GRIPA AVIARA: un dosar tardiv despre cum a fost folosita isteria mediatica a falsei amenintari pentru mega-profituri. Despre vinovatiile mari se tace in continuare…

14-04-2011 2 minute Sublinieri

Se face dreptate in dosarul gripei aviare! Oare? Sau doar se “taie capetele” unor acari Paun, pentru cine stie ce motive meschine?

E foarte bine ca se face ancheta, dar de ce nu se merge pana la capat? Cine este vinovat pentru isteria gripei aviare, care a si facut posibile astfel de tunuri financiare descrise mai jos? Cine, oare, a prepetuat versiunea pericolului iminent, lucru care a dus la casapirea gratuita a pasarilor domestice din gospodarii?

Doar o idee (desigur ca vinovatii reali sunt multi si la nivele foarte inalte, pana la ditamai OMS-ul, ceea ce si explica faptul ca nu e nimeni din cei “grei” tras la raspundere) asupra principalilor responsabili care nu sunt deranjati cu nicio intrebare, nici astazi:

Privind persoana lui Adrian Streinu-Cercel, pot spune că e una foarte controversată. Este un doctor ce s-a făcut cunoscut în ultimii trei ani publicului român prin declaraţii apocaliptice atât în ceea ce priveş te gripa aviară, de unde şi-a luat şi porecla de Doctorul aviară”, spunând că ea “va ucide două milioane de români. Într-un prim val al pandemiei, adică în primele 4 – 5 luni, se vor îmbolnăvi până la 4 milioane de români, iar două milioane dintre aceştia vor muri” , fapt ce a dus atunci la calcule ciudate din partea unor medici care se gândeau deja la numărul sacilor pentru cadavre şi capacitatea morgilor necesare pentru a face faţă unei asemenea situaţii;

Oare nu guvernantii de atunci si mass-media care a preluat orbeste, pe negandite, ce i s-a dat sa “manance”? Acum, in schimb, la vreo cinci ani de la evenimente, suntem viteji, si informati, si justitiari. Asa va fi si cu gripa porcina sau cu vaccinul HPV? Of, Doamne…

Afacerea dezinsectiei din timpul gripei aviare s-a demonstrat a fi o uriasa escrocherie, cu implicarea unor inalti oficiali din Ministerul Transporturilor, din CFR si a reprezentantilor unor companii private, acuzatiile mergand de la banala  (in Romania) acuzatie de luare de mita, pana la spalare de bani cesionari fictive de parti sociale, abuz in serviciu s.a. arata DNA. 14 persoane au fost trimise in judecata, prejudiciul calculat de procurori fiind de 5,8 milioane euro. De prisos sa mai spunem ca e vorba de bani publici.

  • Dezinformezi si castigi

Potrivit rechizitoriului,  în contextul apariţiei gripei aviare în România (2005-2006), Mihaela Hîncu, director general al Agenţiei de Sănătate Publică din cadrul Ministerului Transporturilor, a acţionat astfel încât firma S.C. LUMI SRL Iaşi, aparţinând lui Ursachi Tonel, să obţină, în mod nelegal, contracte supraevaluate de prestări de servicii de dezinfecţie, în condiţiile în care respectiva firmă nu era aptă să efectueze asemenea activităţi.
Într-o primă etapă, Ursachi Tonel, Butean Victor şi Hîncu Mihaela Sorina, toţi trei medici veterinari cu cunoştinţe de specialitate în domeniu, profitând de situaţia creată, au dezinformat autorităţile, reuşind să determine alocarea unor sume de bani nejustificat de mari şi în mod inutil unor societăţi comerciale private, în vederea efectuării aşa-zisei dezinfecţii în unele puncte rutiere şi feroviare.

Cei trei au constituit un grup infracţional organizat, coordonat de Butean Victor şi în care l-au atras ulterior şi pe Apetri Adrian Lăzărică. Acest grup a acţionat în toată perioada derulării contractelor, şi anume octombrie 2005 – martie 2006. Infracţiunile au fost comise în contextul în care direcţiile sanitar-veterinare controlau fenomenul şi nu era necesară intervenţia unor firme private.[…]

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus trimiterea în judecată a 14 persoane în legătură cu prejudiciul adus bugetului de stat de 5,8 milioane euro, în contextul apariţiei gripei aviare (2005-2006). Într-un comunicat de presă remis redacţiei gândul de către DNA sunt nominalizate ca fiind trimise în judecată 14 persoane, funcţiile menţionate fiind cele de la data desfăşurării faptelor.

Cine sunt inculpaţii şi pentru ce sunt acuzaţi […]


Categorii

1. DIVERSE, Epidemii, gripa porcina, gripa aviara, e.coli, Opinii, analize, Presa, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “GRIPA AVIARA: un dosar tardiv despre cum a fost folosita isteria mediatica a falsei amenintari pentru mega-profituri. Despre vinovatiile mari se tace in continuare…

  1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Ultima isterie pe rol? Bacteria “ucigasa” din Germania, data in urmarire generala si in Romania. SA VINA CERCEL!
  2. Pingback: GRIPA AVIARA SE INTOARCE? ONU pare decisa sa reinvie isteria epidemica la iarna din cauza ca sunt 8 morti in Cambodgia...
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare