PARINTELE JUSTIN – 9 DECENII SUB SEMNUL CRUCII. SA NE TRAITI SI SA NE OCROTITI, PARINTE!

10-02-2009 Sublinieri

PARINTELE JUSTIN PARVU IMPLINESTE AZI 90 DE ANI!

055-parintele-iustin-parvu-manastirea-petru-voda.jpg

Cum l-am putea defini intr-o singura fraza pe parintele Justin? O usa vesnic deschisa a iubirii jertfelnice si a marturisirii si o eterna piatra de impiedicare pentru slujitorii veacului acestuia.

In loc de alte cuvinte de lauda, o singura chemare: ascultati glasul pastorului celui bun si puneti-l in inima, umblati in Duh si Adevar dupa dreptarul cuvantului si dupa pilda vietii sale!

Sa-l cinstim, fara sa ne folosim de el numai ca un “brand” duhovnicesc care vinde bine sau ca pe un portdrapel care sa ne poata legitima ideologic si pe care sa-l putem anexa la agenda intereselor noastre. Sa-l cinstim fara sa-l transformam in idol sau in talisman, fara sa-i facem de pe acum icoana, fara sa-i declaram indecent iubirea prin scandari pe strazi si, mai ales, fara sa-l confiscam in interese ideologice – unii – sau afaceristice – altii. Sa-l cinstim nu tamaindu-l ca pe “bunul parinte” sau cainandu-l pe “bietul batran”, insa, pe la spate, luptand din rasputeri pentru a-i desfiinta cuvantul si a-i sabota demersurile. Sa-l cinstim si sa-l iubim, facand ceea ce ne spune, primind si ducand mai departe ceea ce ne invata, devenindu-i, fie si de la distanta, in duh, ucenici adevarati. Adevaratul ucenic nu este nici fanatic, nici carcotas si razvratit. Sa invatam de la parintele Justin cum se pot uni mila si bunatatea cu lipsa de compromisuri, cu indrazneala cea buna a marturisirii. Sa-i fim fii in adevar, in jertfa si in dragoste si pentru vrajmasi! Sa invatam sa traim mai intai noi duhovniceste, sa ne salvam pe noi si abia apoi sa ne apucam sa salvam “neamul”. Numai asa il vom bucura ii vom odihni inima brazdata de cumplite suferinte si de chinuitoare framantari pentru noi, poporul roman ortodox pe care il slujeste zeci de ani, zi si noapte, fara sa oboseasca!

Doamne, fa-ne vrednici de parintele Justin si mai tine-l langa noi inca multi ani, ca avem mare, mare nevoie de el aici!

021132.jpg

Va invitam sa cititi:

zambind.JPG


Categorii

Parintele Iustin Parvu

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

59 Commentarii la “PARINTELE JUSTIN – 9 DECENII SUB SEMNUL CRUCII. SA NE TRAITI SI SA NE OCROTITI, PARINTE!

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

 1. Doamne ajuta! Noi crestinii ortodocsi romani suntem sub ocrotirea Domnului Nostru Iisus Hristos atata timp cat suntem martorii unui asa eveniment!
  La multi ani… dragul nostru Parinte Sfant !

 2. LA MULTI ANI celui mai mare aparator al ORTODOXIEI pe toate planurile, Pr. Iustin Pirvu !

 3. E candelă Românul, mister al cugetării
  Meridianul vremi în Cruce Răsărit
  Şi plaiul mioritic e Masă a Tăcerii
  Zâmbind din Înviere, Coloană Infinit.

  E Crezul din Sinoade în slovă neatins
  E ortodoxul pas al crugului din cer
  Românul curge lin, mir-rugă, dor nestins
  E torţă vie-n veacuri prin crivăţ şi prin ger.

  Parintelui Iustin Parvu, cu dragoste!
  La multi ani!

 4. Parinte, multa sanatate sa va dea Dumnezeu! Sa va tina multi ani alaturi de pacatosii acestei tari ca sa ne puteti arata drumul spre lumina!
  La multi ani, Parinte drag!

 5. O lacrima, atat macar am putut face in aceasta zi. La multi si luminosi ani!

 6. Sa ne traiti INTRU MULTI ANI Parinte Iustin si sa ne calauziti in continuare pe calea cea buna!Dumnezeu sa va binecuvanteze!

 7. Vă sărut mâna şi urmele paşilor Părinte! Ardealul vă iubeşte şi vă ascultă smerit Cuvântul.

 8. Din America: Intru Multi Ani Preasfintia voastra si Ava a romanilor (si nu numai) ortodocsi de pretudindeni. Sarutari de maini si iertari, multumind Bunului Dumnezeu ca nu si-a intors inca privirea de la noi pacatosii si ne binecuvinteaza cu sfinti parinti si indrumatori pe calea cea stramta a mantuirii. Domnul sa va daruiasca sanatate si sa va tina tot asa in smerenia Sa sfanta. Amin!

 9. La multi ani!, parinte Iustin. Maica Domnului sa va ocroteasca cu sfantul sau acoperamant!

 10. Pingback: Părintele Iustin Pârvu la 90 de ani » Alex Rădescu
 11. Sarut mana,Parinte,Dumnezeu sa ne daruiasca inca multi ani pe cel ce sunteti,indrumatorul si raza de speranta a noastra,cei multi si pacatosi.Pace si sanatate scumpului nostru luminator de suflete!MAI AVEM MULTA NEVOIE DE CALAUZIREA SFINTIEI VOASTRE !!! DOAMNE IISUSE HRISTOASE,FIUL LUI DUMNEZEU,MILUIESTE-MA PE MINE,PACATOASA SI PE TOT POPORUL TAU!Rugati-va pentru noi,Parinte,pentru noi,cei ce am ales sa traim departe de PATRIA MAMA!Impotriva noastra se poarta un nemilos razboi mediatic si nu numai…cunoasteti!Sarut mana si iertare pentru indrazneala.

 12. SA NE TRIAESTI PARINTE,CA SA NE PUTEM ADAPA DIN DUHUL ADEVARULUI PE CARE-L ROSTITI! CREDINTA ORTODOXA ESTE CEA ADEVARATA!

 13. La multi ani binecuvantati parintelui Iustin!

  Atat timp cat pe pamant mai exista oameni curati sufleteste, care sa indrume lumea aceasta pe drumul bun, nu suntem “pierduti”

  Dumnezeu sa-l tina sanatos si sa-l ocroteasca

 14. Sunt Stefan,un baiat de 8ani.Este primul an din ultimii 4,cand nu mi-am sarbatorit ziua de nastere alaturi de parintele meu drag(mama lucreaza de anul trecut si nu a putut sa se invoiasca de la servici).eu sunt nascut pe 10 februarie si totdeauna parintele imi scria cateceva pe cate o carte pe care mi-o cumpara de la pangarul manastirii.Anul trecut de ziua noastra PARINTELE,mi-a scris;”Stefan,sa creasca cu varsta si cu intelepciunea,sa fie si fiu al cerului.Protos.Justin

 15. 🙂

  LA MULTI ANI, STEFAN! Minunate cuvinte de binecuvantare ai primit!
  Iti uram si noi sa ramai credincios si ascultator de parintele si de mama ta, sa sporesti in intelepciune si sa devii fiu al cerului!

  Ne bucuram ca ne-ai scris!

 16. Intru multi ani Parintelui intregii obsti de calugari si maici ! Am vazut postat pe blogul parohiei Savinesti ceva care mi-a mers la suflet http://biserica-savinesti.blogspot.com/2009/02/parintelui-iustin-la-aniversarea-90-de.html

 17. Lumina fetei Tale Doamne trimite-o peste noi cei care cu smerenie si recunostinta pomenesc numele alesilor Tai.
  Parintele Iustin Parvu, o viata traita intru’Hristos.

 18. Pingback: Război întru Cuvânt » PARINTELE JUSTIN IMPLINESTE 91 DE ANI. Marturia parintelui Calciu, de peste timp. Cel mai bun omagiu: sa-i urmam exemplul si cuvantul!
 19. Pingback: Război întru Cuvânt » PARINTELE AMFILOHIE DE LA DIACONESTI DESPRE PARINTELE IUSTIN: “Ne-a schimbat traiectoria de viata cu 180 de grade; stie sa supuna prin dragoste”
 20. Pingback: PARINTELE IUSTIN PARVU – 93 DE ANI! “Document”- Interviul lui Sorin Dumitrescu din 1997 (video) -
 21. Pingback: “Vai, ce de ingeri aici!” REPORTAJE INEDITE CU PARINTELE IUSTIN PARVU si cu orfanii ingrijiti de maicute la Petru-Voda (video) -
 22. Pingback: PARINTELE IUSTIN PARVU LA COTA 94! Marturia parintelui Iustin Petre de la Man. Sf. Ioan Casian: “Pentru mine a fost primul om fericit pe care l-am intalnit” -
 23. Pingback: PARINTELE IUSTIN de la Petru-Voda - IN STARE GRAVA din cauza unui cancer care a aparut si evoluat... suspect de rapid. SA-I FIM ALATURI DUHOVNICESTE! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 24. Pingback: Predica la Duminica Slabanogului despre MUCENICIA BOLII PARINTELUI IUSTIN, despre PREDANIA SUFERINTEI, curajul credintei, ispita osandirii si LUPTA IMPOTRIVA BISERICII, a FAMILIEI SI A VALORILOR NORMALE (video) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 25. Pingback: PARINTELE IUSTIN PARVU A TRECUT LA DOMNUL dupa o viata de mucenicie pana in ultima clipa… DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA SI SA-I SCRIE NUMELE IN CARTEA VIETII, PRINTRE SFINTI! -
 26. Pingback: PARINTELE IUSTIN, in primul sau interviu, din 1991, luat de Maica Nina din Alaska: “Vedeti voi, noi am tacut prea mult, ne-am facut prea mult ca nu vedem sau nu auzim. Noi inca dormim”. VIATA IN INCHISORILE COMUNISTE -
 27. Pingback: PARINTELE IUSTIN PARVU – crampeie din memorialul patimirii sale in temnitele rosii. ARESTAREA, CONDAMNAREA, SUFERINTELE SI INVATAMINTELE DIN INCHISOARE. Ca sa atragi haita de caini, nu pui unul de-al lor sa latre? -
 28. Pingback: PARINTELE IUSTIN PARVU – crampeie din memorialul patimirii sale in temnitele rosii. ARESTAREA, CONDAMNAREA, SUFERINTELE SI INVATAMINTELE DIN INCHISOARE. Ca sa atragi haita de caini, nu pui unul de-al lor sa urle? -
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate