Părintele Ioan Dumitriu (Timișoara): “Noi astăzi suntem supuşi unei VIOLENȚE PSIHOLOGICE nemaivăzute… S-au dus, în pandemie, campanii ruşinoase împotriva credinţei pentru că se doreşte o MOARTE A SUFLETULUI GENERALIZATĂ peste toată făptura” (VIDEO, TEXT)

9-11-2021 Sublinieri

Predică în Duminica a 24-a după Rusalii – 7 nov. 2021, Parohia Tipografilor Timisoara – (Învierea fiicei lui Iair) – fragment (după min. 40):

„[…]

Dragilor, învierea nu este ceva abstract. Învierea este ceva concret. Şi se manifestă printr-o stare de care noi avem aşa mare nevoie în zilele de astăzi. Se manifestă exclusiv printr-o anumită vedere. Învierea cea din suflet îţi pregăteşte lucrurile în viaţă, iar pe cele care sunt ascunse ţi le descoperă, fără să le vezi. Îţi sunt descoperite în conştiinţa ta. În sensul acesta spune Hristos Domnul: „Fericiţi sunt ochii voştri că văd şi urechile voastre că aud”. Asta înseamnă că o anumită vedere a lucrurilor, dintr-o simplă privire sau ochire, îţi dă o stare de fericire şi de bucurie că te afli pe calea care trebuie. Asta înseamnă o viaţă cu sens! Nu o viaţă fără sens sau fără rost, care rătăceşte pe aiurea şi nu ajunge niciunde.

Şi vine altul şi spune: <Vezi că asta e calea> şi tu te duci pentru că ţi-a spus acela. Sau altul vine şi îţi spune:  <Nu, nu, nu mergi bine pe calea asta, mergi pe aia.> <Aa, bine, dacă tu spui, mă duc pe asta.> Şi mai vin vreo câţiva şi spun la fel şi te duci după ei. Şi mai vin şi cu argumente: <Vezi, pe calea asta trebuie să mergi, pentru că toată lumea merge pe ea! Fă şi tu ce fac toţi!> Dar sufletul înviat din tine îţi spune aşa: Dacă toţi vor face un lucru, eu voi face contrariul acelui lucru. De ce? Pentru că eu sunt unic. Fiecare persoană este unică. Nu ne-a făcut Dumnezeu oi, să mergem toţi în prăpastie. Ne-a făcut oameni şi ne-a dat minte, raţiune şi, pe deasupra, lumină în minte care corespunde cu o înviere ce se desfăşoară întru putere în această viaţă.

Şi iată cum, în lumea de astăzi, asistăm la momente în care cineva comandă şi toţi trebuie să execute. De ce? Pentru că fac toţi la fel. <Uite câţi fac aşa!> Şi eu de ce să fac aşa? Pentru că fac toţi?! Căţi strigau în Vinerea Mare <Să Se răstignească!>? A strigat şi Maica Domnului cumva? Au strigat şi Apostolii cumva? Apostolii au preferat să fugă, dar să nu strige. Că se spune şi despre fugă câte ceva: că e ruşinoasă, dar e sănătoasă. Pentru că, de ai fugit, te poţi întoarce. Dar dacă ai strigat, ai strigat din convingere. Cum îţi mai poţi lua cuvintele înapoi? Paşii ţi-i mai poţi întoarce.

Iată cum tăvalugul merge într-o direcţie şi tu ce vei face? Te vei da la o parte, pentru că te ia şi te duce odată cu el. Şi iarăşi cum fuga e ruşinoasă, dar e sănătoasă. Iarăşi ne lovim de realitatea acestor cuvinte. Dar ne dăm afară noi înşine şi, dacă ne-am dat noi înşine afară din comunitatea păcătoşilor, nu ne va mai deranja atunci când păcătoşii ne vor exclude, pentru că noi înşine ne-am dat afară din societatea lor păcătoasă. În momentul acesta nu ne mai afectează ceva ce noi înşine am făcut dinainte.

Aşadar, iată care sunt consecinţele învierii. Învierea însăşi ne exclude din societatea celor mulţi. Ce-i spune Hristos celui care a vrut să vină după El, dar avea o problemă mică, trebuia să şi-o rezolve: i-a murit tata. – Lasă-mă întâi să mă duc să îngrop pe tata şi după aia Te urmez. „Vino după Mine şi lasă-i pe morţi să-şi îngroape morţii!”. Tu vino către Viaţă, pentru că s-ar putea ca ceva, mai târziu, să te sustragă de la această chemare.

Dragilor, fiecare dintre noi avem această menire de a ne cerceta sufletele noastre în fiecare moment al vieţii şi a vedea dacă este viu sau e mort. Dacă mai răspunde sau nu mai răspunde la chemări. Şi dacă strigi la unul care doarme de câteva ori şi nu-ţi răspunde, imediat te gândeşti să te duci să-l zgudui puţin, să vedem, poate că e mort de nu răspunde. Iar sufletul omului se scutură prin încercările vieţii. Îngăduie Dumnezeu să avem încercări. În vieţile Sfinţilor Părinţi aflăm nişte situaţii în care, unii dintre ei, atunci când nu aveau necazuri o perioadă de timp, se întrebau: Oare m-a uitat Dumnezeu de nu-mi mai trimite încercări şi necazuri? Şi iarăsi veneau încercări şi spuneau: Şi-a adus aminte de mine Dumnezeu! Trebuie să trec peste încercarea aceasta.

Dar în vremea de acum a venit o încercare peste toată lumea. O încercare care este legată de viaţă şi de moarte, o încercare care, iată, te cheamă la compromisuri din ce în ce mai multe şi va trebui să supravieţuim în primul rând efectelor acestor încercări. Orice încercare trebuie să ne facă mai buni şi mai lămuriţi la finalul ei. Însă încercarea care te adânceşte în răutate nu este o încercare trecută cu bine. Cum ne vom raporta la această încercare? Vom spune că n-am fost pregătiţi pentru ea, că a venit peste noi fără de veste. Spun unii dintre creştini: <Nu m-am gândit că o să trăiesc vremurile astea. Nu m-am gândit că ceea ce scrie în Apocalipsă o să se împlinească chiar în anii mei. Mă gândeam aşa, că peste vreo două-trei generaţii. Şi chiar aşa, să se împlinească în vremea mea?!>. <Dar nu suntem pregătiţi!>, mai spun alţii. Dumnezeu ştia că noi suntem cei care vom trăi vremurile de pe urmă şi a lăsat în noi cele necesare pentru a trece cu bine peste această perioadă şi încercare. E suficient doar să cauţi înăuntrul sufletului tău şi vei găsi rezerve suficiente pentru a trece cu bine şi cu fruntea sus peste aceste încercări. Şi veţi avea bucurii. Aşa o bucurie cum n-aţi mai văzut. Nu frică, nu atacuri de panică, ci bucurie cum n-aţi mai văzut. Şi nu sunt cuvinte goale. Bucuria este în orice lucru pe care-l faci din rezervele sufletului tău. Şi nu din ceea ce spune propaganda. Ceea ce simţi tu să faci. Şi atunci vei fi puternic. Deseori auzim: <Păi eu simt să fac ceva, dar în jurul meu se întâmplă altceva şi înclin în direcţia aceea.> Şi nu găseşti în tine putere să faci doar ceea ce sufletul tău îţi spune? Desigur că vei găsi. Pentru că nu te-a lăsat Dumnezeu pe pământul acesta fără această putere.

Bunăoară, când citeam cele îndurate de înaintaşii noştri în perioada anilor instaurării comunismului, anii pe care i-au trecut prin temniţe, deportările forţate şi brutalitatea cu care comunismul s-a instaurat la noi în Ţară, nu puteam să nu mă gândesc: Oare cum au mai putut oamenii aceia să mai aibă puţină demnitate şi să mai fie dârji la atâta violenţă care s-a instalat în societate în numai câţiva ani? Citind mai departe aceste orori comise, anii grei de muncă silnică, 20-25 de ani care se primeau cu uşurinţă la orice proces, martorii falşi aduşi de peste tot, tratamentele absolut inumane din închisori pentru simplul fapt că aveau un crez şi că nu voiau să cedeze, nu mi-am putut răspunde altfel decât prin faptul că Dumnezeu i-a înzestrat pe oamenii aceia să reziste unei astfel de violenţe fizice.

Dragii mei, noi astăzi nu trebuie să rezistăm unei astfel de violenţe fizice. Noi astăzi suntem supuşi unei violenţe psihologice nemaivăzute, care este mult mai dură decât cea fizică. De multe ori spunem aceste cuvinte: „Aşa de urât mi-a vorbit acea persoană şi aşa m-a certat că aş fi preferat să-mi dea două palme, că-mi trecea mai repede. Dacă era violenţă fizică, repede mi-ar fi trecut. Dar pe asta sufletească o ţin în suflet, parcă m-a demoralizat şi nu pot merge mai departe”.

Sunt lucruri care se desfăşoară astăzi în ochii noştri şi, dacă vom înţelege că noi am fost chiar făcuţi pentru aceasta şi avem în noi dotarea necesară pentru a rezista acestei presiuni psihice care se desfăşoară in mod special la TV, şi vom avea puterea necesară pentru a apăsa pe un buton şi a muta canalul, cu siguranţa că acela este un semn în care ţinem la sufletul nostru şi ni-l vrem înviat, nu zdruncinat. De noi depinde dacă facem sau nu facem lucrul acesta.

Dar să nu uităm că, pentru a ne păstra sufletul înviat, avem nevoie de o atingere. Aşa cum a simţit Iair, tatăl cel mult-încercat. Şi-a spus în sufletul lui că fata sa cea bolnavă are nevoie de atingerea mâinii lui Dumnezeu şi se va face bine. Bunăoară, la începutul acestei pandemii însăşi atingerea a fost afectată. Am văzut cu toţii ce campanie s-a dus împotriva linguriţei de împărtăşanie – şi doar te atingi de ea, o atingi cu buzele. Ce campanie împotriva închinării la sfintele icoane, a mersului la biserică – am auzit de atâtea ori <Mergeţi la biserică să vă infectaţi, să luaţi microbii de pe icoane…>, deşi nu s-a dovedit să se fi infectat cineva în urma atingerii de cele sfinte, pentru că cele sfinte sunt foc care curăţesc pe tot omul şi mistuiesc tot răul.

Aşadar, doar campanii ruşinoase împotriva credinţei pentru că se doreşte o anumită moarte a sufletului generalizată peste toată făptura; în mod special la cei tineri. Acum, Dumnezeu a vindecat o făptură fragedă, la vârsta de numai 12 ani. Dar, oare, sufletul omului este bătrân cumva sau cândva? Sufletul omului este veşnic tânăr. Aşadar, de la această minune a învierii nimeni este exceptat, fie că este în vârstă sau în tinereţe.

De aceea, atunci când vom fi asaltaţi cu veşti, veţi auziţi de războaie, să nu vă temeţi, pentru că primul lucru pe care trebuie să-l faci este să-ţi cercetezi sufletul. Este el viu? Este bolnav? Mai suflă cumva? Poate că este bolnav şi are nevoie de o atingere. Şi, dacă nu mai poţi s-o faci pe faţă pentru că stă poliţia la poartă şi-i numără pe toţi cei care intră în biserică să nu fie mai mulţi oameni pe metru pătrat, atunci fă-o discret, fă-o pe ascuns, aşa cum a făcut femeia aceasta bolnavă, şi vei primi tămăduire pentru sufletul şi pentru trupul tău. Amin.”

Legături:

“Răul se dă pe gratis, binele niciodată. Pentru bine trebuie să faci o jertfă”. LUPTA DIAVOLULUI ÎN VREMURILE ACESTEA PENTRU ÎNȘELAREA ȘI CUCERIREA INIMII OMULUI: “Noi trebuie să avem grijă de noi, nu sistemul. Noi trebuie să avem răbdare şi puterea de a cerceta lucrurile. Să fim vigilenţi la ce ni se oferă şi la ce riscuri ni se oferă în schimb” (VIDEO, TEXT)

Pr. Ioan Dumitriu: SĂ NU LUĂM DECIZII ÎN STARE DE PANICĂ sau sub manipularea propagandei, ALE CĂROR EFECTE LE VOM RESIMȚI ȘI LE VOM REGRETA MAI TÂRZIU! “Nu trebuie oare să fim prudenți la tot ce ni se oferă? Pentru că în vremuri de criză și de război nimeni nu mai răspunde de viața nimănui!” (VIDEO, TEXT)

DE CE A INGADUIT DUMNEZEU PANDEMIA unui virus fabricat si care este solutia “care ne poate tine cu mintea intreaga inaintea acestui asalt”. Cuvant duhovnicesc despre IDEOLOGIA NEOMARXISTA, APARAREA FAMILIEI, BOALA, FRICA SI VACCIN (video, text)

 

***

TROPĂIALA SATANICĂ A MASS-MEDIA PE SUFERINȚA OAMENILOR și PROPAGANDA PAROXISTICĂ A MORȚII ȘI A FRICII. Pr. Gheorghe Holbea: “Nu vă mai uitați la toate acestea, pentru că vă îmbolnăviți, vă umpleți de deznădejde!” (AUDIO, TEXT)

“Nu pot să tac în momentul în care sufletele creștinilor sunt ÎNFRICOȘATE DELIBERAT. Ceea ce se întâmplă acum este un RĂZBOI PSIHOLOGIC în mare măsură, care produce mai multe victime decât această boală” – iar armele sunt FRICA, LIPSIREA DE LIBERTATE și CENZURA. “Iubirea de aproapele înseamnă să mă duc să-l ajut pe cel nevaccinat, nu să mă lupt cu el” (AUDIO, TEXT)

Părintele Tudor Ciocan – predici despre ȘANTAJUL LUMII din aceste zile cu ÎNFRICOȘĂRILE SUPRAVIEȚUIRII CU ORICE PREȚ și cu ÎNDULCIRILE CONFORTULUI și ale DESFRÂNĂRII induse: “Este O NEBUNIE ȘI O BATJOCURĂ introducerea EDUCAȚIEI SEXUALE de la fragedă pruncie până la clasele mari!” (AUDIO, TEXT)

FIARA GLOBALISTĂ ne amenință acum cu PIERDEREA VIEȚII ACESTEIA, după ce ne-a SLĂBĂNOGIT prin INDUCEREA SISTEMATICĂ A UNOR IDOLI, FALSE MODELE și a “VALORILOR” BUNĂSTĂRII, DESFRÂULUI ȘI DISTRACȚIILOR. Ce am alege între vindecarea trupului și iertarea sufletului? (AUDIO, TEXT)

Părintele Tudor Ciocan avertizează: “VINE PESTE NOI O DICTATURĂ, UN NOU VAL TOTALITAR, IAR BISERICA VA FI UNA DINTRE PRINCIPALELE ȚINTE. Vor încerca să deformeze învățătura de credință, încât să se conformeze complet învățăturii oficiale și Biserica să fie transformată într-un ORGAN DE PROPAGANDĂ al acesteia”

IN CINE NE PUNEM INCREDEREA SI NADEJDEA SI DE CINE ASCULTAM? Pr. Tudor Ciocan despre RAZBOIUL NEVAZUT care se da pentru sufletul nostru si INSELARILE LUMII, in pandemie

“Suntem trataţi ca o cireadă” – Pr. Tudor Ciocan despre UNIREA RELIGIILOR intru crezul comun secularist, IMPUNEREA PURTARII MASTII ORIUNDE, abuzul statului, PRIGOANA SI LEPADAREA INDIRECTE ALE CRESTINILOR: “La un moment dat trebuie să ne hotărâm când să punem punct şi unde spunem Pe aici nu se trece!”

PRIGOANA DE IERI, PRIGOANA DE AZI. Predică la Sfântul Mare Mucenic Gheorghe a PĂRINTELUI DAN BĂDULESCU: “Dumnezeu nu rămâne surd la suferinţele şi la strigătele noastre şi nici nu închide ochii la nedreptăţile celor care ne asupresc” (VIDEO, TEXT)

MITROPOLITUL NEOFIT DE MORFOU: “Ceea ce traim acum este INCEPUTUL RAZBOIULUI MONDIAL, este un razboi biologic. Si mai ales este un RAZBOI AL FRICII. Daca reusesti sa infricosezi poporul, poti sa ii faci ce vrei. NU DOAR VACCINURI, CI TE SUI PE EL SI ITI SPUNE SI MULTUMESC! Acum este epoca marturisirii si a martiriului. Acum au venit ANII RABDARII”

“Şi de nu s-ar fi scurtat acele zile, n-ar mai scăpa nici un trup…”. VREMURILE PE CARE LE TRĂIM – VREMURI CUMPLITE DE CERNERE. “Răul lumii de astăzi este așa de organizat încât scăpare nu mai este”. CARE ESTE TOTUȘI SINGURA IEȘIRE? (Părintele Rafail Noica și Arhim. Dumitru Cobzaru – AUDIO, VIDEO, TEXT)

 

***

“NI SE CERE MĂRTURISIRE. Chiar dacă vin ideologii străine înspre noi, cei care le acceptă sau nu le acceptă suntem noi. PRIMUL PAS ESTE SĂ TRĂIM ALTFEL DECÂT TRĂIESC CEI MULȚI”. PS Benedict Bistrițeanul despre IUBIREA și URMAREA LUI HRISTOS, stând cu ochii ațintiți către El (VIDEO, TEXT)

PS DAMASCHIN DORNEANUL: “Cat de vie mai este viata noastra? E viu sau e mort sufletul nostru?” (VIDEO, TEXT). “Si-mi pare-asa ciudat ca se mai poate gasi atata vreme pentru ura, cand viata e de-abia o picatura…”

“Lasa mortii sa-si ingroape mortii lor…”

“Am vazut cum se schimba oamenii pentru societate, se descotorosesc de inocenta, preiau comportamente straine lor de la ceilati, pana cand ajung sa priveasca in oglinda un strain”. SA NE DAM DUPA LUME CA SA FIM ACCEPTATI?

 

***

INVIEREA FIICEI LUI IAIR. Predica marturisitoare a PS Sebastian despre LUAREA IN RAS A CREDINCIOSILOR “MEDIEVALI” care se inchina la MOASTELE SFINTILOR

“… dar ei L-au luat în râs” – Predica audio a PĂRINTELUI CEZAR AXINTE (Constanța) la ÎNVIEREA FIICEI LUI IAIR. Exercițiu de NE-MURIRE

Predici audio si video la INVIEREA FIICEI LUI IAIR SI VINDECAREA FEMEII CU SCURGEREA DE SANGE: Parintele Calciu, Parintele Amfilohie, Parinti de la Putna si Sihastria Putnei: De la realitate la Adevar; pentru ce venim la biserica?

IN CE FEL SI PENTRU CE NE ATINGEM DE HRISTOS? CARE ESTE INDRAZNEALA CEA BUNA A CRESTINULUI? Predica audio a Pr. Cristian Stavriu la Invierea fiicei lui Iair si vindecarea femeii bolnave vreme de 12 ani

“Nesfintii sfinti”: Predica Parintelui Tihon despre MINUNEA CARE SE LUCREAZA PRIN INDRAZNEALA CREDINTEI. De la femeia bolnava de scurgerea de sange din Evanghelie la generalul rus de militie al zilelor noastre


Categorii

Hrana duhului / PREDICI SI CUVINTE DE FOLOS, Invierea fiicei lui Iair, Pandemia Covid-19, Preot Ioan Dumitriu, Vaccinarea obligatorie, VIDEO, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “Părintele Ioan Dumitriu (Timișoara): “Noi astăzi suntem supuşi unei VIOLENȚE PSIHOLOGICE nemaivăzute… S-au dus, în pandemie, campanii ruşinoase împotriva credinţei pentru că se doreşte o MOARTE A SUFLETULUI GENERALIZATĂ peste toată făptura” (VIDEO, TEXT)

 1. “Dumnezeu ştia că noi suntem cei care vom trăi vremurile de pe urmă şi a lăsat în noi cele necesare pentru a trece cu bine peste această perioadă şi încercare. E suficient doar să cauţi înăuntrul sufletului tău şi vei găsi rezerve suficiente pentru a trece cu bine şi cu fruntea sus peste aceste încercări. Şi veţi avea bucurii. Aşa o bucurie cum n-aţi mai văzut.” Adevarat

 2. Afirmatia aceasta, cum ca suferinta psihica este cu mult mai grea decat cea fizica, a facut-o si Fericitul Parinte Gheorghe Calciu-Dumitreasa.
  Sfintia sa a spus ceva de genul “carnea uita repede”.

 3. Acesta este timpul pe care ni l-a dat Dumnezeu sa îl trăim. Este timpul nostru. Timpul Mântuirii noastre.
  Nu trebuie decât să urmăm Calea, Adevărul și Viața și sa spunem tuturor gunoaielor care ne-au ajuns până la gât(pandemie, virus, vaccinuri, restricții, minciună grosolană, totală) “Stai înapoia mea, satană!
  Sa nu dam voie diavolului sa ne populeze mintea cu gunoaie, cu nimicuri. Pentru că tot ce face diavolul nu are substanță, este un nimic. Noi materializam nimicurile lui, atunci când părăsim Calea. Să ne întoarcem pe Cale, spre Adevăr și Viața și sa dam la spate nimicurile.

 4. Părintele a spus duminică după slujba, că în timpul războiului oamenii se adunau la prânz în fața postei și așteptau depesa telegrafica de pe front, cu listele cu morți. Astăzi stau în fața televizoarelor la știri și nu ratează nicio știre despre numărul morților, chiar dacă nu este nominală, sunt cifre din pix.

  Părintele a povestit și cum stat, cu ani în urmă, la căpătâiul unei fetite de 2 ani care trăgea sa moara, slujind Sfântul Maslu împreună cu alți preoți. Fetita, fiica unui chirurg, a întrat în stop cardio-respirator timp de 30 min și a fost resuscitata mult pana s-a trezit, rămânând paralizata și muta. Chirurgul și familia lui, oameni nedusi pe la biserica, apelasera în disperare de cauză la “popi”, pentru că medicii nu știau ce sa ii mai facă fetiței. Dar acesta le-a fost momentul de cotitura. Au devenit buni creștini și se rugau fierbinte pentru fetita lor inerta.
  În seara de Înviere s-a produs minunea. Talita kumi! Fetița, îmbrăcată de plecare, era pusa pe pat. Ceilalți se pregăteau și ei de plecarea la slujba. Când s-au dus sa ia fetita, nu au mai găsit-o. Plecase, așa pur și simplu, se plimba voios prin casa și vorbea singura. Era perfect sănătoasa.
  Toată relatarea acestei întâmplări a avut drept scop sa arate ca Dumnezeu face minuni asa de mari când e vorba de sănătatea oamenilor, ca frica de virus este ridicola, mai ales când crezi ca o masca te-ar putea salva. Totuși măștile au rămas la locul lor.
  Și concluzia relatării n-a făcut decât să întărească sentimentul de neputință în fața lipsei de judecata a majorității. După ce fetița și-a revenit miraculos, doctorul chirurg a fost acuzat vehement, cu răutate de colegi ca nu mai crede în știință.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate