PARINTELE JUSTIN – 9 DECENII SUB SEMNUL CRUCII. SA NE TRAITI SI SA NE OCROTITI, PARINTE!

10-02-2009 Sublinieri

PARINTELE JUSTIN PARVU IMPLINESTE AZI 90 DE ANI!

055-parintele-iustin-parvu-manastirea-petru-voda.jpg

Cum l-am putea defini intr-o singura fraza pe parintele Justin? O usa vesnic deschisa a iubirii jertfelnice si a marturisirii si o eterna piatra de impiedicare pentru slujitorii veacului acestuia.

In loc de alte cuvinte de lauda, o singura chemare: ascultati glasul pastorului celui bun si puneti-l in inima, umblati in Duh si Adevar dupa dreptarul cuvantului si dupa pilda vietii sale!

Sa-l cinstim, fara sa ne folosim de el numai ca un “brand” duhovnicesc care vinde bine sau ca pe un portdrapel care sa ne poata legitima ideologic si pe care sa-l putem anexa la agenda intereselor noastre. Sa-l cinstim fara sa-l transformam in idol sau in talisman, fara sa-i facem de pe acum icoana, fara sa-i declaram indecent iubirea prin scandari pe strazi si, mai ales, fara sa-l confiscam in interese ideologice – unii – sau afaceristice – altii. Sa-l cinstim nu tamaindu-l ca pe “bunul parinte” sau cainandu-l pe “bietul batran”, insa, pe la spate, luptand din rasputeri pentru a-i desfiinta cuvantul si a-i sabota demersurile. Sa-l cinstim si sa-l iubim, facand ceea ce ne spune, primind si ducand mai departe ceea ce ne invata, devenindu-i, fie si de la distanta, in duh, ucenici adevarati. Adevaratul ucenic nu este nici fanatic, nici carcotas si razvratit. Sa invatam de la parintele Justin cum se pot uni mila si bunatatea cu lipsa de compromisuri, cu indrazneala cea buna a marturisirii. Sa-i fim fii in adevar, in jertfa si in dragoste si pentru vrajmasi! Sa invatam sa traim mai intai noi duhovniceste, sa ne salvam pe noi si abia apoi sa ne apucam sa salvam “neamul”. Numai asa il vom bucura ii vom odihni inima brazdata de cumplite suferinte si de chinuitoare framantari pentru noi, poporul roman ortodox pe care il slujeste zeci de ani, zi si noapte, fara sa oboseasca!

Doamne, fa-ne vrednici de parintele Justin si mai tine-l langa noi inca multi ani, ca avem mare, mare nevoie de el aici!

021132.jpg

Va invitam sa cititi:

zambind.JPG


Categorii

Parintele Iustin Parvu

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

59 Commentarii la “PARINTELE JUSTIN – 9 DECENII SUB SEMNUL CRUCII. SA NE TRAITI SI SA NE OCROTITI, PARINTE!

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. Pingback: Metanie Părintelui Stareţ Iustin - Presa Ortodoxă
 2. La multi ani, Preacuviosia Voastra, Parinte Arhimandtrit Iustin Parvu!

  …traiesc bucuria de-a fi contemporan cu acest extraordinar Parinte, ziditor de suflete si caractere.

  Dumnezeu sa-l tina in paza Sa!

 3. DOAMNE AJUTA! SI LA MULTI ,MULTI ANI PARINTELUI CU SARUTARI DE MAIINI SI PLECACIUNE!SA NU NE LASE FARA CUVINTELE SFINTIEI SALE PLINE DE DUH,IN LUMEA NEBUNA IN CARE TRAIM!NUMAI GANDURI BUNE PENTRU PARINTELE!,CRISTINA

 4. Mai copii, nu stiu cine sunteti de fapt si nici ce vreti, dar va doresc sa va lumineze Domnul mintile!
  Ce prostii scrieti aici?! Daca ati fi fost acolo ati fi vazut si auzit singuri, cu ochii si urechile voastre, ca oamenii si-au strigat din suflet, fara a-i indemna nimeni, dragostea fata de Parinte!
  Va credeti voi mai presus decat cei care au iesit, la indemnul Parintelui (ultimele trei cuvinte ar fi trebuit subliniate cu albastru, poate asa intelegeti mai bine, dupa culori, pavlovian!)?!
  Nu va e rusine?
  Incercand sa pareti smeriti deveniti de-a dreptul fatarnici.
  Imi pare rau ca vi se potriveste pilda de duminica trecuta…

 5. LA MULTI ANI, PARINTELE NOSTRU CE NE IUBESTI MANTUIREA NOASTRA ! Minunat este Dumnezeu intru sfintii Sai ! Bucurie tuturor celor ce culeg ca albinutele din invataturile marelui duhovnic al neamului romanesc !

 6. Mana ocrotitoare a Bunului Dumnezeu sa vegheze continuu asupra Prea Cuviosiei Sale- Parintele nostru Justin Parvu-
  pentru implinirea misiunii in Sf. Man. Petru-Voda cat si in sufletul credinciosilor de pretutindeni.
  Intru multi ani in slujba Bisericii si a acestui neam romanesc!

 7. La multi ani, preacuvioase parinte Iustin, in ziua de cinstire a Sfantului Marelui Mucenic Haralambie, cel care ‘poarta nume intocmai cu darul dat de la Preaputernicul Dumnezeu, a fi luminator de bucurie’.
  Sa va dea Dumnezeu putere sa ne povatuiti inca multi ani ca mare nevoie avem de rugaciunile parintilor purtatori de Duh in lumea asta tot mai pustiita.

 8. din Calgary-La Multi Ani parinte Justin Parvu.Sa va de-a bunul Dumnezeu sanatate ,sa mai ramaneti printre noi,sa ne povatuiti incontinuare pe calea cea dreapta, spre imparatia lui Dumnezeu.Dumnezeu sa va ajute in toate zilele.Amin. Slava lui Dumnezeu.Binecuvantat sa fie numele Domnului totdeauna acum si pururea si in vecii vecilor .amin.

 9. Din America – “La Multi si Binecuvantati Ani, Sfintia Voastra!”
  Tine-l, Doamne, langa noi ca “mare, mare nevoie avem de sfintia sa AICI.”
  Mi-as dori sa pot veni pana acolo, dar din neascultare am cazut. Acum, la ceas aniversar, va cer iertare.
  Binecuvantati si ne iertati pe noi, pacatosii!

 10. Draga Parinte Justin,
  Domnul nostru Isus Hristos si toate Puterile Ceresti sa va lumineze sufletul si viata, totdeauna.
  Parinte drag,
  La multi ani!

 11. La multi ani!!! fie ca farul ce lumineaza asupra Romaniei sa ramana inca multa vreme la carma impreuna cu farul din partea cealalta a Romaniei Parintele Arsenie Papacioc, ei sunt stalpi care inca mai lumineaza tara asta

 12. LA MULTI SI BINECUVANTATI ANI, PARINTELE NOSTRU!

 13. Nu stiu daca e intocmai placut sa-i uram Parintelui “La multi ani”(nu ca nu l-am dori langa noi) dar imi amintesc de preotul meu paroh cand s-a dus la tatal sau(cand a implinit varsta de 85 de ani) si i-a urat “la multi ani”…la care acesta i-a raspuns”De ce ma blestemi?”(ca un om batran ce era…)
  Ma iertati pentru indrazneala:”>

 14. din Germania,

  La multi ani, cu sanatate! Sa va dea Domnul tot ce doriti! Zile senine si fericite! La multi ani, sa traiti, Preasfintite Parinte Iustin Parvu!

  Multa sanatate, dragoste si multa putere Parinte! Maciuta Domnului sa va aiba mereu in paza!
  Binecuvantati Parinte si ne iertati!

 15. Cu toti trbuie sa aducem omagii de lauda si bucurie preacuviosului parintelui nostru Iustin si sa-i calcam pe urme prin post si rugaciune. La multi ani parinte!!!

 16. Din Italia
  ,,LA MULTI SI FERICITI ANI!”Maica Domnului sa va ocroteasca si sa va tina in continuare alaturide noi.

 17. LA MULTI ANI Parintele nostru si sa ne rugam si sa-i multumim bunului Dumnezeu ca il avem cu noi pe Parinte, mai ales in vremurile acestea…

  Tare mult m-au ajutat cuvintele, sfaturile si invataturile primite de la Parintele Iustin si ucenicii de la Petru Voda…

  Sa dam slava lui Dumnezeu ca ne-a lasat sa avem printre noi un asemnea MARE DUHOVNIC si sa urmam exemplul grecilor care au avut mare evlavie la Parintele Paisie Aghioritul…..Sa nu asteptam pana o sa plece dintre noi si apoi sa ne minunam ce MARE este Parintele!

 18. LA MULTI ANI, si cum pentru un parinte duhovnicesc cea mai mare bucurie este trezirea cat mai multor suflete la lumina lui Hristos, credinta ortodoxa,va doresc la cat mai multe de astfel bucurii.
  DUMNEZEU SI MAICA DOMNULUI SI SF HARALAMBIE SA VA BUCURE.

  VA DORESC O ZI MINUNATA,
  SARUTMANA

 19. La multi ani, Preasfintite Parinte! Sa ne traini cu sanatate si aceeasi intelepciune multi ani inca pe acest pamant, sa ne ocrotiti cu rugaciunile Dumneavoastra si sa ne indrumati calea!

 20. sa ne traiti intru multi ani si Maica Domului sa va acopere cu Sf Ei Acoperamant .

 21. imi cer iertare . nu prea inteleg comentariul lu victor roncea.

 22. din Belgia

  Doamne Iisuse Hristoase , Fiul Lui Dumnezeu, miluiește-ne pe noi păcătoșii!!

  Știu ca țarâna suntem si nevrednici a ne apropia de tainele lui Dumnezeu.
  Știu ca sunt Cetele Voievozilor Cerești care cântă Slava lui Dumnezeu.
  Dar in toata nemernicia mea, indraznesc sa urez Părintelui nostru Iustin : LA MULTI ANI, pe pamantul acesta!
  Sa ne mai fie încă luminare și stâlp către care sa plângem și sa găsim sprijin, măcar de departe și în DUHUL ADEVĂRULUI, sa ne aducem aminte de Dumnezeu, sa mărturisim și sa-i împlinim poruncile.

  Plecăciune Părinte, sărut mâna , binecuvântați și ne iertați!

 23. Spovedanie

  Azi, Doamne, n-am facut vreun bine –

  Mi-e rusine –

  Pe scara catre cer, am adunat

  Numai pacat –

  Si zile trec, si zile vin, m-alint –

  Precum Te mint –

  Iar de-as trai cum sunt, o vesnicie –

  Tot, imi dau mie –

  Cereri, Tie…

  Precum in sera unei banci, doar imprumut

  Arginti, treizeci…

  Si un sarut…

  10 februarie 2009

 24. La multi ani si Dumnezeu sa va tina Parinte Justin!

  Sunteti o mare binecuvantare pentru acest neam!

 25. Maica Domnului a trimis un semn minunat prin lacrimile de mir care izvorasc din icoana de langa chilia Sfintiei Sale. Desi niciun credincios nu avea nevoie de o confirmare, aceasta arata inca o data celor care inca se mai indoiau faptul ca Manastirea Petru Voda este un loc ales si iubit de Dumnezeu.

  La multi ani, Parinte Justin!

  Nu am putere sa pot povesti cat inseamna Parintele pentru mine si cuvintele ar fi prea sarace pentru a descrie puterea harului sau.
  Ii multumesc Parintelui pentru tot binele pe care mi l-a facut, pentru ajutorul nesperat primit de atatea ori de la Sfintia Sa, pentru rugaciunea de dezlegare pe care mi-a citit-o pe 2 august, de ziua Sf. Justinian cel Mare, ii multumesc pentru intelepciunea cu care m-a primit si pentru blandetea cu care mi-a alinat durerea sufleteasca pe care, desi nu i-am spus-o, a stiut-o, a inteles-o si a vindecat-o.

  Prin el vorbeste Duhul Sfant, si prin el se face voia Domnului cu fiecare credincios care vine la el. Este “Omul Frumos” al lui Dan Puric, innobilat de credinta, iubire, smerenie si demnitate, este un doctor al sufletelor care mereu uita de sine pentru a se ocupa de cei in nevoie.

  Ii multumesc pentru ca, datorita suferintei sale si a altor sfinti din inchisori, Dumnezeu inca ne mai rabda si Maica Domnului ne ocroteste. Ii multumesc ca prin el rugaciunile noastre sunt inaltate la cer.

  Fie ca Harul lui Dumnezeu sa continue sa lucreze prin Parintele Justin si sa simtim cu totii puterea rugaciunii sale. Sa ne traiti Parinte!

 26. LA MULTI ANI,PARINTZELUL ROMANILOR!!!!!!SA NE TRAITI MULTI ANI FRUMOSI,VOIOSI SI SANATOSI!!!!DUMNEZEU SA VA OCROTEASCA SI SA VA PAZEASCA!!!DOAMNE AJUTA!

 27. La multi ani, Parinte Iustin!

 28. N-am avut privilegiul de a-l cunoaste personal pe Parintele!
  Dar! Nici nu trebuie! Numai cand ma uit la fata Cuviosiei sale parca vad un bunicut sfant, cu par alb ca zapada, cu zambet cald, calin…uneori usor sugubat, apoi! cand serios, cand ganditor, cand grav…in orice ipostaza s-ar afla, il ‘prinde’ de minune in orice mima a fetei si in orice ipostaza ar fi ‘prins’ de camerele de luat vederi ori fotografiat! si asta….pentru ca, este un sfantulet (folosesc diminutivul pentru alint nu pentru vreo scadere a sfintiei sale) inca din viata asta! ll iubesti instantaneu, fara a-l cunoaste!

  Sa ne traiesti dragul nostru Parinte fiindca noi te simitim inca de pe-aici sfant, cald si bun ca painea calda!!!

 29. La multi si binecuvantati ani,Preacuvioase Parinte!Dumnezeu sa va tina inca multi ani de-acum, sa ne bucurati si mangaiati sufletele ratacite!…Ioana

 30. “Acest erou,acest duhovnic al vitejiei,al muncii,al dreptatii,cu puterile lui Dumnezeu infipte in suflet,va duce neamul nostru pe caile maririi lui.” (C.Z. Codreanu)

  Preacuvioase Parinte, sa va implneasca Dumnezeu toate rugaciunile si dorintele si sa va tina sanatos intru multi si fericiti ani!!

  Va rugam Parinte,sa va rugati lui Dumnezeu sa ne fereasca de singuratatea de a nu va mai avea aici,aproape de noi pentru inca macar 10-15 ani si sa ne ierte pentru aceasta indrazneala. Parinte Justin,te iubim!!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate