(Video) UNGARIA SE BAGA IN DISCUTIA REGIONALIZARII SI VORBESTE DESPRE ARBITRAJ EUROPEAN. ”Registrul national” al ungurilor din toata lumea

23-06-2011 1 minut Sublinieri

  UPDATE:

  Lupta pentru împărţirea României în judeţe ajunge şi la Bruxelles. Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Parlamentul Ungariei, Richard Horcsik, a declarat în exclusivitate pentru Antena 3 că Ungaria ar putea apela la ajutorul UE în scandalul privind organizarea administrativ-teritorială.

  “Ştiu că este vorba despre o problemă internă a României, dar aş face următoarea observaţie: gata cu problemele interne şi cu politicile interne, fie ele ale României sau ale Ungariei! Suntem membri ai Uniunii Europene şi totul merge la Bruxelles”, a declarat Richard Horcsik.

  După săptămâni întregi de negocieri pe tema reorganizării administrative, preşedintele a venit miercuri cu o ofertă pentru UDMR: judeţele Harghita şi Covasna să îşi păstreze actualul statut. Noul proiect prevede ca cele două judeţe să nu intre in procesul de împărţire a ţării în mai multe regiuni.  Liderii UDMR spun că nu le convine nici această variantă şi vor o regiune care să cuprindă şi judeţele Mureş, Bihor, Satu Mare şi Sălaj.

  UDMR are timp până luni să hotărască dacă acceptă propunerea lui Traian Băsescu.

  Guvernul ungar va lansa in septembrie un “registru national” al ungurilor din toata lumea, a anuntat ministrul adjunct insarcinat cu politica natiunii, Zsolt Semjen, citat de politics.hu. Scopul acestui registru, care va fi organizat de Ministerul Justitiei si Administratiei Publice, este sa ofere informatii despre ungurii “imprastiati in toata lumea”, cu ajutorul celor 2.500 de organizatii globale ale ungurilor, a spus Zsolt Semjen. El a precizat ca a cerut ministrilor implicati in aceasta actiune sa pregateasca informatii care vor fi distribuite ungurilor din afara granitelor in perioada verii. Aceste informatii vor fi disponibile in limba engleza in toamna si in spaniola inainte de sfarsitul acestui an, pentru a fi transmise ungurilor care se afla la a treia sau a patra generatie in afara tarii si care cunosc foarte putin limba maghiara.

  Un oficial al Ministerului Justitiei a declarat pentru agentia MTI ca registrul national este conceput ca un website care sa tina legatura cu maghiarii din toata lumea. Site-ul va oferi informatii despre Ungaria, buletine saptamanale, analize si reviste ale presei, unele dintre ele fiind disponibile doar dupa inregistrare. Un alt scop al acestui proiect este sa permita organizatiilor ungurilor din strainatate sa informeze comunitatile locale despre evenimentele pe care le organizeaza.

  Consiliul municipal al Budapestei a aprobat schimbarea steagului orasului

  Tot miercuri, adunarea generala a consiliului municipal al Budapestei a aprobat schimbarea steagului orasului. Noul steag va avea culorile nationale al Ungariei, rosu-alb-verde, iar schimbarea a fost motivata de faptul ca vechiul drapel era usor de confundat cu cel al Romaniei.


  Categorii

  1. DIVERSE, Destramare teritoriala? (Regionalizare, autonomie), Video

  Etichete (taguri)

  , , , , , , , , , , , ,

  Articolul urmator/anterior

  Comentarii

  5 Commentarii la “(Video) UNGARIA SE BAGA IN DISCUTIA REGIONALIZARII SI VORBESTE DESPRE ARBITRAJ EUROPEAN. ”Registrul national” al ungurilor din toata lumea

  1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Comisia Europeana vrea sa pastreze regionalizarea pentru 2013 si recunoaste cererea de mediere a Ungariei
  2. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Politicienii dau cu pensula pe ochii oamenilor: UDMR VREA AUTONOMIE PENTRU TINUTUL SECUIESC, DAR NU A FACUT NIMIC DE 21 ANI PENTRU MAGHIARII DIN REGIUNE
  3. Pingback: Declaratii provocatoare ale oficialilor din Ungaria la Univ. de vara Baile Tusnas: ”AVEM NEVOIE DE UNIFICAREA NATIUNII MAGHIARE” SI ”TINUTUL SECUIESC AR INTARI SUVERANITATEA ROMANEASCA”
  4. Pingback: PREMIERUL MAGHIAR VIKTOR ORBAN, LA BAILE TUSNAD: "Dubla cetatenie este un pas spre unificare"/ LASZLO TOKES: "Cerem autonomia Ardealului, a Tinutului Secuiesc si a regiunii Partium"
  5. Pingback: PDL VREA REGIONALIZARE DE TIP STALINIST IN ROMANIA
  Formular comentarii

  * Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

  Rânduială de rugăciune

  Carti

  Documentare