EPISCOPUL MACARIE: “Sunt mulţi, prea mulţi care suferă, neluaţi în seamă, uitați, pentru că TOTUL ESTE BLOCAT ASTĂZI DE ACEASTĂ UNICĂ BOALĂ şi de acest unic virus. ÎN NUMELE ACESTUI UNIC VIRUS SE STOPEAZĂ TOTUL, se jertfeşte libertatea şi chiar umanitatea” (VIDEO, TEXT)

8-10-2020 Sublinieri

PS Părinte Episcop Macarie: „Să se îmbărbăteze inimile noastre!”

Vizită misionară în nordul Suediei, Maslu și Liturghie în Luleå, 7 octombrie 2020:

„[…] Preaiubiţii mei,

Mari sunt încercările prin care trecem, însă şi mai mari vor fi cele care răsar la orizont. Lumea întreagă este bulversată. Lumea întreagă este speriată, este panicată. Însă noi ne punem nădejdea în Preamilostivul Dumnezeu și ne rugăm pentru toţi cei care sunt în suferinţă, pentru toţi cei deznădăjduiţi, pentru toţi cei panicaţi, pentru toţi cei înfricoşaţi.

Iată, aseară la Sfântul Maslu am pomenit la rugăciune pe atâţia fraţi şi pe atâtea surori care sunt în suferinţă sufletească şi trupească aici şi în alte locuri. Acum, la Liturghie, am pomenit pe doi credincioşi din episcopia noastră care s-au operat și L-am rugat pe Marele Chirurg, pe Mântuitorul Iisus Hristos, să împrumute mâinile medicilor chirurgi. Fiindcă sunt mulţi, prea mulţi care suferă, neluaţi în seamă, uitați din pricina faptului că totul este blocat astăzi de această unică boală şi de acest unic virus. În numele acestui unic virus se stopează totul. Din nefericire. Însă sunt atâţia care suferă şi care mor în singurătate, neştiuţi şi nebăgaţi în seamă. În numele stopării din pricina acestui unic virus se jertfeşte libertatea şi chiar umanitatea.

De aceea, preaiubiţii mei, conştientizăm faptul că sunt vremuri ale cernerii, vremuri ale revelării. Iar Apocalipsa oare ce înseamnă? Înseamnă “descoperire”. Descoperire a ce? A drumului Crucii, a drumului Golgotei, a răstignirii lui Adam cel vechi şi a învierii întru Adam cel Nou. De aceea ne rugăm cu osârdie ca nimeni dintre noi să nu se piardă pe această cale a Crucii, pe această cale a Golgotei. Să ne adunăm cu toţii în îmbrăţişarea rugăciunii. Să ne ţinem tare în îmbrăţişarea rugăciunii. Să ne ţinem nevăzut de mâini, strâns, ca nimeni, niciunul dintre noi să nu rămână singur şi părăsit. Aşadar, Hristos ne îmbrăţişează de pe cruce, ne cuprinde pe toţi în îmbrăţişarea rugăciunii şi grijii Sale părinteşti, însă şi noi trebuie să ne cuprindem tare în îmbrăţişarea rugăciunii!

Hristos este cu noi. Nu avem de ce să ne temem. Nu avem de ce să deznădăjduim. Să ţinem sus inimile noastre fiindcă, iată, din cauza norilor grei, din cauza norilor negri, nu reuşim să mai vedem cerul senin. Însă cerul este senin! Şi Hristos ne înseninează cerul inimii noastre atunci când ne rugăm, atunci când ne iubim, ca într-un gând să putem mărturisi pe Tatăl, pe Fiul şi pe Duhul Sfânt, Treimea Cea Deofiinţă şi Nedespărţită.

Aşadar, să se îmbărbăteze inimile noastre! Şi să nu lăsăm ca inimile noastre să se atingă de ură, de ura celor care ne vrăjmăşesc văzut şi nevăzut. Să nu uităm de faptul că Mântuitorul Iisus Hristos a rostit ultima Sa cuvântare pe amvonul crucii! Pe cruce fiind ţintuit, S-a rugat Părintelui Său astfel: Părinte, iartă-le ucigaşilor Mei ceea ce fac, că nu ştiu ceea ce fac! Putea Hristos să rostească tainic, într-un suspin această rugăciune. Însă nu a rostit-o nici pentru urechile ucigaşilor, nici pentru urechile Preacuratei Sale Maici, ale Apostolului Său, iubit, Ioan, şi ale mironosiţelor care se aflau la poalele crucii. Nu a rostit această rugăciune şi această cuvântare în chip tainic, într-un suspin, ci a rostit-o cu glas înalt: Părinte, iartă-le lor, că nu ştiu ce fac! Aşa şi noi să iertăm pe cei care ne prigonesc, să iertăm pe cei care ne vrăjmăşesc, să iertăm pe cei care ne urăsc şi să rostim neîncetat rugăciunea pe care a rostit-o Mântuitorul Iisus Hristos, îmbrăţişându-i pe toţi deopotrivă: şi pe cei iubiţi ai Săi, însă şi pe cei care Îl ucideau, lipsiţi de milă şi de iubire. Să rostim neîncetat Rugăciunea Domnească, spunând: Și ne iartă nouă greşelile noastre precum şi noi iertăm greşiţilor noştri!

În aceste vremuri grele, în aceste vremuri de restrişte trebuie să fim cu Hristos, ca şi Hristos să fie împreună cu noi. Nu putem să parcurgem aceste greutăţi decât împreună cu Mântuitorul Iisus Hristos. Aşadar, să ne străduim ca pe Acesta să-L dobândim întru rugăciune, întru pocăinţă, întru mărturisire şi cuminecare. Amin”.

Legaturi:

PS MACARIE DRĂGOI: “Maica Domnului ne acoperă pe noi, turma cea mică, rănită și hărțuită de LUPII ÎNGROZITORI în aceste vremuri de restriște. Spunem cu glas tare tuturor: NU VĂ TEMEȚI! MAICA DOMNULUI ESTE CU NOI!” (video, text)

PS MACARIE DRĂGOI: “Să îndrăznim în Hristosul libertății și demnității noastre, iubite frate și iubită soră, și să rămânem oameni, după chipul și asemănarea Dumnezeului nostru Celui Viu!” (VIDEO, TEXT)

PS MACARIE ne cheamă la practicarea EROISMULUI DE FIECARE ZI, dar și la AFIRMAREA DEMNITĂȚII în momentele de încercare: “Să îți aperi cerul! Să lupți pentru veșnicia ta! Să fii liber și demn și să nu îi lași să te trateze așa cum își tratează dresorul animalele de circ! Să nu-i lași să te închidă într-o colivie aurită cu lozinci perfide!” (VIDEO, TEXT)

Părintele Episcop MACARIE – CUVÂNT DE MÂNGÂIERE în zile grele de SINGURĂTATE: “Iubite frate, iubită soră, tu ești important pentru Dumnezeu! Tu ești iubit de Dumnezeu! Nu deznădăjdui! NU EȘTI SINGUR! CHIAR DACĂ TE-AU ABANDONAT CEI CARE TREBUIA SĂ-ȚI FIE ACUM ALĂTURI… Noi suntem acum împreună cu tine. Am fost și suntem și vom fi împreună cu cei singuri, necăjiți, întristați, ignorați…” (VIDEO, TEXT)

PREASFINTITUL MACARIE despre reactia duhovniceasca la CRIZA CORONAVIRUSULUI – MESAJ IMPORTANT DE INCURAJARE SI INTARIRE in credinta si dragoste in ZILE DE CERNERE: “In vremuri de incercare trebuie SA STRANGEM RANDURILE. Orice s-ar intampla, noi, păstorii va suntem alaturi, va slujim si nu va abandonam!”

PASTORALA PS MACARIE la “o praznuire trista si pustie” a INVIERII (2020) – CUVANT DE EXCEPTIE, MARTURISITOR SI INDURERAT despre starea reala a Bisericii si a oamenilor in timpul IZOLARII impuse de PANDEMIA COVID-19: “Pentru aceasta lume, noi, Biserica, suntem o amenintare, un risc. Sarbatoarea PASTILOR a fost transformata intr-un prilej de INTIMIDARE a celor credinciosi. Dar HRISTOS NU-SI ABANDONEAZA PRIETENII!”


Categorii

Pandemia Covid-19, Predica de pe munte si Iubirea vrajmasilor, PS Macarie, VIDEO, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “EPISCOPUL MACARIE: “Sunt mulţi, prea mulţi care suferă, neluaţi în seamă, uitați, pentru că TOTUL ESTE BLOCAT ASTĂZI DE ACEASTĂ UNICĂ BOALĂ şi de acest unic virus. ÎN NUMELE ACESTUI UNIC VIRUS SE STOPEAZĂ TOTUL, se jertfeşte libertatea şi chiar umanitatea” (VIDEO, TEXT)

  1. Pingback: Cuvânt al PS MACARIE la Oslo: “Atunci când autoritățile laice ne spun cum să ne împărtășim euharistic și cum să ne cinstim sfinții, aceasta este o SAMAVOLNICIE pe care trebuie SĂ O DENUNȚĂM ca atare! ÎN VREMURI ALE MINCIUNII, să fim
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate