Domnului sa ne rugam…

7-07-2010 Sublinieri

Rugaciune la necontenirea ploilor si la rascoala apelor

Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, primeste smerita noastra rugaciune si nu ne pierde pe noi, nevrednicii, intru mania Ta, cu revarsarea ploilor necontenite si cu rascoala mare de ape.

Ci porunceste norilor sa se imprastie, si razelor soarelui sa straluceasca pe pamant, spre inmultirea si adunarea roadelor acestuia, si spre pacea a toata faptura, ca avand noi indestularea si paza milei Tale, sa facem indreptare vietii noastre si sa proslavim preasfant numele Tau: al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin

sursa

***

Rugăciuni la vreme de necontenire a ploilor

Pentru ca în mânia îngrozirii Sale să nu ne împuţineze pe noi pentru păcatele şi fărădelegile noastre, ci să-şi aducă aminte de mila şi îndurările Sale cele din veac şi să ne miluiască pe noi, Domnului să ne rugăm.

Doamne, miluieşte!

Pentru ca să poruncească norilor să înceteze ploaia cea peste măsură şi negura să se risipească şi lumina soarelui să strălucească, Domnului să ne rugăm.

Doamne, miluieşte!

Pentru ca să cruţe poporul şi animalele şi tot pământul acesta şi să nu-l strice cu vărsarea ploilor celor peste măsură, Domnului să ne rugăm.

Doamne, miluieşte!

Pentru ca să nu se strice roadele şi seminţele pământului pentru păcatele noastre, cu vărsarea peste măsură a ploilor, ci, cu arătarea seninului, să le cruţe şi să le crească pentru nevrednicul Său popor, Domnului să ne rugăm.

Doamne, miluieşte!

Pentru ca să fie bine-primită rugăciunea noastră şi să ne izbăvească pe noi de foamete, de boli, de cutremur, de potop, de grindină, de foc, de sabie, de venirea asupra noastră a altor neamuri, de războiul cel dintre noi şi de toată rana cea aducătoare de moarte, Domnului să ne rugăm.

Doamne, miluieşte!

sursa


Categorii

Rugaciunea (Cum sa ne rugam?), Vremurile in care traim

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “Domnului sa ne rugam…

 1. Se spun aceste rugaciuni in bisericile din toata tara?
  Asa ar trebui. Nu zic sa se tina post in zonele afectate caci acei oameni poate cu greu pot gasi ceva de mancare dar in celelalte zone asa ar trebui, sa se instituie de catre episcopi post si rugaciune pentru fratii aflati in nevoi macar cateva zile.
  Doamne primeste rugaciunile noastre si nu-ti intoarce fata de la noi pacatosii.

 2. Întoarce-ne la pocăinţă
  Slăvitule Mântuitor,
  Şi la smerenia cea sfântă
  Pe toţi din cler şi din popor.

  Întoarce viaţa monahală
  La ce-i cuprins în jurământ
  Şi la smerita ascultare,
  Ce aduce-n oameni Duhul Sfânt.

  Întoarce-ne la Adevărul
  Curat şi sincer, – cum L-ai spus-
  Spre’a nu ne’mpodobi cu titluri
  Şi’un trai trufaş în Iisus.

  Să nu mai vieţuim trupeşte,
  Vulgari şi lacomi de păcate
  În sodomii şi-n înşelare
  Şi-n cea mai cruntă nedreptate.

  Să nu mai dăm legi şi modele
  Şi definiţia iubirii
  Care-s total neotrodoxe
  În răul şi’mpotriva firii.

  Că ne minţim unii pe alţii
  Ne înşelăm şi ne trufim
  Curvind cu ochii şi cu fapta
  Şi nu’nţelegem ce iubim.

  Întoarce-ne la pocăiţa
  Adâncă, sinceră , curată
  Să lăsăm vobele, iar CREZUL
  Să-l dovedim zilnic, prin faptă.

  De la vlădică la opincă
  Să dovedim prin pocăinţă
  Că suntem ortocşii faptei
  Şi nu ai vorbei, în credinţă.

  Mustrarea Ta – cea cu dreptate-
  S’aducă-n noi acest răspuns
  Şiaceastă’noarcere la fapte
  Şi trai smerit, Doamne Iisus.

  Că pentru rele fără seamăn
  Puhoiul s-a dezlănţuit
  Şi sărăcia şi trădarea
  Ce-n ţară s-au înstăpânit.

  Întoarce-ne la pocăinţă
  Şi la virtuţile creştine,
  Să ducem viaţă ortodoxă
  Şi să Te căutăm pe Tine.

  Că dacă nu ne vom înoarce
  Păcatul ne va nimici
  Şi-n sărăcie şi-n pedepse
  -După dreptate- vom pieri.

  Se va întoarce’asupra noastră
  Răul făcut, falsul şi ura
  Şi înşelarea cea vicleană
  Va răzvrăti spre noi natura.

  Întoarce-ne la pocăinţă,
  Slăvitule Mântuitor,
  Spre-a împlini făgăduinţa
  -Şi cler şi laici- în popor.

  Ca’n loc de ploi nimicitoare
  Să dobândim ploaia de Har
  Şi hrana cea mântuitoare
  Ce ne-o oferi de pe altar.

 3. Plata pacatelor noastre. Ale tuturora!
  Bisericiile sunt tot mai goale, iar petrecerile, pe toate motivele posibile, se tin lant. Umanismul, ateismul si, mai ales, anticlericalismul, pe scurt: lepadarea de Ortodoxie, ne caracterizeaza acum ca neam. Crestinii au devenit minoritari in propria tara. Permitem guvernantilor sa introduca in viata noastra publica si privata toate imoralitatile posibile. Permitem acestor guvernanti sa croiasca o societate fara de Dumnezeu. Nu-L mai aparam pe Hristos in viata publica. Din egoism si hedonism imbratisam cu frenezie erezia relativista, numai pentru a ”adapta” Ortodoxia la placerile noastre. Vom raspunde in fata lui Dumnezeu de soarta generatiilor ce vor veni (daca mai ingaduie Dumnezeu mult lumea asta).
  Dumnezeu ne mustra pentru ca ne-am indepartat de El. Bine ar fi sa ne trezim, ca neam, si sa luam pilda ninivitenilor. Altfel va veni si mai rau.
  Trezeste-te Popor Roman! (trezeste-te si tu pacatosule care scri aceste rinduri). Dumnezeu sa se milostiveasca de pocainta celor ce o pot face si sa ne ajute!

 4. Doamne, iarta-ne pe noi pacatosii!

 5. Intr-adevar,trebuie sa ne rugam unii pentru altii.Este tot ce ne-a mai ramas,noua,romanilor:rugaciunea cu credinta,durere si nadejde in Dumnezeu.Acesta-i leacul.Sa nu ne mai punem nadejdea in om,in general;de pilda,in autoritati.Intre ei si noi s-a cascat prapastie .Ei nu au grija noastra.Ne-au abandonat.Este evident.Se configureaza deja doua Romanii:cea a caprelor si cea a oilor.Sa dea Dumnezeu sa fie cit mai multe oi ale Sale.
  In ceea ce priveste bisericile de mir:vreau sa observ ca in bisericile din Timisoara pe care le frecventez ,in ultimele saptamini nu am auzit nici o rugaciune entru incetarea ploilor…Inainte ieseau in procesiune cu sfintele icoane,bateau clopotele si se imprastiau norii.Acum,nimic de genul acesta.Asteptam sa rezolve doar oamenii cu inteligenta si puterile sale.L-au scos pe Dumnezeu din socoteli.Apoi,se vede ca nici oamenii nu au mare otinta(cum sa aiba,fara Dumnezeu?!Ca doar nu noi facem ceva-tate le face EL-<>.Si atunci,cine na va ,,ajuta”, ,,salva”?Ati ghicit?Cel ca se va erija in ,,salvatoarul” a toate ,cu solutii la toate,;,,carismaticul”…Guvernele si autoritatile,ca sa le fie lor bine(spera ca se vor proteja ,ca vor scapa;bine zicea cineva-diavolul nu are prieteni;cind ajung in preajma lui,ii striveste),fac jocurile aceluia,cu exces de zel chiar,mai mult decit li se cere.Nesperat de mult,zicea un bancher care afirma ca ei de mult lucreaza la ,,crizele”astea.
  Deci,rugati-va si rabdati.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate