IPS TEOFAN catre tinerii teologi despre PROVOCARILE NOILOR IDEOLOGII ALE “CORECTITUDINII POLITICE” asupra credintei crestine (VIDEO, text)/ ASTEPTAM O MARTURISIRE FERMA IMPOTRIVA ANTIHRISTILOR LOCALI CARE INTERZIC CULTUL SFINTILOR!

8-10-2020 Sublinieri

ÎPS Teofan – Cuvânt la ceremonia de absolvire a Facultății de Teologie Ortodoxă Iași, 5 Octombrie 2020:

„Părinte Decan, iubite cadre didactice și ostenitori în cadrul facultății noastre, iubiți studenți, studente, absolvenți, absolvente,

După Sfânta Liturghie în care am ascultat cuvântul Sf. Apostol Pavel către Timotei, cea de a doua Epistolă, o parte din cap. 3 și o parte din cap. 4, am amintit din acest cuvânt mărturisirea Sf. Pavel pe care o aplicăm nouă, celor de-aici, și anume destinația noastră de a fi oameni ai lui Dumnezeu, care tind spre desăvârșire, bine pregătiți pentru orice lucru bun.

De-a lungul anilor, în facultatea noastră, în esență nu am primit un alt îndemn, o altă învățătură decât a crește în statura noastră de oameni ai lui Dumnezeu spre vârsta bărbatului desăvârșit, împlinind așa cum se cuvine tot lucrul bun întru Domnul. Și de ce aceasta? Pentru mântuirea noastră și având o responsabilitate în contactul cu oamenii, pentru a-i ajuta și pe ei să fie oameni ai lui Dumnezeu. În al doilea rând, pentru că, spune Sf. Apostol Pavel, în aceeași epistolă către Timotei, vor veni vremuri în care învățătura cea sănătoasă va fi dată la o parte, oamenii vor căuta învățători după poftele lor, se vor abate de la Adevăr și vor merge către basme.

Dacă întreaga istorie a Bisericii este definită cu aceste situații de îndepărtare de Adevăr și mergere spre  drumuri greșite, nu mai mică și mai puțin prezentă este în societatea noastră de acum prezența învățăturilor greșite, chemarea oamenilor spre basme. Cum se arată în zilele noastre învățătura cea greșită și chemarea spre alte tărâmuri decât cele considerate de Biserică normale?

În jurul nostru avem aproape în fiecare zi ceea ce îndeobște este denumit marxismul cultural, corectopia sau corectitudinea în domeniul politic, religios sau etic: identitatea de gen, concepția că pruncii din pântecele mamei nu au neapărat dreptul la viață, diferitele forme de familie care se multiplică încercând a dubla și uneori chiar a încerca să înlocuiască familia așa cum ne-am obișnuit noi să fie, sinuciderea asistată sau, în domeniul nostru religios – sincretismul sau organizarea societății ca și cum Dumnezeu nu ar exista. Sunt acestea învățături greșite în concepția Bisericii? Iar absolventul de teologie, constatând aceste învățături greșite, se cuvine să se fortifice pe el însuși și să încerce să-l întărească și pe cel de lângă el.

În acest amalgam de ideologii, amestec de teorii, vrăji create de cântecele de sirenă – nu antice, ci cele din vremurile noastre – cine poate să-l ajute pe om? Un alt om? Nicidecum. Vreun sistem de orice gen, creat de mințile umane? Nicidecum. O spune tot Sf. Apostol Pavel, în epistola sa către Timotei. Epistolă rânduită să fie citită la începutul anului școlar și iată, și la sfârșitul unui ciclu școlar. Spune Sf. Pavel că avem Scriptura cea insuflată de Dumnezeu, nu născocită de minte omenească, nu învățată din cuvinte omenești, ci în cuvinte de la Duhul Sfânt. Aceasta este arma studentului teolog pentru a se fixa pe sine în raport cu lumea și eternitatea și a-l ajuta în slujirea Bisericii și pe celălalt.

La sfârșitul cuvântului de astăzi al Sf. Apostol Pavel, el îl îndeamnă pe Sf. Timotei și încerc și eu să așez la inima dumneavoastră cele patru cuvinte ale Sf. Apostol Pavel:Fii treaz totdeauna! Suferă încercările vieții. Fă lucrul de evanghelist, slujba ta fă-o deplin”. Aceasta este arma pe care Biserica, timp de trei ani, de patru ani v-a așezat-o în mână prin intermediul cadrelor didactice. Ați învățat să mânuiți această armă. Aveți în față câmpul de bătălie al vieții. Așadar, fiți biruitori pentru ca să aveți pace în sufletul vostru în această lume și un colțișor de rai pe care să-l dobândiți. Nu fără mine,  fără profesorii voștri, ci împreună să ne dăruiască Dumnezeu intrarea în Împărăția Lui. Mulțumim tuturor celor care s-au ostenit: părintele Decan și toți colaboratorii Sfinției Sale pentru că ați ajuns ziua de astăzi. Fiți binecuvântați!”

 


Categorii

Corectitudine politica, IPS Teofan, Portile Iadului, VIDEO, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “IPS TEOFAN catre tinerii teologi despre PROVOCARILE NOILOR IDEOLOGII ALE “CORECTITUDINII POLITICE” asupra credintei crestine (VIDEO, text)/ ASTEPTAM O MARTURISIRE FERMA IMPOTRIVA ANTIHRISTILOR LOCALI CARE INTERZIC CULTUL SFINTILOR!

  1. Pingback: URÂCIUNEA PUSTIIRII batjocorește sfinții și locurile sfinte. PACTUL SATANIC AL CREDINȚEI: “Pe ei nu-i interesează măsurile ştiințifice de protecție, ci exclusiv SĂ CREDEM în COVID, aşa cum l-a “hărăzit Marele Arhitect”. Pr
  2. Asteptam sa spuna ca 2+2 =4.
    Daca asta nu e, nimic nu e… Păcat!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate