PS MACARIE DRĂGOI: “Maica Domnului ne acoperă pe noi, turma cea mică, rănită și hărțuită de LUPII ÎNGROZITORI în aceste vremuri de restriște. Spunem cu glas tare tuturor: NU VĂ TEMEȚI! MAICA DOMNULUI ESTE CU NOI!” (video, text)

6-10-2020 Sublinieri

PS Episcop Macarie: „Nu este mai mare mângâiere și încurajare pentru un creștin, decât a o vedea pe Maica Dumnezeului nostru cum se roagă pentru noi și cum ne adăpostește sub Sfântul ei Acoperământ”, Jönköping, Suedia, 4 octombrie 2020:

Predica PS Macarie la Sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului

„Dau slavă lui Dumnezeu că m-a învrednicit să săvârșesc Dumnezeiasca Liturghie la prăznuirea hramului Acoperământul Maicii Domnului, această sărbătoare atât de dragă inimilor noastre, fiindcă Maica Domnului ne păzește și ne acoperă neîncetat sub sfântul ei omofor alinător și tămăduitor.

Nu este mai mare mângâiere și încurajare pentru un creștin decât a o vedea pe Maica Dumnezeului nostru cum se roagă pentru noi și cum ne adăpostește sub Sfântul ei Acoperământ. Precum vechii bizantini, iată, și noi suntem înconjurați de norii grei ai încercărilor și primejdiilor, însă dacă odinioară era vizată doar o cetate, acum este cuprinsă întreaga lume de neliniște și frică. De aceea, noi avem nădejde la Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, care întotdeauna ne ocrotește nevăzut, ne-simțit, însă nesmintit. Ea ne este alături neîncetat, atât la bucurii cât și la încercări. Ea se roagă pentru noi. Ea este împreună cu noi. Ea ne acoperă neîncetat sub Sfântul ei Acoperământ.

Da, înțeleg că uneori acești nori negri care ne întunecă simțirile nu ne lasă să privim cerul senin, însă Maica Domnului ne ajută să ne ridicăm ochii către Ceruri și să ne acopere pe noi, turma cea mică, rănită și hărțuită de lupii îngrozitori în aceste vremuri de restriște. Însă Maica Domnului nu ne lasă. Bătrânii din zona mea natală spuneau atât  de frumos în graiul lor popular: „Maica Sfântă e cu poala întinsă/ și pe noi toți ne cuprinsă.” Adică Maica Domnului ține poală întinsă, ca noi să ne deșertăm, să ne revărsăm sacul poverilor noastre. Da, iubite frate! Da, iubită soră! Aceasta să ne fie ruga și nădejdea noastră. Te iubește Maica Domnului pe tine, frate, așa cum ești, necăjit sau neajutorat sau păcătos. Te iubește și dorește să-ți mântuiești sufletul. Te iubește pe tine, soră, Maica Domnului. Și te întărește în nădejde. Și îți vede tremurul din inima ta și te alină. Și te mângâie, pentru că multe sunt durerile și necazurile și poverile tale.

Să nu deznădăjduim. Fiindcă Maica Domnului este cu noi și cunoaștem de-aici, de la Jönköping cât ajutor primim. Iată, în icoana ei de pe catapeteasmă, cu toții suntem sub acoperământul ei alinător și tămăduitor. Și episcopul, și preoții, și diaconii, și poporul lui Dumnezeu, copii, bărbați și femei, tineri și vârstnici deopotrivă, cu toții simțim alinare și întărire sub Acoperământul ei cel luminos.

De aceea, noi, cei de-aici, din acest lăcaș ocrotit de Maica Domnului, spunem cu glas tare tuturor: NU VĂ TEMEȚI! Maica Domnului este cu noi. Maica Domnului ne acoperă. Maica Domnului ne păzește. Maica Domnului ne întărește. Maica Domnului ne alină și ne duce pe brațele ei milostive înaintea fiului său și Dumnezeului nostru.

Așadar, să nu deznădăjduim, să nu abdicăm, chiar dacă sunt tot mai puțini rugătorii și mărturisitorii printre noi. Dacă o avem pe Maica Domnului, ea ne dă tărie, ea ne dă ajutor, ea ne insuflă pentru a da noi, cei care am mai rămas plini de nădejde, o bună și dreaptă mărturie.

Așadar să spunem cu toții:

Maica Domnului, păzește-ne sub Acoperământul tău cel luminos și nu ne lăsa să ne pierdem pe calea Crucii Fiului tău. Așa cum tu odinioară L-ai urmat cu multă nădejde și bărbăție pe calea Crucii, ajută-ne și pe noi ca împreună cu tine să urcăm Golgota suferinței, pentru a muri și a învia împreună cu Fiul tău!

AMIN!”

 

Legaturi:

PRAZNICUL ACOPERAMANTULUI MAICII DOMNULUI. “Pokrov” – Film documentar rusesc al Mitropolitului Ilarion (VIDEO). CANON DE RUGACIUNE. “Intareste-ne, Stapana, contra vrajmasilor celor potrivnici, ca pe David asupra lui Goliat!” CUM SA STAM IN BISERICA si cum sa ne facem rugaciunea primita de Dumnezeu?

ACOPERAMANTUL MAICII DOMNULUI. Predica audio despre istoricul sarbatorii, MINUNILE, MIJLOCIRILE si LACRIMILE bunei noastre Maicute din cer

Predici la sarbatoarea ACOPERAMANTULUI MAICII DOMNULUI, intins asupra lucrurilor mari sau marunte din viata celor credinciosi. Cum sa castigam si noi ajutorul Maicii Domnului, CUM SA SPORIM LEGATURA NOASTRA CU EA?

SFANTUL NICOLAE VELIMIROVICI: Predica la Praznicul Acoperamantului Maicii Domnului. CUM O BUCURAM SI CUM O INTRISTAM PE PREASFANTA NASCATOARE DE DUMNEZEU?

SUB MILOSTIVIREA TA SCAPAM, NASCATOARE DE DUMNEZEU… Bucura-te, bucuria noastra, acopera-ne pe noi de tot raul cu cinstitul tau Acoperamant!

 

***

PS MACARIE: “Fiule, fiica, iata Mama ta! Unii se lauda cu tehnologia lor, altii se lauda cu civilizatia si forta lor, insa noi ne laudam cu Maica Domnului!” (VIDEO, TEXT)

PS MACARIE: “ATUNCI INTERVINE AJUTORUL CERESC, când nu mai există speranță în soluții omenești, atunci apare salvarea CÂND TOTUL PARE PIERDUT… Ce i-a salvat pe creștinii Constantinopolului? Nu forța militară și planurile omenești, nu!, ci MAICA DOMNULUI!” (și VIDEO)

“Nu te teme, Domnul este cu tine! CU NOI ESTE DUMNEZEU…” – Preasfintitul BENEDICT: Cuvinte de intarire catre “Biserica de acasa” despre VREMEA TREZVIEI, VREMEA ALEGERII, MANGAIEREA IMBRATISARII LUI DUMNEZEU si AJUTORUL IN SUFERINTA AL MAICII DOMNULUI: „Singurul loc unde nu te cuprinde frica este în brațele lui Hristos. Depărtându-ne de El, fricile nasc pui și se transformă în panici. Să nu uităm asta!”

PR. STELIAN COSTEA în dialog cu Pr. Valentin Berechet despre MAICA DOMNULUI și ÎNCERCĂRILE VREMURILOR “PANDEM(ON)ICE”. “Prefer să fiu înjurat, calomniat, insultat în această societate, dar să ştiu că e un bonus acolo în dobândirea vieţii veşnice. ÎN PRIMUL RÂND ASCULTĂM DE DUMNEZEU!”


Categorii

"Concentrate" duhovnicesti, Acoperamantul Maicii Domnului, Maica Domnului, PS Macarie, VIDEO, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “PS MACARIE DRĂGOI: “Maica Domnului ne acoperă pe noi, turma cea mică, rănită și hărțuită de LUPII ÎNGROZITORI în aceste vremuri de restriște. Spunem cu glas tare tuturor: NU VĂ TEMEȚI! MAICA DOMNULUI ESTE CU NOI!” (video, text)

  1. Pingback: PĂRINTELE CEZAR AXINTE despre creștinii fără cruce, BĂTĂLIA SFÂȘIETOARE PENTRU COPII și PROVOCAREA CEA GREA A DASCĂLILOR din aceste zile: “Lupta este extrem de dură şi să nu ne aşteptăm decât ca ea să se înteţească. DE ACUM ESTE
  2. Pingback: EPISCOPUL MACARIE: “Sunt mulţi, prea mulţi care suferă, neluaţi în seamă, uitați, pentru că TOTUL ESTE BLOCAT ASTĂZI DE ACEASTĂ UNICĂ BOALĂ şi de acest unic virus. ÎN NUMELE ACESTUI UNIC VIRUS SE STOPEAZĂ TOTUL, se jertfeşte libertat
  3. Pingback: APARATOARE DOAMNA… – LUMINA DIN INTUNERICUL VREMURILOR NOASTRE. Parintele Tudor Ciocan – ganduri de trezvie si nadejde in mijlocul pandemiei | Cuvântul Ortodox
  4. Pingback: “RAIUL NU SE DOBÂNDEȘTE DECÂT ÎMPREUNĂ”. PREASFINȚITUL MACARIE – cuvinte puternice și dătătoare de NĂDEJDE pentru traversarea acestor vremuri bulversante: “Dacă ar fi bună această criză pandemică ar fi tocmai ieşire
  5. Pingback: PS MACARIE la Mănăstirea Nicula, despre ADĂPOSTIREA ORFANILOR LUMII SUB “ARIPILE” MAICII DOMNULUI, “marșul mândriei” din ajunul Sărbătorii și EDUCAȚIA SEXUALĂ ÎN ȘCOLI: “Este un atentat la firescul și inocența c
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate