EUROPA MODIFICATA GENETIC/ Grecia – sub PROTECTORAT EUROPEAN, pioniera in PIERDEREA DE FACTO A SUVERANITATII!/ Ursul rusesc mormaie, SUA & ISRAEL pregatesc sanctiuni pentru IRAN/ Cu ce mai sunt asaltati copiii nostri (Multe alte STIRI 10 – 11 februarie 2010)

11-02-2010 20 minute Sublinieri

Abia „uns“ şef al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso vrea să răspândească culturile transgenice la nivelul Uniunii Europene. Intenţia preşedintelui CE de a forţa autorizarea „alimentelor mutante“ a trezit deja dezbateri aprinse în presă şi ecouri negative la nivel de guverne.

Introduse pe piaţă în 1996, ca „produse-minune”, mai ieftine, mai rezistente la dăunători etc., transgenicele şi derivatele lor au „prins” la consumatorii din SUA, dar nu şi la cei din Europa, care le-au privit din start cu reticenţă. În ciuda acestor reţineri, care nu s-au diminuat în timp, şeful CE vrea să relanseze în forţă autorizarea, la scară largă, a culturilor de porumb şi cartofi transgenici. […]

La presiunile SUA şi ale Germaniei, Barroso a făcut însă o prioritate din autorizarea a cel puţin două soiuri, porumbul MON810, produs de compania americană Monsanto şi acceptat doar de Spania, şi cartoful Amflora, „năşit” de compania germană BASF, cultivat experimental doar în ţara sa natală. La mijloc sunt, evident, interese financiare de proporţii, doar BASF estimând că Amflora i-ar aduce, anual, un câştig de 30-40 de milioane de euro, în cazul în care cultura sa ar fi autorizată.

Barroso recidivează

„Barroso gândeşte în termeni financiari şi comerciali“, a comentat pentru Reuters un responsabil european avizat. „El se bazează pe studiile care nu au demonstrat riscurile consumului de OMG-uri, dar nu este deloc interesat de consecinţele pe termen lung ale acestor culturi asupra mediului”. În plus, înlocuirea lui Stavros Dimas, fostul comisar pentru mediu şi opozant declarat al culturilor transgenice, cu mai puţin influentul Janez Potocnik din Slovenia, îi va facilita lui Barroso sarcina, e de părere sursa citată.

Prima luptă pierdută

Va trebui însă să ţină cont de reticenţele guvernelor naţionale, atente la propriile opinii publice. Şeful CE a mai suferit, anul trecut, o înfrângere politică usturătoare, când 22 din cele 27 de state membre UE au votat împotriva cererii sale de a autoriza produsele transgenice. Reuniunea unui comitet ştiinţific european, convocat, ieri, pentru a dezbate oportunitatea autorizării porumbului transgenic, s-a încheiat cu un eşec, spre dezamăgirea companiilor americane direct interesate Monsanto, DuPont şi Dow Chemical. Deşi 13 state ar fi în prezent favorabile introducerii transgenicelor, 11 se împotrivesc categoric. S-ar putea ca, în final, decizia introducerii OMG-urilor să fie lăsată la latitudinea fiecărui guvern din cele 27 de state membre.

OMG-rile, interzise în UE din 2007

În ciuda lobby-ului desfăşurat de companiile producătoare, Uniunea Europeană a interzis, la 1 ianuarie 2007, cultura transgenicelor. România, devenită membră UE, s-a văzut nevoită să se supună legislaţiei comunitare, renunţând la culturile de soia. Statele europene nu produc (cu excepţia Spaniei şi a Germaniei) şi nu cumpără OMG-uri, motiv pentru care în ultimii ani mocneşte un conflict diplomatic latent între Statele Unite, cel mai mare producător şi consumator de OMG-uri, şi statele UE.

În ciuda controverselor, în 2004, Comisia Europeană a impus un moratoriu referitor la utilizarea anumitor transgenice, cu obligaţia de a fi etichetate corect.

Ce sunt alimentele „mutante”

Organismele modificate genetic (OMG) au materialul genetic modificat altfel decât prin încrucişare naturală. Prima legumă „mutantă” a fost roşia, lansată pe piaţă în 1994, sub formă de pastă de tomate. În 1996, s-au introdus în agricultură şi, implicit, în largul consum, soia şi porumbul, pentru ca apoi, la scurt timp, să vină rândul cartofului, rapiţei, grâului şi orezului. Cele mai mari cultivatoare de „mutanţi vegetali” sunt SUA (72% din producţia mondială), Argentina (21%) şi Canada (6%).

Românii, primii „cobai voluntari”

Companiile din Statele Unite au profitat de lipsa legislaţiei în domeniu şi au introdus în România, începând din 1997, o serie de hibrizi de porumb, soia, sfeclă şi cartof modificate genetic. Din motive financiare, românii au acceptat aceste produse, fără să le mai pese de riscuri. Culturile s-au extins apoi rapid. Deja, în anul 2000, Comisia Naţională pentru Securitate Biologică a aprobat oficial cultivarea în scop comercial (pe o perioadă de trei ani) a soiei RR, tolerantă la erbicid, şi a cartofului BT rezistent la gândacul de Colorado.

Marile companii americane- Monsanto şi DuPont – au pompat bani grei pentru a pătrunde pe piaţa românească. Dar, în timp ce câştigurile au fost împărţite de un grup restrâns, românii de rând au consumat alimente mutante fără să fie informaţi corect, iar România a fost în repetate rânduri criticată pe plan internaţional că face jocul Statelor Unite şi că introduce OMG-uri în Europa pe uşa din dos.

Proteste în Bulgaria

Bulgarii au întâmpinat cu proteste posibilitatea introducerii legale a culturilor transgenice, dezbătută acum în Parlamentul de la Sofia. Atitudine ce l-a determinat pe premierul Boiko Borisov să garanteze, ieri, că „în Bulgaria nu vor exista OMG-uri”. A atras însă atenţia că Bulgaria va fi obligată să aplice legislaţia UE, indiferent care ar fi aceasta.

Opinia specialistului : OMG-urile nu mai rentează

Ion Toncea

Cercetător ştiinţific

la Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare Agricolă Fundulea

OMG-urile dăunează sănătăţii, dar, dincolo de aceasta, se pare că la noi în ţară cultivarea porumbului modificat prin inginerie genetică nu mai rentează economic. Porumbul transgenic cultivat în România este rezistent la sfredelitor, o insectă dăunătoare. Dar fermierii români au constatat în ultima vreme că atacul sfredelitorului a fost destul de slab în anii din urmă şi că astfel nu mai merită să dea banii pe sămânţa modificată genetic care este scumpă. S-au îndreptat astfel spre soiuri nemodificate genetic, dar a căror sămânţă este mai ieftină. În plus, aceste soiuri sunt şi rezistente la secetă, ceea ce nu se poate spune despre porumbul MON810. De aceea, anul trecut, suprafaţa cultivată cu plante modificate genetic a scăzut considerabil.

Opinia specialistului : Pot afecta rinichii şi ficatul

Gabriel Păun

Preşedintele organizaţiei de mediu „Agent Green”

Organismele modificate genetic conţin un nivel de toxicitate ce poate afecta rinichii şi ficatul. S-au făcut nenumărate studii pe şobolanii de laborator, iar efectele asupra sănătăţii au apărut într-un timp foarte scurt. Pe de altă parte, aceste OMG-uri afectează şi ecosistemele, având în vedere că sunt plante care îşi produc propriul pesticid. Iniţial, cultivarea organismelor modificate genetic a fost aprobată pe baza unor studii realizate de însăşi compania producătoare, Monsanto. Ulterior însă s-au făcut cercetări ale căror concluzii contrazic astăzi ceea ce se spunea la început. De aceea, aceste plante sunt acum sub reevaluarea Comisiei Europene. În România, suprafaţa cultivată cu OMG-uri era, în 2008, de aproximativ 7.000 de hectare, dar, în 2009, această suprafaţă s-a înjumătăţit. Una dintre explicaţii constă în faptul că fostul ministru al Mediului Attila Korodi a ameninţat că le va interzice, ceea ce i-a speriat pe fermierii noştri. Dar noi avem altă problemă. Nu ştim în momentul de faţă locurile unde se cultivă aceste plante transgenice pentru că Ministerul Agriculturii le ţine în secret.

  • Hotnews:

Guvernele europene s-au pus de acord sa ajute Grecia Cu ce pret?

The Wall Street Journal a anuntat ca Germania ia in considerare posibilitatea de a-si atribui un rol de conducere intr-un plan realizat impreuna cu partenerii sai din UE pentru a acorda ajutor financiar Greciei si altor tari din zona euro. Potrivit WSJ, ministrul german al Finantelor, Wolfgang Schaeuble, ar fi discutat aceasta optiune zilele trecute cu Jean Claude Trichet, presedintele Bancii Centrale Europene.

Raspunsul intrebarii de mai sus…:

Anschluss-ul modern se numeste bailout (Cristian Sima)

Martie 1938: Sub presiunea Germaniei fasciste si a Partidului National Socialist austriac, cancelarul Kurt Schuschnigg incearca sa organizeze un referendum pentru a intreba poporul austriac daca vrea sau nu sa se uneasca cu Germania. Pe 11 martie, nazistii austrieci organizeaza o lovitura de stat, urmata a doua zi de anexarea Austriei, eveniment ramas in istorie sub numele de Anschluss. Pe 12 martie 1938, sub privirile indiferente ale restului Europei, incolteau semintele celei mai mari conflagratii mondiale.

Februarie 2010: Deficitul extern al Greciei depaseste 130% din PIB. Ultimele eurobonduri grecesti vandute pe pietele financiare externe au pierdut deja aproape 20% in mai putin de o luna. Ministrul de finante al Greciei, George Papaconstantinou, e ba la Beijing sa vanda 25 miliarde de eurobonduri, ba la Davos sa-i linisteasca pe deja ghinionistii posesori de hartie greceasca. Statul grec e in pragul colapsului, iar populatia vrea sa iasa in strada pentru a cere salarii si locuri de munca. Un “default” financiar al Greciei ar implica atragerea in aceasta tornada si a altor tari. Expresia “nu-i imprumutati pe PIGS” (Portugalia, Irlanda, Grecia si Spania) e deja un leitmotiv in salile de tranzactionare ale marilor banci. Scenariul seamana foarte mult cu cel din septembrie 2008, cand banca Lehman Brothers a dat faliment. Cuvantul salvator, si atunci ca si acum, pare a fi unul singur: bailout.

Definind termenul, dictionarele etimologice fac referire la procedeul de scoatere a apei dintr-o barca pe cale sa se scufunde. Ulterior, acesta a ajuns sa denumeasca scoaterea cuiva din inchisoare pe cautiune. De aici deriva si noul sens, plamadit in acele zile amenintatoare din septembrie 2008. Atunci, statul american a fabricat in pripa un plan de rascumparare a activelor toxice ale celorlalte banci, in valoare de 700 miliarde de dolari, pentru a impiedica prabusirea unui intreg sistem bancar. De data aceasta, muribundul nu mai este o societate privata, ci economia unei tari europene mijlocii. Europa a intors iar, istoric, privirile pana cand aceeasi Germanie, aflata inca in convalescenta dupa gripa subprime din ultimii doi ani, a sarit din asternut realizand ca euro scade la fel si la Atena si la Berlin. Daca firmele grecesti si mai ales bancile vor falimenta, primele afectate vor fi bancile germane, tapetate cu hartie de non-valoare greceasca, si ceilalti investitori germani, care nu vor recupera nici macar o maslina de la debitorii greci. Ieri, intampinata cu surle si trambite pe pietele financiare (vezi din nou 18 septembrie 2008, data anuntului de bailout al lui Paulson), Germania si-a exprimat intentia de a face bailout cu economia greceasca. La americani, dupa doi ani s-au intors la contribuabili jumatate din cele 700 miliarde din bailout, cu dobanda aferenta. La greci, daca acest lucru nu se va intampla, peste doi ani ministrul de finante al Greciei se va numi Wolfgang Schäuble, iar casarea farfuriilor sparte dupa paranghelie va trece tot in atributiile contabililor Bundestag-ului.

Dar Grecia e doar o tara din PIGS. Ce se va intampla cu ceilalti purcelusi? Pai napoleonii au mai salvat o data economia iberica, iar irlandezii, saracii, ar putea sa treaca din nou de la euro la sterlina. Usor-usor, dupa multinationale vor aparea multinatiuni, dupa fuziuni de mari companii vor aparea bailout-uri de tari si, fara sa se traga nici macar un foc de arma, vom avea din nou sfere de influenta, de data aceasta economice, totul gratie providentialului bailout. Mergand mai departe cu acest scenariu coplesitor, vom ajunge si la dureroasa intrebare: noua cine o sa ne faca bailout? Mai intai sa vedem la cine avem datorii mai mari: la austrieci, la nemti, la francezi (vezi Renault, Sanofi-Aventis, Lagrange etc)? Sau poate ne va sari in ajutor cu un bailout Unchiul Sam, salvatorul de serviciu, care tocmai si-a sprijinit la Radauti umbrela cu rachete. La urma urmei, PIB-ul Romaniei e mai mic decat bailout-ul pentru marele asigurator AIG. Si uite asa, la un posibil referendum toti romanii vor dori un ministru francez la justitie, un german la finante, un austriac la transporturi si musai un american la aparare. Vom avea si autostrazi si turism, pensia lui Florea Geica va deveni mai mica decat a domnului Kohl, iar veniturile cumulate ale doamnei Andronescu nu le vor mai intrece pe ale Herthei Muller. Pe ecranele televizoarelor Carla Bruni o va scoate din prime time pe Elena Udrea, iar mogulul Berlusconi ii va eclipsa pe baronii autohtoni. In cazul Anschluss-ului, poporul austriac s-a eliberat abia dupa sapte ani cu ajutorul armatei ruse; in cazul bailout-ului se vor elibera doar tarile dispuse sa munceasca din greu, pe bani putini, si care vor renunta repede la orgoliile nationale. Dar daca tot ne ocupam de scenarii, sa mai propunem unul: Romania insasi ar putea pune de un bailout micut; oare nu cumva avansul de 100 milioane dat Moldovei este doar inceputul?

Problemele cu care se confrunta Grecia sunt doar inceputul. Tarile care fac parte din zona monedei unice sunt in deriva in continuare iar falimentele nationale sunt o posibilitate distincta. Bruxelles-ul este confruntat cu o serie de alegeri, niciuna dintre ele bune, scrie Der Spiegel, citata de Agerpres. Oameni ca Wilhelm Nölling, fost membru in Consiliul Bancii Centrale Germane, si Wilhelm Hankel, un profesor de economie critic al monedei euro, s-au aflat in lumina reflectoarelor ani de zile. In anii 1990, ei au luptat impotriva introducerii monedei comune, facand chiar apel la instanta suprema din Germania pentru a impiedica crearea zonei euro. […] “Euro ar trebui sa fie intr-adevar numit Icar”, a sugerat Hankel la vremea respectiva. El a prezis ca moneda va avea acelasi sfarsit ca eroul din legenda greaca, care a platit pentru visul sau de a zbura, cu viata lui. S-a sfarsit oare si cu zborul in inalturi al euro? Vestile din aceste zile sunt alarmante. Au provocat agitatie pe pietele financiare si discutii aprinse in capitale din Europa, precum si la Frankfurt, sediul Bancii Centrale Europene (BCE).[…] “Am ajuns intr-un punct in care este posibil sa dai unor tari individuale o lovitura mortala prin degradarea creditului lor si boicotarea obligatiunilor lor guvernamentale”, avertizeaza Nölling. […] Acum, insa, aceste tari trebuie sa se supuna unui regim terapeutic drastic in mainile Comisiei Europene. Trebuie sa-si echilibreze bugetele, creand in acelasi timp o mai mare concurenta pe pietele muncii si marfurilor. Directiva de la Bruxelles se traduce in sacrificii dificile pentru cetatenii din tarile afectate. Angajatii vor trebui sa renunte la cererile salariale ani de zile de aici incolo, iar functionarii publici isi vor vedea salariile reduse. Irlanda s-a angajat deja pe acest drum, Grecia si Spania vor urma.[…] Parlamentul grec si guvernul sunt acum practic deposedati de putere. Nu li se permite sa decida cu privire la orice noi cheltuieli, fara aprobarea UE. Ministrul de finante Giorgos Papakonstantinou este obligat sa prezinte un raport la fiecare patru saptamani privind progresele inregistrate in restructurarea bugetului. […]

Mii de funcţionari eleni şi-au întrerupt azi lucru în semn de protest faţă de măsurile de austeritate luate de guvern ca să scoată ţara din criză, relatează AFP. Greva a blocat traficul, a închis şcoli, iar în spitale sunt tratate doar urgenţele. Sindicaliştii sunt împotriva “sacrificiilor nedrepte şi ineficiente” a planului de ieşire din criză care prevede scăderea salariilor funcţionarilor publici. Peste 300.000 de bugetari au ieşit în stradă în centrul Atenei şi la Salonic, marele oraş din nordul Greciei.

***

  • Gandul:

Scutul antirachetă american „este îndreptat împotriva Rusiei“

Cel mai înalt oficial militar rus mărturiseşte “atitudinea foarte negativă” a Moscovei faţă de sistemul defensiv american care va fi instalat şi în România

“Dezvoltarea şi desfăşurarea sistemului de apărare antirachetă sunt îndreptate împotriva Rusiei”, consideră generalul Nikolai Makarov, şeful Statului Major al Armatei ruse şi prim adjunct al ministrului Apărării. Declaraţia lui – făcută pentru televiziunea rusă Vesti-24 şi preluată de agenţiile internaţionale – vine după opinii similare emise de simpli “analişti militari” şi după poziţa reţinută, în aşteptare “noi informaţii” a MAE rus. De data aceasta, Marakov descrie noua “ameninţare” împotriva Rusiei din ipostaza de cel mai înalt oficial militar de la Moscova. “În pofida declaraţiilor responsabililor guvernamentali ai statelor occidentale că acest sistem este destinat asigurării securităţii lor şi că el nu este îndreptat împotriva Rusiei, nu este aşa. De aceea, atitudinea noastră faţă de această problemă este foarte negativă”, a spus generalul. “Dezvoltarea acestui sistem de apărare antirachetă slăbeşte totodată potenţialul nostru de descurajare nucleară”, a adăugat Makarov. Asemenea altor oficiali de la Moscova, el nu s-a referit direct la România, însă agenţiile ruse au aminit de “contextul” declaraţiilor sale, respectiv anunţul autorităţilor de la Bucureşti că ţara noastră a acceptat oferta Washingtonului pentru găzduirea de rachete interceptoare SM-3 (Standard Missile).

„NATO e o ameninţare şi încă una gravă”

“NATO reprezintă pentru noi o ameninţare şi încă una gravă”, consideră secretarul Consiliului Securităţii de la Moscova, Nikolai Patruşev, transmite AFP. Fost director al FSB sub preşedintele Putin, oficialul rus a spus că toţi experţii care au elaborat noua strategie de securitate “pun la îndoială serios faptul că, în urma extinderii NATO, situaţia Rusiei ar deveni mai sigură”, trasmite AFP. “Şi astăzi îi sunt furnizate arme Georgiei. Pentru ce? De ce? Ei doresc ca Tbilisiul să atace din nou cele două mici republici?“, s-a întrebat oficialul cu referire la Abhazia şi Osetia de Sud.

Ianukovici promite întoarcerea spre Rusia

  • Hotnews:

Reprezentantul Rusiei la NATO despre scutul antiracheta: Ursul rus le va trage un sut in fund Americii si aliatilor ei

Ambasadorul rus la NATO a scris miercuri, intr-un mesaj pe reteaua de socializare Twitter, ca ursul rus “le va trage un sut in fund” Statelor Unite si aliatilor lor daca Moscova se va simti amenintata de scutul antiracheta, transmite AFP. Dmitri Rogozin a facut aceste afirmatii ca raspuns la intentia SUA de a amplasa interceptori pe teritoriul Romaniei.

Americanii si aliatii lor vor, din nou, sa incercuiasca pestera ursului rus?”, a scris Rogozin pe Twitter, atasand un link catre un articol care prezinta decizia Romaniei. “De cate ori trebuie sa li se spuna ce periculos este acest lucru. Ursul va iesi si le va trage un sut in fund acestor vanatori jalnici”, a scris el intr-un alt tweet, in limba rusa.

AFP precizeaza ca o traducere in engleza a celor doua mesaje a omis limbajul vulgar, insa a avertizat ca ursul rus “ii va bate” pe vanatori.

Rogozin, care este cunoscut pentru limbajul sau “colorat”, este unul dintre putinii oficiali rusi care folosesc Twitter.

Presa rusa: Oficialii moldoveni sunt indignati ca Romania nu s-a sfatuit cu ei in problema scutului antiracheta

Autoritatile moldovene sunt indignate ca Romania vecina nu s-a sfatuit cu ele in problema desfasurarii pe teritoriul lor a rachetelor americane de interceptare. Chisinaul este de parere ca Bucurestiul poate deveni o amenintare la adresa securitatii regionale si sa complice procesul de reglementare a chestiunii transnistrene, scrie publicatia Vzgliad.

Potrivit unor surse din comisiile parlamentare, senatorii au fost interesaţi mai ales de subiectul ameninţărilor care ar plana asupra României, răspunsul primit de la reprezentantul SIE fiind acela că vulnerabilitatea ţării noastre a crescut, dar că nu există pericole iminente de atacuri.

  • Antena3:

Obama promite sancţiuni “importante” Iranului

Preşedintele american Barack Obama a declarat că SUA şi aliaţii dezvoltă “un regim semnificativ de sancţiuni” contra Iranului pentru programul său nuclear. Acesta a precizat că acum comunitatea internaţională este unită în privinţa comportamentului greşit al Iranului. Oficialul american mai arăta că în pofida negărilor Teheranului, este clar că Iran lucrează la dezvoltarea armelor nucleare. Declaraţiile sale vin după ce Iran a demarat îmbogăţirea uraniului la 20 procente. Obama a precizat că noul impuls pentru sancţiuni contra Iranului “înaintează destul de repede” şi ar trebui să se încheie în câteva săptămâni. Liderul de la Washington s-a mai declarat mulţumit de dezaprobarea manifestată de Rusia pentru iniţiativele Iranului. Dar arăta că este neclar cum va răspunde China la noua iniţiativă a Consiliului de Securitate al ONU pentru o nouă rundă de sancţiuni contra Iranului. China ceruse consultări şi discuţii suplimentare pe această chestiune. “Cum va acţiona China în Consiliul de Securitate când noi vom demara sancţiuni este ceva ce vom vedea,” declara Obama. Cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate- SUA, Rusia, China, Franţa şi Marea Britanie au drept de veto asupra oricărei rezoluţii.

Tel Aviv critică Turcia pentru poziţia sa “anti-israeliană”

Ministrul israelian de Externe, Avigdor Lieberman, a criticat Turcia pentru recenta sa poziţie “anti-israeliană”, dar a declarat că statul evreu va continua eforturile de a reconstrui relaţiile cu Ankara. În cadrul unui vizite în Azerbaidjan, Lieberman a remarcat criticile frecvente ale Ankarei la adresa Israelului. “În fiecare săptămână se condamnă Israelul, se declară că forţele militare israeliene sunt vinovate de genocid, operaţiunile de protejare a cetăţenilor noştri sunt numite crime împotriva umanităţii… Această linie puternic anti-israeliană nu poate fi repetată în fiecare săptămână” .

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a cerut comunităţii internaţionale să impună imediat sancţiuni Iranului pentru a paraliza planurile Teheranului de a dezvolta arme nucleare, transmite corespondentul RRA Dragoş Ciocîrlan. La Ierusalim, la reuniunea cu ambasadorii Uniunii Europene, Netanyahu a declarat: În ultimele două zile, regimul de la Teheran a făcut mai multe declaraţii, inclusiv a chemat la exterminarea ţării mele. Israelul aşteaptă ca toate guvernele responsabile, inclusiv cele ale ţărilor Uniunii Europene reprezentate aici, să condamne cu fermitate aceste declaraţii. Iranul continuă cursa înarmării nucleare, dispreţuind voinţa comunităţii internaţionale care trebuie să protejeze pacea şi să impună sancţiuni Iranului.

Este posibil ca cel mai recent proiect al Pentagonului sa fie si cel mai ambitios din intreaga sa existenta. Agentia de Cercetare Avansata pentru Aparare (Darpa) cauta sa rescrie legile evolutiei in beneficiu militar, creand “organisme sintetice” teoretic nemuritoare, care pot fi totusi ucise prin simpla actionare a unui comutator molecular. Darpa investeste 6 milioane de dolari intr-un proiect denumit BioDesign, avand ca tel eliminarea “caracterului aleator al avansului evolutionist natural”. Planul va pune la lucru cele mai recente studii si cunostinte biotehnologice ale cercetatorilor pentru a conduce la obtinerea de creaturi vii, proiectate genetic sa “produca efectul biologic dorit”. Darpa doreste ca aceste organisme sa fie fortificate cu molecule care sa determine rezistenta celulelor la sucombare, astfel incat termenul de valabilitate al “monstrilor de laborator” sa fie unul nedeterminat.

***

Sindicaliştii au întocmit un adevărat calendar al mişcărilor de protest pentru acest an, începând din martie şi până în mai, când intenţionează să declanşeze grevă generală.

Taxa pe valoarea adăugată (TVA) ar putea creşte în acest an la 20% sau chiar 21%, iar o astfel de măsură ar avea „efecte uriaşe” asupra creşterii veniturilor bugetare, a declarat Peter de Ruiter, reprezentantul PricewaterhouseCoopers (PwC) în România. […]

Cum s-ar simţi majorarea TVA în preţuri?

Pe de altă parte, avocatul Gabriel Biriş, Managing Partner Biriş & Goran, a declarat că nu crede că va fi nevoie de o astfel de măsură şi că majorarea TVA-ului ar putea duce la scăderea consumului şi, implicit, la creşterea costului vieţii. Sper că (TVA – n.r.) nu va fi majorată şi că Dumnezeu îi va da guvernului mintea de pe urmă. (…) TVA ia de la toţi. Creşte costul vieţii, iar astfel de măsuri sunt cele mai rele pentru consum”, a spus Biriş. În Ungaria, TVA a fost majorată, de la 1 iulie 2009, de la 20% la 25%, iar efectele s-au simţit imediat în economie, prin scăderea vânzărilor de retail cu 2,3%, precum şi prin majorarea preţurilor. Astfel, inflaţia anuală din Ungaria s-a accelerat, în iulie 2009, la 5,1%, de la 3,1% în iunie, iar creşterea lunară a preţurilor a fost de 1,3%, comparativ cu un avans de doar 0,1% în iunie.

Iarna grea şi zăpezile care au troienit România au consecinţe economice grave. Relansarea economică anunţată pentru primul trimestru este cu siguranţă amânată de costurile suplimentare şi pierderile provocate de vremea geroasă din ultimele două decade. Una peste alta, cheltuielile suplimentare aduse de vremea rea ajung la două miliarde de euro, aproape cât tranşele trei şi patru pe care urmează să le primim de la FMI.

  • Antena3:

India amână cultivarea de vinete modificate genetic

Ministrul indian al Mediului a impus un moratoriu de şase luni pentru lansarea unei varietăţi modificate genetic de vânătă, cunoscută ca brinjal, declarând că este nevoie de cercetări ştiinţifice suplimentare înainte de a da permisiunea pentru cultivare comercială. Jairam Ramesh declara că a ţinut cont de “colosala opoziţie” din partea guvernelor statelor din India, a publicului şi de lipsa de consens ştiinţific.Aceasta ar fi prima cultură de legume modificate genetic din lume, astfel că am fost foarte atent şi am ajuns la această decizie care este responsabilă pentru ştiinţă şi societate”. […] Implicarea companiei multinaţionale americane Monsanto – care deţine parţial compania ce a dezvoltat planta- a constituit de asemenea un argument privind costul şi avantajele noii vinete, mulţi politicieni argumentând că suveranitatea indiană este în pericol. Activiştii au salutat măsura ca pe o “victorie asupra imperialismului american”.

Gazprom: Renunţaţi la eoliene, faceţi centrale pe gaz

Vicepreşedintele Gazprom consideră că planurile pentru energia regenerabilă sunt iraţionale şi ar trebui înlocuite cu mai multe centrale alimentate de gaz. Aleksandr Medvedev consideră că statele ar trebui să abandoneze construcţia a mii de ferme eoliene pentru o abordare mai “pragmatică” a reducerii emisiilor gazelor cu efect de seră. El consideră, de exemplu, că este imposibil ca Marea Britanie să respecte obiectivele propuse de a genera o treime din electricitate din surse regenerabile până în 2020 , fără o mare contribuţie din partea gazului. De asemenea, sublinia că ar fi de trei ori mai ieftin să se îndeplinească obiectivele de emisii prin înlocuirea centralelor pe cărbune cu noi centrale pe gaz decât cu ferme eoliene. Dacă nu vrem să vedem autorii strategiei pentru 2020 decapitaţi într-o piaţă publică, nu cred că pot să uite de gaz. Noi la Gazprom considerăm că gazul ar trebui tratat pe picior de egalitate ca sursă regenerabilă. Sper doar ca după eşecul post -Copenhaga cei care iau deciziile să adopte o abordare mai pragmatică şi raţională a acestei chestiuni”, declara acesta. De altfel companiile energetice sunt sceptice în legătură cu atingerea scopurilor britanice până în 2020. Gazul este din ce în ce mai mult promovat ca un combustibil ecologic şi cea mai bună metodă de reducere a emisiilor. Centralele pe gaz emit jumătate din carbonul centralelor pe cărbune. Anul trecut, Shell a oprit investiţiile în energie regenerabilă pentru a se concentra pe biocombustibil şi captura şi stocarea carbonului. Iar recent, oficialii companiei arătau că în curând compania va produce mai mult gaz decât petrol.

  • Jurnalul National:

Situaţie neoficială de urgenţă la gaze naturale

Autorităţile stau acum de două ori pe gânduri înainte de a decreta o nouă situaţie de urgenţă după ce trecerea pe păcură a făcut găuri în bugetul şi aşa peticit al centralelor electrotermice (CET) din marile oraşe din cauza costurilor suplimentare. Electrocentrala Bucureşti, care alimentează cu căldură Bucureştiul şi Constanţa, mai are stocuri de păcură pentru doar două-trei zile, a declarat pentru Jurnalul Naţional Irina Duică, directorul comercial al societăţii. După care va trebui să împrumute păcură de la Administraţia Rezervelor Statului, cu o dobândă suplimentară de 8%.

Americanii au trasat obiectivele României

  • Hotnews:

Am racit. Iau antibiotic? NU. Mai bine intreb un medic

Primele carduri personalizate, lansate in Romania. “Daca iti poti personaliza tricoul sau adidasii, de ce sa n-o faci si cu cardul bancar?”, spun bancherii

“Anul 2010 va fi unul bun pentru piata cardurilor, care va creste in Romania, in ciuda crizei. Avem semnale foarte clare ca vor intra jucatori noi si credem ca la finalul acestui an toate bancile locale vor emite carduri cu cip“, a declarat Elena Oprea, director Operatiuni Carduri Bancare si Administrare Produse in cadrul BRD-GSG, cu ocazia lansarii in Romania a primelor carduri personalizate- “A la Carte”.

  • Mucenicul:

Scurta istorie spirituala a ONU

Maitreya, S.E.A.T. si ONU

Spania promoveaza bestialitatea in randul copiilor din scoala primara

Organizaţia Părinţilor din Spania a protestat cu înverşunare la programul educaţional impus de Guvernul socialist, numit ”Educaţie pentru cetăţeni”, dupa ce a fost dezvăluit că într-un oraş spaniol, elevii sunt învăţaţi că sexul poate fi practicat în mod liber, chiar şi cu animalele. Potrivit organizaţiei “Profesionişti pentru Etica,” elevii clasei a treia din Cordoba, situata în regiunea sudica spaniolă a Andaluziei, sunt folosite materiale de curs in care se declara că “natura ne-a dat sexul, astfel încât să-l putem folosi cu o altă fată, cu un baiat sau cu un animal“, Grupurile de părinţi spun că materialul indoctrineaza copii şi camufleaza o agendă pro-homosexuala şi critică normele şi valorile morale. În regiunile Castilia şi Leon, circa 500 de elevi au fost scutiţi de participarea la curs din motive de conştiinţă, în timp ce sute de elevi din Madrid şi Valencia sunt în aşteptarea unei hotărâri a instanţei pentru a vedea dacă sunt sau nu obligati să participe la curs.

Tinerii socializeaza cu strainii

Organizatia « Salvati copii » specifica, intr-un comunicat faptul ca la nivelul Uniunii Europene , in primul semestru 2009, 50% dintre adolescenti au postat date personale pe Internet, 40% au vazut materiale pornografice la care au acces doar adultii, 20% au fost victime ale hartuirii si amenintarilor pe Internet sau au primit comentarii cu conotatii sexuale iar 9% au acceptat sa se intalneasca cu persoane necunoscute (majoritate tineri), cu care au intrat in legatura pe Internet. In Romania, in perioada aprilie-decembrie 2009, Helpline.sigur.info a primit peste 460 de apeluri si sesizari din partea copiilor si adultilor, printre problemele semnalate numarandu-se: hartuirea si abuzul pe Internet (165), furtul de date personale (110), cazurile de frauda si/sau spam (25), pornografie (20) si santaj (8).

Majoritatea adolescentilor din Romania care utilizeaza Internetul o fac in proportie de 91% pentru a socializa, 14% dintre ei purtand discutii pe diferite teme personale cu persoane necunoscute.

  • Gandul:

STUDIU: 70% dintre adolescenţi şi 54% dintre copii accesează zilnic internetul Tu ştii pe unde umblă copilul tău când e pe net?

Părinţi care îşi lasă copiii să se întâlnească cu necunoscuţi

În România, 70% dintre adolescenţi şi 54% dintre copii intră zilnic pe net, în timp ce doar 55% dintre părinţi îl accesează, arată un studiu făcut, la iniţiativa Salvaţi Copiii, în oraşele din şapte judeţe. “Cel mai îngrijorător lucru e că nici părinţii, nici profesorii nu ştiu ce să facă atunci când observă că un conţinut online este dăunător pentru copil. Şi că 18% dintre părinţi spun că nu e nevoie ca copilul să le ceară acordul pentru a se întâlni cu persoane pe care copilul le-a cunoscut online. Cred că cel mai riscant este internetul pe telefonul mobil, căruia părinţii nu îi pot pune filtre”, spune unul dintre realizatorii studiului, Florin Lazăr, asistent universitar la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială din Bucureşti.

România-locul 4 în UE la comercializarea online a drogurilor legale. Ierburile halucinogene vor fi interzise

Care sunt cele mai toxice alimente din farfurie

Deşi suntem bombardaţi cu informaţii de tipul “lactatele întăresc sistemul osos”, nutriţioniştii susţin că nu toate produsele din lapte oferă beneficii organismului. “De exemplu, brânza topită reprezintă sortimentul inferior al produselor lactate. Acest aliment este fabricat din brânzeturi de calitatea a doua amestecate cu mari cantităţi de grăsimi. Recomand părinţilor să evite acest aliment în dieta copiilor”, spune dr. Mihaela Bilic, medic nutriţionist, autoarea cărţii “Trăiesc, deci mă abţin”. Specialistul completează că 100 de grame de brânză topită conţin 45 la sută grăsimi şi 270 de kilocalorii. Caşcavalul are şi el un conţinut caloric destul de ridicat. Medicii spun că o felie de pâine are 80 de kilocalorii, în timp ce o felie de caşcaval are 180 de kilocalorii. Mai mult, iaurtul cu fructe sau musli este o capcană pentru că are adaos mare de zahăr. “Din punct de vedere caloric, un borcănel se apropie de îngheţată”, adaugă dr. Bilic. Supele instant reprezintă un pericol pentru sănătate, în primul rând datorită conţinutului mare de sare pe care îl au. Atunci când sunt consumate timp îndelungat, supele instant grăbesc apariţia hipertensiunii arteriale şi afectează sistemul imunitar şi stomacul. Când sistemul imunitar este slăbit, bacteriile nu întârzie să apară. Astfel, şi Helicobacter Pylori – bacteria răspunzătoare de apariţia ulcerului, cancerului de stomac şi a gastritei, infectând mucoasa stomacului.

Carnea roşie din salam – semn al aditivilor alimentari

Salamul, cârnaţii şi crenvurştii sunt alimente care au un conţinut ridicat de aditivi alimentari. Specialiştii în nutriţie spun că E-urile folosite păstrează culoarea fragedă a produselor din carne. Mai mult, aditivii au rolul de a intensifica gustul alimentelor şi de a prelungi termenul de valabilitate cel puţin jumătate de an. Nitriţii şi nitraţii – cei mai periculoşi aditivi alimentari – sunt cei care colorează frumos şi conservă cât mai mult produsele din carne. Potrivit specialiştilor, agenţii de gelifiere şi de culoare pot provoca leziuni la nivelul organelor interne. Cele mai afectate sunt tractul digestiv, ficatul, bila şi pancreasul.

***

Biserica Ortodoxă condamnă astfel de practici şi îi sfătuieşte pe oameni să nu recurgă la aşa ceva, pentru că se îndepărtează de spiritul credinţei. Trebuie evitate astfel de acţiuni, care nu au nimic de-a face cu Biserica şi cu principiile creştine. Sunt manifestări care nu au de-a face cu Dumnezeu, ci doar cu Diavolul”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, Bogdan Ivanov, citat de MEDIAFAX. Ivanov a comentat astfel ritualul declanşat de cinci vrăjitoare în jurul Clujui pentru combaterea blestemului flăcării violet.

  • Gandul:

Probleme de comunicare duhovnicească – un “editorial” jenant, de o rautate gratuita, alcatuit dintr-o serie de clisee ignorante.

Loterie naţională pentru construirea Catedralei Mântuirii. Cum va strânge Patriarhia 200 de milioane de euro

Lucrările la Catedrala Mântuirii încep în august. Înălţime: cât un bloc de 30 de etaje. Va putea găzdui peste 5000 de credincioşi

Calendarul stabilit de către sectorul de specialitate al Administraţiei patriarhale prevede că lucrările pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului vor începe în august 2010, a adăugat Constantin Stoica. Potrivit planurilor stabilite la mijlocul anului 2009, Catedrala Mântuirii Neamului va avea o înălţime de 110 de metri, cât un bloc cu 30 de etaje, va fi asigurată împotriva cutremurelor de peste 8 grade pe scara Richter şi va avea o suprafaţă de 38.000 de metri pătraţi, adică de zece ori mai mică decât Casa Poporului. Catedrala va fi o structură de beton armat cu ziduri de cărămidă, în interiorul căreia vor putea asista la slujbă aproape 5.000 de pelerini. Clădirea va avea cinci etaje, între care trei subterane şi două deasupra solului, 12 lifturi, 250 de locuri de parcare subterane şi două spaţii de cazare, totalizând 500 de locuri. Lăcaşul va avea trei altare şi un pridvor care va rămane deschis zi şi noapte. De asemenea, Catedrala va avea două hramuri: Înălţarea Domnului (Ziua Eroilor) şi Sfântul Apostol Andrei, şi s-ar putea ca la subsol să mai existe un al treilea hram Sfântul Dionisie, potrivit aceloraşi documente din 2009.

  • Lumina:

Dialogul lui Dostoievski cu Dumnezeu

Dostoievski declară că „dragostea pentru omenire e un lucru intolerabil, de neînţeles şi absolut cu neputinţă fără credinţa în nemurirea sufletului“. Tragedia lui presupune o purificare, un catharsis şi o eliberare. Citindu-l pe Dostoievski ai o mare bucurie, o uriaşă eliberare a spiritului, bucuria prin suferinţă, bucuria răstignirii împreună cu Hristos. Dostoievski redă credinţa în om, în adâncimile umanului, restaurat în divino-umanitatea Mântuitorului. În opoziţie cu umanismele ideologice, pentru scriitorul rus omul renaşte când crede în Dumnezeu, iar a crede în vocaţia omului înseamnă a crede în Hristos, în Dumnezeu-Omul. […] Dostoievski a căutat toată viaţa lui, cu pasiune, să-l descifreze pe om şi la sfârşit el a ştiut să citească în om numele lui Hristos… a coborât în infernul acestei lumi şi a căutat şi L-a întâlnit acolo pe Hristos… în cruce el a sesizat scara lui Iacob pe care coboară, la întâlnirea cu omul, îngeri şi Domnul îngerilor“, spune Paul Evdokimov.

Turcia, obligată să elimine din buletine secţiunea privind afilierea religioasă

Probleme de actualitate ale vieţii bisericeşti, discutate în Sinodul BOR

Astăzi imensa sală a Palatului Naţional din Chişinău s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru cei aproape 3000 de creştini care au venit să asculte participanţii la Conferinţa Teologică cu genericul „MĂRTURISIREA CREDINŢEI: între dragoste şi toleranţă” dedicată Zilei de Prăznuire a Noilor Mucenici şi Mărturisitori, care s-a bucurat de prezenţa mai multor teologi şi duhovnici din Republica Moldova, România, Rusia şi Ucraina, printre care: Prot. Mitr. Vasile Ciobanu, parohul Bisericii “Sf. Nicolae” din s. Costeşti, r. Ialoveni, Alexei Galiţ, decanul Facultăţii de Teologie din Chişinău, Danion Vasile, teolog, (România), Prot. Gheorghe Gorodenţev, profesor la Seminarul Teologic din Odesa (Ucraina), cunoscutul apărător al drepturilor copiilor nenăscuţi Pr. Nicolae Tănase (România) şi Pr. Petru Vlaşcenko (Federaţia Rusă). Lucrările conferinţei au început cu binecuvântarea şi cuvântul de salut al Înalt Prea Sfinţitului Mitropolit Vladimir:… Suntem urmaşii lui Hristos şi suntem chemaţi la sfinţenie, la viaţă curată, la rugăciune şi post, veghe şi nevoinţă întru numele Domnului. Şi trebuie să fim tari şi înţelepţi pentru a nu permite ca bombonica toleranţei europene să ne momească fraţii şi surorile noastre, copiii şi nepoţii, tot neamul nostru ortodox spre iad, ci să spunem lucrurilor pe faţă. Fiindcă dacă azi vom tăcea şi nu ne vom apăra valorile ortodoxe şi sufletele copiilor noştri, mâine vom da seama înaintea lui Dumnezeu, Care ne-a vorbit prin Sf. Ap. Pavel, zicând: ‘‘Nu vă amăgiţi. Nici desfrânaţii, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malachienii, nici sodomiţii …nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu” (I Corinteni 6, 9-10). […] După binecuvântarea Arhiereului, a luat cuvântul teologul român Danion Vasile. Domnul Danion este bine cunoscut creştinilor dreptmăritori din Republica Moldova, mai ales tinerilor, având deja câteva conferinţe susţinute anterior la Chişinău. Acesta a dat o foarte frumoasă definiţie dragostei creştine, exemplificând-o prin gestul lui Valeriu Gafencu, unul dintre deţinuţii închisorilor comuniste din România care nu a pregetat să dea propriile medicamente unui pastor evreu, în persoana lui Richard Wurmbrandt. Asta conform teologului român, acesta este poate unul dintre cele mai bune exemple ale dragostei unui creştin ortodox: să-ţi ajuţi semenul chiar dacă este încă departe de Credinţa cea Adevărată. […]

Patriarhul sârb, Irineu, a cerut scuze cetăţenilor musulmani pentru recentele sale declaraţii în care a vorbit de Islam cu o oarecare imprudenţă, informează b92.net, citat de „Ziarul Lumina“. Într-un comunicat emis de secretariatul său, Patriarhul a precizat faptul că actuala sa poziţie asupra Islamului este dictată de o apreciere faţă de această religie, pentru identitatea, demnitatea şi integritatea musulmanilor ca persoane, pentru întreaga comunitate ca un întreg şi pentru această religie ca una dintre cele mai importante ale lumii. Explicând faptul că declaraţia sa a fost scoasă din context, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe a Serbiei a menţionat faptul că publicaţia Blic, cotidian belgrădean care a realizat interviul cu pricina, a tăiat începutul şi sfârşitul declaraţiei, în care spunea că „toţi suntem creaţia lui Dumnezeu şi, în consecinţă, suntem chemaţi să biruim toate diferenţele dintre noi prin iubire şi să trăim împreună în dragoste şi respect reciproc.“ „Îmi exprim regretele mele cele mai adânci faţă de interviul publicat şi faţă de consecinţele sale şi le cer scuze sincere musulmanilor – fraţii noştri creaţi ca şi noi“, a afirmat săptămâna trecută Irineu. În interviul realizat în urmă cu două săptămâni, Patriarhul de la Belgrad a evaluat filosofia islamică afirmând că musulmanii, atunci când sunt puţini, ştiu cum să se comporte şi să fie corecţi, dar atunci când predomină sau sunt mai mulţi exercită presiune. Comunitatea islamică a reacţionat vehement la această poziţie, cerând scuze oficiale. „Este incredibil că noul patriarh îşi începe misiunea cu declaraţii lipsite de scrupule faţă de Islam, o religie cu peste un milliard de credincioşi în întreaga lume. Este evident că declaraţia sa cheamă la genocid, pentru că arată indiscutabil că musulmanii sunt acceptabili în ochii patriarhului doar în măsura în care sunt o minoritate şi îşi trăiesc viaţa cu capetele plecate. Dacă liderul Bisericii Ortodoxe Sârbe doreşte un minim dialog cu reprezentanţii musulmani, aşteptăm scuze categorice“, s-a spus într-o declaraţie de presă a comunităţii musulmane din Serbia. De altfel, după apariţia comunicatului de presă în care Patriarhul Irineu cerea scuze, reprezentanţii musulmanilor au emis şi ei o declaraţie în care au afirmat că „doar Dumnezeu este fără de păcat. Oamenii greşesc şi când o fac blasfemiază pe Dumnezeu. Dumnezeu este mulţumit când un om îşi revine şi cere iertare. Dumnezeu este şi mai mulţumit când un om îl iartă pe semenul său, aşa că Veţi fi iertat, astfel încât Cel Atotputernic ne întăreşte în a nu fi plini de resentimente unii faţă de alţii şi în a face ca viaţa noastră în comun să fie dominată de pace şi respect“.


Categorii

Al treilea razboi mondial, Ecumenism, Organisme modificate genetic (OMG), Pagini laice, Pagini Ortodoxe, Presa, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “EUROPA MODIFICATA GENETIC/ Grecia – sub PROTECTORAT EUROPEAN, pioniera in PIERDEREA DE FACTO A SUVERANITATII!/ Ursul rusesc mormaie, SUA & ISRAEL pregatesc sanctiuni pentru IRAN/ Cu ce mai sunt asaltati copiii nostri (Multe alte STIRI 10 – 11 februarie 2010)

  1. Nu cred ca a procedat bine Patriarhul Irineu umilindu-se in fata musulmanilor cu scuzele sale pt. ca le-a dat astfel apa la moara si nu mi-a placut cum a incercat sa dreaga gafa prin acea exprimare ECUMENISTA. Musulmanii l-au “iertat, dar pe un ton in care se simte aroganta sultanilor de odinioara.

  2. Pingback: Razboi întru Cuvânt » OFICIALII MINISTERULUI AGRICULTURII PROMOVEAZA AGRESIV OMG-URILE, CONSIDERANDU-LE ”VIITORUL OMENIRII”/ Bulgaria le respinge…/ CUM FUNCTIONEAZA IDEOLOGIA PRO-OMG?/ Vaccinul Pandemrix contra gripei porcine, pentru car
  3. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Wikileaks confirma din nou: ROMANIA, AGENTUL “AMERICAN” DE PROMOVARE A ORGANISMELOR MODIFICATE GENETIC IN EUROPA
  4. Pingback: Razboi întru Cuvânt » 9 mai – ZIUA UNIUNII EUROPENE. ”Dosarul” incomplet al Molohului de la Bruxelles in actiunile si ideologia sa manifesta din ultimii ani: CE ESTE UNIUNEA EUROPEANA SI SPRE CE NE INDREPTAM?
  5. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Ce deznodamant ar avea scenariul Armaghedon in cazul Greciei?
  6. Pingback: Razboi întru Cuvânt » (video) NOI REGULI EUROPENE PENTRU CULTURILE OMG (organisme modificare genetic). DIVERGENTE INTRE PARLAMENTUL UE SI COMISIE?
  7. Pingback: SE TRECE LA FAPTE: Nicolas Sarkozy (Franta) si Angela Merkel (Germania) vor un GUVERN EUROPEAN CONDUS DE VON ROMPUY
  8. Pingback: Presedintele Traian Basescu, zelos slujitor al agendei eurocratilor: ESTE NECESARA CREAREA STATELOR UNITE ALE EUROPEI
  9. Pingback: Studiu socant al Universitatii din Caen: OMG-urile MONSANTO SI PESTICIDELE SUNT EXTREM DE CANCERIGENE/ Un europarlamentar roman invoca “BENEFICIILE INDISCUTABILE” ale OMG - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare