ROMANII, CEI MAI CAUTATI COBAI DIN LUME/ Pensionarii trebuie si ei jupuiti pana la os, la fel si persoanele adulte intretinute: AUSTERITATE SAU EXTERMINARE?/ Presiuni oculte puternice pentru LEGALIZAREA PROSTITUTIEI si pentru adoptarea unui COD SCLAVAGIST AL MUNCII, UNIC IN LUMEA CIVILIZATA, respins chiar si de patronatul romanesc/ ATENTIE LA EMANCIPAREA TIMPURIE A COPIILOR SI LA AGRESIUNILE VIRTUALE! (Sinteza de stiri si opinii pe tema familiei si sanatatii 4-9 decembrie 2010)

9-12-2010 24 minute Sublinieri

Mamele au scapat in extremis de taierea concediului maternal. Deocamdata! Pentru ca MOGULUL TED TURNER VREA SA IMPUNA LA NIVEL GLOBAL POLITICA DE EUGENIE DIN CHINA “O FAMILIE, UN COPIL”

Aproape jumătate dintre tinerii români nu se protejează atunci când fax sex, 40% dintre ei consideră că drogurile uşoare nu sunt nocive, iar 15,6% s-au gândit cel puţin o dată să se sinucidă, arată un studiu desfăşurat săptămâna trecută pe platfoma online de socializare Netlog şi prezentat de Mediafax. Tinerii mai spun că, în cazul în care mâine s-ar organiza alegeri, ei nu ar ar vota cu niciunul din politicienii cunoscuţi.

Aproximativ 45% dintre tinerii români care au participat la sondaj au declarat că ignoră complet riscurile unei sarcini nedorite şi chiar pe cele ale contractării bolilor cu transmitere sexuală. 32,7% susţin că practică sexul neprotejat mereu.

O mare parte dintre tineri (60,6%) afirmă că şi-au început viaţa sexuală după vârsta de 16 ani (60,6%), iar 71% recunosc că şi-au cunoscut partenerii pe internet.

Potrivit evidenţelor Compartimentului pentru Monitorizarea şi Evaluarea infecţiei HIV/SIDA, în România sunt înregistrate 16.433 de cazuri HIV/SIDA, virus transmis în majoritatea cazurilor prin contact sexual. Numărul total al celor infectaţi cu HIV şi al bolnavilor de SIDA se apropie de 75.000, arată estimările Asociaţiei Române Anti-SIDA.

Tinerii români s-au declarat deschişi şi în privinta substanţelor narcotice. Peste 41% din participanţii la studiu pot deveni ţinte uşoare pentru traficanţi, întrucât nu consideră nocive drogurile uşoare de tipul ţigărilor cu marijuana ba, mai mult, chiar susţin că se exagerează privind efectele consumului de narcotice. Peste 8% dintre tineri mărturisesc că au prieteni narcomani.

De asemenea, o mare parte dintre dintre respondenţi au mărturisit că s-au gândit la sinucidere sau că nu exclud această posibilitate pe viitor. În 2009, Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) a raportat 2.853 de sinucideri, în creştere cu 5 procente faţă de anul precedent.

Privitor la sursele de informare, 41,5% declară că folosesc toate tipurile de media, 24,6% consultă sursele de pe internet, 17,2% – internet şi TV, iar 11,3% – forumuri şi reţele de socializare online şi, rar, de pe portalurile de ştiri.

Şi dacă toate aceste informaţii nu au fost suficient de îngrijorătoare, aflaţi că aproximativ 4 din 10 respondenţi nu îşi amintesc când au citit ultima oară o carte.

Companiile farmaceutice americane îşi testează noile medicamente în ţările unde oamenii sunt săraci şi făcuţi să creadă că sunt trataţi gratis pentru afecţiunile de care suferă, acuză jurnaliştii de la publicaţia americană Vanity Fair.

Rusia, România şi Thailanda ocupă primele trei locuri în topul ţărilor cu săraci unde companiile farmaceutice îşi testează produsele pe subiecţi umani, scrie Vanity Fair. “Principial, este o realitate ca ţările bogate să facă cercetări clinice în ţările sărace sau mai puţin dezvoltate”, a declarat pentru gândul prof.dr. Ostin C. Mungiu, şeful Catedrei de Farmacologie, Toxicologie şi Algeziologie şi al Laboratorului Central de Testare a Medicamentului din cadrul U.M.F. “Gr.T. Popa” din Iaşi. Asta se întâmplă “în principal datorită legislaţiei laxe de care astfel de state beneficiază comparativ cu legislaţia dură din Statele Unite“, explică profesorul Mungiu, dar şi pentru că “sumele cu care sunt plătiţi voluntarii sănătoşi pe care se efectuează astfel de studii sunt mai mici în ţările mai puţin dezvoltate”.

Potrivit jurnaliştilor de la Vanity Fair, în ultimii zece ani, procentul de teste de medicamente făcute în Statele Unite a scăzut dramatic, majoritatea acestora fiind făcute în ţări în care există puţine reguli în acest domeniu “sau chiar deloc” şi în zone unde controalele Food and Drug Administration (FDA, entitatea care aprobă intrarea pe piaţa americană a tuturor produselor farmaceutice, n.r.) nu pot fi făcute eficient.

Dacă în 1990 doar aproximativ 271 de astfel de teste erau efectuate în străinătate, în 2008 însă, numărul testărilor a crescut de peste 200 de ori, ajungând la 6.485, conform datelor obţinute de jurnaliştii Vanity Fair de la FDA.

Pe de altă parte, din 2000 până-n prezent, nu mai puţin de 58.778 de astfel de teste au fost efectuate în 173 de ţări din întreaga lume, conform unei statistici a Institutului American de Sănătate. Doar în anul 2008, 80 la sută dintre cererile de avizare a unor medicamente înaintate către FDA conţineau date obţinute în urma unor teste făcute în străinătate.

Subiecţii folosiţi: săraci şi analfabeţi

Multe dintre testele făcute în prezent au ca subiecţi cetăţenii unor state dezvoltate precum Marea Britanie, Italia sau Japonia. “Mii de teste se fac însă în ţări cu un mare număr de săraci sau de analfabeţi care, în anumite cazuri, semnează punându-şi o amprentă a degetului mare pe formular sau schiţând un «X» în locul unei semnături. În Bangladesh s-au făcut aproximativ 76 de teste. Alte 61 au fost făcute în Malawi, 1.513 în Rusia, 876 în România, 786 în Thailanda, 589 în Ucraina, 15 în Kazahstan, 494 în Peru, 292 în Iran, 716 în Turcia sau 132 în Uganda”, scriu jurnaliştii de la Vanity Fair, menţionând şi Iaşiul ca unul dintre locurile în care s-au făcut astfel de teste. (…)

Unul dintre cele mai mari şi mai controversate studii efectuate a fost condus de cercetători de la GlaxoSmithKline, la Iaşi, Craiova, Timişoara şi Bucureşti. Obiectul testării a fost Avandia, un medicament pentru tratarea diabetului, care avea să devină un produs foarte bine vândut. Odată cu vânzările au crescut şi reacţiile adverse, de la la leziuni hepatice, fracturi osoase la insuficienţă cardiacă, iar la sfârşitul lui septembrie produsul a fost retras de pe piaţa europeană.

Tratamentul cu Avandia a fost legat de moartea a 1.354 de oameni, pe baza unor rapoarte realizate împreună cu FDA. În România însă nu s-au raportat decese [nu inseamna insa ca nu au si fost!, n.n.]. “Medicamentul Avandia a fost retras pentru că s-a constatat că beneficiile erau depăşite de efectele adverse. În România, nu am cunoştinţă despre eventuale efecte adverse şi decese, spune Nicolae Hâncu, preşedintele Federaţiei Române de Diabet şi Nutriţie.

 • Cultura Vietii:

Fondatorul CNN vrea impunerea politicii “o familie, un copil” la nivel global

Ted Turner, fondatorul CNN, se grăbeşte: înainte ca numărul celor care tratează “încălzirea globală” drept ceea ce este, adică o escrocherie de mari proporţii, să atingă masa critică, el îndeamnă statele lumii să aplice politica “o familie = un copil” la nivel mondial pentru a opri “schimbările climatice”. Lăudând cele trei decenii şi jumătate de experiment demografic al regimului chinez, Turner ne spune că “dacă va fi să existăm ca specie pentru încă 5000 de ani, cu siguranţă că nu o putem face cu şapte miliarde de oameni” şi cere un sistem de penalităţi şi taxe pentru cei care fac mai mulţi copii.

Deşi n-o spune direct, laudele aduse de Turner Chinei pentru limitarea creşterii demografice înseamnă şi acceptarea fenomenelor “colaterale”. Nişte “fleacuri”: amenzi uriaşe, detenţie fără judecată şi avort forţat sau infanticidul nou-născuţilor. Pe lângă acestea, oricine a studiat cât de puţin fenomenul ştie că efectele restricţiilor aplicate începând cu 1973 sunt cel puţin îngrijorătoare: îmbătrânirea populaţiei şi un “minus” de 40 de milioane de femei ca efect al alegerii chinezilor obligaţi la un singur copil de a avea băiat şi nu fată (avort selectiv pe criteriu de sex al copilului – “genocidul fetelor”, fenomen foarte întâlnit şi în India).

Epoca “drepturilor omului” se pare, aşadar, că se apropie şi ea de sfârşit, căci situaţia, nu-i aşa, impune măsuri de urgenţă!

Oricum, impresia noastră este că “reducerea populaţiei” este aplicată doar prostimii, nu şi elitelor care o promovează: Ted Turner, de exemplu, are el însuşi cinci copii! El şi ceilalţi propagandişti ai controlului populaţiei – Bill Gates, Warren Buffet, Prinţul consort Philip, Prinţul Charles al Marii Britanii etc. – sunt, toţi, oameni “cu stare” şi probabil s-ar supăra foarte tare dacă li s-ar cere să se atingă de propria lor stirpe. De altfel, înaintaşa lor Margaret Sanger, fondatoarea Planned Parenthood (vezi aici) îi numea pe săraci “deşeuri umane”, deci au de la cine să se inspire.

Detalii despre apelul lui Turner în articolul lui Stephen Mosher, directorul Population Research Institute.

Un interviu cu răul personificat: Margaret Sanger

Agenţia de ştiri ChristianNewsWire a făcut cunoscut publicului larg un incident tulburător care prefigurează lumea spre care ne îndreptăm.

Christer Johansson, tatăl lui Domenic Johansson, în varstă de 9 ani, şi soţul lui Annie Johansson, a fost întemniţat de autorităţile suedeze pentru vina de a-şi fi reţinut copilul acasă peste noapte într-o vizită „neaprobată“.
Guvernul suedez a pus această familie într-o situaţie intolerabilă şi a exagerat atunci când domnul Johansson şi-a luat copilul să petreacă o noapte acasă“, a spus Michael Donnely, avocat al Home School Legal Defense Association (HSLDA).

Cu un an şi jumătate în urmă, poliţia suedeză a dat năvală în avionul în care familia Johansson se îmbarcase pentru a pleca în India, ţara de baştină a lui Annie. Poliţiştii nu aveau mandat de arestare şi nici nu l-au pus sub acuzare pe Domenic Johansson. I-au luat copilul, separându-l de familie, invocând drept motive faptul că băiatul era educat acasă (homeschooling), că avea câteva carii netratate, ca şi decizia lui Domenic de a nu-şi vaccina fiul conform „calendarului de vaccinare“ recomandat de autorităţile suedeze.
„Această familie a fost pur şi simplu distrusă de guvernul suedez. Tratamentul care i-a fost aplicat este îngrozitor. Părinţilor lui Domenic li se permite să-şi viziteze fiul doar o oră la cinci săptămâni şi să vorbească la telefon cu el doar 15 minute, din două în două zile“, a declarat Donnelly.

Ruby Harrold-Claesson, un reputat avocat specializat în drepturile omului şi preşedinte al „Comitetului nordic pentru drepturile omului“ a spus că „în cei 20 de ani de practică pe care îi am, n-am întâlnit niciodată un caz care să comporte atâtea abuzuri din partea autorităţilor“.
„Guvernul n-ar trebui să-i răpească şi să-i închidă pe copii pentru simplul fapt că nu-i place «şcoala de acasă» (homeschooling). Or, exact asta s-a întâmplat“, a declarat consultantul juridic pentru Europa al ADF. „În ciuda deciziei neinspirate a domnului Johansson, singura primejdie în cazul acesta este cea reprezentată de un guvern care s-a îmbătat cu propria să putere. Asemenea circumstanţe nefericite survin atunci când un guvern atotputernic îl aduce pe un părinte în pragul disperării, aşa că serviciile sociale să facă bine să nu pretindă că au fost luate prin surprindere. Home School Legal Defense Association (HSLDA), în parteneriat cu Alliance Defense Fund (ADF) au supus cazul lui Johansson atenţiei Curţii Europene a Drepturilor Omului.
Notă: Home School Legal Defense Association (HSLDA), un ONG înfiinţat acum 27 de ani, cu 85.000 de membri, este o asociaţie renumită care susţine dreptul legal al părinţilor de a-şi educa copiii acasă.

ADF este o alianţă a juriştilor creştini şi a altor organizaţii asemănătoare care apără dreptul oamenilor de a trăi liber în conformitate cu credinţa lor religioasă. Lansată în 1994, ADF foloseşte o combinaţie unică de strategii, training, subvenţii şi acţiuni juridice pentru a proteja şi păstra libertatea religioasă, precum şi sanctitatea vieţii, căsătoriei şi familiei.
(Traducere de Ovidiu Hurduzeu)

Un baiat de doisprezece ani a fost acuzat de “comportament violent” la scoala sa din localitatea Bowmanville, Toronto de Est. Arestarea a avut loc dupa ce acesta a facut un acces de furie refuzand vaccinul impotriva hepatitei B.

Cotidianul “The National Post” a scris ca politia a fost chemata la scoala Ross Tilley Public School deoarece acesta ameninta ca va provoca distrugeri. Din nefericire, raportul politiei nu a mentionat si motivele pentru care acesta a refuzat vaccinul sau ce l-a determinat sa se enerveze, potrivit siteului WellnessUncovered.com.

“Ofiterii s-au consultat cu biroul de avocatura al Coroanei si au acuzat baiatul de amenintare, o acuzatie despre care politia spune ca este justificata: din cauza varstei copilului si a ingrijorarilor privind siguranta publica,” spune cotidianul.

Aceasta s-ar putea sa fie sau nu adevarat. Totusi, se pare ca nu a existat nici o ingrijorare privind siguranta baiatului. Puteau fi mai multe motive pentru care acesta a refuzat vaccinul. De la frica de ac pana la ingrijorarea ca ar putea aparea efecte secundare. Virusul Hepatitei B se transmite in principal pe cale sexuala sau prin folosirea in comun al acelor infectate de catre dependentii de droguri.

Prin chemarea politiei in scoala se transmite clar mesajul ca ceilalti copii nu au voie sa refuze vaccinul. Este clar ca acest baiat nu a dorit sa i se administreze vaccinul, fapt pentru care a fost tratat ca pe un infractor.

Dar este bine sa vaccinezi pe cineva atunci cand acesta refuza? Spitalele si scolile din Canada folosesc “legea Gillick” pentru a stabili daca un copil este apt pentru a decide daca accepta sau nu o procedura medicala. Daca un parinte refuza administrarea unui vaccin copilului sau, acesta din urma poate sa ignore decizia parintelui folosindu-se de legea Gillick.

Legea Gillick a fost adoptata pentru prima data de Marea Britanie, acum fiind folosita de majoritatea tarilor.

 • Antena3:

Mamele pot alege o indemnizaţie pe doi ani, dar nu mai mare de 1.200 lei. Vezi cele două opţiuni

Băsescu: Toată ţara asta a devenit una de mămicuţe şi bebeluşi

Nota noastra: La ce bun, atunci, tot circul amenintarii cu scurtarea concediului si indemnizatiei la doar un an, pozitie pe care guvernul a luat-o chiar la directa implicare a presedintelui Traian Basescu? Iar cei care s-au opus fiind, culmea, numai cei de la UDMR, interesati de destramarea statului national. De fapt, si aici suntem niste cobai, insa ai unui experiment social-economic…

Dacă revoluția din 1989 a avut loc, în acel decembrie însîngerat, după o stranie noapte poposită peste țară vreme de ,,patru decenii și ceva de împliniri mărețe”, plus anii infernali de după al doilea Război Mondial, bîntuită de teroarea fricii, frigului, foamei, minciunii și-a dezumanizării forțate prin grava umilință fizică, morală, socială etc. la care am fost supuși, unul din cîștigurile umane postrevoluționare a fost acela de a putea, mama și copilul, ,,familia ocrotită de stat”, să beneficieze de acel concediu maternal plătit în perioada primilor doi ani de viață ai copilului. Adică, mama să stea cu și lîngă pruncul ei iar pruncul să poată beneficia de grija și căldura mamei în perioada cea mai vulnerabilă, de dependență totală față de părinți, cînd pentru o dezvoltare normală a identității și a viitoarei personalități este esențial atașamentul emoțional mai întîi față de mama, apoi față de tată, condiție caracteristică perioadei primilor 3 ani de viață. Nu vreau să intru în amănunte de psihologia dezvoltării copilului, nu asta îmi propun. Copilul, atît cît este fraged și crud din toate punctele de vedere, are nevoie de mamă și de tată lîngă el ca să se dezvolte echilibrat și armonios, nu de o bonă de ocazie, nu de creșe, nu de instituții, ci de SUPORTUL EMOȚIONAL familial. Mama, se cade la rîndul ei să aibă dreptul să vadă, să fie martor, să participe la fiecare stadiu de dezvoltare al copilului său, cu precădere cel primar, să se bucure de fiecare progres gestic, fiecare surîs, fiecare cuvînt rostit, fiecare moment din viața copilului ei care NU SE MAI ÎNTOARCE , să fie acolo lîngă el cînd acesta este bolnav fără să simtă presiunea că trebuie să plece la serviciu căci dacă nu, va fi dată afară și, umilită, își va pierde slujba.

Nu, nu vreau să vorbesc despre coșul zilnic de trai al familiei și de calitatea vieții, de aparentul cîștig, falsul cîștig financiar atît pentru stat, cît și pentru familie, prin revenirea mamei la serviciu. E de o evidență care nu-și mai are rostul argumentelor explicative și justificative pentru că, pentru majoritatea populației acesta nu există.

Sau, de potențialul, calitatea umană a generațiilor ce vor urma.

Mă îngrozește gîndul că pe zi ce trece, puțin cîte puțin ne pierdem ceea ce am cîștigat prin moartea acelor eroi/martiri decembriști pe a căror jertfă ne tolănim nesimțirea, nesimțirile, amneziile monstruoase, peste timp. Ne întorcem mereu de unde plecăm și mai jos decît atît. Dezbinarea, ura unora împotriva altora prin inducerea filosofiei social-politice că unii muncesc și alții nu, că unii profită de pe spatele altora, este foarte periculoasă și este folosită ca instrument de instigare în masă a diferitelor categorii sociale împotriva altora, caracteristice nazismului și comunismului.

Se muncește în România, dar munca nu e plătită cumsecade, nu e valorizată de fel, sau, locurile de muncă nu mai există.

Mi-aduc aminte de copilărie, cînd mama avea o funcție de dimineața pînă seara, sîmbăta și chiar și duminica, cînd revenea acasă nervoasă, încărcată, autoritară, obosită, și stoarsă de planurile și situațiile care trebuiau raportate și înaintate la județ etc…Roboții socialismului. O copilărie rece pe plan matern și uneori foarte tristă,dar, din Epoca de Aur.

Însă azi, poate fi/este și mai teribilă.

 • Gandul [dupa decizia initiala, de luni]:

LUNGMETRAJUL SF – ŢARA LUI EMIL B: dacă naşti după 1 ianuarie, stai un an acasăVezi aici ce se întâmplă în Italia, Anglia, Danemarca, Franţa, Estonia, Germania, Bulgaria, Austria, Norvegia, Olanda, Polonia

Impozitholicul Băsescu şi mama Udrea

 • Hotnews:

SURSE: Traian Basescu a spus la sedinta coalitiei ca bugetul nu permite mentinerea la 2 ani a indemnizatiei pentru mame

UDMR despre indemnizatia pentru mame: Una s-a decis in Coalitie si alta s-a stabilit in sedinta de guvern

VIDEO Presedintele Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Riscurilor Demografice, prof. Marian Preda: “Parintii din zonele dezvoltate sunt grav dezavantajati de ultima varianta a Guvernului, una luata din considerente populiste si in contradictie cu orientarea ideologica a Coalitiei”

Nota noastra: Ce trist este cand cei care ar trebui sa reprezinte o voce lucida si critica in tot haosul guvernamental de astazi nu fac altceva decat sa justifice aberatiile decizionale ale puterii…

 • Contributors:

Cum s-a impiedicat guvernul de banii pentru mame sau cum amanetam viitorul tarii

Un sofism: nevoile bugetare ale guvernului sunt mai importante decat nevoile fundamentale ale copilului

Toata campania aceasta porneste de la un sofism: nevoile bugetare ale guvernului sunt mai importante decat nevoile fundamentale ale copilului si relatia mama-copil. Eu pornesc de la premisa ca statul este un prost colector de venituri si un si mai prost administrator al acestora.

Situatia actuala n-ar fi intervenit daca n-am fi avut tot soiul de guverne corupte si incompetente (inclusiv cel existent acum, care in 2009 spunea ca nu ne trebuie imprumuturi, si care in 2010, prin vocea lui Blaga, recunostea ca “s-a inselat cu un an in urma, dar a vazut prea tarziu efectele crizei”). Ceea ce face guvernul actual se cheama neglijare clara a dezvoltarii incipiente a copilului: asa cum a sesizat si autorul articolului, guvernul cere mamelor sa se intoarca la serviciu FARA a le garanta faptul ca vor mai avea un loc de munca dupa concediul maternal (noul cod al muncii usureaza foarte mult sarcina patronatului de a da afara angajatii) si FARA a le oferi sansa de a-si creste copilul in conditii decente (cresele sunt supra-aglomerate si sub-dimensionate in raport cu cererea). E aproape un razboi care se duce intre stat si tinerele mame, dar din care avem de pierdut cu totii. Sunt zeci de studii psiho-sociologice care arata cat de importanta e relatia mama-copil in primii ani de viata, si guvernul Romaniei cauta sa sugrume tocmai aceasta relatie, punand o presiune si mai mare pe femeile care oricum sufera de pe urma de pe urma discriminarilor de tot soiul, de pe urma bolilor (o femeie se imbolnaveste in medie cu 30% mai mult intr-o viata decat un barbat, asta la nivel global) sau de pe urma violentei familiale galopante de la noi. Guvernul uita ca Romania e in continuare un stat agrar si ca majoritatea lucratorilor in agricultura sunt femei.

Iarasi, nu sunt de acord cu sofismul celui de mai sus : ‘Mesajul transmis, daca nu ne dati bani, nu ne … punem sa facem copii ”

Se vede ca nu aveti copii. Societatea a evoluat, si o data cu ea si presiunile la care sunt supusi ambii parinti. Daca faci un copil si n-ai cu ce sa-l cresti care mai e castigul? Nici copilul nu se va dezvolta normal (fiind marcat de lipsurile parintilor) si nici parintii nu se vor putea bucura de marirea familiei, de vreme ce vor fi total epuizati cautand mijloace de supravietuire, atat pentru ei, cat si pentru copil. De aici rezulta stress sporit, timp mai mic petrecut alaturi de nou-nascut (cu impact asupra dezvoltarii psiho-somatice a acestuia), cresterea riscului familial (certuri legate de mijloacele de trai, pericolul alcoolismului sau al sinuciderii, violenta asupra mamei sau copilului, etc.). Adaugati la toate astea spectrul hidos al pierderii locului de munca pe fondul crizei globale (si pe fondul relaxarii codului muncii – relaxare favorabila patronatului) si veti avea o panorama destul de fidela a gandurilor care strabat mintea unor potentiali parinti.

Prin contrast, iata cum este invocat ...interesul national in noile decizii defavorabile familiei:

Andreea Vass, consilierul personal al premierului Boc:Asta este. Vor fi unii nemulţumiţi de scurtarea concediului plătit pentru creşterea copilului. Dar politicile se fac pentru o naţiune, nu pentru indivizi”. Vass garantează că mamele care au născut/vor naşte în noiembrie – decembrie 2010 vor beneficia de concediu de creştere a copilului plătit timp de doi ani, chiar dacă vor intra în acest concediu în 2011.

Nota noastra: Cat cinism! Sau cata prostie… Sau ambele, mai degraba. Deci politicile pentru familie sunt, de fapt, politici pentru “indivizi”.

 • Voxpublica:

Dedicație de la Băse: ”Afară! Afară cu mamele din țară!”

Dacă ziceţi dvs, dle Băsescu, s-au politizat şi “mămicile” şi “bebeluşii”!

Sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate, nu vor mai avea calitatea de asigurat in sistemul public de sanatate fara plata contributiilor aferente, conform ordonantei de urgenta pentru modificarea Legii privind reforma in domeniul sanatatii, anunta Mediafax. (…)

Ordonanta de urgenta, discutata in Guvern si obtinuta de MEDIAFAX, elimina insa categoria reprezentata de sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate, din categoriile de persoane care beneficiaza de calitatea de asigurat fara plata contributiei. Conform calculelor Guvernului, prin aceasta prevedere, un numar de 937.000 de persoane nu vor mai avea, de la 1 ianuarie 2011, calitatea de asigurat in sistemul public de sanatate. “Pentru cele aproximativ 937.000 de persoane (sot, sotie si parinti fara venituri proprii) care se afla in intretinerea unei persoane asigurate va trebui sa fie achitata contributia la asigurarile de sanatate, pentru a fi considerati asigurati”, se arata in actul normativ. Statul estimeaza ca va incasa din toate aceste contributii suplimentare 1,4 miliarde lei anual.

Nota noastra: INCREDIBILA IRESPONSABILITATE… De fapt, nici nu gasesti cuvant sa descrii asa ceva. Ce dialoguri jenante, ce preocupari meschine, cu ce usuratate se discuta despre taieri de fonduri care au consecinte sociale dintre cele mai grave… Ce pacate mari avem de suntem condusi de astfel de oameni!

Nu sunt bani de mame, pentru pensionari sau alte categorii de persoane dar sunt pentru ciupercăria de servicii secrete din România. Pentru ei fondul de salarii în 2011 creşte în medie cu peste 10%. Se pare că stenogramele apărute ca ciupercile în presă în acest an îşi arată roadele. (…)

In Romania, mai precis la Magurele, judetul Ilfov, va fi construit un laser de inalta putere, proiect ce necesita 280 de milioane de euro din fonduri europene. In acest sens, Guvernul a aprobat o nota de constructie, a anuntat ministrul Educatiei, Daniel Funeriu. Potrivit acestuia, va fi cel mai puternic laser din lume.

 • Realitatea.net:

Vlădescu: Introducerea CAS-ul pentru pensionari este un pas înainte

(…) “Impozitele şi taxele se plătesc la valoarea întreagă a venitului, nu există plafonare. Formula corectă este să plăteşti la întreaga sumă. Eu susţin că toate veniturile ar trebui să plătească măcar contribuţia la fondul de sănătate. (…) Am susţinut întotdeauna că CAS-ul trebuie plătit la întreaga valoare a veniturilor, de către toţi care obţin venituri. (…) Este un pas înainte şi sper ca următorul pas să ducă la impozitarea pentru fondul de asigurări de sănătate a tuturor veniturilor, a spus fostul ministru de Finanţe Sebastian Vlădescu, într-o intervenţie la Realitatea TV. (…)

Înstrăinarea copiilor aduce la bugetul de stat 110 milioane de euro

(…) “Pentru anul viitor, din această măsură nu se face niciun fel de economie. Eventualele modificări sub acest aspect pot apărea după 2012. (…) 110 milioane de euro, atât va rezulta din această măsură. A fost o dezbatere pe fond şi, din punct de vedere financiar, ni s-a părut că această sumă nu ar merita o astfel de măsură, dar cred că nu putem face abstracţie în totalitate de contextul în care ne aflăm”, a spus Marian Sârbu. (…)

Guvernul a decis ca pensionarii cu venituri pornind de la 740 lei şi revoluţionarii, cu excepţia celor răniţi, să achite contribuţii sociale de sănătate, numărul contribuabililor incluşi astfel în baza de impozitare fiind de două milioane persoane, a anunţat ministrul Sănătăţii, Attila Cseke. El a precizat că această categorie de pensionari şi revoluţionari vor fi obligaţi ca, începând cu 1 ianuarie 2011, să achite contribuţii de 5,5% la Fondul asigurărilor de sănătate. “Nu este o decizie foarte uşoară, este chiar delicată, dar necesară şi trebuia luată de multă vreme. Principiul de la care trebuie să pornim, ca în multe state, este că sănătatea costă. Trebuie să reînvăţăm în societate că sănătatea nu este pe gratis”, a spus ministrul. Potrivit ministrului, statul estimează că va încasa din aceste contribuţii suplimentare 1,4 miliarde lei anual. În prezent sunt impozitate doar pensiile pornind de la 1.000 lei. (…) “Propunerea aprobată prin această ordonanţă de urgenţă este ca, de la 1 ianuarie 2011, să extindem baza contribuabililor la Fondul Unic de Asigurări de Sănătate cu două categorii de persoane: pensionarii cu venituri peste 740 lei şi cea mai mare parte din categoria revoluţionarilor care astăzi sunt exceptaţi de la plata contribuţiei pe acea indemnizaţie pe care o primesc de la statul român. La revoluţionari rămâne exceptată categoria revoluţionarilor răniţi. În total vorbim de 2.067.764 de persoane”, a spus Cseke. El a arătat că a fost păstrată scutirea de la plata contribuţiei pentru pensionarii cu venituri sub 740 lei, reprezentând 3.443.231 pensionari. Vor fi scutiţi în continuare copiii, tinerii, elevii şi studenţii, dacă nu au venituri. “Cu aceste măsuri vom ajunge la un număr de contribuabili la sistemul social de asigurări de sănătate de 8.797.028 persoane. Categoria exceptaţilor, de la 1 ianuarie 2011, va fi de 8.664.852 persoane. Pensionari cu peste 740 lei sunt 2.055.545 persoane”, a spus ministrul. “Sub 740 lei nu se plăteşte, iar pentru 740 lei se plăteşte 5,5%. Există o categorie de pensionari la care, dacă se aplică 5,5%, aceasta ar fi probabil intervalul între 740 şi 782 lei, după calculul nostru, şi aplicând contribuţia de 5,5% s-ar scădea pensia netă primită în mână sub 740 lei. Atunci, ordonanţa va prevedea că nicio pensie de acest gen, aplicând această contribuţie, nu va putea scădea sub 740 lei”, a mai explicat ministrul Sănătăţii.

Ora de Ştiri: Codul Muncii… la patron (VIDEO)

Emisiunea “Ora de business” a lui Moise Guran (video)

Dezbaterea pe noul cod al muncii nu apare decit spectral in spatiul public romanesc. Ea poarta un singur nume, unul mai mult de camuflaj, cu multe accente tabloide, pe posturile de televiziune, internet si unde mai vreti: se numeste “reducerea indemnizatiei mamelor”. Evident e si asta un punct important, dar nu e singurul si nici macar cel esential. Mai usor folosesti populist reflexe de indignare in aparea mamelor patriei decit sa te apropii de probleme extrem de spinoase in ce priveste noul fel de a trata angajatul. Mai usor spui ca Boc ne sugruma copiii decit sa vezi cum se schimba relatia cu patronul.

 • Hotnews:

Ancheta AP: Studentii care merg in SUA cu vize J-1, inclusiv romani, sunt deseori abuzati, fortati sa lucreze in baruri de striptease sau castiga un dolar pe ora

Studentii care merg in Statele Unite cu vize J-1, ce le permit sa lucreze pe timpul verii, sunt deseori abuzati de patronii companiilor unde sunt angajati, a dezvaluit o ancheta realizata de AP si citata de HuffingtonPost. Potrivit informatiilor, unii dintre cei care au apelat la programele temporare de munca in SUA au ajuns sa lucreze in baruri de striptease, sa castige un dolar pe ora sau sa fie nevoiti sa se inghesuie in apartamente inguste, unde sunt nevoiti sa faca cu randul pentru a putea dormi. AP mentioneaza printre altele cazul romancei Natalia Berlinschi, care a ajuns sa caute disperata un loc de munca in Carolina de Sud, fiind nevoita sa imparta un apartament cu alti 30 de studenti. AP noteaza ca peste 100.000 de studenti merg anual in Statele Unite, cu vize J-1, obtinute prin programe temporare de munca. Unii dintre ei sunt insa victime ale firmelor de recrutare neacreditate, care ii atrag cu promisiunea unor “locuri de munca stabile si o sansa sa viziteze” America. Studentii ajung in situatii dificile, departe de lucrurile promise. In ultimii 20 de ani, auditorii guvernamentali au avertizat in legatura cu aceste probleme, insa Departamentul de Stat, care supervizeaza programul, afirma abia acum ca lucreaza la modificarea regulilor. Departamentul a precizat insa intr-un email ca “marea majoritate a studentilor participanti in acest program vorbesc despre o experienta satisfacatoare, ei intorcandu-se acasa in siguranta”.

***

Guvernul nu sustine legalizarea prostitutiei, deoarece ar leza valorile familiei si demnitatea umana, a afirmat secretarul de stat pentru Culte, Adrian Nicolae Lemeni, in fata Comisiei Senatului pentru buget-finante, care a dezbatut marti proiectul propus de Silviu Prigoana. Senatorii au argumentat insa ca fenomenul prostitutiei exista si dincolo de lezarea unor demnitati si de contraargumentele cultelor privind legalizarea celei mai vechi meserii din lume, dar au amanat o decizie in acest sens. “Am fi ipocriti daca nu am recunoaste”, a spus presedintele comisiei, democrat-liberalul Ovidiu Marian, citat de Agerpres.

Dupa ascultarea argumentelor initiatorului si a contraargumentelor reprezentantilor ministerului Culturii si Cultelor si a celui al BOR, membrii comisiei au considerat ca mai au nevoie de cateva documente inainte de a lua o decizie, in special date statistice care sa releve impactul financiar asupra bugetului, dupa cum a aratat senatorul PDL Alexandru Mocanu.

La randul sau, senatorul PNL Dan Radu Rusanu i-a replicat ca din partea BOR este normala o asemenea pozitie, insa nu si din partea celorlalte culte, prostitutia fiind legalizata in Germania, tara protestanta, dar si in Italia, un stat catolic.

“Daca instrumentele europene la care ati facut referire – daca exista – sunt incalcate de una dintre cele mai importante membre ale UE”, a replicat, la randul sau, Ovidiu Marian, facand referire la Germania.

Silviu Prigoana a precizat ca proiectul de lege este o traducere si adaptare a legii germane in materie din 2002 si ca, la momentul initierii, el nu era in PDL, nefiind unul asumat de aceasta formatiune politica.

Conform proiectului legislativ, prostitutia poate fi exercitata numai prin autorizare prealabila, in locuri special autorizate. Potrivit lui Prigoana, avand in vedere exemplul german, cel mai important beneficiar nu ar fi bugetul de stat, care ar castiga prin impozitarea acestor activitati, ci persoanele care le practica, femei si barbati, care ar beneficia de protectie sociala, asigurari de sanatate, indemnizatii de somaj si chiar pensie. Fara un cadru legal, majoritatea acestor persoane sunt, practic, “niste sclavi“. Senatorii din Comisia pentru buget au amanat luarea unei decizii pana saptamana viitoare.

 • EvZ:

Marian Preda, despre schimbarea denumirii romilor în ţigani, la 2+1: “Dacă dăm legea asta, vom lua o palmă puternică peste obraz”

Avortul, risc de infarct

Femeile care fac mai mult de trei avorturi au un risc de cinci ori mai mare să sufere un infarct mai târziu, conform unui studiu efectuat de cercetători germani.

 • Realitatea.net:

Semnele transmise de organism atunci când alimentaţia e nesănătoasă

Atenţie la produsele bio, eticheta vă poate păcăli!


Hărţuirea online, un fenomen destul de nou, poate avea efecte mai grave decât cea din curtea şcolii pentru că autorii rămân, de regulă, anonimi. Un copil român din şapte spune că a fost supărat sau jignit de cuvinte, imagini sau de videoclipuri care i-au fost trimise sau au fost postate pe internet. (…)

Furt de informaţii personale

Totuşi, un copil român din şapte spune că a fost hărţuit online, potrivit rezultatelor studiului UE Kids Online II, realizat în 25 de ţări. Cercetarea estimează că 78% din cei 1.821.471 de copii cu vârste între 9 şi 16 ani din România accesează internetul. Cei mai mulţi dintre cei care au apelat la programul sigur.info nu au fost însă copii, media de vârstă fiind între 16 şi 20 de ani, spune coordonatorul. Cazul tipic de hărţuire online (fenomen denumit cyberbullying) pleacă de la informaţiile şi fotografiile postate pe internet, în general pe site-uri de socializare, care ajung, fără voia posesorilor, pe alte pagini web.Am avut foarte multe cazuri de persoane care au ajuns pe site-uri matrimoniale. Băieţii ajungeau chiar pe site-uri ale comunităţii gay”, precizează Măjină. O tânără de 17 ani, care a semnat cu iniţialele A.C. e‑mailul trimis prin serviciul de Helpline al site-ului, spune că în luna august a acestui an i-au fost furate date personale, fotografii şi documente din contul de Yahoo! Messenger. „Persoana în cauză a început să-mi uploadeze pozele pe site-uri rău famate, porno. A făcut tot felul de falsuri cu pozele mele şi a început să le trimită prietenilor mei din listă”, scrie tânăra. „Apoi a început să agaţe bărbaţi în numele meu. Le-a dat numerele mele de telefon şi a făcut tot posibilul ca aceştia să sune.”

Sfaturile specialiştilor

Fata a fost sfătuită de specialiştii de la sigur.info să salveze toate documentele legate de acest caz (convorbiri pe chat, e-mailuri, fotografii) şi să facă plângere la Poliţie, fiind vorba despre fapte penale, furt de date personale şi hărţuire. Un alt exemplu de hărţuire online este al Ioanei, de 13 ani, care a apelat la Helpline pentru a afla cine este persoana care îi trimite, de aproximativ doi ani, mesaje în care îi spune cu cine şi ce discută online. „Pe lângă asta, mă sună şi pe telefon şi nu vorbeşte. Mai nou mi-a pus ID-ul de messenger pe un site de matrimoniale şi acum mă caută toţi obsedaţii”, a explicat fata. Sfaturile primite de la sigur.info au fost să se asigure că sistemele care-i protejează computerul funcţionează, să trimită un e-mail administratorilor site-ului de matrimoniale pe care i-au apărut fotografiile şi să ceară ştergerea lor şi să păstreze dovezile pentru a putea face plângere la Poliţie.

Ce este cyberbullying

Hărţuirea online are loc atunci când o persoană, copil, adolescent sau adult, foloseşte e-mailul, telefonul mobil sau site-urile web pentru a ataca intenţionat, în repetate rânduri, o altă persoană sau grup de persoane. Cel care este agresor online poate deveni victimă şi invers.

Ce pot face copiii

– Să verifice identitatea necunoscuţilor cu care intră în contact înainte de a le dezvălui informaţii personale: să introducă adresa de e-mail sau ID-ul folosit în motorul de căutare Google, care va afişa toată activitatea respectivului.

– Să-şi protejeze datele postate pe reţelele sociale, să folosească filtrele de care dispun toate site-urile mari de socializare.

Ce pot face părinţii

– Să monitorizeze comportamentul copilului şi să contacteze un specialist în cazul în care acesta începe să evite mersul la şcoală, are coşmaruri şi nu mai vrea să utilizeze computerul.

– Să instaleze un soft de filtrare pentru paginile accesate şi căutările pe internet. Aceste softuri pot fi procurate de la furnizorul de internet sau de pe sigur.info.

– Să stabilească un timp de navigare pe calculator şi un sistem de recompense şi pedepse. (…)

***

Din Buletinele informative al Aliantei Familiilor din Romania, Nr. 116, 7- si 9 dec. 2010

SFATURI PARENTALE: EMANCIPAREA TIMPURIE A COPIILOR

E un adevar indiscutabil – adolescentii tind sa se “emancipeze” de sub autoritatea parentala tot mai devreme. Care sunt factorii care au dus la acest fenomen si ce pot face parintii sa-i contracareze sau sa-i controleze? Asupra acestui subiect ne concentram in comentariul de astazi. In mare parte redam punctele principale ale unui comentariu publicat mai pe larg pe aceasta tema in vara de catre institutul american crestin [protestant, probabil, n.n.] Focus on the Family. http://www.focusonthefamily.com/parenting/protecting_your_family/combatting_cultural_influences/growing_up_too_fast.aspx

Tentatiile

Fara indoiala ca tentatiile impotriva educatiei morale si emotionale pe care parintii cauta se le dea copiilor lor sunt multiple. Se afla peste tot. La scoala, in cartier, in bloc, in mass media, in filme, in muzica pe care o asculta, in cartile pe care le citesc, in jucariile cu care se joaca, in jocurile mecanice pe care le practica, in conversatiile care le au in direct sau pe net, chiar in familie. Curicula umanista din scoli si presiunea de grup ii constring si ele sa se revolte impotriva parintilor. Asaltul asupra inocentei lor e tot mai agresiv si explicit. E vizibil, zilnic pe ecranele televizorului. Studii facute in SUA denota ca inca inainte de a intra in prima clasa de scoala copiii americani vizualizeaza 30.000 de reclame. Incredibil! Ele le vor determina gusturile, moralitatea, valorile, sau daca vor fi “cool,” “hip” sau persoane responsabile cu picioarele pe pamint la varsta majoratului. Uneori asaltul e mai subtil, cum e nerespectul fata de parinti, alteori mai direct, cum e revolta impotriva abstinentei. Inca inainte de a deveni constiente de propria sexualitate fetele deja primesc intuitii subtile cum sa se imbrace mai atragator si sa foloseasca un jargon sexual.

Ce-i de facut?

Cum pot, deci, in acest context, parintii sa-si exercite cu succes autoritatea parentala pentru a impiedica efectele daunatoare ale acestor influente in viata copiilor lor? Va dam citeva puncte simple, bine cunoscute, dar din nefericire ignorate mereu si mereu.

In primul rind – cunoasteti-va copiii. Jucati-va cu ei si rugati-va cu ei. Aflati-le secretele, inclinatiile, ce ii framinta.Cunoasteti unde isi petrec majoritatea timpului, cu cine si cu ce. Observati modul in care raspund presiunilor de grup. Mergeti cu ei la concertele la care se duc in grup. Observati ce inclinatii estetice au, ce materiale video ii pasioneaza. Ce poze isi pun pe peretii din camera. Ce reactii au cind comentati despre persoanele sau evenimentele din poze. Fiti informati cu cine vorbesc la telefon si cit de des. Doar asa veti putea determina nocivitatea sau acceptabilitatea mediului in care copiii isi petrec timpul si in care isi formeaza valorile.

In al doilea rind – cunoasteti prietenii copiilor vostri. Intrebati prietenii copiilor vostri despre caminele in care traiesc, despre parintii lor, daca merg la biserica, cu cine se intretin la nivel social, daca la ei in casa se bea, se fumeaza, se tipa. Daca parintii prietenilor sunt alcoolici, divortati, sau traiesc in concubinaj. In plus, e recomandabil sa cititi mesajele copiilor vostri adresate prietenilor lor in media de socializare, cum ar fi MySpace, Facebook, etc. Cititi deasemenea profilele de pe net ale prietenilor copiilor vostri. Invitati-i la voi acasa, mai ales la masa si discutati cu ei subiecte de interes comun.

In al treilea rind – impuneti restrictii in viata copiilor vostri pe care dupa aceea sa le eliminati treptat in masura in care copiii dobindesc maturitate si discernamint. Mamele sunt sfatuite sa impuna fetelor virsta de la care (…) pot folosi internetul, pot avea telefoane celulare, iPods, sau alte dispozitive electronice la moda. Cu cit aceste activitati sunt permise de la o varsta mai matura, cu atit impactul lor asupra copiilor va fi mai putin nociv. In modul acesta copiii sunt invatati ca procesul de maturizare e treptat si nu se intimpla dintr-o data cind ajung la 18 ani. In plus, invata pe copii ca e important sa astepte cu rabdare implinirea doleantelor lor, in contrast cu gratificarea instantanee.

Cind parintii impun limite care dupa aceea sunt treptat date la o parte, e recomandabil ca ele sa si fie explicate copiilor. De exemplu, daca Ionica se plinge ca Mihai deja are telefon celular la 8 ani, parintii pot explica ca pentru Mihai telefonul este o necesitate pentru a mentine contact cu tatal lui care e des plecat in calatorii de afaceri. In plus, e important ca parintii sa inteleaga daca copilul doreste un obiect pentru a fi in rind cu lumea sau pentru ca ii lipseste confidenta personala. Pe linga asta parintilor li se recomanda sa se gindeasca daca copiii sunt gata pentru responsabilitatea care este impusa de folosirea anumitor obiecte pe care de regula doar adultii le folosesc, sau este o chestiune de pura ambitie si incapatinare pentru adolescent. O capcana des intilnita este ca daca parintii nu sunt cu grija, copiii invata de mici nocivitatea materialismului si a consumerismului, sau ca autostima si confidenta personala deriva din lucruri materiale, nu din caracter sau dintr-o personalitate bine formata.

In al patrulea rind – cunoasteti semnele prevestitoare ale unui posibil comportament nociv. Care sunt aceste semne? Dispar bani sau lucruri de valoare din casa, asa subit? Cer copiii bani tot mai des si pentru tot mai multe lucruri? Au copiii un interes subit in activitati sportive? Sunt mai mult interesati in a-si petrece timpul cu prietenii decit cu parintii sau decit cu ceilalti membri ai familiei? Au mai mult respect fata de opiniile si sfaturile prietenilor decit ale parintilor? Le slabesc notele la scoala, tot subit? Par ingrijorati? Petrec mult timp la telefon, sau primesc telefoane de la persoane dubiuoase? Petrec prea mult timp pe net?

In al cincilea rind – fiti proactivi. Confruntati-va copiii in mod direct cind depistati anomalii in comportament. Purtati discutii oneste cu ei. Puneti intrebari si explicati de ce comportamentul lor e gresit cit si consecintele care se vor ivi daca vor persista intr-un comportament denaturat. Pe de alta parte, consolati-va copiii daca exprima regret pentru comportamentul cu pricina. E deasemenea recomandabil ca discutiile cu copiii ale caror comportament e din cale afara de rau sa fie facute de parinti in prezenta si cu sprijinul unor consilieri sociali, al unui preot (…). In permanenta insa trebuie sa tinem minte ca aprobarea sau dezaprobarea parintilor fata de comportamentul copiilor ramin cele mai puternice si eficace influente in viata copilului si a valorilor lui.

In al saselea si ultimul rind – fiti un model pentru copiii vostri. Studiile sociologice arata mereu si mereu ca daca parintii resping influentele malefice ale societatii de consum si traiesc o viata disciplinata si sobra, sansele sunt foarte mari ca si copiii lor sa faca la fel.

(…)

UN MODEL CONTRAR – COPIII TRANSGENDER

Redam acum un exemplu tocmai contrar, de parinti care in loc sa creasca copii sanatosi, le pregatesc un viitor dezastruos prin permisivitatea cu care abordeaza relatiile cu copiilor. Este vorba despre un fenomen bizar tot mai des intilnit in Europa Occidentala si America de Nord, si anume “transgender kids,” (“copii transsexuali”) adica minori care cu consimtamintul parintilor lor isi schimba identitatea sexuala prin comportament sau imbracaminte, iar unii chiar sexul biologic din baieti in fete si din fete in baieti. Si asta la o varsta tot mai frageda. In Olanda de exemplu pina la 12 ani copiii pot sa-si schimbe sexul doar cu consimtamintul parintilor, iar dupa aceea fara.

***

Macovei si integritatea. Monica Macovei, fost Ministru de Justitie, “datorita” careia Bucurestiul are astazi parade de homosexuali (a intervenit pe langa primarul Capitalei pentru a aproba prima parada), le-a vorbit colegilor de partid, la o dezbatere interna a PDL, despre… integritate. Impreuna cu Cristian Preda, o alta voce anti-valori din PDL, Macovei incearca sa promoveze ceea ce ea numeste „integritate” in politica romaneasca (link).

Imperialismul anti-valori al lui Obama. Potrivit unei directive emise recent de Presedintele Obama, 18 milioane de prezervative vor fi distribuite in Peru (o tara de 24 de milioane de persoane) prin progamul american de asistenta globala. Rata fertilitatii in Peru e inalta, fapt care deranjeaza actuala administratie americana, care numeste fertilitatea ridicata peruana cauza principala a “saraciei” peruanilor (link).

Imperialismul lui Obama. Dezvaluirile recente de pe internet, via Wikileaks, despre comunicatiile secrete ale Administratiei Obama arata, din nou, ca presedintele american vorbeste dulce, dar actioneaza acru. Unul dintre documente arata ca el foloseste tactici murdare si dure impotriva tarilor care nu se aliniaza ideologiei lui, in cazul de fata privind asa-numita “incalzire globala.” Va reamintim argumentul bizar ca “incalzirea globala” ar fi cauzata, printre altele, de faptul ca am fi prea multe fiinte pe planeta. Trebuie, spun expertii, sa ne reducem numarul prin controlul populatiei, adica avort, eutanasie, extinctie voluntara, sinucidere directa sau asistata... (link)

Eutanasie. In iulie, British Medical Journal a publicat un studiu privind eutanasia in regiunea Flandra din Belgia. Rezultatele sunt alarmante si dezmint propaganda celor ce o promoveaza ca fiind o alegere lucida a pacientilor. Aproape jumatate din eutanasierile medicale facute in Flandra in 2007 nu au fost facute cunoscute autoritatilor, cu toate ca legea cere ca ele sa fie anuntate. In 2007, 1.040 de persoane au fost ucise prin eutanasie in Flandra, ceea ce a corespuns la 1,9% din toate decesele inregistrate in 2007. Redam aici inca un studiu, publicat tot anul acesta in mai in Canadian Medical Association Journal, care indica ca 32% din toate persoanele eutanasiate in Flandra in 2007 au fost eutanasiate fara consimtamantul lor sau la cererea lor. Dupa cum se vede, panta culturii mortii devine, pe zi ce trece, tot mai alunecoasa si abrupta (link).

Avort – Raport. Organizatia Mondiala a Sanatatii a emis un raport care arata ca, intre 2003 si 2008, numarul femeilor decedate din cauza avorturilor “riscante” (“unsafe abortions”) a scazut cu 30%, de la 67.000 pe an in 2003 la 47.000 in 2008. Care e relevanta acestui raport, spun expertii? Dezminte unul din argumentele cele mai zgomotoase ca legalizarea avortului e indispensabila eliminarii deceselor femeilor care avorteaza. In 2008, au fost efectuate 21.6 milioane de avorturi in intreaga lume, care au condus la moartea a 47.000 de femei (link).

Agentia Europeana pentru Drepturi Fundamentale. Agentia Europeana pentru Drepturi Fundamentale, cu sediul la Viena, va tine o conferinta privind justitia si protejarea copiilor. O agentie UE fara nici un rost. De cand a inceput sa functioneze in ianuarie 2007, Agentia a devenit varful de lance pentru promovarea drepturilor homosexualilor in UE. Conferinta poate fi audiata in direct pe 7 si 8 decembrie aici (link).

Facilitarea divortului. Anul trecut, Romania si alte 12 state din UE au initiat o directiva pentru facilitarea divortului peste granite a cetatenilor cu domiciliul in diferite state unionale (link).

Crestinii din Africa si avortul. Spre deosebire de anumite culte Europa si America de Nord, cele africane continua cu credinciosie traditia crestina de opozitie fata de avort. O agentie ONU care promoveaza controlul populatiei nu este multumita de aceasta situatie. Redactat intr-un limbaj nu tocmai civilizat, materialul a fost prezentat in cadrul unei conferinte tinuta intre 8 si 11 noiembrie la Accra, Ghana (link).

Stiinta si avortul. Promotorii avortului se pretind oameni inteligenti si ii iau in deradere pe cei care li se opun. Va recomandam un comentariu care afirma ca, din punct de vedere stiintific, cei care promoveaza avortul nu tin pasul cu descoperirile recente din domeniul stiintific si medical, care arata ca embrionul uman e “viata umana” din momentul conceptiei (link).

Campania ateilor. Ateii americani au demarat, cu prilejul Craciunului, o campanie publicitara in New York, prin care cauta sa-si convinga audienta ca Nasterea Mantuitorului este un “mit.” Campania denota ceea ce unii ar numi prostie – nimeni nu mai contesta astazi existenta fizica a lui Iisus din Nazaret. In replica, catolicii din SUA au initiat si amplasat panouri prin care oamenii sunt indemnati sa isi aduca aminte de evenimentul care a avut loc acum 2000 de ani la Betleem (link).

Eutanasie – Olanda. Pe 28 noiembrie s-au implinit 10 ani de la legalizarea eutanasiei in Olanda. Belgia a legalizat-o in 2002 si Luxemburg in 2008. In Romania, eutanasia este o crima, fiind mentionata specific in noul Cod Penal adoptat in 2009 si care va intra in vigoare in toamna anului viitor (link).

Penalizat. Un liceean american a fost penalizat de arbitru la un meci de fotbal pentru ca, dupa ce a marcat, a ingenunchiat si si-a ridicat miinile in sus in semn de multumire. Arbitrul a afirmat ca tanarul a incalcat regulile de joc care le interzic jucatorilor sa faca gesturi sau actiuni desemnate sa atraga atentia spectatorilor asupra lor (link).

Rusia incurajaza casatoria. Intre 5 si 8 milioane de copii rusi sunt crescuti in afara casatoriei si 30% dintre nou nascuti se nasc in afara casatoriei.Oficialitatile ruse sunt alarmate si au sugerat, printre altele, revigorarea ceremoniilor religioase (link).

Casatoria in Romania – Trend. Pe 26 noiembrie, Adevarul a publicat un articol despre un trend international care se manifesta tot mai pregnant si in Romania. Romancele amana tot mai mult decizia casatoriei iar cariera devine tot mai importanta in comparatie cu familia. Varsta medie a incheierii unei casatorii a urcat la 30 de ani (link).

Internet. Va recomandam un articol din Romania Libera despre efectele internetului asupra copiilor. Articolul e bazat pe un studiu american privind impactul pornografiei online asupra copiilor si usurinta cu care poate fi accesata (link).

Verde in fata. Va punem la dispozitie, prin intermediul acestui link, un documentar despre pericolele libertinajului la adresa sanatatii si vietii persoanei.


Categorii

Educatie, Pagini laice, Pagini Ortodoxe, Presa, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva Romaniei, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

21 Commentarii la “ROMANII, CEI MAI CAUTATI COBAI DIN LUME/ Pensionarii trebuie si ei jupuiti pana la os, la fel si persoanele adulte intretinute: AUSTERITATE SAU EXTERMINARE?/ Presiuni oculte puternice pentru LEGALIZAREA PROSTITUTIEI si pentru adoptarea unui COD SCLAVAGIST AL MUNCII, UNIC IN LUMEA CIVILIZATA, respins chiar si de patronatul romanesc/ ATENTIE LA EMANCIPAREA TIMPURIE A COPIILOR SI LA AGRESIUNILE VIRTUALE! (Sinteza de stiri si opinii pe tema familiei si sanatatii 4-9 decembrie 2010)

 1. Citate celebre
  „Politicile se fac pentru o naţiune, nu pentru indivizi”.-Andreea Vass, consilier personal al premierului Boc
  “Voi nu ştiţi nimic; Nici nu ganditi ca ne este mai de folos sa moara un om pentru popor, decat să piara tot neamul”.-Caiafa, arhiereu
  2 tipuri de inginerie sociala…

 2. vlad,
  foarte bine ati spus-o!

  As mai adauga, chiar daca nu la fel de bine:
  1.Individul nu face parte din natiune, asa cum nici elementul nu face parte din multime(se pare ca Garcea a avansat la guvern – prostia trebuie promovata, altfel nu mergem inainte).
  2.Sanatatea costa. Boala este gratis. Avem libertatea sa alegem. Cine nu alege bine, plateste!
  3.Despre conditiile in care ar beneficia de ajutor de somaj o persoana care practica prostitutia…Astept votarea legii.
  4.Tara e plina de mamici si copilasi. Daaa, Doaaamne!(raspunsul la una din rugaciunile de la Sf.Liturghie).

  Cred ca astia l-ar pune in dificultate si pe Vlad Tepes, pentru ca se incadreaza si la nebuni,si la misei.

 3. apropo de cazul suedez Johansson. El nu este singurul. De-alungul anilor s-au mai auzit de o serie de alte cazuri prin diverse state gen Marea Britanie, SUA, Olanda sau Germania. Am stat totusi si m-am intrebat oare de ce a picat magareata pe aceste familii, care totusi reprezinta, inca niste cazuri izolate?! Ca sa-ti vina politia acasa cu informatii de genul ca nu ti-ai lasat copilul sa iasa noaptea, sau ca nu i-ai tratat cariile(!!)- uite o informatie de-a dreptul intima- inseamna ca cineva a facut sapaturi in mod special, adica s-a interesat de acea familie cu mare atentie, a avut acces la datele famileiei respective. La fel si in multe alte cazuri de acest gen. Uneori se pare ca avem de-a face cu niste asistenti sociali sau profesori sau vecini zelosi, chipurile! Este insa foarte probabil ca o parte din aceste cazuri sa fie declansate de persoane care pur si simplu din invidie, razbunare doresc sa faca un rau familiilor in cauza. Dar exista si acele cazuri, cele mai multe, in care persoanele care sesizeaza si inversuneaza impotriva familiei respective sint practic “paralele” cu acea familie- vezi asistentii sociali- de exemplu. Eu am oarecare cunsotinte despre familiile de tigani romani veniti in Marea Britanie. Tiganii, asa cum ii stim noi, nu-si dau copiii la scoala, isi marita fetele de la 12-13 ani, si alte chestii d-astea suficient de grave. De N-ori am asistat la aceleasi si aceleasi si aceleasi intrebari ale asistentilor maternali care le semnalau tiganilor ca trebuie sa-si dea copiii la scoala si ca daca n-o fac s-ar putea ca autoritatile sa fie sesizate si sa li se ia copiii, in tot atitea cazuri, raspunsul/minciuna tiganilor era: “pai madam, nu mai erau locuri la scoala de linga noi”, si niciodata, dar niciodata nu am auzit ca un asistent social sa se inversuneze sa ia copilul din mijlocul familiei tiganesti, desi era evident ca mediul in care traia copilul respectiv incalca multe dintre drepturile acestuia, in principal: dreptul la educatie. Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca in marea majoritate a cazurilor copiii de tigani sint crescuti sa devina viitori infractori, a fura este egal cu a munci in educatia acestora. Ori asta ar trebui sa fie motive suficiente sa cada din drepturile paternale. Dar nu! Daca cineva propune asa ceva, imediat sar 20 de NGO-uri care zbiara despre rasism, iar rata scazuta a scolarizarii lor este pusa pe seama a orice altceva dar nu pe seama lor, ba chiar si pe seama “culturii” lor,a “alteritatii” lor, pe care, nu-i asa, trebuie s-o respectam!
  Deci stau si ma intreb daca nu cumva astfel de cazuri, acum izolate, sint un fel de studiu de caz al reactiei publicului si al parintilor, pentru ca nu sint vizate familii in care copiii chiar au probleme serioase din cauza parintilor ci victime sint familiile normale, ba chiar echilibrate,fara probleme, cu parinti responsabili. Adica familiile nu se aleg la intimplare ci dupa criterii stiute exact numai de experimentatori.Si se incepe atacul, cu o prealabila fisa informationala, pentru a gasi cele mai ridicole motive.

  Inutil de spus cit de grav este. Va dati seama ca se poate ajunge ca inca de la nastere copilul sa fie luat cu forta de linga parinti,prin lege, pe criterii care de care mai timpite? Incepind cu…saracia!

 4. nu merge link: Verde in fata. Va punem la dispozitie, prin intermediul acestui link, un documentar despre pericolele libertinajului la adresa sanatatii si vietii persoanei.

  poate sa fie vorba de http://www.trilulilu.ro/mihaioana/e26efb3d2efc04

  oricum e in aceeasi idee…

 5. @ Ciprian:

  Da, era un file care a expirat de pe transfer.ro, nu stiu de ce au procedat asa si nu l-au incarcat undeva unde sa poata fi vazut.

 6. Pingback: Ce mai zic expertii in terorismul ”alb” de extrema dreapta: STATUL AR TREBUI SA INTERVINA DACA INFLUENTA IDEOLOGICA A PARINTILOR AMENINTA BUNASTAREA COPIILOR
 7. Pingback: "JURNALUL UNUI PUSTI" - bestseller-ul contra-educatiei sau cum ne pervertim singuri copiii, de dragul "emanciparii" si patimii de "a fi in randul lumii" - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 8. Pingback: CAZ INGRIJORATOR DE ABUZ ASUPRA FAMILIEI. Copii “confiscati” de autoritati pe motiv de “SUSPICIUNI” legate inclusiv de “VALORI MISTICO-RELIGIOASE”. Dezbatere la Universul Credintei cu Virgiliu Gheorghe [VIDEO] - Recoman
 9. Pingback: ARGUMENTE CRESTINE SI MEDICALE IMPOTRIVA LEGII REPRODUCERII ASISTATE MEDICAL/ Parintii Nicolae Tanase si Mihail Milea despre avort si familie/ UN SCURT ISTORIC AL CONTROLULUI POPULATIEI/ Mutilarea copiilor cu botox si cu moda satanica/ GUVERNUL MOLDOVEI D
 10. Pingback: ABUZ INCREDIBIL: Copiii unei familii româno-norvegiene penticostale din Norvegia – ”CONFISCATI” DE STAT PE BAZA DE DENUNT SI PE MOTIV DE ”CRESTINISM RADICAL SI INDOCTRINARE RELIGIOASA”! | Cuvântul Ortodox
 11. Pingback: CAZUL FAMILIEI BODNARIU – IN CE MASURA SE POATE INTAMPLA SI LA NOI? Sinistra POLITIE A COPILULUI din Norvegia. Metode SECURISTICE de DENUNT si SANTAJ EMOTIONAL practicate in “avansata” Norvegiei. MOARTEA FULGERATOARE A JURNALISTULUI CRIS
 12. Pingback: CAZUL FAMILIEI BODNARIU, careia statul i-a rapit copiii peste noapte – IN CE MASURA SE POATE INTAMPLA SI LA NOI? Sinistra POLITIE A COPILULUI din Norvegia. Metode SECURISTICE de DENUNT si SANTAJ EMOTIONAL practicate in “avansata” tara no
 13. Pingback: STOP BARNEVERNET! Proteste fata de ABUZUL CRIMINAL al autoritatii de protectie a copilului din Norvegia. INSTITUTIA ORORII ANTIHRISTICE are un statut de “stat in stat” si are la activ zeci de mii copii RAPITI “LEGAL” de la imigrant
 14. Pingback: STOP BARNEVERNET! Proteste fata de ABUZUL CRIMINAL al autoritatii de protectie a copilului din Norvegia. INSTITUTIA ORORII ANTIHRISTICE are o pozitie de “stat in stat” si are la activ zeci de mii copii RAPITI “LEGAL” de la imigrant
 15. Pingback: DETALII SOCANTE DESPRE BARNEVERNET, MAFIA STATALA CARE RAPESTE COPIII IMIGRANTILOR PENTRU MOTIVE HALUCINANTE. Implicarea autoritatilor turcesti a dus la rezolvarea unui caz similar cu al FAMILIEI BODNARIU. AUTORITATILE ROMÂNE SUNT, INSA, PASIVE/ Editoria
 16. Pingback: OSTATICI IN FINLANDA. Inca un caz de ABUZ grav al POLITIEI COPILULUI dintr-o tara nordica. DRAMA FAMILIEI CAMELIEI JALASKOSKI, MEDIC ROMÂN CARE-ȘI CREȘTE PROPRII COPII IN PLASAMENT: “Parerea mea e ca in Finlanda este o dictatura sociala. Oficiali
 17. Pingback: Luiza Moldovan: ”Dragă Norvegie, te acuz de ABUZ ÎMPOTRIVA CREŞTINĂTĂŢII!”/ Detalii socante despre BARNEVERNET, MAFIA STATALA CARE RAPESTE COPIII IMIGRANTILOR PENTRU MOTIVE HALUCINANTE. Implicarea autoritatilor turcesti a dus la rezolvarea u
 18. Pingback: Modelul norvegian de RAPIRE A COPIILOR PE MOTIVE DE RASISM SOCIAL aplicat la Vaslui! Unei familii SARACE, DAR IUBITOARE de la tara i-au fost luati TOTI CEI 9 COPII, impotriva vointei lor, invocandu-se probleme de… IGIENA! Protectia Copilului TRAUMAT
 19. Pingback: OSTATICI IN FINLANDA. Inca un caz de ABUZ grav al POLITIEI COPILULUI dintr-o tara nordica. DRAMA FAMILIEI CAMELIEI JALASKOSKI, MEDIC ROMÂN CARE-ȘI CREȘTE PROPRII COPII IN PLASAMENT: “Parerea mea e ca in Finlanda este o dictatura sociala” |
 20. Pingback: Luiza Moldovan: ”Dragă Norvegie, te acuz de ABUZ ÎMPOTRIVA CREŞTINĂTĂŢII!”/ Detalii socante despre BARNEVERNET, MAFIA STATALA CARE RAPESTE COPIII IMIGRANTILOR PENTRU MOTIVE HALUCINANTE | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare