.

Teama şi confuzia reprezintă climatul pe care adoră să îl instige. Atâta timp cât există un popor confuz şi neinformat, masele ignorante şi temătoare vor cere ajutor cu glas tare de la “puternicii zilei” – exact “puternicii zilei” care au cauzat toate problemele în primul rând.

Scopul lor nu este să ajute, ci să controleze. Cu orice preţ, prin orice mijloace este nevoie.

***

Mai întâi apar scurgerile de informaţii, apoi teoriile conspiraţiei

The Wall Street Journal Online, Marc Champion

ISTANBUL – În Turcia şi mai departe, publicarea mesajelor diplomatice americane pe site-ul Wikileaks a stârnit o serie de teorii ale conspiraţiei.

Liderii turci par convinşi că actorii statali, în special Statele Unite sau Israelul – mai degrabă decât Julian Assange de la WikiLeaks – sunt în spatele publicării de documente ale Departamentului de Stat al SUA, al căror conţinut au incomodat liderii de pe întregul glob.

Scepticismul cu privire la independenţa WikiLeaks este larg răspândit şi pare să fie înrădăcinat în neîncrederea că naţiunea cea mai puternică din lume nu poate opri răspândirea pe Internet a secretelor sale. Acest sentiment se alătură bunăvoinţei de a crede tot ce e mai rău despre Israel. Nici unul nu se limitează la Turcia.

“Fără îndoială, au fost implicate guvernele occidentale şi regimul sionist”,

a declarat preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad la începutul acestei săptămâni.

O cronologie a Wikileaks

Comunicate cheie, bătălii legale şi alte momente semnificative din istoria site-ului şi a fondatorului său, Julian Assange.

Între timp, miercuri, premierul rus Vladimir Putin a afirmat la emisiunea “Larry King Live” de pe CNN căexperţii” sunt de părere că site-ul WikiLeaks este “umflat” în mod deliberat de alţii, pentru a fi folosit ulterior în scopuri politice.

“Assange are în mod evident protectori foarte bine informaţi, la nivel înalt, care nu lasă pentru prima dată să se “scurgă” documente strict secrete. Nu există nicio îndoială că aceşti protectori au propriile lor obiective, departe de a fi altruiste,”

a scris cotidianul oficial rus Rossiiskaya Gazeta joi, presupunând că oficialii americani au încercat să reînvie o “maşină birocratică americană ruginită.”

“Ar putea fi însuşi Barack Obama”,

a spus ziarul.

“Nicio persoană cu o fărâmă de creier din guvernul Statelor Unite nu a vrut să asiste la acest lucru”,

a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, P.J. Crowley.

“Aceasta este crimă, nu o mare strategie. O vom scoate noi la capăt, dar s-au făcut pagube substanţiale.”

Teoreticienii turci ai conspiraţiei au speculat mult timp că Israelul încearcă să scape de un guvern turc cu înclinaţii islamice care s-a întors brusc împotriva fostului său aliat. Potrivit acestora, pretinsul scop al Israelului este să înlocuiască conducerea Partidului Justiţiei şi Dezvoltării  cu un regim turc mai prietenos.

Documentele de pe WikiLeaks includ rapoarte de corupţie larg răspândită printre miniştrii guvernului, inclusiv prim-ministrul Recep Tayyip Erdogan şi familia sa, pe care liderii opoziţiei au încercat să le scoată în relief, declanşând o reacţie furioasă din partea prim-ministrului.

Preşedintele turc Abdullah Gul a declanşat discuţiile la începutul acestei săptămâni, când a vorbit despre scurgerile de informaţii:

“Cred că are un sistem. Se pare că are un scop”.

Huseyin Celik, purtătorul de cuvânt al Partidului Justiţiei şi Dezvoltării sau AKP, a declarat miercuri că Israelul a fost în spatele publicării documentelor. Dovezile, a declarat el reporterilor, sunt că “Israelul este foarte mulţumit” şi a declarat atât de rapid că nu are de ce să se teamă.

“Cum au ştiut asta?”

a întrebat Dl Celik, adăugând că

obiectivul principal al acestor scurgeri de informaţii a fost slăbirea guvernului turc.”

Ambasada Israelului la Ankara a emis joi o declaraţie în care nega orice rol în publicarea pe WikiLeaks a aproximativ 250.000 de documente.

Unii cronicari turci văd mai multe forţe complexe în acţiune. Este un complot al unui “stat profund” global, un fel de organizaţie ticăloasă în cadrul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord, care are ca scop slăbirea preşedintelui Barack Obama, remodelarea terenului de joc geopolitic din Europa şi Orientul Mijlociu şi determinarea Turciei să adopte aceeaşi linie, potrivit unui articol de joi, scris de Samill Tayyar, din ziarul conservator şi religios Star.

Comentariile făcute de cititorii ziarului sugerează faptul că teoriile conspiraţiei sunt crezute într-o mare măsură.

“Acest lucru a fost pus la cale de SUA şi Israel, este o modalitate de a porni al treilea război mondial din Orientul Mijlociu prin instigarea ţărilor musulmane una împotriva celeilalte”,

a declarat un cititor al Hurriyet, cotidianul mediului laic din Turcia.

Totuşi, nu toată lumea înghite asta.

“Membrii partidului turc AKP dezvăluie: Israelul este responsabil de dispariţia dinozaurilor,”

a comentat un cititor cu privire la cerinţele domnului Celik, pe site-ul în limba engleză al ziarului Hurriyet.

Joi, revenind de la întâlnirea cu alţi lideri şi cu secretarul american de stat Hillary Clinton, întâlnire care a avut loc în Kazahstan, domnul Gul părea să îşi fi schimbat tonul.

“Nu cred prea mult in aceste teorii ale conspiraţiei”, a afirmat el la postul de televiziune NTV al Turciei. “Încă nu s-au publicat toate documentele, după câte ştiu eu, aşa că poate unele [despre Israel] vor ieşi la iveală mai târziu.”

*

Materiale pe aceeasi tema:

(…) Aparentul câştig pentru libertatea de exprimare adus de WikiLeaks se va dovedi pretextul ideal pentru o “regularizare” masivă a internetului.

În loc de o “nouă eră” a libertăţii de exprimare online, dezvăluirile ultimelor zile ar putea fi începutul sfârşitului pentru ea. Poate a mai dărâmat nişte mituri despre SUA, poate va dărâma şi o bancă prin dezvăluirile sale, dar WikiLeaks nu poate face lumea mai bună, la fel cum internetul a schimbat-o în mod cert, dar nu a îmbunătăţit-o.

Scandalul WikiLeaks este pretextul perfect pentru restrîngerea libertăţii de exprimare. Aşa cum al-Qaida a fost pretextul perfect pentru încălcarea altor drepturi şi libertăţi în toată lumea. Reacţia guvernului român după furtuna controlată WikiLeaks se traduce în intenţia de a înfiinţa un Minister al Presei sau, de ce nu?, al Adevărului. Pe scurt, senatorii au convocat  netam-nesam organizaţiile profesionale ale presei pentru a discuta despre transformarea Consiliului Naţional al Audiovizualului într-un minister al întregii prese, scrise, audio-video şi online, care să controleze activitatea tuturor mijloacelor mass media, să le acrediteze sau să le interzică activitatea după cum va dori.

Fondatorul Wikileaks a ajuns marţi acolo unde şi-o doreau mulţi din cei afectaţi de dezvăluirile pe care le-a publicat: pe mâinile poliţiei. Şi asta după ce justiţia suedeză a dat as­cul­ta­re acuzaţiilor destul de ciudate formulate de două femei a căror activitate pune destule semne de întrebare asupra veridicităţii faptelor de care se plâng. Aceeaşi justiţie suedeză, care a emis un mandat de arestare pe nu­mele lui Julian Assange pentru „sex pe nepregătite”, i-a acordat azil politic liderului MISA, Gregorian Bivolaru, pe când era cercetat în România, printre altele, pentru perversiune se­xuală, act sexual cu un minor, trafic de minori. (…)

 • Ziaristi online:

Doi grei ai presei romane despre fonfleul WikiLeaks: o diversiune CIA

Şi toate acestea ni le-au prezentat cariatizi ai presei mondiale ca „The New York Times“, „Le Monde“, „The Guardian“, „El Pais“, „Der Spiegel“, mă mir cum nu şi „Jenminjibao“ sau „Pravda“. Artizanii operaţiunii ar fi un australian cam ciudăţel, un fel de homeless şi un tånăr militar american, hacker iscusit. Oare de ce toată această tevatură cam de bålci?
Între altele, zic eu, şi pentru că presa lumii şi cititorii ei trebuie să fie mereu ocupaţi cu ceva, iar nutreţul de pe piaţă nu e prea convenabil mai marilor lumii. Trebile, în lume, s-au cam împotmolit. Cei 20 nu au dat de cap, nici la Seul, crizei, nici la Cancun nu iese nimic cu reglementarea încălzirii globale, pånă şi summitul OSCE a dat chix. Obama nu confirmă, ca superman salvator, ce vor liderii Chinei, Rusiei, Iranului sau Coreii de Nord nu ştie nimeni. Nu ni se spune ceva nici măcar despre starea de sănătate a lui Bin Laden. Şi atunci? Să nu dai o alună, o măslină, publicului larg, dependent de ceva ce aduce a informaţie?
Ce e exagerat nu e demn de crezare, spunea Talleyrand. „Dezvăluirile“ cu pricina nici măcar exagerări nu sunt, cele mai picante sunt bårfe cu aer de deja vu. Din niciuna nu vedem în stare de goliciune împăratul, împăraţii lumii de azi. Ni se arată doar peticuţe de epidermă. Furtună-ntr-un pahar cu apă. Mult zgomot pentru nimic. Dar să mai vedem…Corneliu Vlad / Curentul

Ion Cristoiu: De ce n-am încredere în aşa-zisele scurgeri Wikileaks

În 28 noiembrie 2010, după o campanie publicitară deloc diferită de cea premergătoare punerii în vînzare a unui nou produs Coca-Cola, website-ul Wikileaks a început publicarea a peste 200.000 de documente confidenţiale şi secrete (atenţie, nu însă şi Top secret) din corespondenţa dintre Departamentul de Stat al SUA şi ambasade ale SUA din întreaga lume.

Scandalul se prefigurează mult mai mare decît cel provocat anterior de o altă lovitură a website-ului: deconspirarea a numeroase documente ale Pentagonului vizînd războiul din Irak. Principalele note ale tărăboiului se referă, aproape exclusiv, la semnificaţiile politice ale scurgerilor de documente. Fiind vorba de o corespondenţă confidenţială între ambasadele SUA şi Departamentul de Stat, în premieră mondială, opinia publică ia cunoştinţă de acţiuni şi puncte de vedere care intră în conflict, de cele mai multe ori, cu acţiunile şi declaraţiile oficiale ale Departamentului de Stat şi ale ambasadelor şi chiar ale preşedintelui american.

(…)Atît Pentagon Papers, cît şi alte scurgeri în presă de o oarecare notorietate au avut drept garanţie autoritatea unei instituţii de presă unanim recunoscute.

Deşi New York Times n-a dezvăluit într-o primă instanţă sursa care i-a pus la dispoziţie Dosarele (Daniel Ellsberg), totuşi atît americanii simpli, cît şi autorităţile n-au suspectat o clipă întreaga operaţiune ca fiind o  manipulare ordinară.

Pe de o parte, pentru că publicare a fost asumată de un jurnalist de prestigiu şi de un ziar ale cărui acţiuni anterioare convinseseră în planul corectitudinii profesionale, pe de alta, pentru că ziaristul şi publicaţia erau instituţii americane.

Dacă un ziarist şi un ziar american socotiseră că pot publica Documentele, deşi erau confidenţiale, fără a afecta interesele naţionale ale Americii, înseamnă că acţiunea lor era de bună credinţă.

Acţiunea Wikileaks nu împărtăşeşte aceste note absolut necesare pentru ca ea să nu poată fi pusă la îndoială din punct de vedere al deontologiei gazetăreşti.

Astfel, spre deosebire de New York Times, website-ul Wikileaks continuă să rămînă misterios  în ce priveşte finanţarea, angajaţii şi chiar diriguitorii.

În campania de contracarare a efectelor publicării, mulţi politicieni şi chiar jurnalişti au pus  la îndoială documentele publicate pe motiv că  website-ul n-a răspuns la întrebări fireşti precum:

– E vorba de toate documentele din arhiva Departamentului de stat sau doar de o parte?

– Există o diferenţă între documentele puse la dispoziţia Wikileaks şi documentele publicate?

– Dacă da, ce criterii de selecţie şi-au spus cuvîntul?

S-ar putea ca operaţiunea Wikileaks să fie corectă şi chiar de bună credinţă.

În perceperea unei acţiuni gazetăreşti contează însă enorm imaginea publică a instituţiei media care o declanşează și o susține.

Păstrat într-o secretoşenie păguboasă în ce priveşte finanţarea, conducerea, scopurile publicării  şi felul în care se face rost de documente, website-ul Wikileaks n-are autoritatea unei instituţii media profesioniste.

(…)Sînt sigur că, dincolo de notele de tabloid, acțiunea Wikileaks nu va avea nici o influenţă asupra imaginii Americii în lume și, cu atît mai puțin, asupra relaţiilor SUA cu alte state.

În aceste condiţii, luînd în calcul şi nebuloasa care înconjoară website-ul nu-i  exclus să fie vorba de o scurgere deliberată de documente din partea Americii, pentru ca, odată asigurată credibilitatea acţiunilor Wikileaks, să apară documente cu adevărat periculoase.

Nu despre SUA, ci despre adversarii SUA.

Cum ar fi, de exemplu, China.

Ion Cristoiu / Foisorul de pe Reporter Virtual

Petru Bogatu: Pentru cine explodează bomba WikiLeaks? Julian Assange, “idiotul util”

WikiLeaks este prima bombă informaţională universală detonată în toată lumea. E o lovitură de proporţii planetare, desigur. Dar una care era de aşteptat. E o surpriză previzibilă, dacă vreţi.

Se schimbă cursul istoriei?
Cum-necum, suntem în plin proces de globalizare. Noile tehnologii digitale urmau să producă nu numai comunicare mondială, ci şi o armă pe măsură. În satul electronic. odată şi odată, trebuia să explodeze şi un proiectil electronic cu o încărcătură informaţională globală.

Telegramele confidenţiale sau strict secrete apărute pe site-ul WikiLeaks, care în mod normal nu ar fi fost niciodată divulgate în următorii 50 sau chiar 100 de ani, fac deliciul presei şi tulbură somnul stăpânilor clipei. Puternicilor lumii li s-a aplicat un şut năprasnic fără precedent.

E o acţiune mediatică nemaipomenită care, neîndoios, va schimba faţa presei. În special, a jurnalismului de investigaţie. În mass-media bat la uşă prefaceri istorice. Dar şi asta nu-i tot. Se anunţă o altă răsturnare uriaşă. După cum scria deunăzi prestigioasa publicaţie Time, ”revelaţiile WikiLeaks ar putea schimba istoria”. Nici mai mult, nici mai puţin.

(…)  Totuşi, chiar şi în cel mai bun caz, el nu-i decât un ”idiot util”, pus în mişcare printr-o subtilă manevră de intoxicare. E la mintea oricui că la mijloc e o imensă şi deliberată scurgere de informaţii.Indiferent ce şi-a fi propus Julian Assange, el pare să fie doar o unealtă sofisticată de internet pe care caută s-o folosească alţii. La început mass-media presupunea că de pe urmă dezvăluirilor WikiLeaks ar avea de pierdut diplomaţia şi politica americană. Că va fi şifonata imaginea departamentului de Stat. Pe dracu! SUA nu sunt afectate deloc. Dimpotrivă. Au de câştigat şi sub aspect politic, şi sub cel moral.

Documentele difuzate atestă fără putinţă de tăgadă că poziţia dominantă a Washingtonului pe glob este benefică şi singura capabilă să se opună răului mondial nu atât prin intervenţii militare, cât prin mutări diplomatice inteligente. Că, până la urmă, conceptul neoconservator al dreptei americane despre lume este just, iar cel al stângii de oriunde ar fi ea, din contra, este utopic, eronat şi, în ultimă instanţă, compromis. De la Adam încoace, în ciuda progresului tehnologic, omul în esenţa sa nu s-a schimbat. Trăieşte mai mult, mânâncă mai bine, şi-a construit un spaţiu vital mai confortabil, a învăţat coduri ale bunelor maniere, dar în ciuda acestui fapt, nu este astăzi nici mai fericit, nici mai moral ca altădată. De aceea, politicile de putere în relaţiile internaţionale rămân valabile.

Cine să se teamă de dezvăluiri?
Pe de altă parte, documentele WikiLeaks probează că lumea e plină de tirani, impostori sau profituri oploşiţi în fruntea bucatelor. Că în Rusia lui Putin există un regim mafiot. Că China comunistă este dispusă să trădeze Coreea comunistă. Dictatorul Kim Jong Il a aflat din telegrame, bunăoară, că aliatul său, Hu Jintao ar fi de acord cu lichidarea comunismului în nordul peninsulei. Altfel spus, că n-ar spune ”nu” unirii dintre celor două Corei sub un guvern capitalist sud-coreean. Iar liderul de la Teheran, Mahmoud Ahmadinejad, are acum şi el dovezi că regii şi preşedinţii din ţările arabe, deşi îl complimentau în faţă, vorbindu-i despre solidaritatea musulmană, în realitate îl lucrau pe la spate şi îi îndemnau insistent pe americani să atace Iranul.

Nu a fost trecută cu vederea nici Republica Moldova. Dintr-o depeşă de la Chişinău, publicată miercuri de “Le Monde”, aflăm despre o întâlnire de taină dintre Marian Lupu, şi doi bărbaţi care l-au supus, timp de două ore, într-o cameră de hotel din Moscova, unei complete “evaluări psihologice şi politice”. Dar şi despre liderul comunist Vladimir Voronin care ar fi vrut să-l mituiască pe liderul PD cu 10 milioane de dolari.

Oricum au întoarce-o, avem de a face cu cea mai spectaculoasă demonstraţie de forţă informaţională din istoria civilizaţiei care, vrând-nevrând, scoate în evidenţă puterea politică, militară, logistică şi tehnologică a SUA. De unde şi concluzia că de WikiLeaks trebuie să le fie frică nu Statelor Unite, ci inamicilor lor declaraţi sau deghizaţi.

Petru Bogatu, Chisinau

 • Hotnews:

WikiLeaks a publicat lista secreta a obiectivelor – cheie pentru SUA

WikiLeaks a publicat, in noaptea de duminica spre luni, o lista secreta a locurilor sensibile in lume, protejate de Statele Unite impotriva unor atentate teroriste, pentru ca pierderea lor ar afecta semnificativ securitatea americana. Din aceasta lista fac parte, printre altii, grupul farmaceutic Sanofi-Aventis, grupul industrial Alstom si punctele de sosire a cablurilor de telecomunicatii transatlantice, la Plerin si Lannion – relateaza France Presse. Acesta este cel mai controversat document publicat pana acum de WikiLeaks.Vezi aici lista completa a obiectivelor-cheie ale SUA

S.U.A. planifica remanierea diplomatilor, ofiterilor din armata si din serviciile de securitate in urma dezvaluirilor WikiLeaks

Universitatea Columbia avertizeaza studentii ca isi pun in pericol viitorul daca acceseaza documentele publicate de WikiLeaks

UPDATE Wikileaks: SUA si NATO planuiau sa apere tarile baltice de Rusia; Reactia rusilor: suntem uluiti

WikiLeaks: UE si SUA au vrut sa pacaleasca tarile sarace in dosarul privind schimbarea climei

 • Gandul:

Secretul închisorii Guantanamo – poliţa de asigurare a lui Julian Assange, în caz de suprimare a WikiLeaks. Parola celui mai exploziv fişier din lume are 256 de caractere

„Părintele” WikiLeaks cere demisia lui Barack Obama dacă el a aprobat spionarea oficialilor ONU


Categorii

Era Big Brother, Facebook, Internet, New Media, Noile Tehnologii, Opinii, analize, Traduceri

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

35 Commentarii la “WIKILEAKS: echivalentul lui 11 septembrie pentru internet si mijloc de realizare a mutatiilor geopolitice dorite de SUA si ISRAEL? Turcia se teme ca de aici poate incepe razboiul mondial…/ JULIAN ASSANGE, PRETINSUL “EROU ANTI-SISTEM”, SAU “IDIOTUL UTIL” – A FOST ARESTAT

 1. Dar daca miza cea mare nu o joaca nici WikiLeaks, nici macar “informatiie scurse” (importante de altfel in derularea scenarului pus la cale), ci chiar dl Assange?

 2. @ Elena:

  In ce sens?

 3. fara a vrea sa speculez prea mult ( anumite lucruri sunt mult peste puterile mele de intelegere), totusi acest om mi se pare extrem de suspect, as spune foarte potrivit pentru a reprezenta genul “eroului modern” (Robin Hood, Zorro, Batman), care nu joaca tocmai dupa regulile “sistemului” dar in fond are un scop bun, umanitar pentru actiunile sale. Mentalul colectiv este pregatit pentru o astfel de tipologie (in esenta total nerealista). Daca ii urmariti interviurile veti observa ca este foarte cultivat, foarte percutant, subversiv pe alocuri, si nu mi se pare deloc ca joaca rolul unui “idiot util”- decat poate intr-o prima faza. Nu vreau sa merg mai departe cu acest fir…; in orisice caz cred ca situatiile se pot rasturna spectaculos de la un moment la altul si este necesar mai mult decat oricand trezvie duhovniceasca si multa rugaciune.
  Dumnezeu sa ne intareasca!

 4. @ Elena:

  Da, corect, “idiot” nu era in sensul in care folosim cuvantul in mod obisnuit. Este o expresie care desemneaza pe cineva care este folosit, este manipulat pentru scopuri pe care nici nu le banuieste. Intr-adevar, e mai probabil insa ca el chiar stie scopurile si isi joaca rolul de erou romantic, de “haiduc” postmodern, extrem de popular si adecvat mentalitatii contemporane si care premerge si pregateste clar pe Antihrist.

 5. Mitropolitul Artemie, noutati.
  Nu stiu sarba. Poate sunt de folos.
  http://www.youtube.com/watch?v=qylXYtoWCQQ

 6. Primul gand dupa ce am citit: cata nebunie inutila!
  Fotografia (prima) este f sugestiva.
  Nu informatiile se scurg, ci timpul pe care l-am primit ca sa ne lucram mantuirea. Traim de parca am fi nemuritori.
  “Adevarul va va face liberi” ne sopteste incurajator Domnul din paginile Sfintei Scripturi.

 7. Mai fratilor, un lucru stiu: acest Wikileaks este de departe foarte popularizat. Eu una nu as fi stiut prea multe despre asta daca nu aparea la stiri, pe toate canalele radioului, televiziunii nemaivorbind de ziare.
  Pai daca undeva, un loc pe care multi nu-l stiu, scrie ceva ce nu-ti convine nu bati toba in piata ca uite ce a scris cutare in cutare loc.
  Incerci cumva sa aplanezi efectul mesajului in zona imediat invecinata si nu peste tot.
  Este continuarea dezvoltarii psihozei terorismului. Ceea ce ma supara ingrozitor de rau este pacaleala grosolana pe care o inghit marea majoritate a oamenilor.
  Pe de o parte asa zisul terorism si pe de alta ca este foarte necesar sa ne punem datele personale in baze de date digitale….care daca intoarcem foaia ziarului sau schimbam canalul de televiuziune, se arata a fi total nesigure.
  Unul din adminii de aici chiar aratau asta in urma cu ceva saptamani. Pai daca se scurg informatii foarte importante si “securizate” de ce am vrea sa ne putem si datele noastre in asemenea “locuri”.

  Se sfideaza bunul simt logic si foarte putin vad asta, asta ma sperie cel mai tare, oare nu mai gandim? sau ne e lene? sau nu ne pasa?
  Oricare ar fi raspunsul se pare ca mutatia catre “turma indobitocita” s-a si intamplat.
  Dar “Dumnezeu nu ne vrea prosti” cum bine afirma parintele Nicolae Steinhardt, Dumnezeu ne vrea pe “lungimea Lui de unda” care nu se poate face decat daca suntem treji, caci altfel nu putem lupta cu fortele intunericului. Si asta nu inteleg multi cand aud de “turma Domnului”, ca este deosebita fundamental de marea turma prin gandirea limpede si minunata rezultat al Harului Duhului Sfant.
  Asa sa ne ajute Dumnezeu.

 8. Intradevar, Dumnezeu nu ne vrea prosti dar unii din noi suntem si aici vb despre mine. Nu toti facem conexiuni corespunzatoare, corecte, etc…cand vedem sau citim o stire….bine, aici nu ma refer la Wikileaks ci la alte si alte stiri care au fondul ok…doar ca eu nu pot vedea dincolo de aparente si pt asta Ii dau Slava Domnului pt acesti admini care imi arata din perspectiva reala cum sta treaba!

  Va multumesc!

 9. @ Denisa

  Si eu sunt in “admiratia” adminilor de aici. Numai ca noi trebuie sa invatam sa vedem/gandim si cu ochii/mintea noastra luminata de Dumnezeu. Sau cel putin sa ne straduim sa primim lumina Adevarului, sau cum spunea Sfantul Serafim de Sarov, scopul nostru aici este sa agonisim Harul Dumnezeiesc.
  Numai cu Acesta si prin Acesta putem gandi limpede.

  Spun TREBUIE din doua motive:
  1. adminii nu sunt infailibili, sunt si ei oameni; le doresc din tot sufletul si ma rog pentru ei sa ramana in acelasi duh curat al ortodoxiei
  2. nu stim pentru cat timp ii vom mai avea ca sa ne “dadaceasca” pe noi, pentru ca din ce vedem in jurul nostru se cam strange latul.

  Multe din “conexiuni” nu le fac nici eu. Pina acum insa erau fine, de la o vreme au devenit grosolane de-a dreptul, parerea mea e ca nu le mai pasa.
  Razboi intru Cuvant, pe langa scrierile duhovnicesti de mare valoare citite aici, mi-a dat posibilitatea sa invat “sa citesc printre randuri”, sau mai bine zis sa fac conexiuni.
  Concluzie importanta ce trebuie avuta in minte continuu si pe care fratii admini incearca sa o spuna in fel si chip este ca iesirea din aceasta mare criza ce acapareaza toate planurile vietii noastre, nu trebuie cautata in solutii lumesti ci pe alte planuri mai inalte, pe verticala.
  Aceea verticala insa nu este undeva in exterior, ci in interiorul meu, El acolo sta ascuns. Noroiul pacatelor mele L-a acoperit. Trebuie sa-mi cer iertare si sa incep curatenia pentru a lasa Lumina sa straluceasca.
  Din pacate multi isi pierd timpul si energia visand sau cautand solutii lumesti, sau si mai rau facand predictii sau cascand gura la spusele unora si altora care isi dau cu parerea despre cand vom iesi din criza. Asta e marea pacaleala sau tragedie. Timpul se scurge incet dar sigur, cum bine remarca Ioana si noi “stam pe margine si ne uitam ca prostii” dupa cum bine spunea tatal parintelui Nicolae Steinhardt, de data insa nu pe strada ci la televizor. Ne “chibitam de pe margine” timpul mantuirii noastre.

 10. Sunt convins ca versiunea lui Putin (Rossiiskaya Gazeta) aproape identica cu cea a turcilor este cea reala. Trebuie remarcat ca liderii politici romani, indiferent de partid au au trecut “cu bine” “examenul” WikiLeaks; la fel ca cei din democratiile europene avansate. De unde se deduce ca pe plaiurilr mioritice, “situatia e sub control”; controlata autoritar !

  Singura nemultumire: mafia majoritar bronzata a prostitutiei cotroleaza prea mult din afacere; spre nemutumirea noilor veniti masiv in Romania dupa 90, care nu prea au scrupule in a face bani din piatra seaca.

 11. @CristinaP( si ioana):Cred ca ai mare dreptate in ce ai aratat mai sus.La concluzia ta subscriu si eu(cea cu concentrarea atentiei si a lucrarii pe verticala)si bine ar fi daca,cu totii,nu am pierde din vedere nici o clipa,aceasta!
  Spor la rugaciune si post binecuvantat in continoare,tuturor!

 12. Am observat ca orice „scandal” de presa de mare amploare din ultimii ani ascunde in spatele lui altceva decat ceea ce se explica in mod oficial, ascunde contrariul a ceea ce apare ca foarte clar pe buzele tuturor. Presa de mainstream pare trasa la indigo in toata lumea. Toti repeta ca un papagal aceleasi lucruri, adica tot ceea ce este politically correct, cu scopul de a spala cat mai eficient creierele cat mai multor oameni care primesc tot ceea ce lise „arunca”.
  Scopul este asa cum s-a spus, scaderea capacitatii de aparare naturala a oamenilor in fata adevaratelor primejdii, si de deturnare a atentiei spre zonele de interes care nu au nici o legatura cu adevaratul pericol. Astfel se pregateste terenul pentru ceea ce stim ca va veni, adormind capacitatea de discernamant a oamenilor si posibilitatea lor de a actiona in directia corecta.
  Asa cum s-a spus, adminii acestui site fac efortul sustinut de a ne da cat mai multe repere de intelegere corecta a ceea ce se intampla in lumea in care traim, lume in care evenimentele se „prabusesc” peste noi intr-un ritm din ce in ce mai alert, si care nu ne mai lasa suficient timp de a „digera” ceea ce se intampla in jurul nostru. Astfel sper ca o sa invatam si noi, asa cum s-a spus mai sus, sa discernem singuri intre adevar si minciuna, intre bombele de presa otravite si informatia adevarata, pentru ca va trebui de la un moment dat sa ne descurcam singuri in acest hatis al evenimentlor care se tot precipita in „satul global”.
  Am mai observat ca in ultimii ani timpul pare a se comprima. Nu stii cand e luni si cand e duminica, nu iti dai seama cand a mai trecut inca un an. Acesta este un motiv in plus pentru ne gandi cat de pretios este timpul, si sa-l folosim pe cat posibil pentru a face tot ceea ce putem pentru mantuirea noastra.

 13. 1.Pentru ce s-au intaratat neamurile si popoarele au cugetat desertaciuni?
  2.S-au ridicat imparatii pamantului si capeteniile s-au adunat impreuna impotriva domnului si a unsului Sau,zicand:
  3.”Sa rupem legaturile lor si sa lepadam de la noi jugul lor”.
  4.Cel ce locuieste in ceruri va rade de dansii si Domnul ii va batjocori pe ei!
  (…)
  10.Si acum imparati intelegeti! Invatati-va toti,care judecati pamantul!
  11.Slujiti Domnului cu frica si va bucurati de El cu cutremur.
  12.(…)Fericiti toti cei ce nadajduiesc in El!
  (Psalmul 2.)

 14. http://www.gandul.info/international/razboiul-hacktivistilor-continua-impotriva-tuturor-celor-decretati-drept-inamici-ai-wikileaks-7795682

  Site-ul guvernului suedez, al unui procuror din Suedia, al MasterCard, al Visa, al PayPal şi al fostei candidate la vicepreşedinţia SUA, Sarah Palin, au suferit atacuri informatice. Ar putea urma Facebook şi Twitter

  Operaţiunea “Răzbunarea”, anunţată de “hacktiviştii” iritaţi de măsurile contra WikiLeaks luate de companii şi guverne din toată lumea, a trecut dincolo de o simplă demonstraţie şi devine, încetul cu încetul, un “război total”. De la începtul săptămânii, mai multe site-uri guvernamentale şi private au devenit victime ale unor atacuri de tip DDos – blocare distribuită a serviciului.

  Grupul de hackeri autointitulat “AnonOps” a revendicat atacurile asupra site-urilorMasterCard, PayPal şi Visa şi a anunţat, joi, că următoarea sa ţintă este firma Amazon – cea mai “vinovată”. Amazon este compania care, încă de săptămâna trecută, a deschis valul de reprimări ale WikiLeaks, încetând să mai găzduiască paginile site-ului pe serverele sale.

  Într-o postare pe Twitter, AnonOps avertiza: “Amintiţi-vă, astăzi avem nevoie de voi mai mult ca oricând. Vom arunca tot ce avem către http://www.amazon.com. Mai înainte de acest mare atac anunţat, au existat atacuri-surpriză asupra site-ului oficial al guvernului Suediei şi asupra unei pagini web a procurorului suedez care anchetează acuzaţiile de viol contra lui Julian Assange.

  Cotidianul suedez Aftonbladet a relatat că, în noaptea de miercuri spre joi, nu a putut fi accesat site-ul guvernamental http://www.regeringen.se. A doua zi, site-ul a funcţionat normal, iar guvernul nu a vrut să comenteze dacă a fost sau nu victima unui atac informatic în noaptea precedentă. Altă ispravă a “hacktiviştilor” a fost crearea unui site fictiv atribuit Ministerului Justiţiei de la Stockholm.

  Ţinte corporatiste şi “personalizate” în America

  Dincolo de Atlantic, atacurile au avut două tipuri de ţinte. Pe de o parte, au fost blocate site-urile marilor procesatori de plăţi prin card (MasterCard şi Visa), care controlează o bună parte a pieţei de profil din lume.

  Visa.com a fost blocat cel puţin 30 de minute, începând de la ora 21:00 GMT (23.00 la Bucureşti) a zilei de miercuri. Compania nu a comentat situaţia. AnonOps anunţase atacul asupra Visa pe Twitter, cu majuscule: “Operation Payback (Operaţiunea Răzbunarea). ŢINTA: http://WWW.VISA.COM :: FOC FOC FOC!!!”. La scurt timp după mesaj, Visa.com era supus unui atac de tip DDoS, dar peste câteva minute şi serviciul de microblogging Twitter a reacţionat. Contul utilizatorului “Anon_Operation” a fost suspendat.

  Emiţătorul de carduri îşi anunţase, marţi, hotărârea de a bloca orice plată către organizaţia WikiLeaks, asemenea concurentul său, MasterCard, care căzuse deja victimă a atacurilor AnonOps. “Capacităţile bazei noastre de gestiune nu au fost atacate, iar datele deţinătorilor de carduri nu au fost compromise“, se arăta într-un comunicat al MasterCard.

  Pe de altă parte, au fost atacate site-urile fostei candidate din partea Partidului Republican la vicepreşedinţia SUA din 2008, Sarah Palin, şi cel al senatorului independent Joe Lieberman. Palin îl numise pe Assange “agent antiamerican cu mâinile pătate de sânge“. Într-o postare pe pagina ei de Facebook, Palin a cerut “vânarea lui” tot aşa cum este căutat Osama bin Laden.

  În calitate de preşedinte al comisiei de Securitate Internă a Senatului SUA, Joe Lieberman este cel care le-a cerut tuturor firmelor şi organizaţiilor din SUA “să înceteze imediat” orice legături (inclusiv furnizări de servicii comerciale) cu WikiLeaks.

  Facebook şi Twitter şi-au pierdut neutralitatea

  Până acum, poziţia oficială a WikiLeaks faţă de acţiunile “hacktiviştilor” care pretind că îi iau apărarea a fost un comunicat care arată că “nici nu condamnă, nici nu aplaudă aceste atacuri”. În schimb, tot mai mulţi actori “neutri” până acum în “războiul” pornit de fanii WikiLeaks îşi schimbă poziţia şi s-ar putea trezi în rândurile “victimelor” în următoarele zile.

  Iniţial, Facebook şi Twitter au fost mijloacele care au permis mobilizarea rapidă a membrilor AnonOps, apreciaţi a fi de la 1.500 până la 2.000 de hackeri, care nu împărtăşesc neapărat aceeaşi ideologie. Posibilitatea de a lovi “Sistemul” (politic şi economic) este ceea ce îi reuneşte pe aceşti “hacktivişti” în aceste zile.

  Nu se ştie încă în ce măsură acţiunile AnonOps sunt coordonate sau nu cu ale celor care postează dezvăluirile WikiLeaks, însă Facebook şi Twitter nu mai vor să fie parte a “războiului”. Începând de miercuri, conturile “hacktiviştilor” de pe cele două platforme sunt şterse.

  AnonOps a acuzat Twitter că blochează mesajele membrilor săi din categoria “trending topic” (cele mai populare subiecte de discuţie) şi a enumerat serviciul de microblogging între potenţialele “ţinte”. Anterior, un mesaj al “hacktiviştilor” menţionase şi Facebook drept ţintă, după ce a şters conturile unor membri ai grupului care coordonau operaţiunile de răzbunare.

  “Ne pare rău, contul pe care încercaţi să-l accesaţi a fost suspendat” este un mesaj tot mai des întâlnit de “hacktivişti” pe Twitter, ceea i-a înfuriat. Facebook şi Twitter sunt acuzate că au trecut de partea celor care au “abandonat” WikiLeaks.

 15. http://www.gandul.info/news/platile-online-din-romania-afectate-de-atacurile-hackerilor-ce-sustin-wikileaks-7797878

  Românii au fost în imposibilitatea de a folosi cardurile MasterCard pentru a face plăţi online în mare parte din ziua de miercuri, însă joi tranzacţiile au decurs normal.
  Motivul problemelor întâmpinate l-a constituit atacul unui grup de hackeri care susţin organizaţia WikiLeaks, cât şi pe fondatorul acesteia, Julian Assange, şi care au blocat miercuri site-ul MasterCard. Ca urmare, serviciile online ale MasterCard în mai multe ţări, printre care şi România, au fost indisponibile miercuri, timp de câteva ore.

 16. Pingback: Război întru Cuvânt » ORTODOXIE SAU ORTODOXISM? Viata sau Ideologie? Hristos sau Baraba? Silire sau libertate? Sau despre altfel de “tarini”, “boi” si “femei” (cf. Luca 14)
 17. Pingback: Razboi întru Cuvânt » PROGNOZE 2011: CRIZA SOCIALA SI ALIMENTARA, REVOLUTIILE FOAMEI/ Impozitarea pamantului nelucrat – o forma ascunsa de expropriere/ CARDURILE BANCARE CU CIP DEVIN OBLIGATORII IN UE/ Iminenta directiva europeana pentru blo
 18. Pingback: Razboi întru Cuvânt » WIKILEAKS are ca misiune si destabilizarea Bisericii Ortodoxe?
 19. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Cand secretul devine doar discret. AGENDA DE MODELARE SOCIALA SI CENTRALIZARE GLOBALA ESTE ACUM LA VEDERE. La ce ar trebui sa fim mai atenti cand “dezvaluirile” curg, care ar putea fi noile capcane si ce avem de f
 20. am niste nelamuri (care nu au neaparat legatura cu articolul de mai sus)si mi-ar placea daca se poate sa-mi spuneti ce credeti despre nostradamus, baba vanga si asa zisele profetii pe care le-au spus… cu toate ca in sinea mea nu as crede in asa ceva, as vrea totusi sa am si argumente convingatoare care sa-mi intareasca parerea(nu atat de solida pe cat mi-as dori-o)…ori scopul asta este,sa te deruteze cu genul asta de lucruri si atata timp cat o parte s-au adeverit tentatia poate nu e chiar sa dai crezare intr-u totul dar e destul de grav si faptul k te dezechilibreaza!

  si a doua intrebare,un posibil razboi modial ar porni sub ce motive si intre care tari?

  daca am inteles bine americanii fac razboi acolo unde nici macar nu exista vreun conflict la baza,dar o fac pentru a starni frica in oameni ca apoi tot ei sa vina cu solutia si sa fie vazuti drept eroi!
  va multumesc ca-mi dati ocazia sa-mi expun chestiunile neclare pentru ca-mi orientati gandul intr-o buna directie…astept rasp.dumnevoastra cu nerabdare!

 21. *nelamuriri(ma scuzati pt cele cateva greseli, am scris in graba si abia acum am vazut cand am recitit!)

 22. @Iulia f:

  Citeste, te rugam, acest material:

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2010/11/24/raspunsuri-duhovnicesti-de-la-parintele-ambrozie-iurasov-despre-profetiile-de-tip-vanga-si-nostradamus-horoscoape-ozn-credinta-in-superstitii/

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/01/24/wikileaks-are-ca-misiune-si-destabilizarea-bisericii-ortodoxe/

  E simplu pentru un credincios – toate profetiile vrajitoresti sunt inspirate de duhurile rele. Nu e nevoie de mare bataie de cap – e ca si cum ne-am indoi daca e bine sau sa bagam degetele in priza. Sper ca nu e nevoie sa testam priza pentru a vedea rezultatele. 🙂

  In ceea ce priveste razboiul, omeneste vorbind, el ar putea izbucni, intr-o prima faza, intre puterile care au interese divergente – SUA, Israel, UE vs. Rusia, China. Pretextul sau scanteia e cel mai probabil sa sara din Orientul Mijlociu – acolo unde se ciocnesc atat de virulent interesele si ideologia Israelului cu cele ale Iranului, Turciei si unde acum este marea tulburare creata de revoltele din tarile arabe.

 23. Pingback: Război întru Cuvânt » DUHUL NIHILIST SI “MISTICA” REVOLUTIEI – marile ispite ale crestinului de azi
 24. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Curtea Suprema din SUA decide ca parintii nu mai au dreptul de a da in judecata producatorii de vaccinuri. PRILEJ DE REFLECTIE ASUPRA MEGA-CAPCANEI CARE NI SE INTINDE ASTAZI, PRIN PROVOCAREA DISPERARII SI A REVOLTEI
 25. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Armata SUA vrea sa manipuleze retelele de socializare in scop propagandistic
 26. Pingback: Razboi întru Cuvânt » WIKILEAKS A AJUNS SI IN ROMANIA. Prilej cu care aflam secretul lui Polichinelle: actuala putere este pionul americanilor
 27. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Julian Assange (WIKILEAKS) ridica steagul revoltelor si in Balcani, punandu-se in fruntea luptei contra ”totalitarismului digital transnational”
 28. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Analistul Gerald Celente ”profeteste” ca revoltele din tarile arabe si din Spania deschid calea razboiului mondial, pentru care a si fost provocata criza. SE AUDE ZANGANITUL ARMELOR? DE CE ROMANIA AR PUTEA FI UNUL DIN PRI
 29. Pingback: Razboi întru Cuvânt » INTERNETUL – MIZA ESENTIALA PENTRU MAI-MARII LUMII, APLICATA SI LA NOI IN TARA: Agenda Digitala pentru Romania
 30. Pingback: Wikileaks "da in vileag" RETEAUA MONDIALA CARE NE SPIONEAZA/ Rolul "postacilor": SA OTRAVEASCA DEZBATERILE ONLINE/ Retele sociale si FACEBOOK:
 31. Pingback: CUVANTUL CITITORULUI despre jocul “la doua maini” pentru controlul internetului si despre LUMEA CA O SUPA CARE FIERBE. Si cateva completari si explicitari in NOTA NOASTRA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare