Maicile Siluana, Anastasia si Pahomia din lotul “TANACU” au fost eliberate astazi, dupa 4 ani de inchisoare. Maica Neonila va fi eliberata si ea in acest an. CUM S-AU RAPORTAT PARINTII DUHOVNICESTI LA CAZUL TANACU

15-01-2011 1 minut Sublinieri

(…) Măicuţele au fost condamnate definitiv şi irevocabil la cinci ani de închisoare în anul 2007, fiind încarcerate iniţial la Penitenciarul Vaslui, iar apoi, odată cu schimbarea regimului penitenciarului, au fost mutate la Penitenciarul Târgşor, judeţul Prahova.

Cele trei măicuţe, Adina Lucia Cepreaga, Simona Bîrdănaş şi Elena Oţel, au fost eliberate mai devreme, beneficiind de o reducere având în vedere comportamentul lor pe perioada de detenţie.

“Pe perioada ispăşirii pedepsei măicuţele au avut un comportament bun, participând inclusiv la activităţile cultural-educative ale penitenciarului. Totodată, măicuţele au participat la slujbele de la capela penitenciarului şi au avut inclusiv peste o sută de zile de muncă. Toate aceste lucruri au făcut ca pedepsele lor să se reducă şi să fie eliberate condiţionat mai devreme“, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Târgşor, Claudiu Ştefan.

Cea de-a patra măicuţă, Nicoleta Sofia Arcălianu, fosta maică stareţă de la Mănăstirea Tanacu va fi eliberată tot în cursul acestui an.

Preotul Petru Daniel Corogeanu va fi eliberat în primăvara anului viitor, întrucât a fost condamnat la şapte ani de închisoare. El se află încarcerat la Penitenciarul Vaslui.

În iunie 2005, cele patru măicuţe şi preotul Petru Corogeanu au răstignit pe o cruce improvizată din lemn o tânără în vârstă de 23 de ani pentru a fi exorcizată. După trei zile de chinuri groaznice, în care nu a mâncat şi nu a băut nimic, Irina Cornici a murit.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât în 30 ianuarie [2007], condamnarea preotului Corogeanu la şapte ani de detenţie, pentru lipsire de libertate în mod ilegal. Măicuţa Nicoleta Sofia Arcălianu a primit şase ani de închisoare, iar măicuţele Adina Lucia Cepreaga, Simona Bârdănaş şi Elena Oţel câte cinci ani, pentru aceeaşi infracţiune.

Dincolo de sabloanele mincinoase reluate papagaliceste de mass-media, iata cateva linkuri relevante pentru a intelege cu adevarat ce s-a petrecut la Tanacu si care a fost atitudinea Parintilor nostri duhovnicesti respectati fata de scandalul tragic din 2005 si urmarile sale:

Alte referinte:


Categorii

Pagini Ortodoxe, Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

18 Commentarii la “Maicile Siluana, Anastasia si Pahomia din lotul “TANACU” au fost eliberate astazi, dupa 4 ani de inchisoare. Maica Neonila va fi eliberata si ea in acest an. CUM S-AU RAPORTAT PARINTII DUHOVNICESTI LA CAZUL TANACU

  1. Chinul suferit pe nedrept sa le fie spre mantuire.

  2. Saracele de ele!
    Nu pot sa nu ma amuz si contrariez totodata – ce ‘incadrate’ sunt, de mascati…or fi karatiste deci – ‘periculoase’- pentru crucea aia de barbati?! si/sau atlete capabile sa sara parleazu’ puscariei dand de necaz conducerea si salariatii…

    Ce stil comunist in formulare/interpretare: “Pe perioada ispăşirii pedepsei măicuţele au avut un comportament bun, participând inclusiv la activităţile cultural-educative ale penitenciarului.”

    Ce vor face dupa eliberare?
    Din cate am inteles, Pr.Daniel Corogeanu i se va da drumul la anul?

  3. “Ce multi am “comentat” acest articol”…da, noi( eu) am fost in libertate,ce “mare lucru”4 ani de inchisoare? pentru noi(mine)ca in tot acest timp am stat la caldurica cu cei dragi si nici nu am realizat cum au zburat 4 ani,dar pentru ele oare cum sa scurs aceasta perioada,m-am itrebat eu oare? Of Doamne,cat sunt de ticlos, ca in acesti 4 ani nu le-am trimes nici macar intr-o scrisoare un rand de-ncurajare.

    Iertare maicutelor Siluana,Anastasia,Pahomia si Neonila.
    Bunul Dumnezeu sa va de-a numai bine! (Asa-i o vorba la noi in Ardeal: “Sa-ti dea Dumnezeu numa bine”)
    Doamne ajuta!

  4. Dorel,
    IPS Teofan i-a vizitat in inchisoare. Din informatiile pe care le-am primit acum vreo doi ani, noua celor mici nu ni se permitea sa ii vizitam. Va dati seama ce “pelerinaj” ar fi fost la poarta inchisorii.

  5. va rog sa ne tineti la curent, daca aflati ceva, cu eliberarea parintelui, pentru ca zic ca ar merita sa fie intampinat crestineste la iesirea din temnita.
    chiar daca nu am putut fi langa el altfel macar la eliberare sa vada ca ne-am gandit la el si nu a fost abandonat.

  6. @ Vasile:

    Asta se va intampla anul viitor, cine stie ce va mai fi pana atunci… Insa nu credem ca are neaparat nevoie de asa ceva, in vazul lumii si sub “ochii” camerelor TV, care sa poata reincepe linsajul impotriva sa si a intregii Biserici sau macar a monahismului ortodox “medieval”…. Si apoi, sa nu stie stanga ce face dreapta ta, nu?

  7. Pentru ca Tanacu ramane o rana deschisa indraznesc si eu o parere.Parintele Corogeanu a avut o mare ispita,Dumnezeu ingaduind ca tanara sa moara la manastire.Dar stim ca Dumnezeu din orice rau scoate un bine.Parintele Savatie forteaza spunand ca Biserica a inchis usa pocaintei.Ne raportam la Hristos nu la un cler corupt.Si putem vedea si partea plina a paharului.Cu acest scandal multi din semenii nostrii au aflat de demonizati si slujbe de exorcizare.E singura metoda de patrundere in turnurile de fildes.
    Toata lumea a gresit in acest scandal.Gafele conducerii bisericesti s-au vazut din avion si au avut stampila unui inaintestatator ezitant si influentabil.Parintele Corogeanu nu a avut experienta duhovniceasca de a deosebi o boala sufleteasca de una trupeasca.Vorbesc din postura unuia care am umblat ani de zile cu sora-mea prin manastiri.Vrajile se desfaceau prin molifte si nu puteai sa nu-l slavesti pe Dumnezeu cand vedeai asa mari minuni,dar a existat si in cazul ei un moment zero cand staretul a spus ca trebuie dusa si la Iasi la “Socola”.Boala ei devenise si trupeasca.Ori tocmai aici a insistat necugetat Parintele Corogeanu.Irina nu trebuia sa mai ramana in manastire.In rest si eu as fi procedat la fel in cazul maicilor si mi-as fi urmat pastorul.
    Va rog sa-mi iertati indrazneala!

  8. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Maica Neonila Arcalianu, FOSTA STARETA DE LA TANACU A FOST ELIBERATA DIN INCHISOARE
  9. Pingback: Maica Neonila, stareta Manastirii de la Tanacu, a fost eliberata dupa trei ani de inchioasrea nedreapta | Ziarişti Online
  10. Dumnezeu dragutu stie sufletul lor!macar de acum sa ii lase lumea in pace!nu stiu cit de bine …/.le mai pot face parerile de rau si compasiunile noastre1oricum parerile sunt impartite vis-a-vis de acest caz!DUMNEZEU SA LE DEA PUTERE,BARBATIE SI TARIE SUFLETEASCA SA SE POATA ACOMODA SI ADAPTA CU STILUL DE VIATA PE CARE TOT EL L-IL V-A RINDUI1

  11. Pingback: DEMONIZATUL DIN TINUTUL GHERGHESENILOR - Predica Parintelui Calciu despre indracire, cazul Tanacu si razboiul din inima noastra cu diavolul (2005, VIDEO)
  12. Pingback: Parintele Daniel Corogeanu, foarte aproape de ELIBERARE. MASS-MEDIA PERSISTA IN FALSIFICAREA CAZULUI "EXORCIZARII" DE LA TANACU
  13. Pingback: “Exorcizarea” de la Tanacu a ajuns la Festivalul de Film la Cannes - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  14. Pingback: Parintele Daniel Corogeanu, haituit si in libertate. ACUZAT IN MOD FALS CA TINE SLUJBE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  15. Pingback: GADEA “LA” TANACU: Realizatorul emisiunii Sinteza Zilei, lansat intr-o diatriba TABLOIDA, adevarata “sinteza” de PONCIFE, MINCIUNI SI CALOMNII aruncate asupra parintelui Daniel Corogeanu! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  16. Pingback: Tatiana Niculescu Bran despre CAZUL TANACU si filmul DUPA DEALURI la emisiunea TV Cuvinte din taceri [VIDEO] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  17. Pingback: update – Parintele Savatie Bastovoi despre filmul DUPA DEALURI: “poveste romaneasca de lesbianism cu sfirsit tragic” care da “imaginea unei Romanii ortodox-handicapate” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  18. Pingback: Dr. Pavel Chirila despre CAZUL TANACU: “Pedepsiti de tribunal, abandonati de ierarhie” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare