Rusia protesteaza iar fata de scutul american din Romania, amenintand ca s-ar putea retrage din tratatul START (tratat SUA-Rusia de dezarmare nucleara)

16-05-2011 54 secunde Sublinieri

Moscova este ingrijorata de refuzul Statelor Unite de a oferi garantii legale ca scutul american antiracheta din Europa nu va fi indreptat impotriva Rusiei, a declarat luni adjunctul ministrului rus de Externe, Sergei Ryabkov, potrivit RIA Novosti.Americanii insista pe importanta lansarii unei cooperari practice, fara nicio preconditie”, insa Rusia “nu poate incepe cooperarea in anumite proiecte fara garantii legale ca viitorul sistem nu va fi indreptat impotriva intereselor noastre de securitate“, a afirmat Ryabkov.

Moscova isi rezerva dreptul de a se retrage din noul tratat START de dezarmare nucleara, a avertizat el. Noul START ar putea deveni prizionier al abordarii americane”, a spus oficialul rus. “Mobilizarea calitativa si cantitativa de armament pentru instalarea scutului american antiracheta, care va pune in pericol capacitatile nucleare strategice ale Rusiei, poate fi considerata un eveniment exceptional, potrivit articolului 14 al tratatului, iar Rusia are dreptul de a se retrage din acest acord”, a aratat Ryabkov.

Rusia si NATO au convenit, in timpul summitului NATO-Rusia din noiembrie anul trecut, sa coopereze pentru construirea unui asa-numit scut antiracheta european. NATO insista ca tebuie sa existe doua sisteme independente, care sa faca schimb de informatii, in timp ce Rusia doreste un singur sistem, comun. Moscova se opune amplasarii de sisteme americane antiracheta atat de aproape de granitele rusesti, sustinand ca acestea reprezinta o amenintare pentru securitatea sa. De cealalta parte, Alianta nord-atlantica si Statele Unite insista insa ca scutul serveste apararii tarilor membre NATO de posibile atacuri din partea Coreei de Nord sau Iranului si ca nu tinteste Rusia.


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, Scutul antiracheta (Deveselu), SUA versus Rusia

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “Rusia protesteaza iar fata de scutul american din Romania, amenintand ca s-ar putea retrage din tratatul START (tratat SUA-Rusia de dezarmare nucleara)

  1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » RAZBOI RECE SI CURSA A INARMARILOR: reactiile amenintatoare ale Rusiei fata de scutul american de la Deveselu continua la cel mai inalt nivel – presedintele Dmitri Medvedev
  2. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Rusia vestejeste ”sfidarea nerusinata” a presedintelui Traian Basescu
  3. Pingback: LORZII RAZBOIULUI: pregatiri NATO pentru RAZBOI cu Siria si apoi cu Iran, conform reprezentantului RUSIEI la NATO
  4. Pingback: Sfarsitul "RESETARII" relatiilor dintre RUSIA si SUA sau PASI CATRE RAZBOIUL MONDIAL
  5. Pingback: SCANDALUL DIPLOMATIC ROMANIA-RUSIA: Dmitri Medvedev l-ar fi criticat dur pe Traian Basescu. Rusii nu se inteleg cu NATO nici in privinta Libiei - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare