EPISCOPUL MACARIE – MESAJ DE CRĂCIUN: “Nu fi trist, iubite frate şi nu fi temătoare, scumpă soră. Hristos îţi dă acum totul: Împărăţia Cerurilor. Pentru acest mare dar merită să trăieşti şi să mori!”

25-12-2020 Sublinieri

Episcopul Macarie: „Nu fi trist, frate! Nu fi temătoare, soră! Astăzi ție ți S-a născut Mântuitor!”

Mesaj de Crăciun, Paraclisul Episcopal din Stockholm, 25 decembrie 2020:

În această sfântă noapte de Crăciun am săvârşit privegherea încununată cu Sfânta Liturghie, pomenindu-i cu multă osârdie aici, la dumnezeiescul jertfelnic, pe toţi cei care au nevoie de mila şi de ajutorul Celui Preaînalt, în mod deosebit pe cei care acum se zbat pe patul spitalului, poate uitaţi şi singuri.

Iată, Dumnezeu vine în mijlocul nostru, făcându-Se Prunc, ghemuindu-Se pe braţele noastre. După cum ne raportăm la Pruncul Dumnezeiesc, la Hristos Emanuel, pe Care Îl purtăm pe braţe, iubite frate şi iubită soră, depinde mântuirea noastră. Vom căuta oare să Îl ucidem în sufletul nostru la ordinele noilor Irozi sau I ne vom închina smerit, împreună cu îngerii şi păstorii, aducându-I cu magii ce străini daruri – aurul credinţei, smirna dragostei şi nădejdii şi tămâia rugăciunii?

Iubite frate şi iubită soră, astăzi ţie ţi S-a născut Mântuitor! Pentru acest mare dar merită să trăieşti şi să mori!

Aşadar, nu fi trist, iubite frate şi nu fi temătoare, scumpă soră. Hristos îţi dă acum totul: Împărăţia Cerurilor. El te face acum cetăţean al Raiului. Aşadar, nu te descuraja. Hristos este cu noi. El este Emanuel. El este Dumnezeu! Însă primeşte-L acum în casa inimii Tale ca şi El să te primească cu braţele deschise în Împărăţia Cerurilor.

icoana de Gabriel Toma Chituc

Legaturi:

PĂRINTELE EPISCOP MACARIE, în Pastorala de încurajare la Nașterea Domnului 2020: “FIȚI CURAJOȘI! Să fiți mărturii vii ale sărbătorii Nașterii Domnului! Să nu cedați fricii, deznădejdii, nici să vă amăgiți după promisiuni false de izbăvire” (și VIDEO)

“Pruncul și răstignitul într-o lume a învârtoșării și a învrăjbirii”. CUVINTE SENSIBILE ÎN APĂRAREA CELOR SĂRACI, BĂTRÂNI SAU SUFERINZI și importante îndemnuri la bunătate și solidaritate ÎN MINUNATA PASTORALĂ A PĂRINTELUI EPISCOP MACARIE LA NAȘTEREA DOMNULUI (2019). “Lumea întreagă, astăzi, dă în clocot, fierbe mânată parcă de o legiune de duhuri necurate care produc confuzie, tulburare și mânie”

“Vremea este să lucreze Domnul, că oamenii au stricat legea Ta!” – PASTORALA DE CRĂCIUN A PARINTELUI EPISCOP MACARIE: “Ce ne poate salva în aceste zile tulburate, confuze, violente? FRĂȚIETATEA întemeiată pe viața în Hristos” (2018, si AUDIO)

HRISTOS S-A NĂSCUT… PENTRU TINE! “Ţie, aşadar, căruia ţi-a murit ce ţi-a fost drag, ţie, celuia care te vezi păcătos, bicisnic, ţie, pe care viaţa te-a zdrobit şi pe care te paşte deznădejdea, iată că ȚI S-A NĂSCUT PRUNC!”/ Mesaje pastorale arhierești pline de sensibilitate si adâncime: SINGURĂTATEA LUI IISUS ȘI SINGURĂTATEA OMULUI (ÎPS Iosif și Nicolae, PS Macarie și Ignatie)

“Hristos S-a născut să ne fie Frate, prea-umil Slujitor, care ne spală picioarele și ne șterge lacrimile. S-a născut, aici, jos, în mijlocul durerii și nevoii, să nu ne lase singuri, părăsiți”. PASTORALA DE CRĂCIUN PUTERNICĂ ȘI SENSIBILĂ A PS MACARIE, Episcopul Europei de Nord, despre CINSTIREA SFINȚILOR ÎNCHISORILOR și ASUMAREA CU DEMNITATE A CRUCII NEAMULUI NOSTRU, în fața valului nihilist al rescrierii istoriei și al defăimării eroilor și poporului român

Fericitul Martir Mircea Vulcanescu: TIE TI S-A NASCUT PRUNC!

HRISTOS S-A NASCUT! Dumnezeu S-a intrupat ca sa ne vesteasca ca NU SUNTEM SINGURI, ca Ii pasa de noi…

IARASI CRACIUNUL: “Din iubire, Hristos Se face Prunc neputincios, la fel ca noi…”. S-a nascut NOUA Mantuitor! (poem duhovnicesc)


Categorii

"Concentrate" duhovnicesti, Nasterea Domnului (Craciunul), PS Macarie, VIDEO, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “EPISCOPUL MACARIE – MESAJ DE CRĂCIUN: “Nu fi trist, iubite frate şi nu fi temătoare, scumpă soră. Hristos îţi dă acum totul: Împărăţia Cerurilor. Pentru acest mare dar merită să trăieşti şi să mori!”

  1. Pingback: PASTORALA IPS Laurențiu, MITROPOLITUL ARDEALULUI, la NAȘTEREA DOMNULUI: “Tot ceea ce ni se întâmplă nouă este rodul neascultării noastre. Adevărul cu care se hrănește mintea noastră nu mai este Adevărul Evangheliilor, ci este înșelăci
  2. Pingback: CUVANTUL DE ANUL NOU 2021 AL PS MACARIE DRĂGOI: “Sa nu intram in panica si sa nu facem din supravietuirea biologica scopul suprem al vietii noastre, care merita orice pret”. Despre “PANACEUL” VACCINULUI: “Sa facem alegeri in
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate