PARINTELE GHEORGHE CALCIU, BIRUITORUL. Marturii despre mesajul Fericitului Marturisitor in contextul provocarilor actuale: Lucian Popescu, Andrei Negoita si PARINTELE AMFILOHIE BRANZA/ Predica inedita despre IMPIETRIREA INIMII SI SLABIREA CREDINTEI ca SEMNE ALE VREMURILOR APOCALIPTICE (video)

29-11-2016 Sublinieri

calciu-diaconesti-blog

Vedeti si:

***

[extras din documentarul “Memorialul durerii”]

“[…] Noi știm cât de blând a fost Iisus, pedagogia Mântuitorului care s-a sprijinit pe iubire și pe iertare, pedagogia Mântuitorului care s-a sprijinit pe înțelegerea neputințelor omenești, și este foarte șocant să vedem în acest moment care a fost reacția lui Iisus. Si reacția lui Iisus a fost aceea: O, neam necredincios şi îndărătnic, până când voi fi cu voi? Până când vă voi mai răbda? (Matei 17, 17). Pe mine mă îngrozește această ieșire a lui Iisus, mă îngrozește că Învățătorul într-o clipă și-a pierdut răbdarea în fața ucenicilor Săi și a izbucnit în această aproape imprecație.

parintele-gheorghe-calciu-slujind-181x300Adeseori m-am întrebat ce s-a întâmplat, ce lucru grav s-a petrecut acolo. Mărturisesc că nu știu care este explicația. Poate că Iisus era și El tulburat de ce se întâmplase, era tulburat că după coborârea de pe munte, I s-au arătat în toată plinătatea chinurile pe care le va suferi. Cred, însă, mai mult decât atât, că Iisus era tulburat că ucenicii nu aveau credință suficientă. Din cele întâmplate Iisus a înțeles că ucenicii nu credeau cu toată tăria că El este Dumnezeu, că dacă va fi răstignit va învia, că va aduce pe pământ gloria cerească și harul Sfântului Duh. “Noi, de ce nu am putut face lucrul acesta?“. Si, Iisus le-a spus: Pentru necredința voastră.

Suntem măcinați de necredință, suntem măcinați de îndoieli, suntem măcinați de scepticism! Ne macină materialismul, ne macină ideile contemporane, filozofice, sceptice, ne macină distrugerea valorilor morale!

Iubiți credincioși, pentru această vreme apocaliptică a vorbit Iisus! Ne-am pierdut credința, ne-am pierdut nădejdea, ne-am pierdut posibilitatea de a mișca nu munții, ci măcar inimile oamenilor pentru că s-au împietrit și s-au făcut mai grele decât munții și decât stâncile.

Acestea sunt semnele sfârșitului, când inima noastră se îngrozește [împietrește n.n.], când sufletul nostru se pietrifică și nu ne mai interesează crima, uciderea, ci o ridicăm la [rang de] lege de supraviețuire. Dumnezeu să ne păzească! Dumnezeu să ne pregătească sufletele celor care știm și care credem, de acest carnaj al omenirii...

Să păzească Dumnezeu neamul romanesc, să intre în Comunitatea Europeana cu fruntea sus, cu Hristos, cu credință și cu demnitatea noastră națională și creștină dintotdeauna. Așa sa ne ajute Dumnezeu!”

***

Conferinta ASCOR Cluj – Joi, 18 iunie 2015 prilejuita de premiera la Cluj a filmului „7 Cuvinte. Povestea unui biruitor – Gheorghe Calciu regizat de Andrei Negoiță Zagorodnăi, o producție Abis Studio, Editura Bonifaciu și Legenda Film & Co.
Au vorbit: Protosinghel Amfilohie Brânză, Lucian Popescu -judecător, Andrei Negoiţă -regizor
Moderator: Pr. Ciprian Negreanu, duhovnicul Bisericii Studenţilor şi ASCOR Cluj din Campusul Haşdeu.

***

CONFERINTA INTEGRALA AUDIO poate fi ascultata si descarcata de aici:

AUDIO:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

sursa: ASCOR Cluj

15181608_1518791274804308_4502405789143847776_n

Legaturi:

***

 


Categorii

Parintele Amfilohie/ Manastirea Diaconesti, Parintele Gheorghe Calciu, Portile Iadului, VIDEO, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “PARINTELE GHEORGHE CALCIU, BIRUITORUL. Marturii despre mesajul Fericitului Marturisitor in contextul provocarilor actuale: Lucian Popescu, Andrei Negoita si PARINTELE AMFILOHIE BRANZA/ Predica inedita despre IMPIETRIREA INIMII SI SLABIREA CREDINTEI ca SEMNE ALE VREMURILOR APOCALIPTICE (video)

  1. Pingback: “E NEVOIE, LA ORA ACTUALĂ, SĂ NE DĂM MÂNA UNII CU ALȚII ca într-o unitate de duh şi de simţire”. PĂRINTELE AMFILOHIE despre UNITATEA ROMÂNILOR și înțelegerea IUBIRII DE ȚARĂ ȘI DE NEAM în lumina lui Hristos: “Dumnezeu nu
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate