VLADICA ARTEMIE DE KOSOVO: “Nu pot sa ma arunce în bratele papei de la Roma, nici in bratele ecumenistilor europeni!”

4-03-2010 2 minute Sublinieri

DECLARAŢIILE COMPLETE ALE EPISCOPULUI ARTEMIE, CENZURATE DE CANALELE OFICIALE

“SCOPURILE LOR NECINSTITE”

sursa: Pravda

Vineri, 26 februarie 2010

Episcopul Artemie a declarat:

“Luptele mele consecvente şi acerbe pentru poporul din Kosovo şi Metohia, în Serbia, au deranjat regimul lui Slobodan Milosevici, dar şi actualul regim al lui Boris Tadici şi Comunitatea Internaţională…”

Şi:

“Poziţia mea clară şi hotărâtoare vizavi de ecumenism, papism şi globalizare, conform inovatorilor în practică şi în teologie (Μidic), a deranjat şi deranjează chiar şi pe unii din Biserica Ortodoxă Sârbă, care acceptă aceste principii şi slujesc pentru realizarea lor. Uniţi, toţi aceştia pe care îi deranjez, se năpustesc asupra mea, pentru a-şi împlini scopurile lor necinstite. Şi vor să mă scoată din Scaun şi să mă distrugă fizic (ziarul „Pravda”, vineri, 26/02/2010).

Ştiu că toţi predecesorii mei în Eparhia Raşka şi Prizren, precum şi întregul popor sârb din Kosovo şi Metohia veacuri de-a rândul au primit martiriul şi primesc martiriul, pentru că Dumnezeu o îngăduie. Nu este curios că şi eu am aceeaşi soartă. Prigonitorii mei pot să mă lipsească de episcopie, pot să mă lipsească până şi de vrednicia episcopală, pot să mă considere bolnav, să spună că am debilitate de bătrân. Pot să mă considere nebun (cum a făcut-o deja Savva I.), pot să facă chiar şi alte nedreptăţi, pe care nu pot nici măcar să mi le imaginez. Toate le voi răbda cu ajutorul lui Dumnezeu, dar nu pot să mă determine să fac schismă şi să rup cămaşa savaită (a Sfântului Sava – primul Arhiepiscop al Serbiei – n.tr.) a Bisericii Ortodoxe Sârbe. Nu pot să mă arunce în braţele papei de la Roma, nici în braţele ecumeniştilor europeni, iar eu nu am de gând să-mi abandonez poziţiile.

Pentru aceasta este nevoie de rugăciune puternică. Harul lui Dumnezeu să fie asupra noastră, precum şi noi ne încredinţăm Acestuia. Amin.”

Credem că ierarhii poporului sârb, care uită de uciderea a 700 000 de sârbi ortodocşi şi recentele bombardări – probabil pentru vreo bucată uscată de pâine, pe care o aruncă puterile străine şi papa – nu vor reprezenta majoritatea ierarhilor bisericii ortodoxe sârbe. Ierarhia serbiei, care încă nu a vorbit, credem că va vorbi şi va sta de partea ierarhiului luptător al poporului sârb. Trădătorii credinţei şi ai patriei pot avea spatele marilor puteri pământeşti, dar creştinii luptători au ocrotirea atotputernicului Dumnezeu şi vor birui, pentru că biruinţa finală aparţine doar lui Hristos.

EPISCOPUL ARTEMIE VORBEŞTE DESCHIS DESPRE SCOPURILE NECINSTITE ALE PRIGONITORILOR SĂI

UN SAC CU ÎNVINUIRI ÎMPOTRIVA IERARHULUI ARTEMIE, LUPTĂTORUL NEPRIHĂNIT AL BISERICII ORTODOXE SÂRBE

Episcopul Artemie:

„Mă învinuiesc fără probe că fac schismă în Biserica Ortodoxă a Serbiei (episcopul Grigorie), că am organizat un atentat de ucidere a secretarului meu (episcopul Atanasie Jevtici), că am făcut delapidări economice (Mitropolitul Iovan şi alţii), că nu respect Sfântul Sinod Arhieresc şi Sinodul (Mitropolitul Amfilohie, actualul Patriarh Irineu), şi altele… Dar eu doresc să respectăm canoanele Bisericii, Statutul Bisericii Ortodoxe Sârbe (BOS), canonicitatea episcopului şi inviolabilitatea drepturilor lui, pentru care primesc ameninţări de cinci ani încoace. Am vrut să-mi răspundă la câteva întrebări, îndoieli, nesiguranţe…

În loc de asta, mi-au trimis doar hotărâri, îndrumări, decizii, porunci, care conţin opresiuni imediate. Care este problema? Faptul că de zece ani încoace, cu o mare consecvenţă, duc o luptă acerbă pentru poporul meu din Kosovo şi din Metohia, în Serbia. Această poziţie şi interpunerea mea au deranjat regimul lui Slobodan Miloşevici şi actualul regim al lui Boris Tadici, dar în special Comunitatea Internaţională, [care este] pentru perfecţionarea creării independenţei Kosovo-ului ca un al doilea stat albanez în Balcani”.

(tradus din elină ML, http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=9799)


Cititi si:


Categorii

Ecumenism, Episcopul Artemie, Inchisorile comuniste/ Crimele comunismului, Pagini Ortodoxe

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “VLADICA ARTEMIE DE KOSOVO: “Nu pot sa ma arunce în bratele papei de la Roma, nici in bratele ecumenistilor europeni!”

  1. da, cit de mult seamana acest atac cu acela la care a fost supus si Sf. Ioan Maximovici de ‘fratii ortodocsi’ prin anii 1960! Atunci, un Episcop Roman i-a luat apararea Vladicei Ioan… Mila Domnului!

  2. Am vrut sa spun: si de un Episcop Roman, printre alti preoti, ierarhi si mireni.

  3. Vreau sa punctez ceva care mi-a placut:”…crestinii luptatori au ocrotirea atotputernicului Dumnezeu si vor birui,pentru ca biruina finala apartine doar lui Hristos.”

  4. Sa ne rugam pentru el! In lupta lui este reprezentata lupta noastra.
    Orice soarta va avea, victoria va fi de partea lui.

  5. Dumnezeu sa il intareasca sa duca mai departe lupta de marturisire si de nesupunere fata de ecumenisti si papa. Sa ne rugam pentru el, ca prin el Dumnezeu sa se milostiveasca si de noi, Amin.

  6. @ Petru:

    Doamne ajuta!

    “Atunci, un Episcop Roman i-a luat apararea Vladicei Ioan…”

    La cine va referiti?

  7. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Episcopul Artemie ii scrie Patriarhului Serbiei: SE DUCE O CAMPANIE ORCHESTRATA, DAR ADEVARUL NU POATE FI ASCUNS! CARE ESTE MOTIVUL PRIGOANEI?
  8. Pingback: Razboi întru Cuvânt » CASCADA HALUCINANTA DE EVENIMENTE GRAVE IN BISERICA ORTODOXA SERBIEI! Episcopul Artemie a fost caterisit si apoi arestat!
  9. Pingback: CU CE A DERANJAT STARETUL EFREM PE STAPANII LUMII? (I) “Puterile intunericului, sionistii, vor sa loveasca in Ortodoxie! Kissinger, om intunecos” (VIDEO)
  10. Pingback: TRADARE FINALA SI RASTIGNIRE IN SAPTAMANA PATIMILOR: Patriarhul Serbiei afirma ca Vladica Artemie VA FI EXCOMUNICAT, sugerand ca si-a pierdut mintile (video + traducere) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare