„Frate, bea sangele fratelui tau…”.

8-05-2010 3 minute Sublinieri

HOTĂRÂREA IERARHIEI DIN SERBIA ESTE ANTICANONICĂ ŞI NEMAIÎNTÂLNITĂ DE-A LUNGUL VREMURILOR ÎN BISERICA ORTODOXĂ

“Toate s-au pus în scenă pentru a-l arunca din corpul Ierarhiei pe Mitropolitul Artemie! Aşa ceva nu s-a mai auzit!

Nu vor să aibă niciun obstacol în faţa venirii papei şi faţă de independenţa Kosovo! De astfel de conducători religioşi şi de astfel de patrioţi să se bucure ateii!

Vai de episcopii laşi ai Serbiei, care nu au apărat adevărul. Sângele fratelui lor va striga. În istoria Bizanţului se aminteşte de un împărat, care şi-a omorât fratele, pentru că se temea ca nu cumva să-şi piardă tronul.

Asta au făcut-o şi laşii episcopi sârbi! Şi-au închis gura, ca să nu cadă în dizgraţia ierarhilor filocatolici şi filo-NATO şi nu l-au apărat pe fratele lor când îl linşau!

Pedeapsa lor va fi ca a acelui împărat. După crima sa, în fiecare seară îl vedea pe fratele său. În clipa în care îşi închidea genele pentru a dormi, îl vedea în faţă pe fratele său ucis pe nedrept. Ţinea un pahar plin de sânge şi îi spunea: „Frate, bea sângele fratelui tău”. Împăratul tresărea de frică. Şi-a schimbat camerele, şi-a schimbat locuinţele, făcea călătorii, pleca departe de palatul său, dar pretutindeni îl urma fratele său care îi spunea: „Frate, bea sângele fratelui tău”.

Asta vor păţi şi ierarhi sârbi care nu l-au apărat pe Artemie cel linşat pe nedrept şi i-au aruncat în închisoare pe fiii lui duhovniceşti.

IERARHI LAŞI AI SERBIEI, BEŢI SÂNGELE FRATELUI VOSTRU!

Niciodată în istoria Bisericii Ortodoxe nu s-a întâmplat ceea ce a făcut Ierarhia sârbă. În niciun Sfânt Canon şi în nicio Evanghelie nu există astfel de legi. Au pensionat un episcop prin vot, ca să îl scoată din corpul Ierarhiei sârbe! Dacă Episcopul Artemie era vinovat de ceva, s-ar fi cuvenit să fie judecat. Fără martori, fără apologie, fără elemente doveditoare, doar ţările din lumea a treia acţionează şi nu Serbia civilizată.

Biserica nu este un partid politic, ca să hotărască majoritatea Ierarhiei, dacă va fi izgonit un episcop din corpul Ierarhiei sau nu! Unde au găsit această lege? Nu este Biserica Ortodoxă proprietatea nimănui. Capul ei este Hristos şi nimeni altul. Pe El se cuvine a-L asculta. Sfânta Lui Evanghelie se cuvine a fi împlinită şi Sfintele Canoane.

În ce Evanghelie au citit lucrurile astea ierarhii sârbi şi noul lor patriarh filocatolic şi globalist? În ce Sfânt Canon al Bisericii scrie să fie izgonit un episcop fără a se putea apăra?

În Evanghelia după papa?

Cu siguranţă. În Evanghelia după papa în care toate sunt permise. Şi apărarea pederaştilor şi pentru el moartea pe rug şi focul curăţitor, de ce nu şi drogurile şi traficul de arme!

Ierarhi ai Serbiei, dacă vă place de papa şi de cultura lui, e vremea potrivită pentru binele vostru. Faceţi-vă cardinali ai papei şi aplicaţi metodele lui; dacă însă vreţi să rămâneţi în Ortodoxie, să fiţi credincioşi şi să nu exploataţi poporul credincios, care n-a reuşit să iasă din regimul comunist şi a căzut într-un regim mai rău de dictatură!

Sângele fratelui vostru Artemie vă va însoţi până la moarte”.

(traducere: I.F., http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=12013)

***

Atanasie Jevtici se îmbrăţişează cu un „episcop” catolic care recunoaşte independenţa Kosovo


Foto 1:

Locţiitorul Episcopiei de Raşka şi Prizren, episcopul Atanasie Jevtici, de Paşti 2010, s-a dus la Prizren pentru a săvârşi Vecernia Iubirii (A-doua-Înviere). Acolo s-a întâlnit cu episcopul romano-catolic de Kosovo Dode Gjergji, de naţionalitate albaneză. În fotografie vedem cu câtă bucurie îl îmbrăţişează pe Dode Locţiitorul, îmbrăcat cu omoforul şi purtând mitra arhierească (este mitra pe care o poartă permanent). În fotografie apare şi episcopul-vicar Teodosie Sibalici, care nu-şi ascunde entuziasmul pentru cordiala îmbrăţişare a celor doi „episcopi”.

Foto 2:

Dode Gjergji recunoaşte Kosovo drept un stat independent de la proclamarea din februarie 2008 până astăzi. În fotografia de mai sus este văzut cu Peiter Feith, şeful ICO, biroul Uniunii Europene la Pristina, care are misiunea de a ajuta guvernul kosovar să consolideze nou înfiinţatul stat. Întâlnirea lui Dode Gjergji cu Peiter Feith a avut loc pe 23-2-2008, doar la câteva zile de la proclamarea Kosovo ca stat independent, la Palatul Episcopal al lui Dode în Prizren. Peiter Feith a ajuns în Kosovo imediat ce s-a proclamat independenţa.

Foto 3:

În fotografia de mai sus se vede Peiter Feith cu Hasim Taci, “prim-ministrul” guvernului kosovar, după proclamarea independenţei Kosovo la Pristina.

ÎPS Artemie nu a avut întâlniri oficiale, nici neoficiale cu episcopul romano-catolic la Prizren şi, desigur, nici nicăieri în altă parte cu romano-catolici.

Însă vedem iubirea ce o arată Locţiitorul faţă de episcopul romano-catolic, albanez, susţinător al independenţei statului Kosovo şi al UCK, şi al tuturor crimelor împotriva sârbilor şi a moştenirii sârbeşti din Kosovo şi Metohia. Şi, pe de altă parte, ura, invidia, duşmănia, minciunile şi clevetirile, pe care le dezlănţuie Locţiitorul împotriva Episcopului ortodox Artemie şi, în plus, împotriva fratelui său de la acelaşi stareţ – Iustin Popovici. Cum se explică acest lucru?

(Traducere I.F., http://thriskeftika.blogspot.com/2010/05/blog-post_1037.html)

Legaturi:


Categorii

Ecumenism, Episcopul Artemie, Ierarhi sarbi, Mitropolitul Atanasie Jevtic, Traduceri

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “„Frate, bea sangele fratelui tau…”.

  1. Cata mizerie umana si la ce nivel!!!

  2. ”…care, vine, vine, vine, calca totul in picioare…”
    Nu ma mai mir de nimic. Martirizata Serbie, sufera din nou. A pierdut ce avea mai bun.
    Dictatura ce se instaureaza a necesitat lichidarea presedintelui Poloniei, necesita lichidarea lui IPS Artemie, si va mai necesita si pe alte meleaguri.
    Daca ar mai exista vreo biserica nationala ortodoxa, necucerita de antihristi, aceasta ar rupe comuniunea canonica cu BOS.
    Depunerea unui ierarh fara a se constata ca a incalcat canoanele Bisericii sau legile lumesti(cele crestine) este un abuz ce neaga dragostea de Hristos.
    Ce dovada mai buna vreti ca toate minciunile referitoare la conditiile pentru integrarea in UE au fost doar motive pentru distrugerea Romaniei. In UE intri ca vrei, ca nu vrei. Metoda este dizolvarea identitatii nationale in relativismul european, si gata, esti integrat.
    Cine se opune, este anihilat fara mila.
    Dar ne meritam soarta. Ne-am indepartat de Hristos.

  3. Iata si pe unul dintre (inca) ultimii mohicani… care sa ne mai insufleteasca inimile cu mangaiere si nadejde. Dar are si un popor care il merita, s-o recunoastem!

    http://patermihail.wordpress.com/2010/05/05/patriarhul-ilia-al-ii-lea-cel-mai-de-incredere-om-al-georgiei/

  4. Da, cauza principala pentru care se ajunge la titlul care da fiori de groaza :”Frate , bea sangele fratelui tau…”
    este indepartarea de Hristos… Ecumenistii de azi , “filocatolici si globalisti” incep sa iasa la rampa lumii acesteia , din ce in ce mai ranjiti in masinile lor
    luxoase , ca sa “modernizeze” Ortodoxia dupa ceasul lor , potrivit dupa ceasul lojii de gradul 33…ierarhii sarbi au creat un precedent cu Vladica Artemie : crezand ca-l injosesc , i-au arestat numai pe fiii sai duhovnicesti , iar
    pe IPS Artemie l-au scos la “pensie”…si au obtinut aceeasi
    victorie ca aceea a fariseilor , din “noaptea cea mai tragica a lumii” , fiindca “pensia” Vladicai Artemie este suferinta
    si rana vie pentru impotrivirea sa fata de “innoitorii” aparuti
    acum…patriarhul Caiafa si restul fariseilor sarbi isi vor lua si ei “pensia” de la papa , de la ecumenistii europeni…
    si va fi “pensia” lor de 30 de arginti …

    @ Admin: da , deocamdata …daca Georgia va fi lasata in pace…
    Iertati-ma !

  5. Ii vine si rindul Patriarhului Georgiei. Nu am nici o indoiala. La cit de lasi sunt oamenii in ziua de azi, cind va veni ceasul greu, va ramine singur ca si IPS Artemie.
    Intr-o societate ortodoxa demiterea lui Artemie ar fi scos oamenii in strada fara comanda, iar conducerea ecumenista ar fi fost inlaturata imediat. Dar nici o tara ortodoxa nu mai are o societate ortodoxa destul de relevanta politic. Adevarul este ca raceala fata de Hristos a sirbilor l-a demis. Nu si-au aparat marturisitorul si vor plati si mai amar decit acum.
    Raceala fata de Hristos l-a adus la noi pe cardinalul Daniel la putere, si, pentru cei care spera ca dupa Daniel va veni unul mai bun, va anunt ca ”baietii” stiu sa ucida parind ca a fost boala sau accident. Daca noi nu vom impune un patriarh vrednic, il vor pune strainii de neam si de credinta. Vedeti ce au patit evreii dupa Macabei.
    La un popor atit de fatarnic si las (ma refer la perioada ultimului secol), cum suntem noi romanii (greu cuvint, dar adevarat), va veni unul mai rau decit Daniel.
    Sper sa ma fac de rusine si sa nu am dreptate.

  6. HRISTOS A INVIAT!

    “Palma Sfantului Nicolae rasuna si azi in urechile credinciosilor ortodocsi.
    Blandul arhiereu l-a palmuit in plin Sinod Ecumenic pe Arie,ereticul veacului al
    IV-lea,care nu s-a lasat convins de cele cateva sute de teologi si ierarhi dreptmaritori sa renunte la invataturile sale gresite despre persoana Mantuitorului.
    Atunci,ultimul argument a fost aceasta palma data de cel mai bland pastor…
    (am citat pe Razvan Bucuroiu)

    Astazi,nu mai dam palme ereticilor,ci ii imbratisam frumos-frumos si stam cu ei la masa…si “DIALOG”…
    Se incumeta cineva sa ridice palma asupra vrajmasului? NU! Si aceia care “frumos”ii imbratiseaza…dand exemplu(!!?)cine sa-i trezeasca cu o palma?
    Mai are cineva curajul Sfantului bland Nicolae?!
    Oricum trebuiesc foarte multe palme,pentru ca si numarul celor interesati de imbratisari potrivnice Credintei Domnului,s-au inmultit interesant de repede. Pardon,repede interesati…de ce?…de putere,marire,stari materiale…toate aceste bunastari cu iz de putreziciune,parvin de la uratorul de bine,vrajmasul Satan.

    Doamne Iisuse Hristoase,Fiul lui Dumnezeu,miluieste-ne pe noi pacatosii!

    Dumnezeule Doamne,destupa ochii Inaltilor conducatori ai Bisericii Tale, spre Adevar si Calea Buna sa-Ti urmeze, ca mantuiti sa fim cu totii! Amin!

  7. Bunul si blandul Nectarie de Pentapolis nu a fost si el vandut de fratii sai?
    Dar erau alte vremuri si alte circumstante.

    “…Ortodoxia!Mii de vanturi te lovesc,mii de puteri ale intunericului se lupta cu tine si,infuriate,vor sa te distruga de pa fata pamantului,iar acum vor sa te scoata si din inimile oamenilor.Au hotarat sa te preschimbe intr-o amintire palida,intr-un muzeu,intr-un trecut tragic,in ceva ce nu va mai fi.
    Dumnezeu cel mare si puternic,Dumnezeu cel in Treime insa,Binefacatorul,Blandul si Inteleptul,Care stapaneste pana si haosul,te pune in locul cel mai de necrezut,te acopera ca pe o floare sub o stanca,te pastreaza,chiar daca numai in sufletele simple ale putinilor oameni care nu au nici rang inalt si nici invatatura prea multa.
    Si iata,traiesti,existi si nutresti noile generatii,udand fiece palma de pamant roditor,daruind putere si viata,cer si lumina,deschizand portile vesniciei.”

  8. In fotografiile de la canonizarea Sfantului Justin (Popovici) se vede cum Atanasie Jevtici este imbracat nu chiar precum ceilalti episcopi care ii stau alaturi.
    http://calindragan.wordpress.com/2010/05/05/fotografii-de-la-canonizarea-sf-iustin-popovici/
    Astfel atat mitra lui episcopala care aseamana mai mult cu cea a episcopilor catolici, dar si sacosul foarte simplu fara ornamente (fara cruce, etc.) aduce mai repede aminte de imbracamintea preotilor catolici.
    Se spune sa nu judecam omul dupa haina, dar oare aici nu este vorba de o schimbare, o hibridizare, care este menita sa ne obisnuiasca/prepare pentru noile vremuri?

  9. Pingback: Razboi întru Cuvânt » CASCADA HALUCINANTA DE EVENIMENTE GRAVE IN BISERICA ORTODOXA SERBIEI! Episcopul Artemie a fost caterisit si apoi arestat!
  10. Pingback: JUDECATA SI GHEENA CONSTIINTEI: “Frate, bea sangele meu”. VA VENI ZIUA RASPLATIRII CELOR NEDREPTI SI VICLENI, cand “se va arata fatarnicia care parea a fi fapta buna, zavistia care parea ravna, viclesugul care parea prietesug” si &
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare