Parintele Arsenie Boca si RUGACIUNEA PENTRU PACE

28-11-2008 Sublinieri

 arseniestaret.jpg

“Fiind rânduit să văd şi să ascult mereu durerile oamenilor – care vin de pe urma păcatelor şi a lipsei de sfat – şi ajungând adeseori una cu durerea lor, într-o zi slujind Sfânta Liturghie şi rugându-mă: «Pentru pacea a toată lumea şi pentru bunăstarea Sfintelor lui Dumnezeu biserici», aud deodată în urechea dinlăuntru înfruntarea aceasta:

Nu te ruga de Mine să le dau pacea, roagă-te de oameni să-şi schimbe purtările, dacă vor să mai vadă pacea pe pământ. Drept, aceea ascultător poruncii, trebuie să strig tare cuvântul Scripturii că «Dumnezeu vesteşte acum pe oameni, ca toţi de pretutindeni să se pocăiască» (Fapte 17,39). Adică să vie la viaţa curată şi la învăţătura drepmăritoare a Bisericii lui Hristos; iar când vremea o va cere să le mărturisească cu preţul vieţii, netemându-se de moarte.”

(Părintele Arsenie Boca – Despre durerile oamenilor, vol. 2)

 220px-arsenie_boca1.jpg

Omul se roagă de Dumnezeu să-l scape de necazuri, iar Dumnezeu se roagă de om să-şi schimbe purtările. Socotiţi şi voi, care de cine să asculte întâi? Să nu daţi vina pe Dumnezeu că El ne usucă pământul de sub picioare şi vlaga din oase. Să nu-i faceţi nedreptatea aceasta!”

arsenieboca.jpg

Eu nu vă dau canoane ca ceilalţi preoţi, mătănii, rugăciuni, post, ci îndemn să vă schimbaţi purtările şi să-i mulţumiţi lui Dumnezeu de crucea pe care v-a dat-o, căci Sfânta Biserică şi Sfânta Împărtăşanie le ştiţi, dar faptul acesta l-am găsit de cuviinţă să vi-l spun mai mult. Vreau să vă schimb lacrimile voastre în bucurie, mulţumind lui Dumnezeu de toate durerile şi schimbându-vă purtările, vă veţi bucura. O veţi face?

boca2.jpg


Categorii

"Concentrate" duhovnicesti, Parintele Arsenie Boca, Pocainta

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

14 Commentarii la “Parintele Arsenie Boca si RUGACIUNEA PENTRU PACE

 1. nu e nevoie de comentarii ci de purtari schimbate…

 2. Pr. Arsenie:
  -Daca tii doua faclii ridicate in sus – dragostea si smerenia te mantuiesti.
  -Nu veti intra in Imparatia in care nu ati trait de pe pamant.
  -Mai rabdati si voi progonirile lui antihrist, ca numai prima durere o simti, restul suporti cu ajutorul lui Dumnezeu.
  -Daca oamenii ti-ar face bine, tie ce cruce ti-ar mai ramane? Ai grija sa nu zici nimic rau nimanui, indiferent ce rau ti-ar face.
  -Faradelegile atrag pustiirea pe pamant.
  Asa sa zici (unei bolnave): Doamne ce mi-ai dat, aceea imi trebuie.
  Unui sectant: Asa vei fi cu biblia la subtioara in iad.
  Sa fim mai buni azi decat ieri.
  Sfanta Liturghie mai tine lumea.

 3. Imi pare nespus de bine ca postati din p.Arsenie Boca.Multa lume are mare evlavie la sfintia sa si sper sa se roage si pentru noi pacatosii,sa mijloceasca pentru noi,caci daca pe ei,care s-au nevoit cu nevointe pe care un om modern, adept al confortului si al lipsei de durere,nu si le poate imagina sau accepta,deci,daca pe ei nu ii asculta Bunul Dumnezeu,atunci….vai de generatiile noastre,actuale si viitoare.

 4. foarte folositoare cartile care cuprind marturii despre parintele Arsenie Boca

 5. o sinteza a lucrarii parintelui Arsenie

  http://www.parintelearsenie.bloggerul.ro/

 6. Sfintul nostru din Ardeal ne-a dat o mare SPERANTA cind a spus,, Tara va incepe sa arda de la Prislop” – adica coborirea Duhului Sfint va incepe de acolo. M-au cutremurat nu o data vorbele sale si la fel si minunile pe care le-a facut in timpul vietii sale si dupa aceea. El a spus ca noi sa fim buni si facem fapte bune si el ne va ridica de oriunde cind il vom chema. SLAVA LUI DUMNEZEU ca s-a milostivit sa ne daruiasca un astfel de sfint si fie ca vorbele lui sa ramina in sufletul nostru, spre ajutorul si mintuirea noastra.Amin!

 7. NU SE STIE LA CE S-A REFERIT PARINTELE CIND A ASPUS CA VA LUA TARA FOC DIN PRISLOP.SE PREA POATE CA PARINTELE SA FIE CANONIZAT DAR CE NE FACEM CU DORINTA DINSULUI CA TRUPUL SA II FIE LASAT IN PAMINT PINA LA A 2 A VENIRE??????SE PREA POATE CA SA NU FIE CANONIZAT SI ATUNCI POPORUL SA CEARA LUCRUL ASTA SI SA IA FOC TARA DE ACOLO SE MAI POATE SA FIE RETROCEDATA MINASTIREA GRECOCATOLICILOR DESI LUCRUL ASTA NU AR FI NORMAL, SI ASA SA IASA FOC SAU SA FIE CANONIZAT PARINTELE SI DUHUL SFINT SA SE REVERSE PESTE TOATA TARA DE LA PRISLOP.TIMPUL NE VA RASPUNDE.ORICUM PARINTELE ESTE SFINT CANOXNIZAT SAU NU DE SINOD EL ESTE DEJA CANONIZAT DE ACE4ST POPOR PE CARE L-A IUBIT ATIT DE MULT SI PT CARE PLINGEA IN ALTARUL DIN DRAGANESCU………………………..SA NU UITAM CA PARINTELE ERA VIZIONAR SI SA INTELEGEM BINE CE A VRUT SA SPUNA.HRISTOS A INVIAT SI LA MULTI ANI.

 8. Pingback: Marturia Parintelui Ciprian Negreanu (Cluj-Napoca) despre SFINTENIA PARINTELUI ARSENIE BOCA (video si audio). MINUNEA COLOSALA DE LA PRISLOP A INVIERII UNUI SUFLET RAZVRATIT SI ATEU -
 9. Pingback: Predici ale Fericitului Filotei Zervakos la SFINTII APOSTOLI PETRU SI PAVEL -
 10. Pingback: Parintele Arsenie Boca – BOTEZUL LACRIMILOR si LITURGHIA CEREASCA DE LA SAMBATA (documentare radiofonice) -
 11. Pingback: Predici audio ale Pr. Ciprian Negreanu la DUMINICA DINAINTEA CINCIZECIMII, A SFINTILOR PARINTI DE LA SINODUL INTAI ECUMENIC SI A RUGACIUNII LUI IISUS (Duminica a VII-a dupa Pasti): Sa cunoastem in Cine credem si Cui ne rugam! -
 12. Pingback: Parintele Arsenie Boca despre POST, SPOVEDANIE, RUGACIUNEA MAICII DOMNULUI si LUPTA CU DIAVOLUL. Care este CEA MAI MARE MINUNE? -
 13. Pingback: PARINTELE ARSENIE BOCA – 25 de ani de la plecarea in Vesnicie a marelui mijlocitor si luminator al neamului. DARURILE si CRUCEA PARINTELUI ARSENIE. Cand un neam isi tradeaza rostul, sa se gateasca de pedeapsa! -
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate