Cand cel nepedepsit pedepseste…

8-03-2010 2 minute Sublinieri

Илија Ћирковић:

Кад некажњени кажњава Штампај Е-пошта Tues

(Traducerea unei scrisori de pe un site sârbesc)


Suntem alături de ei în luptă

(Caricatura este inspirată de bătrânul şi luptătorul ierarh al Bisericii Ortodoxe a Eladei, părintele Augustin Kandiotis. Caricaturistul a făcut-o la sugestia Stareţului pentru a-i reprezenta pe episcopii răi, care intră în Biserica lui Hristos pentru a junghia şi a pierde. Caricaturile pe care le folosim din când în când pe blogul nostru, cu mici intervenţii, fac parte din panoplia duhovnicească a a bătrânului episcop)


CÂND CEL NEPEDEPSIT PEDEPSEŞTE

Mare este samavolnicia şi fărădelegea! Citim că episcopul Atanasie (pensionar) pedepseşte monahiile care nu sunt vinovate cu nimic. Nu sunt vinovate ele că poporul cere ca împreună cu numele patriarhului şi al gestionarului, să se pomenească şi numele episcopului canonic Artemie, chiar dacă nu e în funcţie. Privim cum egumena mănăstirii Končula Sara este înlocuită, chiar dacă nu a fost de faţă la Dumnezeiasca Liturghie, pentru că era la Belgrad. (A fost pedepsită, pentru că în mănăstire a fost pomenit şi numele mitropolitului canonic Artemie!!!)

Vă întrebăm: conglăsuieşte lucrul acesta cu legile creştine sau chiar cu legile turceşti ?

Cei care încalcă hotărârile Sfântului Consiliu Arhieresc sunt premiaţi şi primesc laude, în timp ce aceia care le respectă, sunt pedepsiţi!

Omul s-ar cuveni să fie întrebat. Cum are tupeul episcopul (pensionar) Atanasie să pedepsească monahiile care nu sunt vinovate cu nimic şi, dacă, de pildă, erau vinovate, acest mare vinovat rămâne nepedepsit. El este căpetenia episcopilor şi preoţilor care nu acceptă hotărârile Sfântului Consiliu Arhieresc. Este, chipurile, incapabil din cauza sănătăţii să administreze eparhia pe care a avut-o şi vine ca o gazdă în eparhii străine, unde liturghiseşte după tipicul lui şi preoţilor coliturghisitori le smulge din mâini cu violenţă cărticica Dumnezeieştii Liturghii. Este într-o eparhie străină provizoriu ca gestionar, dar şi-a impus propriul regim şi îi terorizează pe toţi care nu sunt de acord cu el.

Până şi orbii pot să vadă că se comportă nu ca un papă al Romei, ci ca unul care are o mai mare autoritate decât papa. Arhiereii (relativ) tac, în timp ce laicii care au curaj protestează împotriva infamiilor unor episcopi. Un episcop condamnă, pentru că unii laici critică Biserica! Episcopii care nu se tem de Dumnezeu nu sunt Biserică. Ceea ce se întâmplă este cel puţin îngâmfare şi samavolnicie de episcop. Dacă episcopul pensionar Atanasie poate să pedepsească monahii nevinovate, a ajuns vremea în care autorităţile bisericeşti să îl pedepsească şi pe el pentru propriile răzvrătiri şi anarhii samavolnice.

Илија Ћирковић (Ilia Ţircovici)

http://borbazaveru.info/content/view/2058/1/

Este o nebunie ceea ce se întâmplă în Kosovo. Pensionarul Atanasie care semnează cu cuvintele „La linişte al Herzegovinei”, nu se linişteşte, ci judecă, condamnă, terorizează, chinuie, maltratează o mitropolie martirică şi un sfânt mitropolit, pentru că a primit putere de la marile centre ale umanităţii!

Şi întrebăm: poate ca cineva să se încreadă în acest vlădică pensionar? Poate el să facă un control corect ca gestionar? Singurul lucru pe care-l aşteptăm este să vedem ce fel de nedreptăţi vor plăsmui pentru a-l învinovăţi pe nevoitorul ierarh al martiricului Kosovo şi ca să justifice ticălosul lor comportament şi nelegiuita îndepărtare a mitropolitului canonic din Scaunul său.

(…)

Hristos a spus: „Dacă M-au izgonit pe Mine, şi pe voi vă vor izgoni”. Adevăraţii creştini întotdeauna sunt prigoniţi, dar nu se tem, pentru că Îl au lângă ei pe Atotputernicul Dumnezeu.

Bătrânul nevoitor, părintele mitropolit Augustin Kandiotis, care s-a luptat ca şi cu nişte fiare nu doar cu puterile oculte, ci şi cu episcopii răi şi nevrednici, ne spunea: „Nu am fost vrednic să iau cununa muceniciei. Dumnezeu o dăruieşte sufletelor alese”.

Glasul curajos al domnului Ilia Ţirkovici trebuie să fie urmat şi de alte glasuri. Poporul din Kosovo trebuie să se facă scut de apărare în jurul părintelui lor duhovnicesc. Să nu aştepte rezultatele plăsmuite ale controlului.

Cei care au umplut de sânge Serbia vor capul ierarhului ortodox Artemie pe tipsie, deoarece îi deranjează şi se tem de el. Din nefericire există şi arhierei sârbi, care colaborează cu ei. Aceştia cu siguranţă nu sunt păstori ai lui Hristos. Au primit dispoziţii şi le duc la îndeplinire.

Problema din Kosovo trebuie să fie problema întregului popor sârb, dar şi a tuturor ortodocşilor. Creştini, a venit vremea să ne luptăm. „ACUM LUPTA ESTE PENTRU TOŢI”. Să nu privim cu indiferenţă trădarea Credinţei Ortodoxe, care se face de către arhiereii şi patriarhii răi. Aceştia au pactizat cu puterile oculte şi predau turma spre a fi sfâşiată de lupi. „Să stăm bine”. Aproape de rugăciune şi de post – cum a predicat mitropolitul Artemie – este nevoie şi de luptă. Să ne unim glasurile toţi creştinii ortodocşi pentru a pune frână „lepădăturilor cu engolpioane” («εγκολπιοφόρα καθάρματα»), cum zice într-o omilie a sa episcopul Florinei, părintele Augustin Kandiotis.

(tradus din greacă de ierom. Fotie, http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=9862)


Categorii

Ecumenism, Episcopul Artemie, Mitropolitul Atanasie Jevtic, Traduceri

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “Cand cel nepedepsit pedepseste…

  1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Episcopul Artemie ii scrie Patriarhului Serbiei: SE DUCE O CAMPANIE ORCHESTRATA, DAR ADEVARUL NU POATE FI ASCUNS! CARE ESTE MOTIVUL PRIGOANEI?
  2. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Arhiepiscopul Ciprului vrea sa pedepseasca “implacabil” eventuala opozitie a Bisericii fata de vizita Papei. INCITARE LA SCHISMA DIN PARTEA UNUI EPISCOP FILO-PAPISTAS
  3. Pingback: Razboi întru Cuvânt » CASCADA HALUCINANTA DE EVENIMENTE GRAVE IN BISERICA ORTODOXA SERBIEI! Episcopul Artemie a fost caterisit si apoi arestat!
  4. Pingback: Razboi întru Cuvânt » „Frate, bea sangele fratelui tau…”.
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare