CONVERTIREA UNUI DEPUTAT, UNIUNEA SOCIALISTA EUROPEANA SI MULTE ALTE STIRI (Stiri 25-28 septembrie 2009)

28-09-2009 8 minute Sublinieri

matei-bratianu-001bun

… Timp de trei ani au consumat marijuana Alexandru şi Andrei, Matei Brătianu având în permanenţă teama că cineva va veni şi le va propune să încerce “ceva mai tare”. Pentru că nu ştia cum să-i determine să renunţe, fostul lider sindical intra să aprindă două lumânări în bisericile care-i ieşeau în cale în timpul vizitelor sale în ţară. Una pentru Alexandru, una pentru Andrei. Lumea îl credea foarte credincios. “Eu nu mergeam însă la biserică. La Înviere, de fapt, simulam credinţa. Luam lumină, consideram că mi-am făcut datoria faţă de Dumnezeu şi acasă, ca tot românul, începeam chiolhanul. Aşa credeam eu că se face”. Mai târziu, Matei Brătianu a aflat că salvarea a venit tot de la Dumnezeu.

După ce a participat la o cununie religioasă, la Topraisar, slujba impresionându-l foarte mult, Brătianu a ţinut să-i spună preotului drama de acasă. Din acel moment, lucrurile au început să se îndrepte: “Părintele Ştefan mi-a spus să fiu liniştit că se va ruga pentru mine. Băieţii mei au ajuns în curând să se spovedească şi sub îndrumarea preoţilor au terminat cu drogurile. De atunci s-au spovedit foarte des. După trei ani pe care i-a petrecut în obştea bisericii, Alexandru şi-a dat licenţa şi a făcut două master-uri, Teologia şi s-a înscris la doctorat. Ambii băieţi sunt acum căsătoriţi. Dumnezeu a făcut pentru că aşa a vrut, datorită Lui copiii mei au scăpat din drama asta. Acum, singurul meu drum este către biserică”.

Marcat de experienţa trăită, dar mult mai liniştit acum, Matei Brătianu, susţine că va încerca să-l oprească pe şeful statului să legalizeze drogurile uşoare şi prostituţia: “Sper că Traian Băsescu nu este atât de îngrozitor de cinic încât să fi tolerat această ieşire a comisiei prezidenţiale ca să ia voturi de la cei care se droghează şi de la prostituate”.

(vezi si: Vestitorul ortodox: Emisiunea “Adevar sau baliverne” de la Antena 2 din 13.03.2009, cu Matei Bratianu printre invitati)

  • Cotidianul:

Legalizarea drogurilor dăunează grav Cotroceniului

În timp ce Administraţia Prezidenţială pune pe tapet soluţia legalizării drogurilor, Raportul Oficiului ONU pe această temă susţine că o asemenea măsură ar favoriza creşterea crimei organizate.

Dezincriminarea consumului de droguri uşoare nu e dorită de româncele de peste 35 de ani

…Tinerii consumatori de marijuana pe care i-am cunoscut si care au ajuns sa experimenteze consecinte negative (detasare de realitate, psihoze, schizofrenie etc.) nu mai sunt in masura sa citeasca Hotnews si sa comenteze pe forumuri.

***

euccp

“(…) Inainte de alegerile din 2004, presedintele Iliescu a amenintat ca-l va da in judecata pe prietenul meu Vladimir Bukovsky, care a spus presei despre legaturile sovietice ale lui Iliescu. Aceasta a fost o batalie politica in urma cu cinci ani, asa ca nu am mai putut pastra documentele. Cu acordul meu, Vladimir a publicat cele mai importante documente despre Iliescu, fara a ma mentiona ca sursa, pentru ca eram inca in Rusia. Apoi Iliescu n-a mai vorbit despre proces si, la putin timp, partidul sau a pierdut alegerile. Intre timp, am mai descoperit dovezi despre el in alta parte a colectiei. O transcriere inregistreaza o conversatie intre Gorbaciov si liderul bulgar Lilov. Lilov spune cam asa: “Pana la urma, Iliescu se descurca bine in Romania, in ceea ce ne priveste“. Si Gorbaciov spune “Ssst! Nu vrem sa facem publica apropierea noastra de Iliescu”. Cu alte cuvinte, da, se descurca bine, dar nu vrem sa se stie ca este apropiat Moscovei. Apoi mai exista mult mai multe dovezi descoperite de catre altii inainte. Revolutia din 1989 a fost planuita de la Moscova. Au complotat impotriva lui Ceausescu: era mult prea dur, nu-i asculta si era mult prea infam. Un lider ca el nu se mai potrivea cu planurile lor europene. Asa ca s-au decis sa-l inlocuiasca cu Iliescu, care a fost dintotdeauna pro-rus.

Reporter: Deci totul a fost planuit de KGB?
Pavel Stroilov: Da. Totul planuit si inscenat de KGB. Iar Frontul Salvarii Nationale a fost complet sub controlul sovieticilor.

Se pare ca Gorbaciov si Iliescu au fost colegi de universitate. Altfel, nu se puteau asigura ca noii lideri ii vor fi loiali. Fiindca planul initial a fost sa-i impuna pe vechii colegi ai lui Gorbaciov ca lideri in Europa de Est. De exemplu, in Cehoslovacia, unde candidatul lui Gorbaciov nu a fost ales, au pierdut tara de sub control. Sovieticii aveau acelasi plan pentru toata Europa de Est si nu a functionat decat in Romania. Toate celelalte le-au scapat de sub control. Voiau socialism in toata Europa de Est. (…)

Uniunea Sovietica si Europa de Est trebuiau sa devina din ce in ce mai democratice, in timp ce Europa de Vest urma sa devina din ce in ce mai socialista. Si cand s-ar fi unit in cele din urma, ar fi devenit un fel de utopie socialista-moderata.

Uniunea Socialista Europeana – asta inseamna. Gorbaciov si Mitterand vorbeau mereu despre cum sa-si realizeze uniunea europeana socialista comuna. Transformarea Comunitatii Europene a dat gres, deoarece Uniunea Sovietica a cazut si Rusia nu a fost niciodata integrata in Uniunea Europeana. Dar planul lor a avut un impact mare, pana si asupra UE de azi, pentru ca UE este o structura socialista-moderata de acest gen.

Asadar, acesta era elementul care le permitea sa tina Europa de Est sub controlul lor. Gorbaciov si Mitterand pomeneau adesea in convorbirile lor ca Europa de Est trebuie facuta sandvici intre Comunitatea Europeana si Uniunea Sovietica, ca sa ramana sub influenta sovieticilor. Chiar si sub influenta europeana, nu ar fi fost mare diferenta, pentru ca Uniunea Sovietica si Europa Vestica Unita ar fi jucat acum in aceeasi liga. In acel fel, tarile din regiune nu ar fi avut unde sa mearga. Dupa cum Mitterand a spus la un moment dat, Paris si Moscova trebuiau sa devina cei doi poli ai noii Europe, doua centre de putere care sa o controleze. (…)

De exemplu [prim-ministrul britanic, Margaret Thatcher]: i-a incredintat secrete, vorbindu-i off the record, dar a fost foarte naiva sa creada ca Gorbaciov putea avea secrete fata de Politburo (Biroul Politic al Partidului Comunist). Trebuia sa raporteze tot altor lideri sovietici. Nu puteai fi prieten intim cu Gorbaciov, pentru ca el nu actiona in calitate de persoana. El era doar un reprezentant al sistemului si ea nu a realizat acest fapt. De aici i se trag si greselile tragice pe care l-a facut. (…) I-a spus [n.b. ceea ce ea dorea sa fie neoficial, dar a fost mai tarziu transcris din memorie] ca nu vroia destabilizarea Europei de Est, a Pactului de la Varsovia si ca “nu vom incuraja iesirea din comunism a statelor est-europene”. Asta este dificil de justificat. (…) Insusi Gorbaciov a spus ca perestroika nu a fost ideea lui. A fost ales pentru ea pentru ca aveau nevoie de cineva cu sarm si relativ tanar. L-am intalnit si lasa o prima impresie buna ca si persoana.

In acel moment, perspectiva Vestica asupra Uniunii Sovietice s-a schimbat radical, chiar si parerea lui Margaret Thatcher. In mod absurd, au decis ca Gorbaciov era de partea lor, ca le era prieten si ca merita credit pentru inlaturarea amenintarii sovietice. Nu le-a pasat de nimic altceva – un gest miop. Din exact acest motiv “elita” colaborationista a ramas in locul ei nu doar in Est, dar si in Vest: toti cei pe care Vladimir Bukovsky ii numeste Tradatorii Razboiului Rece (‘Petains and Quislings of the Cold War’).

(…) La un nivel mai mare, acesta a fost si scopul revolutiilor false din 1989 din Europa de Est: pentru a da comunistilor o aterizare moale, sa zic asa.

Adevarat, a ratat pastrarea sistemului comunist la locul sau, dar le-a dat mana libera sa controleze banii, economia, presa, sistemul academic – la momente istorice cruciale, cand se formau noile elite nationale. Nici nu s-a pus problema trimiterii comunistilor pe esafod pentru uciderea a mii de oameni, in schimb, li s-a permis sa-si aleaga locul printre elitele noilor societati democratice.

Nu a existat o de-comunizare adevarata, asadar o victorie asupra comunismului nu s-a intamplat niciodata cu adevarat. Comunismul a existat in mai multe roluri: ca regim, ca miscare politica si ca mafie. Fara dubii, a cazut ca regim, a primit o lovitura puternica in rolul de miscare politica; insa mafia politica n-a facut decat sa infloreasca.

Reporter: Te referi la KGB?
Pavel Stroilov: KGB conduce Rusia si coruptia post-comunista ca o consecinta a faptului ca nu am reusit sa rezolvam problema de-comunizarii. Nu pot da vina doar pe Vest, ci este un lucru care trebuia facut de noi toti in Estul Europei. Dar ca oameni ai lumii libere, [occidentalii] au ratat incheierea Razboiului Rece. Au fost gata sa accepte o simpla perestroika, o oarecare liberalizare a regimului, ceva forma de socialism cu fata umana.

Motivul sta in faptul ca nu au vazut niciodata comunismul cum l-am vazut noi, drept raul pur care este. Pentru ei, a fost doar o alta problema. Cautau o solutie care sa il faca inofensiv pentru ei. Nu si-au dat seama ca socialismul este o epidemia serioasa, care nu a ruinat doar Rusia si Europa de Est, dar a subminat si a corupt societatea Vestica intr-o masura enorma. Este mai dificil sa-ti revii din acest sistem decat din fascism sau nazism.

Reporter: Cum asa?

Pavel Stroilov: Nazismul este mult mai direct, bazandu-se pe forta fizica bruta. A fost si el totalitarism, insa doar o umbra a comunismului. Comunismul otraveste intreaga panza a societatii. Ii face pe toti complici la crima in mod deliberat. Ii invata pe copii sa-sii toarne parintii. Distruge toate legaturile pe care se bazeaza o societate.

Singurul drum spre refacere este sa te gandesti la episodul prin care ai trecut. Este nevoie de un proces dureros de… nu vreau sa aduc religia in conversatia asta, dar singurul cuvant este cainta. Trebuie sa-ti dai seama ca nu te poti invinui decat pe tine. Trebuie sa-ti condamni trecutul si sa-l respingi. Atunci si doar atunci poti, de abia, incepe sa recladesti o civilizatie din ruine.

  • Hotnews:

Bill Clinton il avertizeaza pe liderul de la Casa Alba: Conspiratia dreptei care m-a atacat cand eram presedinte il va lovi acum pe Barack Obama

Iata unde se ascundeau conspirationistii… Bill Clinton foloseste un truc vechi, dar eficient, inventat de comunisti, folosit cu mare succes de Stalin – demonizarea adversarilor, prezentarea lor drept sabotori, “deviationisti de dreapta”, lipsiti de scrupule care vor sa lupte impotriva “agendelor pozitive” socialiste de pretutindeni… Lupta de clasa s-a ascutit in SUA! Acest trend este foarte puternic si in mass-media americana, unde marile jurnale ataca vehement, prin ingrosarea pana la grotesc a contra-argumentelor aduse impotriva reformelor lui Obama,  pe toti cei ce indraznesc sa “miste” in front. In acelasi timp, observam si acolo, mai ales in ceea ce priveste reforma sistemului de asigurari medicale american, aceeasi tactica de care mai vorbeam in alt context: aruncarea isterica, dar metodica, de informatii neverificate, special pentru a compromite orice opozitie.

Seful FMI: Ne vom confrunta cu un nivel ridicat al somajului pentru cel putin un an

  • Gandul:

Guvernul se laudă şi cu creşteri: cresc taxele cu 20%, numărul şomerilor va ajunge la 685.000 până la începutul anului

Concediile fără plată se mai amână

Ce nu vă spun prezidenţiabilii: 400.000 de bugetari sunt pe lista de concedieri

Aflaţi deja în campanie electorală, pe la mănăstiri, muzee şi festivaluri folclorice, candidaţii la preşedinţie evită să le vorbească alegătorilor şi despre inevitabila concediere în masă a unei părţi importante din sistemul bugetar, respectiv din electorat.

Cifrele demonstrează clar că statul nu va avea de ales şi că va trebui fie să scadă salariile bugetarilor, fie să reducă drastic numărul angajaţilor din sistem. Dacă nu va fi făcut acest lucru, dincolo de încălcarea acordului cu FMI, România va fi pusă în continuare în situaţia de a se împrumuta nu pentru a se dezvolta, deci pentru investiţii, ci pentru a acoperi salariile şi pensiile. (…)

Ţiriac: “Nu vă faceţi copiii slugi”

… “Nu poţi să mai ignori în situaţia în care eşti că ai în spatele tău sindicatele, care oamenii ăştia ar trebui primii să se facă înţeleşi de lume sau lumea să-i facă să înţeleagă că în puşculiţa asta atâta este şi nu poţi să furi de la sănătate, să dai la învăţământ, de la învăţământ să dai la armată, de la armată să dai la interne şi aşa mai departe, pentru că nu este. Şi atunci, cu toată puterea de convingere în faţă, ar trebui să vină actualii politici să spună «fraţilor, asta e realitatea adevărată, uitaţi greve, uitaţi toate, pentru că ne băgăm şi mai jos, nu vă faceţi copiii slugi»”, a spus Ţiriac. În primele şapte luni ale acestui an datoria publică a României a explodat. De la o datorie de stat de aproape 110 miliarde de lei la sfârşitul anului trecut, statul a ajuns la finele lui iulie să aibă datorii de aproape 140 de miliarde de lei.

Dinu Patriciu: Ministerul Finanţelor este prost. 600.000 de bugetari ar trebui daţi afară

Soluţia propusă de omul de afaceri este concedierea a 600.000 de bugetari şi înlocuirea lor cu calculatoare. “Într-adevăr, 4 din 5 birocraţi care se ocupă de colectarea şi distribuţia bugetului, deci acel personal administrativ care nu face nimic altceva decât să se ocupe de colectarea şi distribuţia bugetului, ar trebui într-adevăr înlocuiţi cu sisteme eficiente de gestiune, computere, cu management serios, a declarat Dinu Patriciu în cadrul emisiunii “După 20 de ani” difuzată la postul de televiziune Pro TV. Reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, fost ministru de finanţe, a declarat recent pentru Gândul că circa 400.000 de bugetari nu au ce căuta pe lista cheltuielilor statului. Oficialul FMI a explicat că în momentul în care salariile acestora au crescut an de an într-un ritm foarte ridicat niciunul dintre ei nu şi-a pus problema de unde vin acei bani.

Iata cum ajunge persoana umana o simpla cifra din statistici, foarte usor de taiat dintr-un condei scurt! La ce ne mai trebuie OAMENI daca putem sa-i inlocuim cu masini si “sisteme eficiente”…? Consecintele? Se vad, de exemplu, in articolul de mai jos:

Sinucideri la locul de muncă, sinucideri şi crime după pierderea locurilor de muncă, depresii şi decădere, neputinţă, delăsare sau sinucidere prin muncă. Toate acestea se întâmplă, dar ne este încă foarte greu să credem.

(merita citit in intregime si… pus la inima si la rugaciune!)

  • Realitatea.net:

Prof. Dr. Vasile Astărăstoae: Dacă bugetul sistemului de sănătate nu va fi suplimentat, majoritatea spitalelor se vor închide Video

Decesul unei tinere elveţiene, care ar fi fost cauzat de contraceptive, anchetat de autorităţi

(propaganda “expertilor” de tot felul, reluata periodic pe aceasta tema in presa, uneori cu titluri si idei aproape identice… este unul din fronturile anti-familie prin care se urmareste dizolvarea raporturilor firesti intre parinti si copii, hartuirea si chiar decaderea din drepturi a parintilor traditionalisti si punerea copiilor acestora la dispozitia “Statului”, prin institutiile sale care pot realiza indoctrinarea dorita. Probabil tot din motive de acest fel Administratia Obama cauta acum, pe langa toate celelalte “revolutii” dezastroase incepute in toate sectoarele vitale, sa scurteze si vacantele elevilor din SUA: More school: Obama would curtail summer vacation )

tinfoil_dees***

  • Antena3:

Preoţii au adormit la predica Patriarhului Daniel – dincolo de epuizarea, absolut explicabila pentru un ierarh care este intr-o slujire si intr-o activitate continua (dar greu de inteles pentru ziaristii dornici de scandal), probabil ca este inevitabila si foarte justificata plictiseala la o astfel de “predica”… Oameni suntem.

Traian Băsescu participă la ceremonia de canonizare a Sfântului Voievod Neagoe Basarab (VIDEO)

(cand nerusinarea nu are limite…)

  • Basilica:

Episcopia Dunării de Jos a fost ridicată astăzi la rang de Arhiepiscopie

Eveniment duhovnicesc memorabil la Catedrala eparhială de la Curtea de Argeş

***

  • Impantokratoros.gr:

Atac puternic al lui Bartolomeu…

Dialogând…dar în ce condiţii?

  • Blog Danion Vasile:

Ajutorul Sfantului Nectarie si botezul unui fost romano-catolic in Biserica lui Hristos

Pozitia mea eclesiologica

ecumenical-guests


Categorii

Ecumenism, Pagini laice, Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “CONVERTIREA UNUI DEPUTAT, UNIUNEA SOCIALISTA EUROPEANA SI MULTE ALTE STIRI (Stiri 25-28 septembrie 2009)

  1. Referitor la irlandezi:

    ROTHSCHILD recomanda reprofilarea sectorului bancar irlandez iar UE avertizeaza ca Irlanda poate pune cruce TRATATULUI de la LISABONA

    http://saccsiv.wordpress.com/2009/09/11/rothschild-recomanda-reprofilarea-sectorului-bancar-irlandez-iar-ue-avertizeaza-ca-irlanda-poate-pune-cruce-tratatului-de-la-lisabona/

  2. „… îi pot forţa ei pe adulţi să se vaccineze? Nu, ei îi vor întemniţa pe cei care refuză vaccinarea fără nici un proces, fără nici o acuzare, fără măcar un mandat de arestare. Asta autorizează acest regulament. De asemeni, îi dă dreptul poliţiei să îndepărteze copiii de adulţi şi să îi vaccineze împotriva voinţei copilului sau a părinţilor.”

    VIDEO (si transcriptul) – Fox News: LEGEA MARTIALA si GRIPA PORCINA (AH1N1)

    http://saccsiv.wordpress.com/2009/09/28/video-fox-news-legea-martiala-si-gripa-porcina-ah1n1/

  3. Stiu ca nu are legatura cu articolul, dar m-am gandit ca ar fi bine sa scriu 😀

    http://stiribraila.wordpress.com/2009/09/29/noul-pasaport-electronic/

    Pasaportul biometric sa elibereaza de acum si in Braila. Se vede in ce tara traim…
    Doamne ajuta!

  4. Pingback: STAT EUROPEAN TOTALITAR: obiectivul crizei artificiale a datoriilor suverane, considera un economist leton
  5. Pingback: 9 mai - ZIUA UNIUNII EUROPENE. ”Dosarul” incomplet al Molohului de la Bruxelles in actiunile si ideologia sa manifesta din ultimii ani: CE ESTE UNIUNEA EUROPEANA SI SPRE CE NE INDREPTAM? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  6. Pingback: 9 mai – ZIUA UNIUNII EUROPENE. ”Dosarul” incomplet al Molohului de la Bruxelles in actiunile si ideologia sa manifesta din ultimii ani: CE ESTE UNIUNEA EUROPEANA SI SPRE CE NE INDREPTAM? | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare