CARDUL ELECTRONIC DE SANATATE: suspendarea proiectului pe motive de contestare a licitatiei

23-06-2011 1 minut Sublinieri

Card Sanatate Electronic

Problemele puse de modul in care autoritatile au organizat licitatia au fost ridicate chiar in dezbaterile publice pe tema cardurilor de sanatate. Spune totul faptul ca autoritatile combat ”frauda” din sistemul sanitar printr-o… ilegalitate!

Dar si mai grav decat aceasta este suma imensa despre care vorbim: 33 milioane euro! Cate spitale desfiintate ar fi putut fi sustinute cu acesti bani?!

Cardul de sănătate, prezentat de guvernanţi ca soluţie de eliminare a fraudelor din sistemul sanitar rămâne deocamdată doar dorinţă. Deşi cardurile ar fi trebuit să ajungă initial la români încă din februarie, proiectul este suspendat.

O contestaţie a unei firme care a participat la licitaţia de soluţii IT pentru implementarea cardului naţional de sănătate a dus la suspendarea proiectului. Licitaţia va fi reluată, ceea ce va duce la întârzieri în aplicarea cardului.

Până acum, statul român a alocat peste 33 de milioane de euro pentru cumpărarea plasticului şi cipurilor care se vor regăsi pe cardurile pe care ar trebui să le folosească românii pentru a dovedi calitatea de asigurat.

Pentru card, fiecare posesor ar trebui să achite contravaloarea a doi euro.

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Carduri electronice/ cipuri, Era Big Brother, Guvernarea electronica (E-GUVERNARE), Sistemul romanesc de sanatate

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare