COLAPSUL ECONOMIC AL ARGENTINEI SUB DICTATURA FMI: documentarul video integral, subtitrat in romana

5-06-2011 3 minute Sublinieri

UN DOCUMENTAR CARE AR TREBUI VAZUT DE TOTI CEI CE ISI MAI FAC O CAT DE MICA ILUZIE CU PRIVIRE LA REZULTATUL PE CARE IL VOR AVEA POLITICILE “AUSTERITATII” SI ALE “REFORMEI STATULUI”.

“MIRACOLUL ARGENTINIAN”, CUM ERA LAUDATA JEFUIREA SI SARACIREA DELIBERATA A TARII DE CATRE FMI, SUA SI EUROPA, A INSEMNAT UN GENOCID SOCIAL SI S-A TERMINAT IN REVOLUTII STRADALE. OARE NOUA CE DEZNODAMANT NI SE REZERVA?

Incredibila poveste a tradarii unei tari de lideri politici “mesianici” asistati de responsabili ai bancii centrale sub masca politicii austeritatii, productivitatii si reformei statului

După căderea dictaturii militare în 1983, guvernele liberale venite la putere au lansat o serie de reforme cu scopul declarat de a transforma Argentina în economia cea mai liberă și mai prosperă din lume. Mai puțin de douăzeci de ani mai târziu, argentinienii au pierdut, practic, totul: companiile naționale majore au fost vândute cu mult sub valoarea lor reală unor corporații străine; câștigurile din privatizări au fost deturnate în buzunarele oficialilor corupți; Noua legislație a muncii elimină drepturile angajaților; într-o țară exportatoare tradițională de alimente, malnutriția atinge cote alarmante; milioane de oameni sunt șomeri și se afundă în sărăcie, iar economiile lor au dispărut odată cu falimentul sistemului bancar autohton. Un film documentar care aduce în atenție rolul jucat de aspectele politice, sociale și juridice în ruinarea Argentinei.

…iar rezultatul tuturor acestora a fost revolta populara si iesire in strada, haosul si incercarea de declarare a starii de asediu. Oare acum ce va fi?

Documentarul surprinde si populismul ridicat la cote de necrezut din Argentina anilor ce au precedat criza finala, un populism de tip telenovelistic. Cel putin cazul neo-peronistului Menem e antologic, dupa ce a castigat puterea cu un discurs “mesianic” in care promitea cu citate evanghelice dezvoltarea Argentinei, pentru a face apoi exact ceea ce au cerut FMI si BM, nu doar fara cracnire, ci si cu mare zel, TRADAND.

Iar tradarea seamana foarte mult cu ce auzim astazi la noi: marea “revolutie a productivitatii”, “reforma statului” si privatizarea companiilor de stat, sloganuri prin care a fost justificata o politica abuziva, autoritarista, facuta deasupra Constitutiei si a Parlamentului – adica a procedurilor normale, caci marea majoritate a parlamentarilor a tradat si ea – , de jefuire si saracire a tarii.

La aceasta operatiune si-a dat largul concurs si mass-media, care a dus mai departe propaganda “productivitatii”, “privatizarii” si tot bla-blaul neo-globalist al FMI si al politicii economice neo-liberale sau neo-conservatoare. Austeritatea, alaturi de “reforma statului”, a avut putini oponenti in momentul de varf al aplicarii, deoarece opozitia putea atrage riscuri asupra propriei vieti, cum s-a intamplat chiar cu realizatorul acestui documentar…

In ceea ce priveste datoria publica a tarii, pe langa celelalte, se reintalneste inca un punct comun cu problema noastra: rolul cheie jucat de banca centrala si filosofia neoliberala – adica de tip FMI – dupa care a fost guvernata tara. Dar si celelalte sunt aproape identice, inclusiv figura presedintelui depravat si a “tampirii” poporului prin valul de emisiuni tv ce promoveau degradarea morala si desfranarea.

Sigur ca documentarul are limitele sale, care provin din maniera stangista de a pune accentul doar pe problemele ridicate de existenta marilor corporatii internationale financiare si a institutiilor globalizarii, ca FMI – lucru real, dar incomplet. Problema este mult mai adanca de atat, provine din istorie (inclusiv si mai ales din istoria gruparilor inspirate de ideologia masonica ce au creat statele moderne) si in orice caz “solutia socialista” nu doar ca nu e o solutie, ci e cealalalta fata a aceluiasi moloh contemporan. Vadita utopie a poporului (pueblos) sarac si revolutionar care a alungat valul globalizarii prin revoltele stradale din 2001 este in contrast cu realitatea care ne arata ca acelasi pueblos a votat si s-a lasat amagit de toti presedintii telenovelistici ai Argentinei, iar dupa marea prabusire nu au facut altceva mai bun decat sa voteze o paiata operata estetic drept presedinte. Ceea ce inseamna ca pana la urma nu s-a invatat mare lucru din aceasta experienta… Deh, cand iti pui nadejdea in popor, asa e. Si in revolta.

Legaturi:

 


Categorii

Acordul cu FMI, Criza mondiala, Documentare/ Reportaje, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Opinii, analize, Revolte populare, revolutii, Video

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

37 Commentarii la “COLAPSUL ECONOMIC AL ARGENTINEI SUB DICTATURA FMI: documentarul video integral, subtitrat in romana

  1. Un documentar foarte bun.. În varianta pe care am urmărit-o anul trecut, ultimele 20 de secunde ale sale indicau discret rolul acestui documentar pentru cei iniţiaţi/luminaţi etc.. Pe fond însă este foarte util, dimpreună cu mai recentul documentar grec Debtocracy.

  2. @utzu:

    Poti descrie mai exact despre ce e vorba in cele 20 secunde? Cat ne priveste, foarte tare ni s-a parut scena tot mai de pe la sfarsit, cand Menem pozeaza cu un mare oficial (de la FMI?) care ii spune cum se simte sa pozeze cu… diavolul. In rest, finalul ni s-a parut o apologie a poporului revolutionar, ceea ce e in total contrast, cum spuneam si in comentariu, cu faptul ca boborul i-a ales pe mincinosii patologici si enormi care au dus Argentina la dezastru.

  3. Nu pot intra să văd dacă varianta aici postată este identică cu cea pe care am urmărit-o anul trecut pe youtube, din 9 sau 11 părţi. Din documentar am rămas cu impresia generală a unui violent duş rece şi cu acea senzaţie înfiorătoare de neputinţă şi totodată revoltă, pe care probabil o vor simţi toţi cei ce urmăresc acest documentar. Asocierile dintre politicienii argentineni şi cei ce ne conduc sunt inerente. Ultimele 20 de secunde înfăţişau ostentativ o suită de simboluri masonice, coloanele, scările şi lumina, care mie mi-a sugerat că tot ceea ce s-a întâmplat în Argentina a fost un experiment social pe faţă, proiectat şi condus de “fraţi”. Ştiu că am observat pe tot parcursul documentarului câteva secvenţe suspecte, dar nu mi le mai amintesc acum să vi le spun. De vreme ce mie acele imagini mi-au stârnit revolta şi dezgustul, per a contrario, am prezumat că mesajul adresat masonilor este unul de forţă, de mândrie şi afiliere, un punct câştgat pe agenda “ordro ab chaos”.
    Ideea e că mi s-a părut mai degrabă un mesaj de încurajare pentru ei, decât o dezvăluire/sinteză de care ne-am putea folosi noi. Se prea poate însă să greşesc, aşadar luaţi cele spuse sub beneficiu de inventar. Spor! O săptămână binecuvântată să avem! Doamne, ajută!

  4. Bineînţeles că e o apologie a poporului revoluţionar. Chiar l-am arătat şi părinţilor mei ca să înţeleagă spre ce ne îndreptăm (tatăl meu are resurse nebănuite de răbdare şi interes pentru politică).. 😐

  5. @utzu:

    Riscul documentarului este, la modul evident, tocmai faptul ca alimenteaza revolta si mitul poporului care isi recapata drepturile rapite in strada. Acum, daca e un fel de mesaj ascuns pe care il recunosc doar masonii intre ei, datorita simbolisticii subtile continute, asta il face si mai important de vizionat, pentru a vedea cum arata un test al “austeritatii” pe spatele unui popor oarecare. Noua ni s-a parut insa ca acele cadre lungi cu holurile bancilor centrale si ale institutiilor principale ale “republicii” erau menite sa puna in contrast cotloanele de lux ale puternicilor cu cocioabele saracilor. Adica un puternic mesaj emotional menit tot alimentarii revoltei.

    Merita vazut documentarul, insa, nu pentru mesajul din el (dimpotriva – de aceea am si atras atentia fata de acest lucru) ci pentru FAPTELE descrise, pentru increngatura de legaturi si modul de operare sub masca “reformei statului”. Practic, Argentina este un precedent foarte sugestiv, din punct de vedere factual, pentru experimentele de tip FMI. Si, cum nu avem alte documentare mai bune, facute fara mesaj sau simboluri, nu ne ramane decat sa ne exercitam discernamantul si sa culegem ce e important si din astfel de prezentari.

  6. Ori de câte ori mă trezesc comentând pe situl d-voastră ajung la concluzia că am vb degeaba, că nu e nimeni câştigat din ce spun eu. Aste se întâmplă de ceva timp de acum.. Voiam să vă asigur că nu sunt împotriva documentarului, că e foarte util de urmărit itinerariul factual al erodării statului şi societăţii argentiniene.
    Acele holuri şi imagini sunt clare simboluri masonice, deşi interpretabile.
    Nu simt fobii gratuite faţă de ei, dar în această privinţă sunt ceva mai sigur decât în altele.. căutaţi picturi de salvador dali sau imagini cu simbolism masonic pe google iar la prima căutare veţi regăsi imagini care suprapun inclusiv unghiul de filmare, nu doar holuri, coloane, scări.
    În rest, aveţi PERFECTĂ DREPTATE!
    Iertaţi-mă că tot intervin neinspirat în discuţii. Un beteşug de care tot încerc să scap.

  7. @utzu:

    Dimpotriva, astfel de contributii sunt folositoare, mai ales daca ne ajuta sa intelegem lucruri care sunt mai ascunse de ochii profanilor in ai simbolisticii masonice. De aceea, era de dorit o explicitare mai clara a acestora, precum si a altor aspecte problematice ale documentarului, fara a se pierde din vedere si firul evenimentelor si deznodamantul cautat al “austeritatii” care raman principala preocupare. Cum spuneam, este o buna modalitate de a ne exercita discernamantul si de a distinge informatia de ambalaj si intentia regizorului de realitatea reprezentata.

  8. „Antihrist – spune Beliaev – va lucra cu putere şi minuni de la Satana, iar această putere va fi foarte mare… va avea o mulţime de ajutători puternici… cu mijloace de comunicare rapide şi metode de coordonare, va fi cu putinţă să înfăptuiască o revoluţie în toată lumea în acelaşi timp“[14].
    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/07/20/despre-epoca-lui-antihrist-si-revenirea-prorocului-ilie-ca-%E2%80%9Eal-doilea-inaintemergator-al-venirii-lui-hristos/

  9. Pingback: Razboi întru Cuvânt » VALUL ”INDIGNATILOR” MATURA GRECIA: zeci de mii de demonstranti in Atena, mii in orasele de provinvicie. O tara de vanzare/ TRANSA DE IMPRUMUT PENTRU GRECIA, PRETEXT PENTRU ALTE DECIZII EUROCENTRISTE?/ Din minciunile prop
  10. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Asta era obiectivul: PRIVATIZAREA SANATATII, ADICA MARELE JAF
  11. Pingback: Razboi întru Cuvânt » (Video) JAFUL PRIVATIZARILOR. Scurta incursiune comparativa in cazul DICTATULUI GLOBALIST asupra Greciei si Boliviei. TRAIM VREMURILE CAND SI APA DE PLOAIE SE PRIVATIZEAZA!
  12. Pingback: Razboi întru Cuvânt » VIDEO: Mitropolitul Nectarie de Petra si Heronisos (Patriarhia Ecumenica!): O VOI SPUNE SI NU MI-E RUSINE: NE GUVERNEAZA MASONERIA!
  13. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Prinsi in haosul Marelui Diversionist, intre fumul petardelor si menghina “reformatoare” a cioclilor de la capataiul Romaniei… CE NE MAI RAMANE?
  14. Pingback: Razboi întru Cuvânt » DEBTOCRACY: Documentar despre criza din Grecia si propaganda austeritatii (VIDEO)
  15. Pingback: Razboi întru Cuvânt » (update) CARE-I SENSUL CRIZEI ITALIENE? Soros iarasi iese la rampa pentru a sustine ca unica solutie la criza datoriilor eurozonei este “uniunea fiscala europeana”
  16. Pingback: ”SALVAREA” GRECIEI ESTE, DE FAPT, SALVAREA BANCILOR SI A UNIUNII EUROPENE. Care este sensul noului acord european pentru Grecia, Irlanda si Portugalia. FALIMENTELE CONTROLATE DUC LA O INTEGRARE EUROPEANA MAI PUTERNICA
  17. Pingback: BATAIE DE JOC: in timp ce criza datoriei publice din SUA prefigureaza un dezastru global, TROICA FMI-BM-UE SI PRESEDINTELE TRAIAN BASESCU NE ANUNTA CA SUNTEM SALVATI SI CA TRAIM MAI BINE DECAT ALTII
  18. Pingback: Roubini imparte cu generozitate ”profetii”: CHINA SE PRABUSESTE SI SUA INTRA IN RECESIUNE. In schimb, in Grecia se prefigureaza O NOUA ETAPA A CRIZEI, PROBABIL DECISIVA
  19. Pingback: In cotidianul patriarhal Lumina SE PROPOVADUIESTE GLOBALIZAREA COMUNIST-"CRESTINA"?
  20. Pingback: DEBTOCRACY - documentarul video subtitrat in limba romana
  21. Pingback: CRIMA FINANCIARA? Oficialii statisticieni din GRECIA sunt acuzati CA AU UMFLAT DELIBERAT DEFICITUL BUGETAR!
  22. Pingback: Profetism dostoievskian "la lucru" (III): "Cine isi blestema trecutul, acela-i de acum al nostru, iata formula noastra!" ... sau demascarea "demonilor" Europei
  23. Pingback: LIPSA DE MILA, “principiul” declarat al “reformei” lui Basescu! De ce este ANTI-UMAN dar si… anti-capitalist sa delegi ATRIBUTIILE SOCIALE CATRE PRIVAT - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  24. Pingback: ASASINUL ECONOMIC JEFFREY FRANKS ESTE MORMON. Mormonii – secta antihristica si bazin de recrutare pentru CIA si FBI (si VIDEO) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  25. Pingback: The Guardian: GRECIA ESTE SANTAJATA DE TROICA FMI-BCE-CE. Roubini sfatuieste Grecia sa urmeze calea… Argentinei - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  26. Pingback: INCEPUTUL VANZARII ROMANIEI. Desecretizarea scrisorii din 1990 a guvernatorului BNR Mugur Isarescu catre FEDERAL RESERVE (SUA) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  27. Pingback: ROMANIA: de 40 de ani COBAI IN LABORATORUL SOCIAL FMI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  28. Pingback: Adevaratul MARE PERICOL si cursa in care cad inclusiv patriotii sinceri: "SA VINA UN GUVERN EUROPEAN SAU MONDIAL SA NE SCAPE DE BASESCU!..." (video) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  29. Pingback: Cei patru calareti ai apocalipsei [film documentar - VIDEO]. CRIZA CAPITALISMULUI NEOLIBERAL SI O INTREBARE CAPITALA: CE URMEAZA, CE-I DE FACUT? - Recomandari
  30. Pingback: DOCTRINA SOCULUI: documentar VIDEO. De ce NEOLIBERALISMUL si SOCIALISMUL sunt doua fete ale aceleiasi FILOSOFII MASONICE - Recomandari
  31. Pingback: CORPORATOCRATIA. Cum sunt inrobite natiunile prin IMPRUMUTURI care le falimenteaza. Noul soldat: ASASINUL ECONOMIC, noile armate: FMI si BM [film documentar - VIDEO] - Recomandari
  32. Pingback: DATORIA EXTERNA ODIOASA: despre imprumuturile FMI si Banca Mondiala ca principal mecanism de SPOLIERE SI SUBORDONARE A TARILOR PERIFERICE de catre tarile industriale si marile corporatii - Recomandari
  33. Pingback: ORDINEA NEO-IMPERIALISTA. Agenda si articulatiile noului hegemon mondial. OAMENII DIN SPATELE CORTINEI - Recomandari
  34. Pingback: ARGENTINA DIN NOU IN FALIMENT? Justitia americana a condamnat statul argentinian la plata datoriei catre doua fonduri speculative - Recomandari
  35. Pingback: ARGENTINA – DIN NOU IN FALIMENT, DOBORATA DE “HOITARII” FINANTELOR MONDIALE. “Bestia neagra” care a provocat falimentul este ACTIONAR PRINCIPAL la Fondul Proprietatea - Recomandari
  36. Pingback: Interviu cu JOHN PERKINS, fostul asasin economic: “ORICINE INCEARCA SA CONVINGA POPORUL ROMAN CA CHEVRON E O COMPANIE BUNA SI NU UNA CRIMINALA, ESTE UN ASASIN ECONOMIC” - Recomandari
  37. lucrurile astea se intampla si la noi iar Grecia o vor in falimenta ca sa urmeze pasii Argentinei, privatizarea resurselor si vinderea teritoriului.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare