CE URMEAZA IN ANUL 2011? Un an sub semnul convulsiilor sociale si un nou val dur al crizei economice?/ MONDIALIZAREA SCLAVIEI BIOMETRICE SI NOUA ERA A INTERNETULUI. BULETINELE ELECTRONICE DOAR AMANATE OLEACA…/ Ne asteapta al treilea razboi mondial in 2011? Israelul e pregatit…/ STATUL ROMAN NU ARE BANI PENTRU SANATATE, DAR FINANTEAZA MASIV FERTILIZAREA IN VITRO (Stiri si recomandari generale 28 decembrie 2010 – 4 ianuarie 2011)

4-01-2011 20 minute Sublinieri

Nota razbointrucuvant:

In cadrul acestui grupaj de stiri exista multe materiale ce prognozeaza asupra evolutiilor posibile ale anului 2011. Le-am selectat, majoritar, pe cele care contin o doza mai mare de realism, chiar daca scenariile sunt moderate si nu iau in calcul o fractura brusca in ritmul adancirii crizei economice sau izbucnirea unui conflict militar major.

In ceea ce ne priveste, consideram, anul incheiat, 2010, pe dimensiunea social-economica, drept inceputul sfarsitului, daca se poate spune astfel. In anul 2010 au fost implementate, la noi in tara, masurile “austeritatii” de tip FMI & UE, in urma acordului incheiat in 2009. Dar si pe plan international, anul 2010 a fost cel in care s-au facut simtite primele rabufniri majore ale sandramalei ce sta sa cada. Tot acum s-au operat si cateva schimbari institutionale importante pentru edificarea Molohului European, plecand de la pretextul crizei Greciei si, apoi, Irlandei. Tot acum au fost schitate, deocamdata la nivel de turbulente care se fac simtite doar la suprafata apei, primele vibratii ale crizei sociale si ale protestelor publice impotriva guvernelor.

Anul 2011 va fi anul in care tendintele anterioare, manifestate in 2010, se vor adanci pana la un posibil crah decisiv: criza deficitelor bugetare (sau falimentul statului), criza sistemelor de asigurari sociale (incepand cu sistemul sanitar, dar incluzand toate implicarile statale in social), turbulente sociale… Daca tendintele vor continua in aceeasi linie ca pana acum, avem toate  “sansele” (unii chiar le asteapta cu vadita nerabdare cinica si satisfactie morbida)  ca anul 2011 sa fie unul al saraciei si al haosului. Exista si unele previziuni care considera ca adancirea acestor tendinte sa se faca treptat, altele catastrofice, altele mai optimiste, preconizand usoare reveniri in a doua parte a anului. Din partea noastra, singurul scenariu “optimist” este ca starea de lucruri din tara sa nu se agraveze intr-un mod accelerat, caci directia este oricum clara – crahul. Nu un simplu crah insa, ci unul care sa creeze premisele pentru instaurarea unei noi constructii institutionale, asa cum ne previziona masonul Chirovici. Dar “agenda” evenimentelor, chiar daca e scrisa de elite, nu depinde numai de vointa lor, ci si de voia Domnului. Si de noi, crestinii...

In ceea ce priveste tara noastra, ea se va afla, cel mai probabil, in avangarda tuturor acestor procese, fiind, asa cum a reiesit chiar la finele anului trecut, un pion sacrificat pentru experimentarea masurilor ce vor fi apoi, generalizate peste tot. Nu este exclus sa asistam chiar la aplicarea, in Romania, tot experimental si avangardist, a noii ordini institutionale a “viitorului” – iar programul de informatizare a societatii si guvernarii este, cu siguranta una din componentele acestei viitoare ordini institutionale, in care accesul la resurse vitale va fi drastic restrictionat si conditionat digital.

Pe dimensiunea politicii internationale, in anul 2011 ar trebui sa asistam la accelerarea procesului de regrupare a taberelor geopolitice inaintea marii confruntari mondiale. SUA-UE-Israel, Rusia, China si cativa alti lideri mondiali isi cauta locul pentru a ocupa o cat mai buna pozitie in noua configuratie mondiala. Din acelasi joc face parte si conflictul dintre cele doua Corei, focarul fiind impins chiar in coasta Chinei. Totusi, consideram ca zona cheie ramane Orientul Mijlociu, indeosebi Israel, Iran si Turcia. Israelul pentru ca, dupa cum o confirma mai toate analizele realiste, este singurul actor ce isi poate permite actiuni imprevizile in zona (insemnand declansarea unui razboi cu dusmanii locali), Iranul pentru ca este principalul pretext ideologic si militar pentru declansarea unui conflict major in zona, Turcia deoarece evolutiile sale interne (ascensiunea guvernului de culoare islamista in dauna secularistilor) pot antrena adversitati, comploturi (un astfel de scandal este in plina desfasurare) si inscenari menite sa creeze haos in tara urmasa fostului Imperiu Otoman.

Drept concluzie: indiferent de alura locala sau concreta pe care o vor lua evenimentele in desfasurare in acest an, un lucru este cert (atat cat poate fi omeneste cert): tendintele manifestate in anul 2010, sociale, economice, militare, se vor adanci in anul 2011. Criza statelor, convulsiile sociale, tensiunile militare geopolitice se vor manifesta si mai puternic in anul ce va sa vina.

(…) “Rezultatele sistemului de educatie ne arata ca e cel mai slab din UE, tinerii nu au nicio sansa sa isi gaseasca un loc pe piata fortei de munca, in tara sau in UE, daca nu il modernizam“.

“Trebuie modificat sistemul fiscal, iar companiile sa aiba cat mai putin de-a face cu functionarii. Implicit, asta inseamna mai putini functionari, pentru ca inca sunt foarte multi functionari. Am incheiat anul cu peste 1,2 milioane de functionari. In 2-3 ani, statul trebuie sa ajunga la un 900 de mii de functionari, pentru a nu mai fi povara pe cheltuielile publice.”

“Statul modernizat inseamna si sa le explicam romanilor ca statul asistential nu mai poate exista. Statul nu mai are aceleasi venituri dinainte de 1989, cand avea toate veniturile. Acum, veniturile sunt in mediul privat.”

Intrebat de jurnalisti ce le spune romanilor care nu au avut ce pune pe masa de sarbatori, seful statului a raspuns ca acestia se impart in doua categorii: cei care trebuie ajutati, dar si cei care “au continuat sa creada ca statul este responsabil pentru fiecare dintre ei”:In Romania au ramas 3 milioane de hectare nelucrate. Desi avem o rata a somajului, sunt greu de gasit muncitori care sa lucreze pamantul. Avem oameni care n-au avut ce pune pe masa pentru ca au continuat sa creada ca statul este responsabil pentru fiecare dintre ei”.

Nota noastra: Cam cate milioane de romani se afla la munca in strainatate? Marea lor majoritate din ce mediu (rural) provin? Intrebari simple pe care cu siguranta Comisia prezidentiala pe probleme sociale le are la indemana si ale caror raspunsuri explica faptul ca nu LENEA cu care presedintele cauta sa culpabilizeze oamenii este de vina, ci fenomenul migratiei, sau al datului birului cu fugitii…


A inceput cu parafrazarea celebrei “…un fleac, i-am ciuruit!” Atunci, la inceputul lui 2010, ne uitam toti lung unii la altii sa vedem pe cine si unde a nimerit. Glontul a ajuns, cateva luni mai tarziu, in mai, la tinta. Atunci am inteles pe cine pocnise. Era grasul din carca noastra. Grasul bugetar fusese doborat la pamant, dupa o viata de huzur, cu cele mai mari salarii din Europa si din lume. Venise timpul sa cunoasca si el austeritatea. Ce a urmat a fost un adevarat carnagiu. Mame, nou-nascuti, batrani, elevi si studenti, someri, pensionari… pe scurt: a tras al dracului de bine, i-a nimerit pe toti. Noi, cei din privat, inca slabi, dar tinte vii in macelul general, ne consolam in fiecare zi ca mai rau de atat nu se poate. Si, totusi, zambiti! Maine poate fi chiar si mai rau. Nu e asta deja un succes al Guvernului?

Noi induram, ei ne sfatuiesc cum sa o facem. Noi rabdam, ei ne ureaza multa putere ca sa… nu sarim in gol. E simplu sa ai idei si sfaturi despre solidaritate cand conturile iti sunt pline, creditele se platesc singure, cand detii puterea si controlul asupra oamenilor din jurul tau si cand dirijezi miliardele de euro incotro iti place. Daca anul s-ar fi incheiat asa, ar mai fi fost cum ar mai fi fost. Ghinion. Nu au avut noroc. Gestul si mai ales mesajul lui Adrian Sobaru, din Parlament, le vor atarna de gat mai greu decat o ghiulea. Oricat s-ar incorda, orice ar spune despre el, oricat de nebun, de chiabur sau vandut l-ar scoate masina de propaganda a partidului de guvernare pe Adrian Sobaru, gestul sau va ramane un simbol al revoltei celor care nu mai au putere sa rabde si sa suporte promisiunile si minciunile lor.

2010 a inceput si s-a sfarsit sub semnul ciuruitului. Daca rezultatele mult laudate deja de optimistul incurabil Boc nu vor aparea in curand, Guvernul si ministrii sai se pot pregati sa il ciuruiasca, la propriu de data asta, pe Adrian Sobaru. Altfel, el va fi exemplul perfect de solidaritate a celor care nu mai pot rabda si nu mai stiu pentru ce. O solidaritate in sens invers fata de cea invocata de Boc, dar cu atat mai eficienta. Daca noile promisiuni de bine, marire si crestere ale lui Boc si Basescu se vor adeveri in 2011, nu precum cele din 2009, atunci Adrian Sobaru va deveni singur, fara sa il mai faca nimeni, nebun. Oricum, va fi uitat pe masura ce ne vom reveni. Altfel, indiferent ce s-ar spune despre el, Sobaru va deveni ineluctabil un simbol si un punct de referinta, cu care majoritatea se va identifica, pe masura ce minciunile sau/si prostia lor vor intrece masura si vor depasi pragul suportabilitatii.

***

La un moment dat, sărmanul Johann Moritz, personajul tragic din roma­nul „Ora 25”, al lui Virgil Gheorghiu, de­vine fără voie obiect de studii ra­si­a­le. Căci trăsăturile sale antropometrice corespundeau cică modelului „Familiei eroice” născocit „ştiinţific” de colonelul nazist Müller. Uimit de des­co­perirea neaşteptată, fritz-ul „a pri­vit capul lui Moritz şi din spate i-a pipăit umărul, i-a pus mâna sub bărbie. I-a spus să deschidă gura şi s-a uitat la dinţii lui”, iar pe urmă l-a dezbrăcat complet, să-i cerceteze cu de-amă­nun­tul goliciunea exemplară.

Asta se întâmpla demult, într-o scrânteală is­torică, şi speram ca omenirea să în­ve­ţe ceva din trecutu-i dement. Din pă­cate, m-am înşelat, de vreme ce, mai an, stimabila Hillary Clinton le cerea subalternilor săi acreditaţi la Bucureşti să strângă informaţii despre „ac­tualii lideri şi cei în devenire”, în spe­cial „detaliile biometrice” ale acestora. Cel puţin aşa ne dezvăluie site-ul WikiLeaks, care zguduie de câteva săp­tămâni şandramaua planetară. Parcă îmi şi imaginez fişele cu datele biometrice ale oamenilor politici de la noi, cu vulnerabilităţile, averea şi starea lor de sănătate, trecând Ocea­nul.

Unde sunt analizate de batali­oa­ne conştiincioase de cercetători cu trese, obligaţi să găsească secretele bă­seştilor şi antoneştilor, maiorilor şi un­gurenilor de pe-acilea. Ei nu mai sunt căutaţi pe faţă, la dinţi şi în păr­ţile dosnice, asemenea bietului prizo­nier transilvănean, nimerit mereu în răs­păr cu timpurile. Acum, ajung ra­poar­tele „cârtiţelor” plantate pretu­tindeni de molohul american. E clar, vorba prozatorului Norman Manea, că trăim într-o „lume grăbită, uitucă, nevrotică, asaltată zilnic de o ava­lan­şă de murdării în care unii izbutesc să ţopăie, în frenezia burlescului”.

Şi, pro­babil, pe malurile Potomacului s-a ţopăit destul pe soarta celorlalţi, nu şi azi, când zănaticul hacker australian a spart „cutia Pandorei” de la Casa Albă de se clatină omenirea. Aşadar, să mai ţopăie şi alţii pe spi­narea părinţilor libertăţii. Adevărul e că „Jandarmul” de la Washington şi-a pierdut măsura, setea de putere l-a ameţit într-atât, încât şi-a risipit uri­a­şul capital de simpatie. A crezut că poa­te controla întregul mapamond, că nimeni şi nimic nu-i stau în cale ca să pornească războaie, pretextând mincinos că se fabrică arme chi­mice. De asemenea, s-a grăbit cu cinism să ucidă victimele colaterale ale unor conflicte eminamente economice şi geostrategice, inventând concepte aiu­ritoare tocmai ca să-şi scuze fă­ră­de­legile. S-a instalat prin forţa ar­ma­tă în ţări considerate doar de ei te­ro­riste, dar doldora de petrodolari şi numa, bune de amplasat baze mili­tare.

În altele n-a fost nevoie de astfel de argumente, fiindcă guvernele băş­ti­naşe s-au supus fără crâcnire, cu o voluptate a servilismului gre­ţoa­să şi ticăloasă. Colonii în care am­ba­sa­dorii yankei se comportă aidoma şe­filor de plantaţie. Ca şi aici, în „săl­ba­tica Românie”, căzută la picioarele unui fitecine ca Gitenstein, stăpânul, deocamdată, al destinului nostru castrat biometric. Oficialul acesta de pripas îşi dă cu părerea şi în problemele economice, şi-n cele politice sau ju­ri­dice, ce mai, e instanţa supremă a „ru­mânilor”! Într-adevăr, ca să-l citez iarăşi pe Norman Manea, schimbarea cea mai descurajantă a prezentului o re­prezintă „mediocritatea – tot mai ine­vitabilă (…) – a politicienilor, prag­ma­tismul lor inept şi teatral, populismul lor de doi bani, biata lor vanita­te şi siguranţa de sine, ca şi, pe de altă par­te, masele de gură-cască, vitali­za­te şi ele de vulgaritatea înscenărilor de larg consum”.

Un pragmatism agre­siv şi amoral, deşi ni se vântură întruna gargara „corectitudinii po­li­tice”, ca o acadea în stare să le ia min­ţile „papuaşilor” din zonele subjuga­te, îndeosebi, financiar. Să-i manipu­le­ze vulgar cu fel de fel de spaime şi frici. Zi de zi ni se toarnă în urechi, lent, dar sigur, cucuta globalizării, a uni­formizării cu orice preţ. Iar otrava ne atinge sistemul nervos şi-l paralizează în final. Semănăm, la capătul umi­linţelor şi neputinţelor, cu nişte gâze agonizând cu capul ţintuit în acul mondializării şi de aceea ne zba­t­em în van. Ne agităm degeaba în de­­zor­dine şi disperare. Şi-n agitaţia asta caraghioasă şi umilitoare, ofiţerii ame­­ricani, deghizaţi în demnitari, ne pi­­pă­ie ţeasta, grumazul, ţurloaiele şi scriu întruna note pentru alde Oba­ma…

Deşi, în mai toate statele moderne, sfera privată este protejată prin lege, puţini mai sunt cei care cred că initimitatea este şi respectată. Cel târziu o dată cu publicarea depeşelor secrete ale serviciilor de informaţi americane, a devenit clar că ne apropiem cu paşi uriaşi de un un nou tip de societate. Despre ce se întîmplă cu societăţile în care toate secretele devin publice, scrie în publicaţia germană Cicero, fosta angajată a Naţiunilor Unite, scriitoarea de succes Janne Teller. Energiile consumate o dată cu apariţia unor mesaje mai mult sau mai puţin confidenţiale ale serviciilor de informaţii nord-americane ne îndreptăţesc să ridicăm mai multe semne de întrebare asupra direcţiei spre care se îndreaptă societatea. (…)

Timpul şi controlul au alte dimensiuni

Riscurile pe care le presupun noile medii de comunicare le cunosc bine mai ales acei bloggeri care contestă regimurile autocratice din China sau îngrădirea femeilor din Arabia Saudită. Dar şi forţa şi viteza cu care mesajele lor ajung la publicul larg sunt impresionante. Ce îşi doresc însă occidentalii, cei dintr-o lume în care libertatea de expresie este protejată de lege, atunci când oferă opiniei publice documente cu caracter secret, menite să protejeze societatea modernă? Internetul este, atât în sens pozitiv, cât şi negativ, un fel de vest-sălbatic, în care pagini precum Wikileaks devin cowboy. Cu pricepere, aceşti cowboy virtuali păzesc turme de vite, dar atunci când alcoolul le încinge minţile şi pistolul le atârnă la cingătoare, ei se transformă în pericol public.

Dezvăluirea celor peste 250.000 de mesaje secrete ale diplomaţiei nord-americane, este comparată de Janne Taller cu o criză de nebunie, pe fundalul unui consum exagerat de licoare bahică. Este important ca opinia publică să afle cât de puternică a fost presiunea exercitată asupra Germaniei pentru a-i face scăpaţi pe toţi agenţii CIA care i-au reţinut fără dovezi pe cetăţeni germani. Există şi documente mai degrabă plictisitoare, cu simple aprecieri personale la adresa unor lideri, sau, în cel mai rău caz , indicii asupra intereselor Chinei în peninsula coreană sau a relaţiilor tot mai tensionate dintre Statele Unite şi Pakistan.

Extrapolând şi analizând mijloacele de comunicare modernă, înţelegem însă că teama noastră de Big Brother-ul lui Orwell, de spionajul online şi de camerele care ne străpung intimitatea, nu este deloc exagerată. Mai rău este însă că acest spion care ne însoţeşte pas cu pas, trăieşte din naivitatea sau din setea noastră de a comunica cu orice preţ. Site-urile de comunicare sunt cel mai bun exemplu al modului în care, de bună voie, cedăm teritorii din sfera noastră privată. Or, momentul în care începi să cedezi şi în care permiţi unor obiecte, manipulate de persoane, să îţi controleze viaţa, este, fără nici un fel de exagerare, începutul unei dictaturi, care, fie ea şi cibernetică, rămâne periculoasă.

Andrew Rasiej, cofondatorul blogului politico-tehnologic techPresident.com, apreciază că WikiLeaks a adus Internetul într-o nouă eră. “Sper că atunci când lucrurile se vor calma, administraţia americană va recunoaşte că trebuie să facă eforturi în materie de deschidere şi transparenţă”, subliniază Rasiej.

  • Hotnews:

Guvernul amana pe termen nedefinit introducerea cartii electronice de identitate

Guvernul a decis sa amane pe termen nedefinit introducerea cartii electronice de identitate, document care trebuia sa fie emis incepand cu anul 2011, invocand lipsa conditiilor tehnice si financiare si nevoia unei “proceduri simplificate” care sa evite incalcarea altor termene de eliberare a actului, informeaza Mediafax.

Termenul prevazut initial pentru introducerea acestui document era de 1 ianuarie 2003, prelungit succesiv de Executiv pana la 1 ianuarie 2006, ulterior pana la 1 ianuarie 2009 si, in final, pana la 1 ianuarie 2011.

Extinderea termenului a fost explicata de fiecare data prin faptul ca indeplinirea acestui obiectiv este conditionata de modernizarea Sistemului National Informatic de Evidenta a Populatiei si ca platforma-pilot de constituire a sistemului informatic pentru emiterea cartii electronice de identitate va fi realizata incepand cu 1 iulie 2010.

Prin ordonanta de urgenta aprobata la finalul acestui an, Guvernul a decis insa sa abroge atat termenul de 1 ianuarie 2011 prevazut pentru introducerea cartii electronice de identitate, cat si data de 1 iulie 2010 stabilita pentru realizarea platformei-pilot de constituire a sistemului informatic de emitere, hotarand ca aceste doua termene vor fi fixate la un moment dat, prin hotarare de guvern.

In aceste conditii, Guvernul a mai decis ca asigurarea institutiilor publice cu echipamente si programe informatice specifice va fi realizata in termen de 18 luni de la data punerii in circulatie a cartii electronice de identitate in municipiile resedinta de judet, in 3 ani de la aceasta data in celelalte municipii si orase si in 4 ani de la aceasta data in comune.

Ioana Muntean: Declaratia privind impozitul pe venit va mai putea fi depusa in format de hartie pana pe 1 iulie 2011

Ioan Botis: Angajatorii vor depune statele de plata si contractele de munca doar in format electronic

Decizia Guvernului de a introduce contractele de munca electronice ii incurca pe bancheri. Pana acum, copia dupa contractul de munca era “sfanta” la dosarul de credit

  • Ziuaveche:

Începe nebunia cărţilor de muncă

Lăzăroiu: Explozia mediului virtual va închide ziare şi talk-show-uri

  • Realitatea.net:

Cartele la metrou cu cardul bancar, din ianuarie

Lăzăroiu: Albă ca Zăpada va fi conceptul-cheie al anului 2012

***

(…) Ca o concluzie, marea dilema este daca in 2011 va crapa buba si in SUA si in ce masura sau daca va crapa si mai mult in Europa si daca va putea Europa sa supravietuiasca si de data aceasta. In bine nu ne putem intr-adevar astepta la nimic, dupa cum sublinia doamna Daiana Voicu, orice revenire va fi falsa, semnalele vor fi ca si pana acum de scurta durate si fara consistenta. Prabusirea lumii continua si a noastra continua poate si mai repede, iar asa cum Murphy spunea: “Cand lucrurile pot sa mearga si mai rau, vor merge”, sa ne pregatim de si mai rau.

Scenariile.

Nu există un scenariu optimist. Chiar dacă economia nu va mai scădea, fără ritmurile de creştere a investiţiilor, consumului şi creditării din anii trecuţi economia va simţi doar efectele rele ale unor ajustări care încă nu s-au terminat. Nici una dintre aceste componente nu are motive să crească. Investiţiile nu cresc pentru că nu există perspectiva creşterii consumului – nici în România, nici în restul lumii -, iar băncile n-au pe cine şi de ce să mai crediteze.

Scenariul realist, cel mai probabil, este că România a ajuns să trăiască acum în limita propriilor posibilităţi. Toate excesele nesustenabile din trecut, vrând-nevrând, dispar. Sectorul privat, care a făcut ajustările din timp, îşi va găsi drumul. La stat însă ajustarea nu s-a terminat. După tăierile de venituri, urmează concedierile. România va intra pe un drum anevoios de creştere lentă şi muncă pe brânci. Exuberanţa anilor 2007-2008 nu se va întoarce mai devreme de 5-10 ani. Abia atunci va fi justificată de fundamentele economice. Dar scenariul realist nu pică din cer. Este nevoie de un efort enorm pentru ca lucrurile să nu ia o turnură proastă. Cel mai mare risc pentru buget este migraţia la negru a contribuabililor care încă mai plătesc taxe. Şi nu de dragul evaziunii fiscale, ci ca alternativă la faliment. (…)

Cel mai greu va fi însă pentru oameni. Bugetarii rămaşi fără o parte substanţială a veniturilor vor trece peste primele facturi de încălzire de austeritate. Cu economiile terminate şi cu rate la bănci în întârziere, cu perspectiva concedierii, la primăvară mulţi vor fi obligaţi să se scotocească bine după banii de mâncare. Nu va fi un moment plăcut pentru nimeni. Pentru politicieni însă, meseria va deveni una de-a dreptul riscantă.

Cei mai competenţi salariaţi, mai ales dintre cei de la stat, dar şi din companiile private – secătuite prin taxe -, vor alege să plece din ţară. Antreprenorii care ştiu să facă afaceri cinstite vor încerca în altă parte. Bandiţii care se pricep doar cu statul vor rămâne pe poziţii. Ar fi încă un val de contraselecţie după atâtea care au spălat România în ultimii 70 de ani. Mai devreme sau mai târziu, efectele se văd.

Există şi un scenariu pesimist. El se poate materializa dacă se produce unul din mai multe riscuri. Fie politicienii intră în panică şi răstoarnă căruţa cu bani, fie FMI şi cumpărătorii internaţionali de obligaţiuni îşi pierd încrederea în România, fie zona euro intră în derapaj şi contaminează leul. În cazul acesta, consecinţele ar fi dramatice – încă o prăbuşire economică, falimente, şomaj masiv şi foame: România află ce înseamnă criza.

  • Standard.ro

[Mihai Giurgea]: 2011: România, ai intrat în anul morții (un scenariu catastrofic si un indemn care frizeaza iresponsabilitatea…)

[Radu Soviani]: Cum vad eu economia in 2011

România va avea parte de un nou an de coșmar. Pe piața bancară ar trebui să asistăm la un an al fuziunilor și achizițiilor. În cazul în care va fi așa, putem spune că vom avea un an liniștit. Altfel, lucrurile vor sta urât. Piața bancară autohtonă s-a contractat puternic, iar în acest moment e limpede că sunt mult prea mulți jucători pe o piață care se micșorează văzând cu ochii.(…) Nu cred că vom avea parte de creștere economică în România. Prostia și hoția sunt prea mari în zonele de sus ale puterii, motiv pentru care îmi păstrez previziunile negative. De asemenea, cred că vom continua să avem o presiune puternică pe curs. În termeni reali, în acest an leul s-a apreciat, lucru absolut aberant dacă punem în balanță performanțele economice ale țării. (…) Trebuie să remarcăm că, sub o presiunea plăților aferente datoriilor contractate până acum, este impetuos necesară găsirea unor surse de finanțare ieftine. Acordul cu FMI nu este decât simbolic, menit a menține rating-ul țării. Găsirea banilor pe piețele financiare internaționale se va constitui într-o adevărată provocare, mai ales în cazul unei evoluții dificile a Europei. În plan politic este posibil să asistăm la instalarea unui nou prim ministru de paie, individ care va juca rolul tehnocratului. Mișcarea este menită a proteja partidul lui băsescu de furia populară. Laboratoarele de la Cotroceni se pare că au găsit și omul potrivit în persoana unuia asupra căruia, chipurile, s-ar fi exercitat presiuni(neștiind întreaga poveste,  unii i-au spus într-o doară că știu totul despre fetița pe care o are; în realitate fetiţa era chiar el, despre această existenţă secundară a sa ştiind însă numai cei apropiaţi dictatorului nostru de carton). Oricum, indiferent de dezvoltările politice, vom avea un nou an greu. Presiunile economice vor fi amplificate de incompetența și interesele guvernanților conducându-ne, în continuare, spre dezvoltări dezastruoase.
  • Gandul:

O nouă criză financiară va lovi Europa în prima jumătate a anului 2011

Spania şi Italia au de refinanţat datorii totale de 400 miliarde euro în următoarele şase luni, iar încă 400 miliarde trebuie să se împrumute băncile, dar datoriile totale sunt de ordinul miilor de miliarde

Înainte de o nouă criză în SUA sau de “marea criză” aşteptată pentru momentul în care ritmul de creştere a economiei chineze va scădea, o nouă criză financiară va lovi chiar în interiorul Eurozonei. În următoarele şase luni, nevoile de refinanţare ale celor mai greu îndatorate state euro ar putea atrage haosul pe pieţele financiare.

Datoriile guvernelor şi ale agenţilor economici (mai ales bănci) sunt atât de mari, astfel încât va fi nevoie de noi emisiuni de obligaţiuni, care vor atinge un volum impresionant, avertizează un raport al Centrului de Analize Economice şi în Afaceri (CEBR) din Marea Britanie. “O nouă criză în Eurozonă” este principala previziune a CEBR pentru 2011, relatează cotidianul The Daily Telegraph.

În primele luni ale acestui an, băncile europene au de refinanţat datorii totale de 400 miliarde euro. Alte 400 miliarde euro trebuie să găsească Spania şi Italia pentru a-şi plăti rate scadente. Încă 100 miliarde care trebuie refinanţate de guvernele unor state euro ridică datoria guvernamentală scadentă la 500 miliarde euro. “Avem în faţă ceva care are potenţialul de a deveni o a doua criză financiară. Totuşi, de data aceasta va fi mult mai rău decât prima oară”, consideră Celestine Amore, fondator al IlliquidiX, firmă specializată în tranzacţiile cu datorii a căror solvabilitate este greu de stabilit. Amore crede că deja se văd semne precum cele care au anticipat crah-ul bursier de pe Wall Street, din septembrie 2008. (…)

Probleme amânate, dar nu rezolvate

“Guvernele au fost capabile să încetinească procesul (să amâne o nouă criză financiară – n.r.), dar problemele nu au dispărut. Mai rămân trilioane de dolari care trebuie refinanţate sau vândute”, crede Celestine Amore de la IlliquidiX. Cel mai elocvent exemplu de “problemă amânată” l-a oferit Italia, imediat după Crăciun, când dobânda la care a vândut obligaţiuni de 8,5 miliarde euro a fost în creştere faţă de cea oferită cu o lună în urmă. În noiembrie, bonurile Trezoreriei de la Roma cu scadenţa la şase luni s-au vândut cu 1,48%, pentru ca, în decembrie, dobânda cerută să crească la 1,70%. O creştere s-a consemnat şi la obligaţiunile italiene pe zece ani. (…)

Nici SUA nu scapă de riscul unei noi crize

O nouă criză în SUA este anticipată de David Einhorn, de la fondul de investiţii Greenlight Capital, omul care a prevăzut prăbuşirea băncii Lehman Brothers – care a atras criza din 2008. Einhorn acuză banca centrală americană (Fed) că ţine prea mult dobânda la minimul istoric, ceea ce “creşte şansa ca guvernele să se supraîmprumute şi să cadă într-o capcană a datoriilor“. “Dacă dobânzile vor mai creşte vreodată, sigur vom avea o nouă criză”, consideră Einhorn.

Nouriel Roubini, economistul care a prevăzut criza: Anul 2011 va fi marcat de un război al monedelor şi conflicte comerciale

(…) Zona euro trebuie să-şi rezolve problemele legate de datoriile suverane. În caz contrar, riscul de contaminare va fi mare, de la Grecia şi Irlanda la Spania şi Portugalia, afirmă Roubini. Economistul este cunoscut pentru previziunile sale pesimiste. Procesul dureros de ajustare, austeritatea fiscală şi reformele structurale vor continua în acest an, în contextul unei creşteri economice slabe sau chiar recesiune în anumite state. “Riscul unui haos creşte semnificativ, în condiţiile în care abordarea actuală a liderilor europeni, care constă în a se împrumuta, sperând în acelaşi timp că este vorba doar de o problemă de lichiditate şi nu una de solvabilitate, nu va funcţiona. Această instabilitate ar putea duce la ieşirea membrilor mai slabi din zona euro”, menţionează Roubini. La polul opus, statele emergente trebuie să facă faţă supraîncălzirii economiei, care se traduce printr-o inflaţie galopantă, o creştere excesivă a creditării şi prin bule speculative. Un mijloc eficient de a limita creşterea preţurilor ar putea consta în permiterea aprecierii rapide a monedei naţionale, ceea ce China şi alte economii emergente refuză, pentru a evita să piardă din pieţe. În acest context, tensiunile actuale de pe piaţa valutară vor fi puternice şi în acest an. “Într-o lume în care rata şomajului din SUA ajunge la 10%, iar economia chineză creşte tot cu 10%, se regăsesc toate ingredientele pentru un război al monedelor, pentru conflicte comerciale şi o consolidare a protecţionismului”, spune Roubini. De asemenea, în prima jumătate a anului, preţul petrolului, al energiei şi alimentelor ar putea creşte mult mai rapid decât s-ar putea justifica prin factorii economici fundamentali din cauza unui surplus de lichiditate. Această situaţie va afecta statele importatoare de materii prime. În ţările avansate economic, monetizarea tot mai mult a deficitelor publice ar putea alimenta creşterea preţurilor.

România în 2011: taxe mai mari pentru o creştere economică mică

Ce au făcut americanii în ultimii 30 ani, prin consumul excesiv, va avea urmări destul de severe asupra generaţiilor viitoare. Modul în care a evoluat nivelul datoriei naţionale a Statelor Unite este de-a dreptul îngrijorător. “Am acumulat cel mai mare munte de datorii din toată istoria lumii, iar copiii noştri şi nepoţii noştri vor trăi cu aceste datorii tot restul vieţii lor“, scriu cei de la businessinsider.com, care au pus cap la cap nişte cifre interesante despre datoria americană. În urmă cu 30 de ani, nivelul total al datoriei americane era sub 1.000 de miliarde de dolari şi era considerată la acea dată ca fiind o adevărată criză naţională. Acum, datoria naţională este de 14 ori mai mare.(…)

(…) Ce se va întâmpla în 2011

Orientul Mijlociu poate fi considerat „călcâiul lui Ahile” pentru securitatea mondială. Regiunea este depozitara unui întreg arsenal de motivaţii istorice, militare, etnice, economice, geopolitice şi geostrategice capabil oricând să arunce în aer relativul echilibru planetar. Israelul este o ţara potentă din punct de vedere financiar şi militar, cu puternice şi diverse pârghii de susţinere în întreagă lume, în special în SUA. Bazându-se pe aceste realităţi, statul evreu va dezvolta în continuare politica sa de securitate în regiune, concentrată pe prezervarea acumulărilor proprii, cantitative şi calitative, din toate domeniile, folosind fără ezitare chiar şi forţa armată.

Procesul de pace cu Palestina va evolua doar în funcţie de presiunea exercitată de comunitatea internaţională asupra Tel-Avivului, şi cum aceasta nu este constantă şi în anul 2011 conflictul israeliano-palestinian va fi caracterizat de accente grave (violenţe, victime şi pagube materiale) şi perioade de acalmie. Nu va fi semnat un act de pace definitiv şi Palestina nu va primi dreptul la un stat propriu în 2011. Dar peste toate acestea se poate suprapune o încercare individuală a Israelului de rezolvare a problemei nucleare iraniene. Punerea în practică a unui asemenea scenariu va afecta starea de securitate mondială, echilibrul de forţe din regiune, şi nu numai, va reconfigura alianţe militare şi politice şi va aduce grave deservicii mediului înconjurător. (…) Rana deschisă de pe trupul peninsulei Coreea nu se va cicatriza prea curând, în principal, din cauza diferenţelor semnificative dintre cele două state, atât din punct de vedere politic, cât şi doctrinar.  Coreea de Nord este înţepenită într-o ideologie comunistă, denaturată până la ridicol, de către “mândra clasă politică conducatoare” de la Phenian.(…) Singura surpriză poate veni din partea Israelului, ţara care îşi poate permite, din punct de vedere financiar şi militar, punerea în scenă a unor scenarii atipice pentru momentul actual. Israelul poate încerca, de unul singur, anihilarea ameninţării nucleare a Teheranului, mizând pe dislocarea strategică faţă de Iran a importante forţe americane şi, obligatoriu, pe acţiuni reactive din partea Washingtonului.

  • Hotnews:

Israelul se pregatea in 2009 pentru un “razboi la scara larga” – Wikileaks

Armata Israelului se pregatea, la sfarsitul anului 2009, pentru un razboi de amploare in Orientul Mijlociu, cel mai probabil impotriva Hamas sau Hezbollah, se arata intr-o telegrama a diplomatiei americane pusa la dispozitie de Wikileaks cotidianului din Oslo, potrivit AFP. “Pregatesc armata israeliana pentru un razboi la scara larga, pentru ca este mai usor sa te adaptezi la o scara mai mica decat invers,” ar fi declarat generalul Gabi Ashkenazi, potrivit telegramei de la ambasada americana din Tel Aviv. Documentul, citat de cotidianul Aftenposten, este datat 15 noiembrie 2009. “Amenintarea cu rachete impotriva Israelului este mai serioasa decat oricand. De aceea, Israelul pune accentul in primul rand pe apararea antirachetaa spus acesta, avertizand ca Hamas in Gaza si Hezbollah in Liban reprezinta cele mai mari amenintari. Razboiul din Fasia Gaza, incheiat pe 18 ianuarie 2009, a ucis 1.400 de persoane, in mare parte civili palestinieni, si 13 israelieni. Israelul a fost aspru criticat pentru ca a pus in pericol vietile civililor. Potrivit documentului, Ashkenazi a declarat ca Israelul nu va accepta data viitoare “nicio restrictie asupra actiunilor armate din zonele populate”, insistand ca armata nu a atacat niciodata in mod intentionat obiective in care se aflau civili.

Alerta de terorism la nivel national in India

Cinci barbati, arestati in Danemarca si Suedia pentru ca planuiau un “masacru” in redactia ziarului care a publicat caricaturile cu Profetul Mahomed

Julian Assange: Grupul meu va face publice toate documentele secrete pe care le detine, in cazul mortii sau incarcerarii mele pe termen lung

***


La iniţiativa Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat ieri Hotărârea de Guvern pentru derulrea programelor naţionale de sănătate. Astfel, în perioada 2011-2012 vor fi implementate programe noi, cele mai importante vizând reducerea incidenţei cancerului în România şi fertilizarea in vitro. “În premieră am propus ca programele naţionale de sănătate gestionate de Ministerul Sănătăţii să se desfăşoare multianual, pe o durată de 2 ani, pentru a exista o predictibilitate atât din punctul de vedere al furnizorilor din sistem, cât şi din cel al pacienţilor“, a declarat ministrul Attila Cseke. În următorii 2 ani, în scopul reducerii incidenţei cancerului în România, Ministerul Sănătăţii va derula Subprogramul de screening pentru depistarea precoce activă a unor forme de cancer (cancerul de col uterin, mamar, colorectal). Din anul 2011, Ministerul Sănătăţii va demara programuldupă modelul proiectului pilot realizat în cadrul Institutului Oncologic “I. C. Chiricuţă” din Cluj-Napoca. De asemenea, vor exista două programe noi, Subprogramul privind protejarea sănătăţii publice prin prevenirea îmbolnăvirilor asociate factorilor de risc alimentari şi de nutriţie şi Subprogramul de supraveghere a stării de sănătate a populaţiei, prin care Ministerul Sănătăţii îşi propune derularea unor campanii pentru prevenirea îmbolnăvirilor. În premieră, Ministerul Sănătăţii va implementa Subprogramul de fertilizare in vitro şi embriotransfer în cadrul căruia se vor asigura fondurile necesare realizăriiprocedurilor de fertilizare in vitro pentru cuplurile infertile. Ministerul Sănătăţii va elabora norme metodologice de punere în aplicare a Hotărârii de Guvern.

Despre fertilizarea in vitro, a se vedea: FERTILIZAREA IN VITRO (FIV), “revelatia” unei industrii a iluziilor si a mortii ascunse. Perspectiva ortodoxa: FIV = FATA NEVAZUTA A AVORTULUI

Universitatea Brigham Young din statul Utah anunţă că a găsit „secretul unei căsătorii fericite”: FĂRĂ SEX ÎNAINTE DE NUNTĂ

***

Nu, sfârșitul Europei nu va veni de la deprecierea euro și posibila renunțare la aceasta. Nici de la crizele din Grecia, Irlanda, Portugalia, România. Nici de la amenințarea rusă ori chineză. Nici din partea islamiștilor extremiști. Și nici de la divergențele dintre cele mai importante țări ale Uniunii. Nimic din toate acestea.

Zic italienii (mai exact seismologii italieni) că sfârșitul Europei va veni din pământ. Mai exact ca urmare a unei posibile erupții a vulcanului Campi Flegrei, din apropiere de Napoli. Care, în ultima perioadă, tremură din toate încheieturile, pregătindu-se, după 4.000 de ani, de o nouă erupție. Iar de se va produce, efectele ei vor ucide orice formă de viață de pe Bătrânul Continent.

Am zâmbit citind această știre. Și asta nu neapărat pentru că aș pune la îndoială expertiza seismologilor din Peninsulă (deși, în anii 80 ai secolului trecut lansaseră același avertisment). Ci pentru că este încă o dovadă a fragilității lumii în care trăim. A efemerității ei. E genul de știre care, obligatoriu te oprește din goana cotidiană cu o întrebare: ”La ce bun toate acestea?”.

Desigur, asta nu înseamnă că, începând de azi, nu mai trebuie să faci nimic. Că te închizi în casă ori fugi într-o insulă caldă unde să aștepți sfârșitul lumii (ori al Europei). Ci, pur și simplu, că ar fi bine să-ți trăiești fiecare zi din viață ca și cum ar fi ultima înaintea sfârșitului lumii. Mai exact făcându-ți timp și pentru lucrurile pe care ți le dorești cu adevărat. Dar pe care le amâni mereu. Atât, și nimic mai mult. Iar dacă mâine Campi Flegrei ar arunca în aer Europa, n-ar fi niciun bai. Ar rămâne foarte puține lucruri pe care ai regreta că nu le-ai făcut.

***

Buletinul informativ al Aliantei Familiilor din Romania, Nr. 120, 4 ian 2011

Feminismul vulgar. Va recomandam un articol din publicatia Daily Mail, care exploreaza legatura dintre emanciparea tinerelor si vulgaritatea in ascensiune in randurile adolescentelor britanice. Sociologii confirma ca feminismul denota si o dimensiune agresiva la tinerele adolescente. Un alt motiv este sexualizarea prematura a fetelor (link).

Casatoria ii innobileaza pe barbati. Aceasta este concluzia unui studiu publicat luna trecuta in publicatia Archives of General Psychiatry si comentat in revista Time. Studiul a fost facut de un genetician de la Universitatea de Stat Michigan si s-a focalizat pe 289 de cupluri constituite din frati gemeni (link).

Paganism. Paganasmul e in ascensiune in Marea Britanie. Articolul pe care vi-l recomandam discuta implicatiile acestui fenomen asupra sistemulul penitenciar britanic. Autoritatile engleze sunt sub o presiune tot mai mare sa permite organizarea de festivaluri si sarbatori pagane pentru puscariasi (link).

Libertatea de constiinta. Tot din Marea Britanie aflam ca un tribunal a refuzat sa recunoasca unor consilieri crestini dreptul, pe baza libertatii de constiinta, de a nu face consiliere maritala cuplurilor homosexuale (link).

Tinerii britanici si abstinenta. Un studiu emis de Hull University din Marea Britanie indica in mod surprinzator ca majoritatea tinerilor britanici doresc ca orele de educatie sexuala din scoli sa se focalizeze pe abstinenta si pe formarea si mentinerea unor relatii durabile intre indivizi, si mai putin pe aspectele fizice ale actului sexual (link).

Respectati casatoria. In 2009, Curtea Suprema a statului american Iowa a legiferat casatoriile homosexuale. Publicul a devenit nemultumit si in noiembrie a eliminat prin vot pe 3 din cei 7 judecatori care au emis decizia impotriva casatoriei. Campania cetatenilor continua. Tot mai multi cetateni le cer celor 4 judecatori care inca au ramas in functie sa-si dea demisia. In noiembrie, Iowa a ales un guvernator nou, un republican, care deja si-a anuntat intentia de a initia un referendum pentru interzicerea casatoriilor homosexuale in acest stat (link).

Copiii – Stres sau bucurie? Un studiu sociologic recent indica ca amanarea casatoriei si a copiilor in casnicie sunt factorii primari care conduc la cresterea stresului in viata de cuplu. Publicat luna trecuta in New York Times, studiul a fost alcatuit de un grup de sociologi de la Universitatea din Los Angeles (link).

Boli venerice. Periodic, Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA emite rapoarte privind bolile sexuale transmisibile. Ultimul raport a fost emis in noiembrie si priveste situatia din 2009. In comparatie cu 2006 cazurile de sifilis au crescut cu 19%, majoritatea dintre ele in randurile homosexualilor (link).

Normalitatea sexuala. Corectitudinea politica ii forteaza la tacere pe multi academicieni. Sunt insa si exceptii. Remarcam un articol publicat in iulie 2010 de catre profesorul american de drept George Dent in Texas Review of Law & Politics. Profesorul se pronunta in favoarea unei politici care promoveaza relatiile sexuale normale. Acestea prezinta avantaje sociale, pe cand cele homosexuale, nu (link).

Malawi. In vara, organizatii ale homosexualilor au condamnat statul Malawi pentru ca a condamnat doi tineri pentru acte de sodomie. Recent, legiuitorii din Malawi au reactionat pe masura, revizuind codul penal si impunand pedepse si pentru actele homosexuale comise de femei (link).

Africa respinge homosexualitatea. Un articol din Christian Science Monitor descrie opozitia crescanda a guvernelor africane fata de presiunea tarilor occidentale de dezincriminare a sodomiei (link).

Material video. Va recomandam un material video de la marsul pentru viata de luna trecuta de la Amsterdam. Au participat 400 de persoane, un numar bun pentru Amsterdam, spun comentatorii (link).

Canada – libertatea religioasa. Luna trecuta, autoritarile canadiene au suspendat, pe durata limitata, un canal crestin de televiune pentru ca in cadrul unui program televizat un pastor a facut afirmatii “negative” la adresa homosexualitatii (link).

Generozitatea crestina. In comparatie cu persoanele nereligioase, crestinii continua sa fie generosi, in ciuda crizei economice. Acesta este concluzia unui studiu publicat in Wall Street Journal. Intre 2007 si 2009, contributiile caritabile din America au scazut cu 11%. Crestinii sunt o exceptie, contributiilor lor scazand, in aceeasi perioada de timp, cu doar 0,1% (link).

Drepturile omului. Antonin Scalia, unul din judecatorii Curtii Supreme americane, e cunoscut pentru vederile lui conservatoare. Recent a declarat, intr-o prelegere tinuta la o universitate americana, ca Constitutia nu recunoaste un drept la avort sau la casatorii intre persoane de acelasi sex (link). (…)

Concubinaj. Scriem des despre studii asupra concubinajului, care inevitabil duc la aceeasi concluzie – concubinajul dauneaza nu numai partenerilor, ci mai ales copiilor. De data acesta e vorba despre un studiu din Irlanda, publicat de Centrul pentru Justitie Sociala. Concubinajul duce la saracie, criminalitate si sexualizarea timpurie a copiilor. La randul lor, aceste aspecte sociale nocive conduc la un un cost economic anual de peste 100 de miliarde de lire sterline (link).


Categorii

Al treilea razboi mondial, Carduri electronice/ cipuri, Era Big Brother, Guvernarea electronica (E-GUVERNARE), Internet, New Media, Noile Tehnologii, Opinii, analize, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “CE URMEAZA IN ANUL 2011? Un an sub semnul convulsiilor sociale si un nou val dur al crizei economice?/ MONDIALIZAREA SCLAVIEI BIOMETRICE SI NOUA ERA A INTERNETULUI. BULETINELE ELECTRONICE DOAR AMANATE OLEACA…/ Ne asteapta al treilea razboi mondial in 2011? Israelul e pregatit…/ STATUL ROMAN NU ARE BANI PENTRU SANATATE, DAR FINANTEAZA MASIV FERTILIZAREA IN VITRO (Stiri si recomandari generale 28 decembrie 2010 – 4 ianuarie 2011)

  1. Mihai Goţiu – Sfârșitul Europei. De unde nu te aștepți
    http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/sfarsitul-europei-de-unde-nu-te-astepti-57108.html

    Nu, sfârșitul Europei nu va veni de la deprecierea euro și posibila renunțare la aceasta. Nici de la crizele din Grecia, Irlanda, Portugalia, România. Nici de la amenințarea rusă ori chineză. Nici din partea islamiștilor extremiști. Și nici de la divergențele dintre cele mai importante țări ale Uniunii. Nimic din toate acestea.

    Zic italienii (mai exact seismologii italieni) că sfârșitul Europei va veni din pământ. Mai exact ca urmare a unei posibile erupții a vulcanului Campi Flegrei, din apropiere de Napoli. Care, în ultima perioadă, tremură din toate încheieturile, pregătindu-se, după 4.000 de ani, de o nouă erupție. Iar de se va produce, efectele ei vor ucide orice formă de viață de pe Bătrânul Continent.

    Am zâmbit citind această știre. Și asta nu neapărat pentru că aș pune la îndoială expertiza seismologilor din Peninsulă (deși, în anii 80 ai secolului trecut lansaseră același avertisment). Ci pentru că este încă o dovadă a fragilității lumii în care trăim. A efemerității ei. E genul de știre care, obligatoriu te oprește din goana cotidiană cu o întrebare: ”La ce bun toate acestea?”.

    Desigur, asta nu înseamnă că, începând de azi, nu mai trebuie să faci nimic. Că te închizi în casă ori fugi într-o insulă caldă unde să aștepți sfârșitul lumii (ori al Europei). Ci, pur și simplu, că ar fi bine să-ți trăiești fiecare zi din viață ca și cum ar fi ultima înaintea sfârșitului lumii. Mai exact făcându-ți timp și pentru lucrurile pe care ți le dorești cu adevărat. Dar pe care le amâni mereu. Atât, și nimic mai mult. Iar dacă mâine Campi Flegrei ar arunca în aer Europa, n-ar fi niciun bai. Ar rămâne foarte puține lucruri pe care ai regreta că nu le-ai făcut.

  2. Tarile cu o religie majoritar crestin-ortodoxa se gasesc pe batranul continent si nu in alta parte (inclusiv muntele Athos). De aceea ma indoiesc ca acest lucru s-ar putea intampla. Orice catastrofa majora nu cred sa aibe loc in Europa.

  3. Despre Europa: eu as paria mai degraba pe caderea Americii. Sa ne uitam bine la situatia economica actuala. Razboiul se duce intre China si SUA. Europa este #3, la rivalitate cu ambele. China are bani de investit, in prezent cumpara bonuri de trezorerie americane. In 2009-2010 a cumparat tot ce a putut: aur, materii prime, a inchiriat terenuri agricole in Africa, a acordat stimuli interni pentru a mentine ritmul de crestere si inca mai are bani. Multi bani. Ce poate face China cu acesti bani mai mult decat a facut pana acum? Eu cred ca China va salva Europa tocmai pentru a se opune astfel Americii. Incet-incet, China schimba bondurile americane pe bonduri europene. China a investit anul trecut in Grecia, a anuntat recent ca va ajuta Spania si Portugalia, ba chiar China a imprumutat in 2010 si Moldova cu o suma la care nici nu visau fratii nostri: 1 miliard de dolari (vezi Reuters http://www.reuters.com/article/idUSTRE61140D20100202)

    Bineinteles daca Europa nu va pica nu inseamna ca Romania nu va pica – aceasta este alta discutie. Eu am dorit doar sa subliniez ca cel mai probabil SUA se vor apropia si mai mult de faliment ceea ce creste riscul ca americanii sa fie nevoiti sa foloseasca ultima lor capacitate inca nealterata de actuala criza: armata.

  4. @Gigel Chiazna: Da, in SUA s-a mers pe alta varianta decat cea a “austeritatii” europene, desi diferenta e doar de grad, nu de natura, in ceea ce priveste fisurile structurale provocate in cele doua sisteme. Asta inseamna ca acolo crahul poate fi mai violent. Totusi, daca se produce prabusirea, taraste dupa ea o lume intreaga, pentru ca SUA e… SUA.

  5. Basescu-Boc vrea sa resusciteze vechea Lege 18, cea a averilor ilicite. A spus-o Boc intr-o aparitie a sa la TVR1. Cu o mina nevinovat de vinovata, el a dat de inteles ca va fi creat un nou departament in cadrul ANAF, ce se va ocupa cu “estimarea” averilor Si verificarea dobandirii acestora. Cum se va face estimarea? Raspunsul e halucinant: prin observatie directa. Boc spune ceva de genul-ne vom uita in curtea omului, ii vom estima vila, masina, piscina si daca acestea par a fi de lux, vom trece la verificari amanuntite. Criterii de estimare? Niciun raspuns-probabil gradul de incomoditate ce o resimte statul fata de persoana respectiva.
    Alt exemplu imbecil dat de prim-ministru: se va citi contorul-spre exemplu-al unei fabrici de paine. Stiindu-se ca pt.producerea a 1000 de paini e nevoie de x Kw, atunci orice va depasi se va impozita. Cu alte cuvinte, e posibil ca daca acea fabrica de paine are pierderi in procesul de productie sa fie si pasibila de pedeapsa.
    Prin toate aceste masuri aberante, gandite de niste minti servile pline de reziduri toxice comunistoide, se doreste restrangerea libertatii, disparand prezumtia de nevinovatie. Dealtfel din toate mesajele presedintelui si ale primului-ministru (“tara de asistati sociali”, “consumam mai mult decat producem”, “statul nu e responsabil pt.fiecare cetatean”) rezulta ca suntem un popor de infractori care traieste pe spatele bietului stat si ca avem nevoie de frau si bici.
    Intrebarea mea este: cum de pana acum s-a putut trai in Romania pe spatele statului(ca doar e al nostru) si de acum nu se mai poate? Poate din cauza ca statul suveran Romania nu mai exista? Este amanetat si cei ce l-au preluat nu ne mai dau voie sa-l folosim ca fiind al nostru?
    In acelasi interviu la TVR, Boc spunea ca momentul care l-a afectat cel mai mult din tot anul 2010 a fost gestul lui Adrian Sobaru. Atat de afectat si de solidar se simtea, incat la numai cateva zile, de revelion rupea in doua ringul de dans al unui club.

  6. Incep sa se implineasca profetiile…

    Iata cum o dezvaluire majora se face la inceputul acestui an si pe fondul documentelor diplomatice publicate de Wikileaks. Seful Statului Major israelian, Gabi Ashkenazi, a transmis unei delegatii a Congresului american, la sfarsitul lui 2009, ca se pregateste de “un razboi la scara mare” in Orientul Mijlociu, potrivit unor mesaje diplomatice obtinute de WikiLeaks.

    “Pregatesc armata israeliana de un razboi la scara mare, pentru ca este mai usor sa il reduci la o operatiune mica decat invers”, a declarat generalul Ashkenazi, citat intr-o telegrama a ambasadei americane la Tel Aviv, datata 15 noiembrie 2009 si publicata duminica de cotidianul norvegian Aftenposten. Israelul se pregatea atunci pentru un razboi major. Dar si acum, Israelul este gata de atac in acelasi razboi, practic nimic nu s-a schimbat.

    “Israelul e pe picior de razboi si asteapta doar aprobarea NATO si a ONU ca sa se declanseze. Iranul nu e decat o tinta. In caz ca se va intampla, iar mie toate date imi spun ca se va intampla, atunci va fi inceputul unui razboi catastrofal, care nu va cuprinde numai orientul mijlociu, ci si pe cel indepartat, zona Coreea de Nord, va avea repercursiuni in Europa dar si in Africa, va fi un veritabil Armaghedon”, declara Eugene Sinclair, specialist mililitar al Stratfor. “Documentele Wikileaks nu schimba situatia. Conflictul este pe cale sa inceapa, iar Israelul este si acum pe picior de razboi”, afirma si Ryan McNeal, de la Military Today.

    Urmeaza profetii despre razboi: Parintele Dionisie Ignat de la Colciu, Parintele Iosif Vatopedinul, Sfantul Serafim de Virita, Sfantul Lavrentie de Cernigov

    (…)

  7. Stirea apare si in aceasta sinteza si este inclusa si in titlu, Romeo. Ce au in plus cei de la Altermedia, preluand si ei de la Gardul de Fier, sunt profetiile furate de la noi, identic, din postarea din 2009 (ultima parte): http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/07/27/epistola-unui-sfant-contemporan-pregatiti-va-dragii-bunelului-pregatiti-va/

  8. 1.) http://www.eutimes.net/2011/01/birds-and-fish-are-now-dying-all-around-the-world/ si 2.)http://www.antipredazione.org Este si traducerea in engleza! Doamne ajuta!

  9. Stimate vizitator,
    Trebuie sa aflati ca exista AIM (Active Information Media) cu articole interesante in destule limbi inclusiv romaneste.
    Dupa mine mai important este sa se afle aceste informatii !

    0. Teoria bolilor citate (A se afla ce urmaresc marile corporatii cu medicamente):

    http://roaim.byethost15.com/?a=articles&p=415

    1. 21 dec 2012 sau 28 oct 2011 ?
    (Teoria sfarsitului lumii e o gogoritza menita si dorita ffff mult de globalizatori, ca sa le aduca acestora satisfactia imbecilizarii la scara planetara !!)
    a : http://http://roaim.byethost15.com/?a=articles&p=361
    b : http://http://roaim.byethost15.com/?a=articles&p=362

    2. Codex alimentarius: http://roaim.byethost15.com/?a=articles&p=356
    Domnule Gigel Chiazna nu mai paria. Ca de vei catiga parilul tot nu iti vor da americani dolarii lor nenorociti.
    America cu al sau dolar se duce de rapa si asta anul acesta sau in 2012.
    Mai bine citeste stimaate dle automatist poz 1.a si poz 1.b

    Are GHEENA destui candidati bancheri si globalizatori, cei care nu accepta decat sa domine lumea cu al lor ban, ochiul dracului.
    Rog sa nu stergeti acest comentariu.
    De il veti sterge va atrag foarte serios atentia ca pe un blog respectabil ca al DVS. nu ar trebui sa acceptati comentarii politice stimati domni administratori ai RAZBOIului INTRU CUVANT.

    prof univ dr ing DAN GHEORGHE SOMNEA pensionar

  10. Pingback: Razboi întru Cuvânt » In plina criza a sistemului sanitar, cand spitalele se desfiinteaza, medicii pleaca in Occident, scade plafonul de medicamente compensate si contractul cadru intre CNAS si medicii de familie nu e semnat, MINISTERUL SANATATII
  11. Pingback: Razboi întru Cuvânt » In plina criza a sistemului sanitar, MINISTERUL SANATATII DEMAREAZA PROGRAMUL AVORTIV SI COSTISITOR AL FERTILIZARII IN VITRO
  12. Pingback: Cum va fi 2012? (I) ANUL DECISIV IN VEDEREA ATINGERII PLANURILOR ANTIHRISTICE? - Razboi întru Cuvânt
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare