Istoria se repeta: CURBE DE SACRIFICIU PENTRU MICII BUGETARI SI PENSIONARI. Inceputul masurilor sociale dure pentru populatie/ CUM SE CLOCESTE O REVOLUTIE

6-05-2010 3 minute Sublinieri

“Vae victis…”

Istoria se repeta, dar la alta scara, cu alti oameni si cu alt deznodamant. Cand criza economica mondiala a lovit Romania in perioada interbelica, guvernantii au recurs la ceea ce s-a numit curba de sacrificiu – scaderea sau chiar incetarea platii salariilor bugetarilor.

Marea Criza interbelica, la care s-a tot facut referire recent dar cu care ne vom asemana in amploare abia de acum inainte, a fost, in acelasi timp, inceputul unei perioade din ce in ce mai zbuciumate si mai incinse, pe plan social, economic, politic. Bulgarele dezordinii, al haosului, al tensiunii sociale s-a inchegat in cele din urma intr-o psihoza colectiva care a sfarsit in zdrobitorul al doilea razboi mondial. Multe lucruri pe care nu le vedeam posibile se pot intampla, de acum, in conditii de precaritate si agitatie sociala extrema.

Analiza economica a masurilor preconizate de guvernanti pare superflua in aceste conditii. Dar trebuie sa spunem macar atat: agitarea masss-mediei si a opiniei publice in ultimele doua zile cu cresterea taxelor nu a fost decat o diversiune care a ascuns si a pregatit terenul pentru scaderea generalizata a salariilor bugetarilor.

Dar, oare, vor scadea salariilor TUTUROR bugetarilor? Adica vor avea cei din aparatul represiv salarii scazute? Vor avea guvernantii salariii scazute? Stim din Ferma Animalelor ca unii sunt mai egali decat altii si ca portia porcilor creste proportional cu scaderea portiei celor de la talpa societatii.

Apoi, din punct de vedere economic, scaderea atat de brusca si generalizata a veniturilor va duce la o scadere la fel de brusca si generalizata a consumului – deci la falimente si la lovirea mediului de afaceri privat, care a suferit deja lovituri serioase inca de anul trecut. Evident, nu a multinationalelor, nu a firmelor porcilor, ci a prapaditilor care mai produceau si ei mai o paine, mai un scaun, mai o carte – adica a micilor intreprinzatori autohtoni.

Cresterea taxelor si scaderea generalizata a salariilor sunt doua non-solutii, doua condamnari si la adresa ”micilor bugetari” (profesori, medici, pensionari) cum ii numea un economist, categorii sociale care, culmea cinismului, sunt aratate cu degetul de seful statului si transformate in tapi ispasitori, cum a aratat un alt comentator. A fost preferata a doua non-solutie, din populism, pentru ca terenul a fost pregatit de propaganda anti-bugetari dusa prin mass-mediaSi acesta este doar un inceput, dupa cum a spus si economistul Ilie Serbanescu, caci economia nu are de unde sa se redreseze. Vor urma, deci, alte decizii de acelasi gen, ale curbe de sacrificiu, alte concedieri, cresteri de taxe… tot ce trebuie ca economia sa moara de tot. A inceput.

  • Antena3:

Băsescu: Salariile bugetarilor se reduc cu 25%. Pensiile şi ajutorul de şomaj, cu 15%

Salariile bugetarilor se vor reduce cu 25%, iar pensiile şi ajutorul de şomaj scad cu 15 procente, a anunţat preşedintele Traian Băsescu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute, joi, la Palatul Cotroceni.Toate salariile din sectorul bugetar vor fi afectate cu 25%, inclusiv salariul minim pe economie, dar Guvernul va completa diferenţa care este sub 600 de lei. Salariul minim care va fi luat în considerare va fi cel din sectorul privat”, spune şeful statului. “Până la finele anului, şefii de instituţii au obligaţii să-şi facă selecţia să-i aleagă pe ei mai buni pentru ca în 2011, menţinându-se anvelopa salarială, salariile să poată reveni la cele pe care le au acum. Această măsură trebuie luată de la 1 iunie”, a completat Traian Băsescu. “Este vizată şi administraţia centrală, şi cea locală în egală măsură. Nerespectarea, de data aceasta, a celor ce vor nesocoti ce spune Guvernul va conduce la reducerea cotei defalcate”, anunţă preşedintele. Măsurile luate de guvern împreună cu Banca Mondială, FMI şi Uniunea Europeană vin să infirme zvonurile potrivit cărora taxa pe valoarea adăugată şi cota unică de impozitare vor fi modificate, deşi şeful statului a anunţat că o asemenea variantă a fost luată în considerare. “Atât echipa de evaluare FMI, Uniunea Europeană şi Banca Mondială, cât şi Guvernul au avut în vedere două variante. Prima, cea a neîncrederii, prevedea creşterea TVA de la 19%, la 24%, majorarea cotei unice de la 16 la 20% şi reducerea salariilor din sectorul bugetar cu 20% pentru a ne încadra într-un deficit de 6,7- 6,8% din PIB. Pe varianta a doua, a încrederii în Parlament şi instituţiile statului român, se va merge în continuare şi se vor face restructurări la nivel statal”, a declarat Băsescu. “Varianta cu sporirea fiscalităţii în zona TVA şi fiscalitatea publică era varianta în care se transfera în seama întregii populaţii sarcina de a genera mai mulţi bani pentru a putea fi menţinut aparatul bugetar uriaş pe care România îl are. Creşterea fiscalităţii ar fi blocat şansele de relansare ecnomică rapidă în următoarele patru luni”, spune preşedintele. În ceea ce priveşte sistemul de pensii,statul va continua să transfere 1,7 miliarde de euro la Fondul de pensii. Dar pentru a acoperi pensiile la nivelul actual, şi numeric, şi ca nivel de plată, ar mai trebui încă 500 de milioane de euro care nu există. Pensiile s-ar putea reduce cu 15%, la fel şi ajutorul de şomaj”, menţionează şeful statului.

Sindicatele avertizează: Dacă se taie pensiile şi salariile, va fi mai rău decât în Grecia

  • Gandul:

Sindicaliştii: “bugetarii vor muri de foame”. Dacă fondul de salarii se reduce cu 25%, o treime din bugetarii cu salarii mici vor fi disponibilizaţi

Peste 140.000 de bugetari vor fi disponibilizaţi anul acesta, pentru a menţine cheltuielile de personal în limitele convenite cu FMI

Isărescu a numit programele guvernamentale „mincinoase“. De ce crede guvernatorul că România e într-un moment de cotitură

Cristian Tudor Popescu, despre măsurile de restructurare a sistemului bugetar anunţate de Traian Băsescu

Subminarea economiei naţionale

*

  • Hotnews:

Noi violente in Grecia, dupa ce Parlamentul a aprobat planul de austeritate

Wall-Street a suferit corectii severe pe fondul crizei din Grecia. Dow Jones a cazut cu aproape 1000 de puncte

Nouriel Roubini, Dr. Doom al economiei: Nu poate fi exclusa o implozie a zonei euro

Sunt unul dintre cei care nu cred în coincidenţe, iar evenimentele de acum doi ani, urmate de întreaga nebunie actuală, par o coincidenţă greu de digerat. Extinzând raţionamentul, trebuie să înţelegem că intrarea Greciei în default poate paraliza toată Europa. Estul (în particular popoarele balcanice) ar fi cel mai afectat, dar în aceeaşi ecuaţie sunt şi marile bănci germane şi franceze care, în mod sigur, sunt incapabile să digere pierderile rezultate în urma unui asemenea dezastru. Cu toate acestea, se apasă voit pe realizarea unui scenariu în urma căruia Grecia să cadă. Se doreşte oare o revoluţie la nivel continental? Eu cred că da. O revoluţie în urma căreia să rezulte o centralizare mai mare a economiei şi politicii. Iar tot acest spectacol este menit a-i convinge pe contribuabilii ţărilor mari că aşa nu se mai poate şi că trebuie “făcută ordine”. Nu ştiu de ce am impresia că trăim într-un 1848 cu repetiţie.

Vezi si:


Categorii

Acordul cu FMI, Criza mondiala, Istorie, Opinii, analize

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

53 Commentarii la “Istoria se repeta: CURBE DE SACRIFICIU PENTRU MICII BUGETARI SI PENSIONARI. Inceputul masurilor sociale dure pentru populatie/ CUM SE CLOCESTE O REVOLUTIE

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. Referitor la “profetiile” lui Sundar Singh despre Romania si ce a spus Pr. Arsenie Boca cu privire la acest lucru. Cred ca acum mai bine de 10 ani am citit “Cararea Imparatiei”, (prima editie – am inteles de la persoana care mi-o imprumutase ca a fost foarte limitata, aparuse intr-un numar mic de exemplare – o carte mare, cu coperti albe, lucioase) si, spre mirarea mea, la finalul cartii Parintele vorbea si despre acest Sundar Singh pe care pur si simplu il facea cu ou si cu otet si din sarlatan nu-l scotea. Spun mirare pentru ca, pana sa citesc si parerea Parintelui despre acele profetii, tindeam sa cred prostiile alea, dupa care mi-am revenit. Ideea este ca sub nicio forma Parintele nu a aprobat ca veridice acele profetii si nu reiesea nicicum ca el sa fi fost in vreun fel de acord cu ce a scris si a profetit S.S. despre Romania. Imi pare rau ca nu mai pot sa gasesc acea carte, ca sa redau fragmentul complet, pentru ca cea de la care am imprumutat-o a murit intre timp. Am cautat pe scribd sa vad daca nu cumva gasesc paragraful si, surpriza – taman de unde trebuia sa inceapa explicatia Parintelui apare ceva de genul:
    “I s-a mai atribuit şi aşa-zisa scriere: Sundar Singh vorbeşte globului pământesc. Iată şi caracterizarea făcută de Părintele asupra acestei scrieri:
    5UHUK SIHL”,
    dupa care se trece la alt subiect. Caracterizarea lipseste cu desavarsire. Interesant, nu?

  2. @bianchina:

    Am cartea “Cararea Imparatiei” si pot reproduce fragmentul care lipseste referitor la profetia lui Sundar Singh. Cred ca acest fragment lipseste de pe scribd, pentru ca in carte apare olograf, fiind reprodus chiar scrisul parintelui Arsenie Boca. Nu stiu daca pe scribd se pot reproduce scrieri olografe. Iata textul:
    “Ce frumos scrie Sundar Singh si de ce proasta calitate e apocrifa aceasta, a unui fanatic incult si mincinos”. (pag.343).

  3. Intrebare pentru razboiintrucuvint: Din ce in ce mai mult se vorbeste de actele (pasaport, buletin, card) care au incorporat un cip. PIna acum am evitat lucrul asta, facindu-mi rost de un pasaport de tip vechi dupa ce l-am facut pierdut pe cel nou, si am de gind sa fac acelasi lucru si cu buletinul inainte de 2011 cind vor sa introduca si buletinul cu cip… si totusi….Acceptarea intr-un final (atunci cind nu se mai poate evita) a unui pasaport cu cip este un pacat in sine? Eu STIU si sint SIGURA ca IMPLANTUL de cip este acel eveniment de care se vorbeste in Apocalipsa, si STIU ca asa ceva nu ar trebui sa accept sub nici o forma. Mai stiu insa ca si pasaportul cu cip si buletinul cu cip sint niste pasi pregatitori. Tot asa a fost si buletinul cu cod numeric personal pe care eu il am si de care habar n-am avut ca era un pas in directia asta, tot asa sint si codurile de bare care sint pe toate produsele pe care noi le folosim ( inclusiv pe cartea de rugaciuni)…Si cu toata sinceritatea, stiu ca intrebarea asta vine din acea lipsa de tarie sufleteasca pe care o am si care si-ar dori atit de mult sa nu se confrunte cu vremurile apocaliptice, cu selectia finala care va fi dura, cea mai dura, cu perspectiva de a muri de foame si de frig, in chinuri, incet-incet. Pe de alta parte insa, atunci cind ma gindesc la implantul de cip,nu simt aceeasi nedumerire pe care o simt atunci cind ma gindesc la cipul din acte..
    Deci ce parere aveti… este, sau nu este un pacat?

  4. @ deannadurbin:

    Pai credem ca sunteti la curent cu ceea ce a spus anul trecut parintele Iustin Parvu, in Apel, incercand sa trezeasca oamenii, intarit apoi de Sinodul Mitropolitan de la Cluj, convocat de Inaltul Bartolomeu (din pacate, ca o trista “coincidenta”, amandoi sunt foarte bolnavi acum). Nu e lepadare de Hristos, sigur, nu asta e pecetea, dar pacat este, macar pana in punctul in care nu mai avem de ales nicio alta solutie omeneasca si in masura in care nu ni se cere, sub o forma sau alta, renegarea credintei si recunoasterea lui Antihrist. Insa orice acceptare inseamna ca ne punem un lant greu in plus si inseamna o predare a libertatii noastre sistemului de tip Big Brother. Ramane sa vedem si daca duhovnicii si ierarhii nostri cinstiti ne vor mai putea sprijini.

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/02/19/o-veste-mare-sinodul-mitropolitan-al-clujului-albei-crisanei-si-maramuresului-se-pronunta-categoric-impotriva-pasapoartelor-biometrice/
    http://www.rostonline.org/blog/claudiu/2009/03/natiunea-suspecta.html

  5. @ humoreanu
    ai dreptate doar cu faptul ca suntem necredinciosi, dar eu nu am zis nimic de profetii indiene sau alte lucruri, nu ma cred ales nici eu si nici poporul roman nu cred ca e, eu doar am zis ca dreapta credinta trebuie starpita din lume (dupa parerea grupurilor oculte care conduc lumea, asta daca esti de acord ca exista unul sau mai multe grupuri care fac acest lucru).
    sunt si eu unul dintre cei care striga seara de seara “cred Doamne, ajuta necredintei mele” si care spera sa ajunga credincios.
    interesele la nivel mondial sunt mult mai mari si foarte diferite de ceea ce crezi tu si nu zic ca eu as stii despre ce e vorba, dar chiar cred ca unul dintre obiective e distrugerea Ortodoxiei si a cat mai multor suflete.
    Mai vroiam doar sa spun ca “teoria” mea nu o exclude pe a ta, dar incearca sa intelegi si ce spun eu.
    Doamne ajuta!

  6. Pingback: Război întru Cuvânt » Instaurarea noii lumi demonice prin haos deliberat – profetismul dostoievskian “la lucru” (I)
  7. Pingback: Razboi întru Cuvânt » INTRE CINISM SI RAZVRATIRE. Scurta cugetare despre modelul austeritatii, ”miracolul” maghiar si saracia romaneasca
  8. Pingback: Razboi întru Cuvânt » UN SCUIPAT PE OBRAZUL UNUI POPOR. Despre ticaloasa propaganda a poporului betiv si nemuncitor si “efectul lucifer” la scara nationala
  9. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Prinsi in haosul Marelui Diversionist, intre fumul petardelor si menghina “reformatoare” a cioclilor de la capataiul Romaniei… CE NE MAI RAMANE?
  10. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Adevaratul MARE PERICOL si cursa in care cad inclusiv patriotii sinceri: “SA VINA UN GUVERN EUROPEAN SAU MONDIAL SA NE SCAPE DE BASESCU!…”
  11. Pingback: “IN ROMANIA NU E REVOLUTIE. SUNT DOAR OAMENI SI RABDAREA LOR”/ PLUS: cum descriu TROMPETELE PREZIDENTIALE fenomenul protestelor PASNICE: VIERMI, MAHALA VIOLENTA, SPASM GREGAR, PEGRA - Razboi întru Cuvânt
  12. Pingback: ROMANIA: de 40 de ani COBAI IN LABORATORUL SOCIAL FMI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  13. Pingback: De ce Basescu a taiat salariile cu 25%, desi FMI ceruse mai putin? MIRCEA DIACONU: “NU DE BANI A FOST VORBA, CI DE OAMENI…” (video) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare