TRAGEDIA “COLECTIV”: Rugaciunile si cuvintele de mangaiere si asumare ale ierarhilor ortodocsi IGNORATE de televiziunile turbate impotriva Bisericii/ “Ucenici vrajitori ai unei noi barbarii…” – G. DAMIAN, PR. SAVATIE BASTOVOI si MARCEL RADUT-SELISTE (cu un articol sters de pe blogurile Adevarul) despre DOLIU, DEMONI si efectele REALE ale JOCULUI DE-A MOARTEA. “We trust the dark side”?

3-11-2015 16 minute Sublinieri

“Dumnezeu sa-i ierte” sau “We trust the dark side”?

candele1-andreea-alexandru

sursa foto: mediafax.ro

Cum este sa pui simboluri cu “666” si “we trust the dark side” la locul de comemorare a victimelor incendiului de la Colectiv?! Si, daca “we trust the dark side”, atunci care mai e sensul furiei colective fata de asa-zisa “absenta” a Bisericii?

***

CE A FACUT SI CE FACE BISERICA ORTODOXA PENTRU VICTIMELE TRAGEDIEI DE LA COLECTIV?

IPS Ioan 06

Mitropolitul Banatului, ÎPS, Ioan Selejan, a anunţat că bisericile şi mănăstirile din Vestul ţării vor avea duminică slujbe speciale în cadrul cărora credincioşii sunt chemaţi să se roage pentru victimele incendiului de la clubul Colectiv din Bucureşti, dar şi pentru familiile acestora. Totodată, mitropolitul a făcut un apel la tineri pentru a fi mai prudenţi în alegerea locurilor în care îşi petrec timpul liber.

Văzând cele petrecute la Bucureşti, suntem alături de familiile tinerilor, dar vrem să fim şi alături de sufletele acestor tineri. În toate bisericile şi mănăstirile noastre, duminică, vor fi pomeniţi aceşti tineri care au ars ca nişte torţe vii în acel club şi ne vom ruga ca Dumnezeu să îi ajute să treacă marele obstacol din viaţa lor, pe cei care sunt în acest moment în grea suferinţă. Dumnezeu să le dea sănătate şi să pună el degetul binecuvântării Sale peste degetele lor şi să le dea şansa unei noi naşteri în viaţa lor, să fie redaţi familiilor care îi iubesc şi care îi plâng pe la uşile spitalelor în acest moment”,

a declarat ÎPS Ioan Selejan pentru „Adevărul”.

Mitropolitul Banatului a făcut, în acelaşi timp, un apel la tineri în cărora le-a cerut să fie

mai prudenţi şi să îşi găsească alte moduri de a-şi petrece timpul liber, nu numai în asemenea cluburi pentru că sunt atâtea şi atâtea posibilităţi de petrecere a timpului liber”.

Astăzi, la conacul de la Banloc am deschis o serie de activităţi culturale pentru tineri şi nu numai, în locuri mult mai decente, unde cultura este la ea acasă. Asemenea locaţii le recomandăm tinerilor”,

a mai declarat ÎPS Ioan Selejan, referindu-se la concertul organizat de Mitropolia Banatului la Castelul de la Banloc, fosta reşedinţă a Reginei Elisabeta a II-a, sora regelui Carol al II-lea.

Pentru că tragedia de la clubul bucureştean Colectiv, petrecută în noaptea de Halloween a stârnit în mediul online o discuţie aprinsă legată de dimensiunea spirituală a evenimentului în care 27 de persoane şi-au pierdut viaţa, mitropolirul Banatului a spus că nimeni nu este în măsură să-i judece pe tinerii care au căzut victime ale incendiului.

Nouă nu ne este dat a-i judeca pe acei tineri. Pe noi, cei care suntem părinţii lor, ar trebui să ne judecăm pentru a vedea dacă am făcut tot ce este posibil pentru ca ei să nu îşi petreacă timpul într-o asemenea locaţie. Se spune că trupa aceea, care îşi lansa albumul avea una din melodii Ziua în care voi muri. Nu putem vorbi de nişte tineri care nu credeau în Dumnezeu. Erau oameni care aveau dimensiunea morţii şi a vieţii de dincolo, dar cred că dincolo de elementele acestea materiale şi arhitectonice în care s-a petrecut tragedia, se vede şi efectul sărbătorilor acestea, care nu sunt în tradiţia noastră românească. Nu cred că la Sărbătorile noastre de Crăciun, de Paşte de Sfânta Marie se întâmplă asemenea lucruri. Eu cred că trebuie să le arătăm tinerilor ce să aleagă, din ce flori să culeagă polenul acesta al veşniciei. Eu nu îi învinuiesc pe ei, ci mă învinuiesc pe mine pentru că eu sunt acela care nu i-am luat întodeauna de mână să îi duc pe calea Raiului,

a mai declarat ÎPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului.

[…]

La Catedrala Mitropolitană din Timişoara, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat luni, 02 noiembrie 2015, de la ora 17:00, o slujbă de pomenire pentru tinerii trecuţi la Domnul în urma incendiului din clubul Colectiv.

„Înaltpreasfinția Sa a săvârșit Slujba Parastasului înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi, în prezența a zeci de tineri, studenți ai Facultății de Litere, Istorie și Teologie și elevi ai clasei de Teologie de la Liceul Pedagogic «Carmen Sylva» din Timișoara, preoți, profesori și credincioși timișoreni. Cu acest prilej, Mitropolitul Banatului a adresat și un cuvânt de învățătură pentru tineri, îndemnându-i să se apropie cu credință și cu dragoste de Dumnezeu, Părintele nostru cel Ceresc, urmând sfatul Mântuitorului Hristos: «Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui și toate acestea se vor adăuga vouă!»”, a precizat George Giurgiu, Redactor Ziarul Lumina, Ediţia de Banat.

De asemenea, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan a precizat că în toate bisericile din cuprinsul Arhiepiscopiei Timișoarei se înalță în aceste zile rugăciuni Bunului Dumnezeu pentru alinarea durerilor și vindecarea celor peste 160 de persoane rănite și aflate pe paturile de suferință ale spitalelor.

În încheiere, toți cei prezenți au aprins lumânări pe treptele Catedralei mitropolitane, în semn de omagiu pentru tinerii trecuți la Domnul.

Sute de bucuresteni au aprins candele, sambata 31 Octombrie 2015, la intrarea in Club Colectiv din Capitala. 27 de tineri au decedat vineri noapte in incendiul ce a izbucnit in timpul unui concert de muzica heavy metal, la care participau peste 300 de spectatori. Andreea Alexandru/Mediafax Foto

Sute de bucuresteni au aprins candele, sambata 31 Octombrie 2015, la intrarea in Club Colectiv din Capitala. 27 de tineri au decedat vineri noapte in incendiul ce a izbucnit in timpul unui concert de muzica heavy metal, la care participau peste 300 de spectatori. Andreea Alexandru/Mediafax Foto

Există așa numita milostenie sufletească – și anume să pui la suflet durerea celui sărac, durerea celui care se află în durere. Și dacă ne întrebăm noi, cei aici de față: Am resimțit noi durere adâncă care să ne fi stors lacrimi, care să ne fi pus genunchii la pământ, care să ne fi îndemnat să postim, în momentul în care, zilele trecute, am aflat despre tragedia despre care vorbește toată lumea? Cred că este un examen pe care îl putem da fiecare în fața conștiinței proprii și în fața lui Dumnezeu.

Am încercat noi să ne punem în pielea acelor mame, acelor tați și să ne oprim puțin din mersul nostru? Sau poate am aflat, ne-am uimit, am făcut o cruce, și am continuat să ne bem cafeaua, să privim filmul sau să ne ocupăm de cele ale noastre.

Dacă am făcut-o, să fie Dumnezeu binecuvântat pentru aceasta!

Dacă n-am făcut-o, să luăm aminte la faptul că numele de creștin vine de la Hristos, iar Hristos este Cel care a luat asupra Sa întreaga durere a neamului omenesc. Iar dacă noi nu am resimțit durere în inima noastră pentru cele pe care le-am aflat, sau pentru altele pe care le aflăm – căci acum informația circulă atât de mult și pătrunde în fiecare casă –, să luăm aminte la noi înșine că purtăm un nume pe care n-ar trebui să-l purtăm!

(Cuvântul Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, despre tragedia care a avut loc în clubul bucureștean Colectiv, în noaptea de 30 spre 31 octombrie. Cuvânt rostit Duminică, 1 noiembrie 2015)

  • Basilica:

Slujbe de pomenire pentru decedaţi şi rugăciuni pentru sănătatea pacienţilor, la solicitarea familiilor acestora

Biserica se roagă pentru persoanele afectate de incendiul de la Clubul Colectiv

Campanie de donare de sânge pentru persoanele afectate de incendiul din clubul Colectiv

Solidari cu cei greu încercaţi în groaznicul accident de la Clubul Colectiv din Bucureşti

Rugăciune și ajutor pentru victimele incendiului din 30 octombrie

Mitropolitul Clujului: Să nu căutăm neapărat vinovați, ci să mărim frățietatea și solidaritatea dintre noi”

Clujenii au fost îndemnați de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, să se roage pentru tinerii decedați în incendiul din București și să doneze sânge pentru salvarea vieților celor din spitale, informează Radio Renaşterea.

În plus, preoții au fost rugați să organizeze, în parohiile lor, colecte in bani pentru a ajuta familiile care trec în aceste clipe printr-o grea încercare:

„Le cerem și preoților și credincioșilor din Arhiepiscopia Clujului câteva lucruri, cei ce sunt sănătoși să doneze sânge și cu toții să se roage pentru cei ce sunt în suferință, pentru bieții tineri, dar și pentru părinții lor, care sunt prăbușiți din punct de vedere sufletesc. În ce privește implicarea materială, în toate parohiile noastre se va face o colectă, care se va centraliza la Centrul Eparhial și apoi vom afla unde este cea mai mare nevoie ca să trimitem banii”.

Ca răspuns la această tragedie, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a mai spus într-un interviu acordat pentru Radio Cluj că nu ar trebui să căutăm vinovați, ci să încercăm să mărim solidaritatea dintre noi:

„Ar trebui să reacționăm duhovnicește și să nu căutăm neapărat vină la alții. Nu neapărat identificându-i pe ei vom rezolva acum problema, ci, gândindu-ne noi toți cum putem mări frățietatea și solidaritatea dintre noi, pentru că toată națiunea e oarecum bolnavă și trebuie să se tămăduiască. Sigur că trebuie multe făcute și fiecare cu responsabilitatea lui, dar din punct de vedere spiritual, toți trebuie să gândim altfel și câte o dramă mare ca aceasta ar trebui să ne trezească și nu pentru moment, ci pentru viitor, ca să ne determine să reacționăm ca atare”.

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei, a făcut, luni, un apel la preoţi şi la credincioşi să doneze sânge şi să adune bani pentru victimele incendiului produs la clubul Colectiv şi pentru familiile acestora, sumele urmând să fie centralizate la protopopiate, transmite corespondentul MEDIAFAX. Potrivit unui “Apel la faptă bună” al mitropolitului Andrei, transmis luni, preoţii şi credincioşii sunt rugaţi să doneze sânge, iar în parohii, între 1 şi 14 noiembrie, să se facă colecte în bani pentru victimele incendiului de la clubul Colectiv şi pentru familiile acestora.

“Pe 30 octombrie 2015 a avut loc tragedia din Bucureşti de la clubul Colectiv. Suferinţa e imensă, atât pentru tinerii spitalizaţi, cât şi pentru părinţi. Pentru cei ce au murit să facem pomeniri la ectenia morţilor, pentru cei din spital să ne rugăm, iar simţământul frăţiei şi al compasiunii pentru cei încercaţi să ne cuprindă pe toţi. Şi, practic, în zilele următoare, preoţii şi credincioşii sunt rugaţi să doneze sânge, iar în parohii, între 1-14 noiembrie, să se facă colecte în bani pentru cei greu încercaţi. Sumele se vor centraliza la protopopiate, iar apoi vor fi virate la Arhiepiscopie”, se arată în apel.

IPS Andrei a adăugat că Sfântul Pavel “ne îndeamnă să ne aducem aminte de cei ce îndură suferinţe, întrucât şi noi suntem în trup şi a menţionat că în asfel de moment este nevoie de “solidaritate”.

[…]

mitropolia-clujului

***

  • Parintele Savatie Bastovoi/ Rucodelie:

Moarte de Halloween. De ce nu e bun mascatul

De ce nu e bun mascatul? Mii de oameni se frămîntă acum ghicind dacă între un joc mascat cu draci și lumînări și moartea care intră brusc peste ei este vreo legătură.

Mascatul nu e bun de nici un fel. Există multe mărturii creștine din primele secole în care se condamnă jocul de-a preoția. Asta pentru că, chiar în joacă, lucrurile devin serioase. Altminteri, v-am propune să vă jucați de preoția și de-a îngerii, dar canoanele opresc îmbrăcarea veșmintelor preoțești de formă. Cu viața, ca și cu moartea, nu e de joacă.

Atunci cînd, în apus, catolicii au început să se mascheze în îngeri la Crăciun, să se îmbrace în Maica Domnului, să facă spectacole cu Hristos, ei au spulberat taina și au deschis drumul mascărilor de tot felul. Nu că ele ar fi fost închise, ele au existat în lumea păgînă, dar creștinismul le oprise pentru sine.

Jocul de-a bostanii este un joc de-a moartea. Slavă Domnului, îngerii ne păzesc și îi păzesc și pe cei care se joacă de-a jocurile morții. Uneori însă moartea capătă prea multă îndrăzneală, așa cum s-a întîmplat în București. Moartea e obraznică de felul ei. Unul Dumnezeu e timid, sfios în atotputernicia Sa.

Nu vă jucați cu moartea. Nu mimați nimic din ce este al morții. Sau n-ați înțeles că în această lume nu există simboluri, ci numai forme ascunse ale realității?

Rămîneți în lumină, jucați-vă de-a lumina, fiți lumină. Pentru a trăi.

Cu cît inima omului este mai mare, cu atît mai mulți morți încap în ea

În această noapte gîndul meu se îndreaptă spre miile de oameni care vor muri digerînd de frig, vor muri încet, sub ziduri, prin cotloanele gărilor, în grajduri părăsite, sub tufele cu promoroacă, pentru a fi găsiți și îngropați în saci de plastic, fără a li se anunța rudele, fără nume, fără vreo însemnare în registre. În această iarnă mii de oameni, bătrîni sau bolnavi, vor muri de frig chiar în casele lor sărăcăcioase, vor fi duși la morgă, vor fi vîrîți în saci de plastic și vor fi îngropați. Cadavrele multor dintre ei vor aduce o ultimă slujire societății: vor fi disecate de studenții la medicină, ca să se obișnuiască cu tăiatul, ca să învețe studenții să-și învingă tremurul și greața.

În această iarnă vor muri sute de femei la naștere și mii de prunci vor fi aruncați în conteinere, căci nu vor avea încă un nume, nu vor figura în nici un registru.

În această iarnă vor muri în foc pompieri, luptînd pentru viețile altora, polițiști pe care nu-i va vedea nimeni la televizor, soldați.

Mor încet pe paturile lor uitate oameni care au fost cîndva ceva: profesori, medici, preoți, actori, scriitori. Pe care nimeni nu-i mai arată la televizor.

Mor mii de oameni. În fiecare zi. Fiecare din ei va avea un cuvînt de spus, un suspin neîmpărtășit.

Cu cît inima omului este mai mare, cu atît mai mulți morți încap în ea.

Întristarea de moarte e atît de mare, încît nici o altă supărare nu mai încape. Omul îndurerat de pierderea cuiva apropiat nu mai poate primi nici un gînd străin. El nu se mai supără, nu se mînie, nu vorbește de rău, nu caută ale sale, nu înfruntă pe nimeni, căci inima lui e plină de durerea despărțirii și chipul celui pierdut luminează cu dragoste orice purtare și vorbă a sa.

Dacă este cineva creștin, dragostea lui se întinde peste toată lumea, astfel încît nici o nenorocire nu-i pare mai mare decît alta, el nefăcînd deosebire între suferința prietenilor săi și suferința care se abate asupra oricărui om. Din această stare el judecă totul cu seninătate, inima lui fiind întotdeauna încredințată de mila și judecata lui Dumnezeu.

Întindeți doliul vostru peste toți morții, ca jertfa voastră să fie primită. Nici un mort nu e mai mort ca altul. Cel care ieri te veseleai, astăzi ești tulburat de parcă ceva nou s-a întîmplat în lume și care mîine nu va mai fi. Aduceți-vă aminte că peste o vreme iar veți rîde, cum ați mai rîs și veți uita de moarte, croindu-vă o viață care întotdeauna vă va părea nouă și fără de sfîrșit.

Dacă mor, să mă îngropați într-o morișcă de vînt, spunea Garcia Lorca, probabil pentru a nu admite mitinguri la moartea sa. Nici zile de doliu. Moartea, ca și viața, întotdeauna e ceva mai mult.

Facebook Savatie Bastovoi:

Intr-adevăr, nu există bostani la Colectiv. Doar cranii de taur înfipte în cruci din care ies flăcări… Fără să vreau, se pare că am atins un domeniu din care inevitabil iese foc. Și fum…

*

Îngerii păcii și ai toleranței sună pe numărul afișat pe rucodelie amenințîndu-mă cu răfuiala. Nu mai sunați pe acel număr, că e o biată fată la telefon și poate se mai sperie. Am drum la București zilele astea și vă puteți răfui cît doriți cu mine. Vă anunț eu pe FB cînd ajung.

(Articol care a fost publicat şi ulterior, depublicat de pe Blogurile Adevărul – link-ul către Adevărul a fost dezafectat) 

***

Datorită unor incompatibilităţi între opiniile exprimate de mine în articol (mai exact, fragmentul de final, în care amintesc despre tragedia din Club Colectiv) şi politica redacţională a publicaţiei ADEVĂRUL, articolul a fost eliminat din Blogurile Adevărul.

Articolul a fost accesat de 1036 de cititori unici, în aproximativ 24 de ore de prezenţă on-line, au fost postate 68 de comentarii, s-au exprimat 230 Like-uri şi s-a înregistrat un vot pozitiv de apreciere (+2). Vă ofer textul integral al articolului, aşa cum era prezent la ultima vizualizare pe Blogurile Adevărul:

“Mulţi spun că Halloween este doar un carnaval, dar, de fapt, nu e nimic inocent sau distractiv în această “sărbătoare”. Ea este anticamera a ceva mult mai periculos. Participarea la Halloween este un fel de iniţiere în activităţile oculte.” (Părintele Aldo Buonaluto – Asociaţia Internaţionala a Exorciştilor – Biserica Romano-Catolică – declaraţie făcută la Conferinţa Exorciştilor Vaticanului, Octombrie 2014)

Promovarea demonismului şi a pervertirii morale în şcoala românească, prin intermediul falsei sărbători Halloween – străină nu numai de tradiţiile româneşti, dar şi de normalitatea vieţii cotidiene – îmbracă în acest an haina “corectitudinii politice”, într-o încercare pe cât de penibilă, pe atât de isteric exprimată de a apăra aberaţia Halloween în numele multiculturalismului, educaţiei europene (!) şi libertăţii de opţiune a elevilor şi părinţilor (!!). 

Nu-mi propun să recapitulez aici istoria şi originile păgâne ale acestei “sărăbători” ori cum a reuşit să pervertească o Sărbătoare a Tuturor Sfinţilor din spaţiul creştinismului catolic. Orice om cu bun simţ şi obiectivitate în analiză va ajunge la aceeaşi concluzii: Halloween nu are nimic creştin şi mai ales, folositor pentru copiii noştri! Halloween este o sărbătoare demonică şi oportunitate importantă pentru marii comercianţi (supermarket-uri, reţele de fast-food, producători de băuturi, de haine, de dulciuri sau jucării etc.) să-şi vândă marfa “personalizată” după profilul sărbătorii.

Caracteristica “sărbătorii” Halloween din acest an este aceea că activiştii “corectitudinii politice” de pe plaiurile mioritice au “revalorizat-o”. Dacă te împotriveşti solicitării doamnei educatoare sau doamnei învăţătoare să-ţi îmbraci copilul în cadavru umblător, în nemort, în vampir, în fantomă sau militant Ku-Klux-Klan, în ceva “cât mai nostim, dar şi cât mai înfricoşător”, altfel spus, dacă refuzi să-ţi trimiţi copilul la joacă cu diavolul, implicit ai devenit un duşman al multiculturalismului, un retrograd, un habotnic, un “ăla” care nu înţelege modernismul şi faptul că “am intrat în Europa”.

Activiştii “corectitudinii politice” – care încă se resimt după marele şi deplorabilul eşec al tentativei de interzicere a orei de religie în şcoala românească – apără cu o voioşie destul de forţată, pe alocuri cu gesturi crispate şi ieşiri nervoase – “sărbătoarea” Halloween, transferând chestiunea în spaţiul drepturilor şi obligaţiilor cetăţeneşti, ba chiar în cel al reglementărilor constituţionale.

De ce să nu permitem organizarea de serbări Halloween în grădiniţele şi şcolile publice? Există vreo lege care ne interzice?

Documentându-mă pentru acest articol, am descoperit o excelentă analiză făcută de jurnalistul Cristi Irimia, de la VranceaMedia. Rescriu aici argumentele aduse de colegul Cristi Irimia, cu câteva completări personale.

Legea nr.1 / 5 ianuarie 2011 a Educaţiei Naţionale stabileşte câteva principii care să guverneze funcţionarea învăţământului şi procesul de învăţare. Astfel, Legea în discuţie precizează că: Principiile care guvernează învăţământul preuniversitar şi superior, precum şi învăţarea pe tot parcursul vieţii din România sunt (enumerăm pe cele mai relevante pentru subiect):

Principiul calităţii – în baza căruia activităţile de învăţământ se raportează la standarde de referinţă şi la bune practici naţionale şi internaţionale;

Jurnalistul Cristi Irimia face observaţia că Sărbătoarea de Halloween – Sărbătoarea groazei” nu are nici o legătură cu vreun standard de referinţă legat de calitatea învăţământului.” Eu adaug faptul că nu este nimic de calitate într-o activitate prin care copiii sunt îndemnaţi să înveţe că a fi demon, vrăjitoare, vampir, drac, fantomă etc. este nostim, distractiv, adică este bine!

Principiul relevanţei – în baza căruia educaţia răspunde nevoilor de dezvoltare personală şi social-economice;

Cristi Irimia observă, pe bună dreptate, că “Sărbătoarea de Halloween – Sărbătoarea groazeinu reprezintă în nici un caz un răspuns la nevoia de educaţie personală.” Eu completez şi spun că nu pot înţelege care copil normal psihic ar avea ca nevoie personală de educaţie să înveţe cum este să te comporţi ca un demon, vampir, drac, ca o fantomă sau vrăjitoare etc.! Care este relevanţa de dezvoltare personală şi socială pentru un copil de grădiniţă sau de şcoală primară, atunci când îl îmbrăcăm în costum de schelet sau de cadavru umblător? …că relevanţa economică este evidentă, banii pentru toate prostiile dedicate Halloween ies din buzunarul părinţilor şi intră în cel al comercianţilor!

Principiul asumării, promovării şi păstrării identităţii naţionale şi a valorilor culturale ale poporului român;

Colegul Cristi Irimia observă pertinent că “Sub nici o formă, “Sărbătoarea de Halloween – Sărbătoarea groazei” nu promovează valori culturale ale poporului român şi nu ajută la promovarea şi păstrarea identităţii naţionale. Dimpotrivă!” Eu adaug doar că Halloween s-a transformat într-o “sărbătoare” antinaţională, anticreştină şi absolut nocivă pentru rolul şcolii româneşti în promovarea valorilor Naţiunii noastre.

Cultivarea sensibilităţii faţă de problematica umană, faţă de valorile moral-civice şi a respectului pentru natură şi mediul înconjurător natural, social şi cultural.

Jurnalistul Cristi Irimia afirmă că “activităţile de Halloween nu au absolut nici o legătură cu ideea de sensibilitate faţă de problematica umană şi faţă de valorile moral-civice. Dimpotrivă, ele cultivă apetitul elevilor faţă de macabru şi bagă groaza în unii copii.” Eu spun că nimic nu este uman, moral sau civic în organizarea de serbări la care să ceri copiilor de grădiniţă sau elevilor din clasele I-IV să se îmbrace cât mai macabru, cât mai bizar şi să-i premiezi, să-i lauzi pe copiii care se aseamănă, prin îmbrăcămintea asta, cât mai mult cu nişte cadavre umblătoare, vampiri, draci etc.

Pot fi interzise serbările de Halloween în grădiniţele şi şcolile publice româneşti? Da, legea permite!

În Art. 7 (1), din Legea Educaţiei Naţionale spune foarte clar că:În unităţile, în instituţiile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale sunt interzise activităţile care încalcă normele de moralitate şi orice activităţi care pot pune în pericol sănătatea şi integritatea fizică sau psihică a copiilor şi a tinerilor….” Ce amintiri pot rămâne în sufletul unui copil de grădiniţă sau al unui elev de şcoală primară după “serbările” de Halloween? Că era foarte elegant îmbrăcat ca un mort sau că era foarte “cool” cu dinţi de vampir şi coarne de drac? Nu este cumva afectată sănătatea, integritatea şi evoluţia psihică a copiilor prin aberaţiile de Halloween?

Nu în ultimul rând, vă reamintim şi Art. 22 din Constituţia României, Alin. (1): „Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate”.

Halloween-ul nu este singura problemă a relaţiei dintre copiii şi tinerii noştri, pe de o parte şi societatea românească, pe de altă parte, însă particularitatea Halloween este aceea a demonismului făţiş, agresiv şi grotesc afirmat. Prin urmare, sunt fireşti şi în logica normalităţii reacţiile ferme de protest şi combatere a acestei false sărbători venite dinspre Bisericile Creştine din România –  Biserica Ortodoxă Română, care permanent a protestat şi a adoptat programe naţionale de catehizare împotriva acestei (aproape!) oficializări a sărbătorii păgâne de Halloween în şcoala românească, Biserica Romano-Catolică, inspirată de decizia Vaticanului, din anul 2009, de a condamna oficial sărbătoarea de Halloween ca fiind nocivă pentru sufletele copiilor, Biserica Greco-Catolică şi alte culte recunoscute oficial în România.

În acest an, numeroase proteste au venit din partea ONG-urilor creştine, APOR – Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religie fiind vârful de lance al acestei ofensive de mărturisire a normalităţii, a valorilor creştine într-o societate aflată în derivă, ispitită să-şi lepede haina botezului creştin, lăsată moştenire de strămoşii noştri, şi să îmbrace haina murdară a păgânismului. Efectul imediat al ofensivei a fost creşterea masivă a numărului de părinţi care fie au solicitat să nu se organizeze serbări de Halloween în grădiniţe şi şcoli, fie au refuzat participarea copiilor lor la aceste serbări.

Ne învaţă Sfântul Apostol Pavel, Apostolul Neamurilor, în Epistola către Efeseni (V, 6-17):

“Nimeni să nu vă amăgească cu cuvinte deşarte, căci pentru acestea vine mânia lui Dumnezeu peste fiii neascultării. Deci să nu vă faceţi părtaşi cu ei. Altădată eraţi întuneric, iar acum sunteţi lumină întru Domnul; umblaţi ca fii ai luminii! Pentru că roada luminii e în orice bunătate, dreptate şi adevăr. Încercând ce este bineplăcut Domnului. Şi nu fiţi părtaşi la faptele cele fără roadă ale întunericului, ci mai degrabă, osândiţi-le pe faţă. Căci cele ce se fac întru ascuns de ei, ruşine este a le şi grăi. Iar tot ce este pe faţă, se descoperă prin lumină, căci tot ceea ce este descoperit, lumină este. Pentru aceea zice: “Deşteaptă-te cel ce dormi şi te scoală din morţi şi te va lumina Hristos”. Deci luaţi seama cu grijă, cum umblaţi, nu ca nişte neînţelepţi, ci ca cei înţelepţi, Răscumpărând vremea, căci zilele rele sunt. Drept aceea, nu fiţi fără de minte, ci înţelegeţi care este voia Domnului.”

Suntem popor creştin, să ne întoarcem la Sfânta Scriptură, să nu căutăm lumina acolo unde este doar întuneric, căci în Halloween nimic nu este creştin, ci doar amăgire şi nebunie, demon ucigător pentru copiii noştri!

(fragmentul care probabil a provocat depublicarea de pe Blogurile Adevărul) ...vorbim de Halloween şi iată că rătăcirea în care a fost aruncată generaţia tânără a ţării noastre, demonul şi-a primit jertfa sângeroasă, undeva, într-un club din Bucureşti!

În timp ce scriu aceste rânduri, la posturile TV de ştiri se anunţă teribila dramă! Într-un club din apropierea Maternităţii Bucur, din Capitală, un incendiu a ucis 26 de tineri şi a rănit peste 150 (până la ora din noapte când scriu aceste rânduri). În club se organizase lansarea Albumului „Mantras of War” al trupei de rock-metal (din câte mă pricep, poate mă înşel) „Goodbye to Gravity”.

Demonii nepăsării, ai inconştienţei, ai egoismului celor care induc tinerilor noştri pasiuni inutile şi nocive, pentru a le specula apoi în folosul propriu, dar şi demonul rătăcirii acestor tineri care caută răspunsuri la întrebările fundamentale ale adolescenţei şi tinereţii lor în pustiul fără de Dumnezeu, pentru că cei datori să le ofere răspunsurile sunt incapabili să o facă, toţi aceşti demoni au ucis zeci de tineri şi au rănit grav peste o sută!

Bizar, tragedia are loc cu o noapte înainte de Noaptea de Halloween şi şocant, prima piesă din albumul lansat de trupa de metal-rock se numeşte „The Day We Die” – „Ziua în care murim” (https://youtu.be/APQLbhk-rfY)! Probabil că formal nu există vreo legătură între cele două nopţi – noaptea teribilei tragedii şi noaptea sărbătorii demonice – însă fondul rămâne acelaşi: rătăcirea…

Restul e tăcere şi rugăciune în adâncul sufletului. Dumnezeu să-i ierte pe aceşti tineri care au murit inutil, într-un pustiu sufletesc, întunecat şi macabru ca o Noapte de Halloween… 

Incendiul din București și filmul porno cu premierul din Chișinău Vlad Filat – două chestii strâns legate, deși nu par să aibă vreo legătură – dar de fapt există enorm de multe conexiuni.

Trăim într-o epocă a desensibilizării, eu am trecut personal prin asta acum 10 ani, când internetul, televiziunile și dorința de extraordinar scoteau pe bandă rulantă imagini cu momentul morții unor oameni (detalii aici). Un comentator mi-a spus că împietrirea inimii înseamnă moarte.

Acum toată lumea condamnă publicarea filmului cu relațiile intime ale lui Vlad Filat și foarte mulți caută să-l vadă integral. Toată lumea condamnă publicarea imaginilor cu morții din dezatrul de la București și foarte mulți caută să vadă aceste imagini. Medievalul Andreas Hegyes avea mai multă simțire în el când nu dorea să participe la decapitarea unei femei – și asta spune mult despre noi cât de evoluați suntem.

N-am stat să inventariez precum Dorin Lazăr lista vinilor pentru dezastrul din București – însă mi-au sărit în ochi mai multe reacții care condamnau Biserica Ortodoxă. Prin nu știu ce mecanism drăcesc, brusc Biserica este vinovată!

De fapt internetul și noile mecanisme de comunicare favorizează desensibilizarea în masă. Curiozitatea morbidă, foamea de imagini șocante fac să existe o cerere gigantică pentru imagini cu morți și filme cu acte sexuale. Internetul și mijloacele de înregistrare ieftine fac ca să existe și o ofertă pe măsura cererii. Nu există leac pentru situația asta.

Ucenicii vrăjitori ai acestei noi barbarii nu sunt mai mult decât niște ucenici vrăjitori: au deschis fiola interzisă și se minunează de demonii scăpați din ea. Tinerii ingineri din ziua de azi sunt lipsiți de capacitatea de a înțelege consecințele faptelor lor, pur și simplu sunt încântați de ce pot face fără să înțeleagă unde se ajunge. Ucenici vrăjitori ai unei noi barbarii, copii fără repere. Plus foarte mulți ticăloși gata să facă orice pentru un dram de atenție, pentru o manipulare, pentru un ban în plus.

Biserica este considerată vinovată de toți acești schilozi pentru că oferă un set de valori care le pune în față o oglindă și le arată ce suflete mutilate pot avea. Suntem barbari în măsura în care alegem să fim așa.

P.S. Declarația de presă a lui Dumnezeu referitoare la incendiul din București.

1-12473283482ckj 

Legaturi:


Categorii

Articolele saptamanii, Clubul Colectiv, Educatie, George Damian, Halloween, Ierarhi romani, IPS Andrei Andreicut, IPS Ioan Selejan, IPS Teofan, Pagini Ortodoxe, Parintele Savatie, Patriarhul Daniel, Preot Marcel Radut Seliste, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Scoala romaneasca

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

91 Commentarii la “TRAGEDIA “COLECTIV”: Rugaciunile si cuvintele de mangaiere si asumare ale ierarhilor ortodocsi IGNORATE de televiziunile turbate impotriva Bisericii/ “Ucenici vrajitori ai unei noi barbarii…” – G. DAMIAN, PR. SAVATIE BASTOVOI si MARCEL RADUT-SELISTE (cu un articol sters de pe blogurile Adevarul) despre DOLIU, DEMONI si efectele REALE ale JOCULUI DE-A MOARTEA. “We trust the dark side”?

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 3 / 3 >>

  1. @admin 79: Ce frumos le-au au potrivit pe toate! Ce mai film, scenariul, regia, actorii si o multime de figuranti pentru imagine… 🙁 In limbaj de strada: Nashpa filmu’!

  2. http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2015/11/16/5649aa437d919ed50e469bc2/974×468.jpg

    Ce minte ascutita dar, in acelasi timp, invaluita de mizerii dracesti…

  3. Pingback: SATANISM SI TERORISM ASUMAT, IN ŞOCANTA INDIFERENŢĂ A “OPINIEI PUBLICE” – Liderul trupei de black-metal WATAIN, care a concertat si in clubul Colectiv: “Istoria muzicii metal este plină de CLADIRI MARI CARE SUNT INCENDIATE, IAR
  4. Pingback: Intrebari, lectii si rani dupa “Colectiv”… | Cuvântul Ortodox
  5. Pingback: PARINTELE NICHIFOR HORIA pentru “Familia ortodoxa” despre interpretarea si infruntarea duhovniceasca a incercarilor Bisericii dupa momentul “#Colectiv”: “SUNT VREMURI VICLENE. Dureros este ca nu suntem uniti, dar si usurinta
  6. Pingback: SCRISOAREA – AVERTISMENT A PARINTILOR ATHONITI AI SCHITULUI PRODROMU catre poporul român dreptcredincios “INTR-UN MOMENT DE RASCRUCE, poate cu mult mai grav decat la anul 1990″. PERICOLUL este cel al “instituirii unei NOI ORDINI A
  7. Pingback: PARINTELE CIPRIAN, duhovnicul de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului si SALVAREA CONTINUA DE VIETI PRIN DONAREA DE SANGE. Urmand pildei lui Hristos si in cele omenesti, BISERICA ISI DA SANGELE SAU INCLUSIV CELOR CARE O HULESC SI O BATJOCORESC. Mai
  8. Pingback: SCRISOAREA – AVERTISMENT A PARINTILOR ATHONITI AI SCHITULUI PRODROMU catre poporul român dreptcredincios “INTR-UN MOMENT DE RASCRUCE, poate cu mult mai grav decat la anul 1990”. PERICOLUL este cel al “instituirii unei NOI ORDINI A
  9. Pingback: MOLOHUL SI JERTFELE UMANE DE LA COLECTIV. “A lovit diavolul cu copita in România si acum isi aduna slugile”/ PREOTII SI TINERII sau… Cu durere si cu dragoste despre LIBERTATE, MANIPULARE, PACATE, ROCKERI, CLUBURI, SPITALE si BISERICI |
  10. Pingback: FENOMENUL HALLOWEEN ca “ADOPTIE A DEMONICULUI” in viata comunitatii prin procesul de COSMETIZARE A RAULUI. “Mumia simpatica”, alterarea perceptiilor sanatoase si INITIEREA IN “CULTURA MORTII”. Puterea malefica REALA a M
  11. Pingback: ITO 2017 - TINERII ORTODOCȘI DE LA IAȘI și "TĂCEREA VINOVATĂ A PRESEI". Și simpla adunare-împreună deranjează, dar este ea, oare, suficientă? - Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare