“Nu trebuie să ne descurajăm, fiindcă noi o avem pe Maica Domnului!” – BUNAVESTIREA MĂICUȚEI NOASTRE PLINE DE HAR ȘI RĂZBOIUL DE LÂNGĂ NOI. Predici însuflețitoare ale Preasfințitului Macarie la hramul Mănăstirii Sihăstria Putnei (VIDEO, TEXT)

25-03-2022 Sublinieri

Predicile PS Macarie, Episcopul Europei de Nord, la hramul Mănăstirii! Sihăstria Putnei – 24-25 martie 2022 (Priveghere și Sfânta Liturghie)

„Să turnăm peste focul războiului lacrimi de pocăință” – PS Macarie (fragment din predica din seara hramului)

„În mod deosebit la această prăznuire, citind Acatistul Buneivestiri, o supranumim pe Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, arhistrategă nebiruită, fiindcă ea se află în fruntea nesfârșitelor cete îngerești. Așadar, nu trebuie să ne descurajăm, iubite frate și iubită soră, chiar dacă vremurile sunt tulburi, iar țara vecină se află în război, nu trebuie să ne descurajăm, fiindcă noi o avem pe Maica Domnului! Ea este, împreună cu puterile cerești, în războiul nevăzut. În silința noastră de a cuceri cerul, iată, cerurile înseși sunt împreună cu noi! Maica Domnului, împreună cu puterile nevăzute, luptă umăr la umăr împreună cu noi! Nu trebuie să ne descurajăm!

(…)

Să o rugăm pe Maica Domnului să ne acopere și să ne păzească de vrăjmașii văzuți și nevăzuți! Așa cum au fost păziți odinioară creștinii Constantinopolului, să fim păziți și noi, cei din grădina ei, de aici, din România și de pretutindeni, care ne încredințăm ei. Iată, odinioară, creștinii constantinopolitani nu au fost salvați nici de forța militară și nici de planurile omenești. Nu armele sau proviziile i-au salvat pe ei, ci Maica Domnului! Să ne punem nădejdea în Maica Domnului! Și să înțelegem că întotdeauna când credem că nu mai există nicio speranță, potrivit planurilor omenești, atunci intervine ajutorul ceresc. Însă trebuie să avem credința că celui care crede toate îi sunt cu putință. Iar noi credem că o avem ocrotitoare și păzitoare pe Preasfânta Născătoare de Dumnezeu. Și o rugăm să-i acopere pe toți sărmanii de pretutindeni, dar în mod deosebit pe cei din vecinătate care se află în calea armatelor și care sunt în primejdie de moarte.

Însă e mult mai primejdioasă moartea sufletească, iubite frate și iubită soră! Noi avem un singur scop: mântuirea sufletelor – asta credem și mărturisim. Acesta este scopul vieții noastre: mântuirea sufletului! Iar focul războaielor nu-l vom putea stinge decât cu lacrimile pocăinței noastre. Așadar, să turnăm și peste acest foc al războiului lacrimile pocăinței noastre, având-o ocrotitoare și pururea rugătoare pe Preasfânta Născătoare de Dumnezeu! (…) Îi mulțumim preamilostivului Dumnezeu pentru toate, îi mulțumim că ne-a dăruit-o pe Maica Domnului, o Maică atât de iubitoare și de compătimitoare, care ne acoperă și ne păzește de toți vrăjmașii văzuți și nevăzuți! Așadar, să spunem împreună: TOATĂ NĂDEJDEA NOASTRĂ SPRE TINE O PUNEM, MAICA LUI DUMNEZEU, PĂZEȘTE-NE SUB SFÂNT ACOPERĂMÂNTUL TĂU! (…)”

PS MACARIE: “ATUNCI INTERVINE AJUTORUL CERESC, când nu mai există speranță în soluții omenești, atunci apare salvarea CÂND TOTUL PARE PIERDUT… Ce i-a salvat pe creștinii Constantinopolului? Nu forța militară și planurile omenești, nu!, ci MAICA DOMNULUI!” (și VIDEO)

PS MACARIE DRĂGOI: “Maica Domnului ne acoperă pe noi, turma cea mică, rănită și hărțuită de LUPII ÎNGROZITORI în aceste vremuri de restriște. Spunem cu glas tare tuturor: NU VĂ TEMEȚI! MAICA DOMNULUI ESTE CU NOI!” (video, text)

PS MACARIE: “Fiule, fiica, iata Mama ta! Unii se lauda cu tehnologia lor, altii se lauda cu civilizatia si forta lor, insa noi ne laudam cu Maica Domnului!” (VIDEO, TEXT)

UNDE ESTE MAICA DOMNULUI? “Maica Domnului este printre fiii ei; ȘTERGE LACRIMILE, ALINĂ DURERILE, CULEGE RUGĂCIUNILE şi apoi le înalţă la Fiul ei”. “Aşa cum L-a purtat pe Fiul său, NE POARTĂ PE FIECARE ÎN PARTE” – Cuvinte audio miscatoare ale Preasfintitului Macarie despre SFANTA NOASTRA MAICUTA

LA RASCRUCE. Primim Bunavestire? PS MACARIE despre riscul RESPINGERII CHEMARILOR LUI DUMNEZEU DIN VIATA NOASTRA: “Daca refuzam Bunavestire, asta facem: DAM AFARA din casa si din viata noastra ingerul si Ii spunem NU lui Dumnezeu”

ZIUA IN CARE CERUL “A INNEBUNIT”, PLECANDU-SE PE PAMANT. Taina mantuirii noastre pentru care… nu mai avem timp si interes. FIE MIE DUPA CUVANTUL TAU, DOAMNE!

Din cuvintele de folos ale unui parinte athonit de o luminata simplitate: “SPORESTE FARADELEGEA si de aceea se apropie a doua Venire. CINE ARE MARE DRAGOSTE CATRE EA, VA FI AJUTAT DE PREASFANTA NASCATOARE DE DUMNEZEU. Maica Domnului are putere, dar asteapta pocainta noastra”

SA NE RUGAM MAICII DOMNULUI, imbratisarea celor nemangaiati si izbavirea celor din primejdii


Categorii

Bunavestire, Maica Domnului, PS Macarie, Rugaciunea (Cum sa ne rugam?), VIDEO, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la ““Nu trebuie să ne descurajăm, fiindcă noi o avem pe Maica Domnului!” – BUNAVESTIREA MĂICUȚEI NOASTRE PLINE DE HAR ȘI RĂZBOIUL DE LÂNGĂ NOI. Predici însuflețitoare ale Preasfințitului Macarie la hramul Mănăstirii Sihăstria Putnei (VIDEO, TEXT)

  1. Ma bucur ca ati dat acest material. Fusesem la Putna si nu am mai putut sa stau de Bunavestire. Oricum, oamenii din Bucovina sint cu adevarat speriati de ce se intimpla in Ucraina. Unii s-au panicat si intrebau pe la manastire daca nu ar avea ceva beciuri pe unde sa se adaposteasca in caz de bomba nucleara :). De asemenea, multi alergau dupa iod si cu adevarat au facut cozi la pasapoarte sa si le reinnoiasca ca sa se intoarca de pe unde venisera (Italia, Spania, Anglia etc).

    Asa ca da, au/avem nevoie de un astfel de cuvant. De altfel, intre noi fie vorba, Putin nu are mari interese sa intre in Romania sau prostii d-astea. Toata problema este sa ne rugam sa nu faca ai nostrii vre-o timpenie ca sa-i dea rusului motiv sa retalieze “chirurgical” – eventul o rachetutza sau doua pe la Kogalniceanu unde-i baza NATO dar care sa greseasca si sa ajunga si pe la Constanta.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate