Sa ne rugam SFINTEI MUCENITE VARVARA!

4-12-2007 Sublinieri

Astazi este praznuita Sfanta Varvara, aceasta Mucenita- copila, o alta Filoftee sau o alta Marina prigonita de parinti.

Viata ei relatata in detaliu va invitam sa o cititi aici, iar rugaciunile foarte puternice si folositoare apartinand Mucenitei, respectiv catre ea va sunt oferite cu drag mai jos:

1204abarbara.jpg

Rugaciunea Sfintei Mari Mucenite Varvara inainte de moarte:

“Dumnezeule Cel fara de inceput, Care ai intins cerul ca un acoperamant si pamantul l-ai intemeiat pe ape, Cela ce rasari soarele tau spre cei buni si spre cei rai si dai ploaie peste cei drepti si peste cei nedrepti. Tu si acum auzi-ma pe mine, roaba Ta, care ma rog catre Tine. Asculta-ma, o, Imparate, si da Darul tau la tot omul care ma va pomeni pe mine si patimirile mele. Sa nu se apropie de unul ca acela boala naprasnica si moarte neasteptata sa nu-l rapeasca pe el. Pentru ca stii, Doamne, ca trup si sange suntem si lucrul Preacuratelor Tale maini“.

Rugaciune catre Sfanta Mare Mc.Varvara:

“Catre tine ca la un adevarat izvor de vindecari si grabnica tamaduitoare si mult-minunata, Sfanta fecioara Mare Mucenita Varvara, eu, ticalosul scap si catre Sfantul tau chip cu nevointa cazand, ma rog: vezi neputinta sufletului meu si pe acesta cu obisnuita invatatura a milosardiei tale si cu buna silinta vindeca-l degraba.

Ia aminte la glasul rugaciunii mele, nu trece cu vederea suspinul adus din ticaloasa mea inima si asculta strigarea mea, ca una ce esti singura mea scapare, care ai inchipuit prin trei ferestre pe Preasfanta cea de o fiinta si nedespartita Treime in baia parinteasca ce ti se zidea; pe Aceea roag-o pentru mine, ticalosul si netrebnicul robul tau, ca sa ma miluiasca acum si in ziua mortii mele. Inchina-te Parintelui ceresc, ca pe mine, cel cazut sub povara pacatului, sa ma ridice spre cuvantarea slavei Sale si sa ma indrepteze, ca totdeauna sa am sus inima, sa gandesc la cele de Sus, iar nu la cele pamantesti. Roaga pe Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Care in temnita ruga ta cea muceniceasca a auzit, ca si pe mine lenesul, cel ce sed in trandavie ca intr-o temnita, degrab sa ma intoarca spre rugaciune si spre alergarea la poruncile lui Dumnezeu; si sa-mi dea inima ca sa doresc a ma ruga neincetat.

Cheama si pe Sfantul Duh, Izvorul care te-a intarit pe tine, fecioara curata, la lupta muceniciei si te-a acoperit cu aripile Sale, ca si mie, rusinatului si necuratului, sa-mi zideasca inima curata si duh drept sa innoiasca intru cele dinlauntru ale mele; si mai vartos sa ma cheme si sa-mi dea osardie ca sa ma nevoiesc in viata curate si sa ma intareasca spre facerea faptelor bune.

Cred, Sfanta Mare Mucenita Varvara, ca la toate acestea poti sa-mi ajuti mie, si de vei vrea, puternica esti sa mijlocesti la Sfanta Treime, ca una ce ai proslavit pe Dumnezeu intru madularele tale cele mucenicesti si stiu, Sfanta fecioara, ca nimic nu este cu neputinta tie, de aceea nu trece cu vederea lacrimile si suspinurile mele.

Pentru aceasta cad catre cinstita racla a Sfintelor tale moaste cele facatoare de minuni, si tie, celei ce petreci in cer cu sufletul ma inchin, indraznind prin rugaciuni a grai, ca sa fie urechile tale luand aminte la glasul rugaciunii mele; trupul tau cel mult chinuit sa tamaduiasca patimile cele multe ale sufletului si ale trupului meu; capul tau cel plecat sabiei sa dea capului meu apa curatirii pacatului; parul tau cel rupt fara mila sa ma lege de dragostea lui Dumnezeu; buzele tale cele cinstite sa impiedice gura mea a grai in desert si sa o deschida ca sa vesteasca totdeauna lauda Domnului; ochii tai, cei ce vad Lumina Treimii, sa vada si a mea buna dorire, ca si eu sa-mi intorc ochii mei, ca sa nu vada desertaciuni, ci totdeauna sa caut spre fericirea cea cereasca; mana ta cea taiata sa ma scrie in Cartea vietii si sa ma invredniceasca ca totdeauna sa ridic mainile catre Cel de sus si sa nu impletesc cu dansele inselaciuni; sanii tai, cei taiati fara mila, sa-mi fie turn tare in fata vrajmasului; picioarele tale, cele ca niste faclii luminoase, degrab alergand catre Mirele ceresc, in camara cea dumnezeiasca, sa ma faca si pe mine cu picioarele mele sa calatoresc catre tot lucrul bun, ca legea Domnului sa fie facile picioarelor mele si lumina cararilor mele. Ranile tale sa ma slobozeasca din ranile pacatelor; sangele tau, cel ce de chinuri s-a varsat, sa curete sufletul si trupul meu de toata spurcaciunea; moartea ta sa nu-mi dea mie sa mor fara de spovedanie si fara de pocainta, caci in fiecare facere de bine esti preamarita, si mai vartos intru aceasta, ca tot cel ce are nadejde la tine si pururea te cheama spre ajutor, de moartea cea grabnica scapa; de care si pe mine, ticalosul, ma izbaveste, fecioara curata, Mare Mucenita Varvara; si cu rugaciunile tale cele puternice invredniceste-ma a sta de-a dreapta lui Hristos, Fiul lui Dumnezeu, si sa aud glasul ce va zice: <<Sluga buna si credincioasa, intra intru bucuria Domnului tau>> Amin”.


Categorii

"Concentrate" duhovnicesti, Rugaciunea (Cum sa ne rugam?), Sfintii - prietenii lui Dumnezeu, prietenii nostri, VIDEO

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “Sa ne rugam SFINTEI MUCENITE VARVARA!

  1. Pingback: Război întru Cuvânt » Sfanta Mucenita Iuliana, dorul jertfelnic dupa Hristos
  2. Pingback: Război întru Cuvânt » Parintele Cleopa despre femeia crestina – imbracamintea, infatisarea, purtarea si rosturile ei firesti: “TACE LUMINAND SI SE JERTFESTE TACAND”
  3. DOAMNE AJUTA ,
    AJUTA-NE SFANTA MARE MUCENITA VARVARA ..
    AM COPIAT ACEASTA RUGACIUNE , RUGANDU-MA SHI PTR. CEI DIN JAPONIA , CARE SANT IN CELE MAI GROZNICE ,CLIPE DIN VIATA LOR .
    M-AM RUGAT PTR. O MAMA VADUVA , CARE ARE FIICA IN JAPONIA …,,SIMONA ” DIN GALATI, CARE AM VAZUT-O NUMAI IN POZE , TANARA SI FRUMOASA .-.
    SA O APERE DUMNEZEU , SHI PE TOATE ROMANCELE \ ROMANII , AFLATI IN ACEL IAD .IN CUMPANA VIETII LOR .
    ,,SFANTA VARVARA SA APERE JAPONIA , SI TOTI CE LOCUIESC IN EA !”.
    SA APERE INTREAGA PLANETA , DE UN RAU FF MARE , IRADIEREA , SI EXPLOZIA NUCLEARA ..
    SA SE ROAGE NEANCETAT MACAR ,,DOAMNE AJUTA-NE , DOAMNE IARTA-NE ”..
    DOAMNE AJUTA
    RODICA-SHTEFANIA

  4. Paraclisul Sf Varvara

    http://poeziicrestin-ortodoxe.blogspot.com/2011/12/paraclisul-sfintei-mare-mucenite.html

    Sf. Mare Mc. Varvara, icoana cea prea luminată a fecioriei, ceea ce s-a logodit lui Hristos mireasă fără prihană, ca să se sălăşluiască în cămara cerească întru slavă ca o porumbiţă prea curată, să se odihnească şi pe ramurile gândurilor noastre, viersuind cântarea întreit sfântă a heruvimilor, ca să ne lumineze cu taina Treimii.
    Cuv. Ioan Damaschin, glasul cel de serafimi al Bisericii, condeiul Duhului cu care Cuvântul a scris slovele mărturisirii Tatălui, să adape din izvorul cel limpede al cuvintelor sale şi setea noastră de unire cu Dulcele Cuvânt.

  5. Pingback: SFANTUL IOAN DAMASCHIN. Din viata si invataturile sale duhovnicesti. DREAPTA SOCOTEALA, SMERENIE, ASCULTARE: “Dumnezeu nu cauta la binele ce se face si PARE ca e bine, ci la scopul pentru care se face” -
  6. Pingback: GARBOVIREA CA TRAGEDIE A ZILELOR NOASTRE/ Crestinul intre suferinta nevrotica si cea mantuitoare/ Cuviosul Paisie Aghioritul despre SFANTA VARVARA (Recomandari duhovnicesti II) - Recomandari
  7. Pingback: INVATATURI FUNDAMENTALE PENTRU MANTUIREA SUFLETULUI (II): “Trebuie sa fii hotarat pen­tru Dumnezeu, iar nu sa faci pe plac cererilor necinstite ale oamenilor!” -
  8. Pingback: Evanghelia Zilei a Doua de Craciun – FUGA IN EGIPT A MAICII DOMNULUI, CU PRUNCUL IISUS. Predica Sfantului Nicolae Velimirovici -
  9. Pingback: GARBOVIREA CA TRAGEDIE A ZILELOR NOASTRE/ Crestinul intre suferinta nevrotica si cea mantuitoare/ Cuviosul Paisie Aghioritul despre SFANTA VARVARA (Recomandari duhovnicesti II) | Cuvântul Ortodox
  10. Pingback: Icoana zilei, 4 decembrie 2015 | UN DRAM DE BUCURIE GENUINA
  11. Pingback: GARBOVIREA CA TRAGEDIE A ZILELOR NOASTRE/ Crestinul intre suferinta nevrotica si cea mantuitoare/ Cuviosul Paisie Aghioritul despre SFANTA VARVARA | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate