Studiu socant al Universitatii din Caen: OMG-urile MONSANTO SI PESTICIDELE SUNT EXTREM DE CANCERIGENE/ Un europarlamentar roman invoca “BENEFICIILE INDISCUTABILE” ale OMG

20-09-2012 2 minute Sublinieri

Rozătoarelor le-a fost dat să mănânce porumb modificat genetic al companiei americane Monsanto. La capătul acestui experiment, şobolanii au dezvoltat tumori canceroase de dimensiunea unei mingi de ping-pong. La vremea respectivă, Comisia Europeană a autorizat achiziţia şi cultivarea în Europa a porumbului modificat genetic american, pe motiv că nu existau suficiente dovezi ştiinţifice care să probeze nocivitatea unor astfel de produse pentru sănătatea umană.

Pentru prima oară în lume, un organism modificat genetic (OMG) şi pesticidul utilizat împreună cu el au fost evaluate din punctul de vedere al efectelor asupra sănătăţii pe o perioadă mai lungă de timp şi mai deplin decât au făcut anterior reprezentanţi ai unor guverne şi industriei alimentare. Rezultatele sunt alarmante’, a declarat profesorul Gilles-Eric Seralini, de la Universitatea din Caen, conducătorul proiectului de cercetare.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Frederic Vincent, a declarat în acest context: ‘Am fost informaţi din presă cu privire la un astfel de studiu. Dacă suntem familiarizaţi cu el ? Nu! Dar vom examina problema. Comisia Europeană a solicitat deja Agenţiei Europene pentru Siguranţa Alimentară să se ocupe de această cercetare, ale cărei concluzii îi vor fi puse la dispoziţie’. Vincent a mai adăugat că orice produs modificat genetic pus în vânzare în UE este obligatoriu supus unor investigaţii pe o durată de trei luni înainte de a fi scos pe piaţă. În replică, jurnaliştii i-au atras acestuia atenţia că experimentul pe rozătoare a durat doi ani.

În total, acest experiment a cuprins 200 de şobolani, care au fost împărţiţi în trei grupuri. Primul grup a primit ca hrană porumb modificat genetic. Rozătoarelor din al doilea grup le-a fost administrat porumb modificat genetic tratat cu cel mai comun erbicid din lume Roundup. Al treilea grup de rozătoare a beneficiat doar de porumb obişnuit tratat cu erbicide.

Studiul a relevat o rată de mortalitate semnificativ mai mare la rozătoarele care au fost hrănite cu porumb modificat genetic tratat cu erbicid în comparaţie cu şobolanii care au beneficat de porumb obişnuit. Rozătoarele care au avut în dietă OMG sufereau de tumori mamare, leziuni hepatice şi renale severe, conform unei recenzii a experimentului publicat în revista Food and Chemical Toxicology, care a fost prezentat miercuri în cadrul unei conferinţe de presă la Londra, scrie Agerpres.

România trebuie să aibă o atitudine deschisă faţă de organismele modificate genetic, în condiţiile în care nu cultivă soia modificată genetic, interzisă de autorităţile sanitare europene, dar importă acest produs cu care hrăneşte animalele, a declarat joi europarlamentarul Rareş Niculescu (PDL – n.n.).

“Beneficiile organismelor modificate genetic pentru economia agrară sunt indiscutabile. Putem vorbi aici de un paradox. Nu cultivăm soia modificată genetic, interzisă de autorităţile sanitare europene, dar importăm soia modificată genetic cu care hrănim animalele, care ajunge în alimentaţia umană în cele din urmă”, a menţionat Rareş Niculescu, fost vicepreşedinte al Comisiei de Agricultură din cadrul Parlamentului European.

Potrivit acestuia, autorităţile din România trebuie să fie atente la aprobările pe care le acordă în acest sens, deoarece nu pot fi cultivate organisme modificate genetic în acelaşi areal în care se face şi agricultură ecologică.

Rareş Niculescu a precizat că Parlamentul European a aprobat anul trecut o propunere a Comisie Europene, potrivit căreia fiecare stat membru va avea libertatea de a permite sau de a interzice cultivarea pe teritoriul naţional a organismelor modificate genetic.

“Decizia se referă doar la acele organisme modificate genetic care sunt aprobate de autoritatea europeană pentru securitate europeană. Acest text nu se se află în aplicare, deoarece nu a fost aprobat de Consiliul Uniunii Europene. În momentul în care Consiliul va avea o poziţie, va putea deveni act normativ”, a mai spus Niculescu.

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Organisme modificate genetic (OMG), Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

17 Commentarii la “Studiu socant al Universitatii din Caen: OMG-urile MONSANTO SI PESTICIDELE SUNT EXTREM DE CANCERIGENE/ Un europarlamentar roman invoca “BENEFICIILE INDISCUTABILE” ale OMG

  1. Cumparatorul obisnuit din supermarket nu va sti niciodata ce fel de porumb se foloseste pentru a obtine malaiul cumparat: modificat genetic sau nu, cu ierbicid sau nu… La fel si taranul care cumpara seminte de rosii sau vinete, nu are habar daca acele seminte au fost sau nu modificate genetic. Si asa ajungem sa mancam rosii galbene sau piersici sub forma de donut, sau pruna ou de dinozaur mare cat un mar si pestrita. Si multe alte traznai: kiwi alb cu negru in loc de verde cu negru, etc… Toate crescute ecologic.

    Numai mila lui Dumnezeu ne mai acopera si tine. Pana cand nimic nu va mai rodi, in timpul lui Antihrist si toti vor merge sa-i ceara de mancare si nu va avea de unde sa mai scoata nimic.

  2. Nu mai mancam ar trebui sa nu mai consumam produse de genul acesta cu mutatii. Se vede cine este UE mana masonilor astia vor sa ne omoare cu zile sa bagi fel de fel de substante in hrana si dupa ai tupeul nesimtiri sa minti ca sunt bune plus profitul urias pe care il scoate pe spinarea la cei care nu sunt informati.

  3. Și cînd te gîndesti ca la tămbălău, românașii strigau că nu mai vor salam cu soia. Ar vrea ei,azi, să manînce salam d-ăla ”comunist”. Ăștia ne otravesc cîte puțin dar insistent, cu tenacitate și asta cunform normelor UE. Tot conform normelor UE, cîrnațul facut în casă, nu prezintă siguranță; -probabil din cauza usturoiului. Borfașii!

  4. Cateva date in plus despre cercetarile facute mai putem sa gasim aici (fr.).

    Din care putem sa notam:
    – cercetatorii au afiramt ca rata de mortalitate prematura este de 50% la soarecii masculi si de 70% la femele, fata de 30% si 20% din grupul soarecilor care nu au mancat OGM

    -Noutatea experimentului din Caen consta in marimea esantionului(nr. de soareci studiati) si durata sa de doi ani, adica timpul de viata al unui soarece.

    – Deja s-au ridicat voci contra experimentului. Unele dintre ele acuza faptul ca soarecilor li s-a dat prea mult de mancare fiind astfel subiectul unor tumori canceroase, altele spunand ca la nord-americanii unde s-a autorizat consumul de OGM-uri de mai bine de un deceniu, se poate vedea ca longevitatea creste destul de bine.

  5. Nelu.@

    D-le “Nelu punct” (sau sa spun mai bine tovarase ?) este a nu stiu cata oara ca va exprimati in comentariile dvs. despre revolta din ’89 in acest fel lipsit de respect, cel putin fata de toti cei care si-au dat viata ca sa puteti astazi sa va exprimati cat de cat in libertate si care sunt complet nevinovati si lipsiti de orice responsabilitate pentru faptul ca lucrurile in tara nu au luat turnura pe care si-ar fi dorit-o si ne-am fi dorit si noi ceilalti care am iesit in strada si am fost dispusi sa murim atunci. N-a fost nici un “tambalau”, d-le. Nu este cazul sa ridiculizati. Noi nu am uitat teroarea care domnea in tara inainte de ’89. Ce urmariti cu toate acestea pe care le repetati ca un disc zgariat, poate-poate se implanta bine in mintea celor ce citesc? Revolta din ’89 face cinste poporului roman care a dovedit curaj si barbatie si spirit de sacrificiu atunci, la fel ca rezistenta anticomunista de dupa ’44. Nimeni nu v-a facut nici o observatie pana acum si de aceea va fac eu pentru ca ma consider indreptatita si datoare sa o fac. Sunteti dintre nostalgici, foarte bine, Dumnezeu sa va lumineze si sa va miluiasca, dar nu ne mai jigniti! Mereu faceti apologia comunismului predecembrist mai mult sau mai putin direct, de parca nu tot cei care dadeau poporului atunci “salam cu soia” “d-ala comunist” ii dau si acum otravurile mana in mana cu confratii lor, tovarasii din UE.

  6. Dragă Daniela. Eu nu am fost membru de partid si nici măcar utecist. Îmi pare rău pentru cei ce au murit atunci, dar cum poate fi numită revoluție acel eveniment care a pornit de la un popă ungur, care de atunci se zbate pentru dezmembrarea României? În primele clipe ale tămbălăului s-a strigat în gura mare, de unii, că vrem capitalism. E, acuma avem capitalism, avem si magnați, moguli, clanuri, legiferarea cămătăriei si a bancrutei frauduloase etc. Mai avem două, trei milioane de oameni care si-au luat lumea in cap si spală fundul bătrînilor din occident, unii cu diplomă de inginer în buzunar. Eu nu am fost nici atunci și nici azi nu sînt angajat ci mă ocup de apicultură. Mie nu îmi e frică că-mi pierd locul de muncă, ca mulți alți. Nu fac apologia fostului regim, dar acest regim si sistem politico-economic e de-a dreptul demențial, prin măsurile economice si sociale pe cere le-a pus în aplicare. Atunci a fost rău pentru ac am plătit o datorie de 12 miliarde de dolari. Acuma e bine că avem o datorie de zece ori mai mare. Cine, cum si cînd o v-a plăti?

  7. daniela,
    va rog, nu mai fiti asa necajita.
    Fiecare intelege ce vrea din ceea ce traieste. Unii nu inteleg nimic nici macar din ceea ce traiesc ei, cu atat mai putin din ce se intampla in jurul lor. N-am iesit in strada in 1989, dar nici n-am auzit atunci sa fi strigat cineva ca nu mai vrea salam cu soia. Nu mi-ar fi de mirare sa aud ca si cei care au suferit in inchisorile comuniste tot pentru calitatea salamului s-au jertfit, ca prostii.

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/01/24/ps-sebastian-asta-nu-e-democratie-nepasarea-aceasta-reactia-unui-lider-pdl-olt-sa-mai-taca-din-gura-video/
    “Mortii din decembrie ar vrea sa avem si noi curajul si responsabilitatea lor.(…) nu avem voie sa privim cu regret catre dictatura lui Ceausescu.”

  8. Aceia a fost dictatura Ceaușescu. Aceasta e dictatura impostorilor, a hoției, a escrocilor si a taxelor si impozitalor pe nimicuri si ”căcăraze”, a TVA-ului de 24%. Unde-i revoluția?

  9. fratilor deja trebuie sa fim constienti pt asta intrucat codex alimentarius a intrat in vigoare

  10. Pingback: ROMANIA – IN FRUNTEA EUROPEI LA OMG! Monsanto vrea sa cultive 300.000 hectare cu PORUMB MODIFICAT GENETIC - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  11. Pingback: Rusia suspenda importurile de PORUMB MODIFICAT GENETIC. Detalii despre STUDIUL francez asupra efectelor CANCERIGENE ale OMG-urilor - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  12. Pingback: Studiul despre CANCERUL MONSANTO considerat drept “INADECVAT” de Comisia Europeana! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  13. Pingback: ORGANISMELE MODIFICATE GENETIC bat la usa Europei/ ”Lumea dupa MONSANTO” [documentar VIDEO] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  14. Pingback: COMISIA EUROPEANA AMANA APROBAREA OMG (organismelor modificate genetic) pentru 2014 - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  15. Pingback: OLGARHIA SEMINTELOR prin Monsanto & comp. ”Traditia” eugenista a familiei miliardarului BILL GATES - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  16. Pingback: CONTROLUL POPULATIEI SI EUGENIA. Sterilizarea oamenilor prin INDUSTRIA OMG (organisme modificate genetic)? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  17. Pingback: LUMEA VAZUTA DE MONSANTO [film documentar cu subtitrare in romana] - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare