(VIDEO) NE DOARE? NE RUSINEAZA? Imagini cutremuratoare din SOMALIA: Copii abandonati in praf, murind incet, fara puterea de a se ridica. Cornul Africii – CEA MAI GRAVA SITUATIE DE URGENTA DIN LUME

8-08-2011 1 minut Sublinieri

Jurnaliştii au filmat doi copii malnutriţi, abandonaţi în praf. La şapte ani, Samuel este un pic mai mare decât o cameră de luat vederi. El şi sora sa, Esther, nu se pot ridica de la pământ, au şi poliomelită. Starea cutremurătoare a copiilor a provocat lacrimile jurnaliştilor prezenţi în Somalia.

Samuel a fost abandonat în praf / VIDEO: liveleak.com

ONU a declarat cinci regiuni din somalia afectate de foamete. Potrivit Agerpres, seceta din Cornul Africii a provocat ‘cea mai gravă criză alimentară din Africa’ din ultimii 20 de ani. În Somalia, situaţia este agravată de o stare permanentă de război civil şi de controlul deţinut de islamiştii shebab asupra celor mai afectate regiuni ale ţării.


Jurnaliştii au filmat doi copii malnutriţi, abandonaţi în praf. La şapte ani, Samuel este un pic mai mare decât o cameră de luat vederi. El şi sora sa, Esther, nu se pot ridica de la pământ, au şi poliomelită. Starea cutremurătoare a copiilor a provocat lacrimile jurnaliştilor prezenţi în Somalia.

Somalezii au de ales între a cere ajutor de la guvernul tranziţional, care nu are autoritate şi este corupt, sau să rămână în sud, în zonele controlate de al Shabab, o reţea asociată cu al Qaida, care interzice orice formă de ajutor venit din Vest, iar în alţi ani a ucis angajaţi ai organizatiilor de caritate.World Food Programme a părăsit Somalia în 2010, după ce 14 angajaţi au fost ucişi.

UNICEF a cerut companiilor aeriene să reducă preţul transportului de ajutoare pentru refugiaţii din Somalia, iar o parte dintre companii au răspuns deja pozitiv cererii.

Seceta și foametea care afectează 12 milioane de oameni în Cornul Africii au fost declarate ca fiind cea mai gravă situație de urgență în lume astăzi. Și agențiile umanitare raportează că această criză se agravează.

Asiah Dagane Hussein, o refugiată din Somalia, ține în brațe pe copilul ei malnutrit, care are șapte luni, în Campusul Comitetului Internațional de Salvare (IRC), la Dabaab, pe frontiera somalo-keniană, 30 iulie 2011. Minhaj are diaree severă, pneumonie galopantă, malnutriție severă acută. De la începutul tratamentului intensiv a făcut progrese remarcabile, cântărește acum 3,4 kg și poate acum să se hrănească singur la sân.

Criza alimentară și de apă în țările din Cornul Africii (Somalia, Kenia, Etiopia) se înrăutățește pe zi ce trece. Într-un raport al Națiunilor Unite se arată că  ”această criză din sudul Somaliei se va generaliza. Dacă dorim să prevenim cea mai mare catastrofă umanitară din ultimele decenii, trebuie să acționăm acum”.

Organizații umanitare din toată lumea fac eforturi pentru a strânge fonduri pentru ajutorarea sinistraților. Națiunile Unite vorbesc despre un minim necesar de 4,2 miliarde de dolari, în prezent fiind strânși doar jumătate. Asociații ca World Vision, Church World Service, au lansat deja apeluri în toată lumea.

O altă refugiată, Deriko Nyekora, 31 de ani, are un fiu de 15 luni, Emuria, care este malnutrit și nu poate merge. Nu avem destulă mâncare. Mă rog neîncetat la Dumnezeu să mă țină în viață pentru a-mi hrăni copilul”.

Bisericile creștine din întrega lume, organizațile umanitare și guvernele occidentale au început să înțeleagă adevărata amploare a tragediei și au început să se implice pentru limitarea efectelor acesteia.

Traducerea și adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: http://www.christianpost.com


Categorii

1. DIVERSE, Alerte, Preot Ioan Valentin Istrati, Razboiul impotriva populatiei, Suferinta de langa noi, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

37 Commentarii la “(VIDEO) NE DOARE? NE RUSINEAZA? Imagini cutremuratoare din SOMALIA: Copii abandonati in praf, murind incet, fara puterea de a se ridica. Cornul Africii – CEA MAI GRAVA SITUATIE DE URGENTA DIN LUME

  1. Am privit acest material si mi-am reconfirmat motivul actualei crize care insapaimanta intreaga planeta: SECETA… pamantul insufletit e insetat de IUBIRE. Daca am privi cu inima nu doar cu ratiunea situatia ar fi alta. Lumea asa zis civilizata abia isi incepe durerea, durere ce isi are originea in propria-i nepasare, in ignorarea aproapelui cazut, in ignorarea acestor frati mai mici. Omul contemporan a invatat sa caute doar castigul material si imediat deoarece pentru el nu exista decat pamantul, dar aceast pamant se revolta impotriva lui deoarece azi mai mult ca oricand “aude glasul sangelui fratilor”. Reprezentantii bisericilor se intrec in ridicarea zidurilor uitand sau minimalizand prezenta “bisericii de carne” deci nu trebuie sa ne mai mire aceste imagini. Imaginile acestea nu mai fac rating pentru ca asta s-a dorit. Vinovatii in mare mare masura sunt reprezentantii mediei care culmea tupeului se intreaba mereu cu inocenta vicleana de ce e atat de violenta societatea. Media ne-a obisnuit atat de mult cu violenta incat am devenit imuni la agresiune, nu mai avem reactie. Raspunsul la intrebarea dumneavoastra este: NU NE DOARE, NU NE RUSINEAZA, ba din contra NE IMPIETRESTE! Parca aud spunandu-se ce treaba avem noi cu ei? Nu avem noi pe saracii nostri de care si asa suntem satui? In felul acesta ne scuzam nestiind(?!) ca de fapt ne osandim.
    Imaginile acestea au daca imi permiteti un CARACTER PROFETIC. Ele anunta razboiul cel mare, daca permitem sa se intample asa ceva copiilor atunci intelegem de ce parintii spun ca ultimul razboi mondial va fi doar pentru distrugere.
    Asa cum Hristos a devenit pentru omul secolului vitezei IUBIREA JERTFITA IGNORATA, tot asa, suferinta acestor micuti e ignorata, nu doar suferinta lor, ci si mesajul dat de Creator prin ei: omul mai are sanse cata vreme ramane om cu semenii lui si cum semenii maturi ne sunt indiferenti a acceptat Dumnezeu suferinta micutilor doar, doar ne-om rusina si-i vom iubi si ne vom trezi.
    E plin pamantul de Caini, iar Abelii se tarasc prin tarana asteptand sa isi dea duhul.

  2. Cutremurator! Am urmarit la CNN imaginile unor parinti din taberele de refugiati din Somalia ingenunchiati de neputinta si sfasiati de durere pt ca nu aveau cum sa-si ajute copiii care mor literalmente sub ochii lor de foame si de boli. Pur si simplu nu mai au putere sa mai faca ceva, stau in corturi langa copiii lor si ii privesc cum se sting. Nu avem raspuns de indreptatire in fata Domnului pentru acesti frati ai nostri.

  3. Cum putem ajuta, concret?

  4. @Dan Toader

    Vă mulţumesc pentru comentariu. Total de acord, mă împietresc astfel de imagini. Ce cale lungă până la “inima de mamă” despre care vorbea părintele Cleopa!! Doamne, iartă-mă!

  5. SFINŢUL MUCENIC LAVRENTIE ARHIDIACONUL, (10 august)
    “Şi mergând ei înaintea feţei lui Valerian, a zis Valerian către Sfântul Lavrentie: „Lasă-ţi împotrivirea şi ne arată avuţiile, care se zice că sunt la tine”. Sfântul a zis: „Dă-mi vreme două sau trei zile şi ţi le voi arăta”. Apoi Valerian a zis către Ipolit: „Ţi-l încredinţez ţie pentru trei zile”. Deci Valerian a eliberat pe Lavrentie şi a spus despre aceasta împăratului, că Lavrentie, după trei zile, are să arate avuţiile. Iar Lavrentie, plecând din faţa lui Valerian, în trei zile a adunat în casa lui Ipolit mulţime de săraci, de văduve, de sărmani, de orbi, de şchiopi şi de neputincioşi. Iar a treia zi i-a dus pe toţi înaintea lui Deciu şi a lui Valerian – ei fiind atunci în palatul lui Salustie – şi a strigat cu mare glas către dânşii, zicând: „Iată, aveţi vistieriile cele veşnice puse în aceste vase pe care le vedeţi şi cine îşi va pune averile sale în aceste vase, le va lua cu dobândă în cereasca împărăţie”.

  6. Inainte de a muri copiii sa inteleg ca au murit parintii lor si toti adultii? Nu pot sa admit ca exista copii, ai caror parinti manaca si copiilor nu le dau nimic din mancarea si apa lor! Cum de nu se calca pe picioare medicii fara frontiera, biserica catolica, membrii asociatiei umanitare a lui Bill Gates, Crucea Rosie internationala, toate fundatiile si ong-urile care apara drepturile copiilor? Cum de nu stau acolo pana la rezolvarea crizei reprezentantii FAO, ONU, UNESCO,UNICEF??? Dar mai ales cum de nu se mai reped vedetele si cei care forteaza mana statelor din lumea a III-a pentru adoptiile intenationale. Cei care fac atata taraboi in presa ca sunt blocati de legislatiile nepermisive pentru adoptii internationale? Pentru acesti copii amarati nu se mai gaseste nici un suflet milos care doreste sa ii adopte? Si ei sunt oamneni! Si ei au drepturi, mai ales dreptul la viata! De ce UNICEF nu organizeaza colecta internationala pentru donatii pentru tot ce le este necesar acestor copii? Marile posturi de TV din toata lumea, de ce nu organizeaza teledonuri mobilizand toate mijloacele de propaganda pentru salvarea acestor copii? Nici o vedeta nu mai e dispusa sa dea spectacole pentru a dona incasarile on scopul salvarii sarmanilor? Ce mesaj subliminal trebuie sa se trensmita lumii aratand permanent aceste imagini? Pentru un caine maidanez sare planeta in aer, dar de soarta copiilor africani nu se sinchiseste nimeni?

  7. @maria:

    oh, ba da, se organizeaza tat felu’ de campanii umanitare, se mobilizeaza energii uriase pentru saraca si infometata Africa, se fac planuri, strategii, filantropii anunta miliarde si miliarde ce curg spre continentul negru an de an…insa dupa cum se vede, acestea sunt roadele.

    tabloul african insa e ceva mai complex decat atat, situatia pe plan local e brutala rau, interesele conducatorilor/liderilor, la nivel global dar si local, nu tocmai cele mai onorabile iar multe filantropii ascund in fapt politici gretoase in timp ce anumite organizatii de ajutorare sunt insetate doar de acumularea de fonduri grase…

    http://news.bbc.co.uk/2/hi/in_depth/africa/2002/famine_in_africa/default.stm
    http://www.economist.com/node/18989213
    http://www.economist.com/node/21524864

    —-

    Pe de alta parte, momentan este in plina desfasurare o campanie mediatica (sursa primara/initiatorul pare a fi Org. Natiunilor Unite) legata de problema foametei din Africa (in special Somalia). De ce acum? Om vedea.

    http://www.google.com/trends?q=famine (vizualizati tendintele in ceea ce priveste cautarile in motoarele de cautare pe ultimii ani, veti vedea o urcare extrem de abrupta pentru ultima perioada)

  8. Africa a fost distrusa si infometata cu buna stiinta. Momentan este folosita ca bau baul foametei cand de fapt acesti oameni sunt infometati cu buna stiinta de ani de zile de “elite”.

    Problema nu este lipsa hrnaei ci faptul CA HRANA NU AJUNGE LA EI!

    Am fost vecin cu in timpul studentiei din Belgia cu cativa africani. Un prieten din Camerun mi-a spus ca inainte sa vina FMI-ul peste ei aveau agricultura, aveau tot ce le era nevoie pentru a trai normal….dupa fmi…potopul. Din pacate am intra si noi in hora lor.

  9. @ Marius:

    Corect. Evident. Tot acolo s-au testat si se testeaza medicamentele, vaccinurile, otravurile alimentare si chimicalele, se fac toate experimentele colective posibile, etc.

  10. Si noi stam asa si cascam gura. Totusi, are cineva cunostinta despre cum putem ajuta acesti oameni, cu mancare, cu orice? B0R doarme? Intrebarea mea de mai sus nu era retorica si cum vad ca mai e o sora Maria printre noi, pt a evita confuziile sa zicem ca din acest moment voi folosi pseudonimul Anonyma. Multumesc anticipat pentru un raspuns concludent. Oamenii astia au nevoie de paine tot atat cat au si de rugaciuni. Mai putin de speculatii conspirationiste sau eseuri filosofice. Primum vivere… Cu stima.

  11. @ Maria:

    Bine ar fi daca am sti, si daca s-ar putea concret, dinspre noi. Stim ca dinspre Mitr. Moldovei s-au facut si se fac niste campanii misionare, insotite de ajutoare materiale si medicale, in Tanzania si ca grecii aucel putin 2 episcopi misionari in Africa, odata cu aceasta acordandu-se si toate suporturile vitale necesare. Dar Africa e imensa, iar saracia si foametea la fel… si te ia disperarea numai sa te gandesti.

  12. Cred ca o sa fiu luata de cinica cind voi raspunde la intrebarea de mai sus: “BOR doarme? “, cu ” pai si ce ar putea mai exact sa faca?!”. Si o sa par si mai cinica cind o sa spun, ca nu putem sa rezolvam problemele intregii lumi, mai ales cind nu putem sa le rezolvam pe cele din proximitatea noastra, din propria noastra ograda: ma gindesc la batrinii din Romania care cersesc pe strazi, de exemplu; sau la copiii parasiti de mame prin spitale sau la acei adolescenti care traiesc prin canale, pe linga Gara de Nord in Bucuresti (nu stiu care mai este situatia acum).

    Cit despre Africa….poate ar trebui sa ne intrebam de ce tocmai in Africa si-au gasit astia sa faca experimente…si le-a reusit din plin? De ce nu in alte parti? De ce tocmai africanii de exemplu au fost luati sclavi pina in secolul XIX? Simplu. Pentru ca alti africani practicau sclavagismul pe scara larga la ei acasa. Credeti ca negustorii de sclavi nord americani alergau de capiati prin jungla dupa bastinasi ca sa-i faca sclavi? sigur ca nu. Ei ancorau in port unde-i asteptau gata pusi in obezi sclavii facuti astfel de cei de aceeasi rasa cu ei. Asta o spun apropo si de noi. Oare de ce ne-au ales tocmai pe noi dintre toti europenii pentru experimente dure? Pentru ca stiu ca nu inimpina opozitie.

  13. Daca luam exemplu de la inmultirea painilor si pestilor, fiecare poate dona cateva kg faina, orez, ulei, zahar etc – alimente neperisabile. Si prin fiecare biserica apoi prin intermediul factorilor locali de decizie, din aproape in aproape, cred ca e posibil. Cat de cat. E vorba de copii!! Cat de nesimtitori sa fim, mai ales acum in Postul Adormirii Maicii Domnului, sa putem inghiti fie si o coaja de paine cand stim si mai si vedem cum copiii mor de foame??! Multumesc mult pt raspuns. Haideti sa ne mobilizam mai multi, sa cercetam si sa facem ceva!

  14. @petra: nu cred ca e cinism din partea dv, observatia este mai degraba o radiografie necrutatoare asupra fariseismului care ne roade pe noi toti imbuibatii la un loc (din moment ce ne permitem sa platim net => avem si bani de paine si ceva in plus) si pe fiecare in parte. Aveti dreptate. Donatia de alimente, macar o paine, o putem realiza fiecare in comunitate. Din cate am citit pe aici, bisericile grecesti strang alimente din donatiile credinciosilor, un kg in plus de vinete, rosii,ardei, o paine, care ce si cat poate- si se ocupa sa ofere o masa zilnica persoanelor in dificultate. Nu vad de ce ar fi asa imposibil si la noi. Doar in cartierul unde locuiesc eu functioneaza vreo 4 biserici. Efortul ar fi minim pt fiecare. In alta ordine de idei, e trist ca avem mii de universitati care ne educa sa rationam pur si sa argumentam stralucit si taios ca diamantul, sa judecam mult si, iertata fie.mi expresia, sa ne creasca fundurile pe scaune la birouri – si nu ne arata un lucru simplu: daca cel de alaturi piere de foame cui foloseste progresul meu, al stiintei, al culturii, al artei? Va rog sa ma iertati ca m.am latit si eu in divagatiile de care practic nimeni nu are nevoie! 🙁

  15. Mai exista si o alta cauza, decat vointa elitelor, si anume o cauza… spirituala. Sunt multe tari in Africa unde cultul majoritar este practica voodoo. Oamenii acolo se duc la vraci si la vrajitori pentru orice fel de problema, puandu-se singuri sub influenta celui rau…

    Am vazut acum cativa ani, pe National Geografic un documentar in cateva episoade (Long Way Down, http://www.youtube.com/watch?v=rIyyI3LjFhY&feature=related), cu o calatorie prin Africa pe motocicleta a catorva englezi, printre care actorul Ewan McGregor, un pasionat de motociclism. Foarte interesant a fost sa vezi luata la “pas” Africa de la nord si pana la sud. Si ce am observat: trecand prin cateva tari din nord nu doar cu desert, dar si cu multe zone neroditoare, pamant sterp, si populatie foarte saraca, fiind tari in care predomina cultul vodoo si inchinarea la zei pagani si ajungand in alta tara (regret ca am uitat care) in care predomina credinta crestina, s-a putut vedea, lucru scos in evidenta si de catre Ewan, cum chiar de la granita se schimba aerul, atmosfera, peisajul… pamanturile aici erau roditoare, oamenii mai diferiti in sensul bun, mai putin saracie, intr-un cuvant, o schimbare evidenta. Si mi s-a intarit atunci convingerea ca nu intamplator acele tari africane sunt atat de sarace, exista un motiv pentru pedeapsa lui Dumnezeu… caci cum poate sa ajute Dumnezeu cand omul ii respinge ajutorul, cerandu-l in schimb de la dusmanul lui Dumnezeu si al omenirii?

  16. Asa se va intampla si in timpul domniei lui Antihrist, cand omenirea in marea ei majoritate i se va inchina si se va lepada de Dumnezeu, de credinta crestina, nu vor mai da pamanturile rod, va fi seceta, si alte calamitati, iar lumea va muri de foame…

  17. @petra
    @anonyma
    La noi se practica pe scara larga milostenia haotica.Am vorbit si cu unii Parinti si am aflat ca multi isi judeca rudele de sange spunand ca nu stiu sa se descurce si ajuta oameni necunoscuti.
    Si cand ma gandesc ca am o sora instarita care de cand s-a maritat nici nu ma baga in seama ma cuprinde o jale…

  18. @cristi_g: Iertare, nu inteleg foarte bine ce vreti sa spuneti prin “milostenie haotica” 🙁

  19. @Anonyma
    Vreau sa spun ca observ la multe persoane milostenie gen Gigi Becali.

  20. A, inteleg. Numai ca eu numesc aceasta “publicitate” 🙂 multumesc de lamurire.

  21. @cristi,

    Rudele lui Gigi Becali sunt toate instarite. Eu intelesesem ca te referi la faptul ca multi prefera sa ajute oameni necunoscuti, si mai putin pe cei din propria familie care au nevoie de ajutor. Asa spunea si Cuviosul Paisie, in primul rand ai tai sa ii ajuti, propriile neamuri, daca au nevoie, si pe urma pe straini, caci fata de rude ai o datorie.

  22. Da asta este Agenda depopulare in actiune propusa de satanisti care conduc lumea… cum zice ei”useless eaters” si… uitati-va bine ca dupa un anumit timp urmam si noi.

  23. Am trimis o gramada de mail-ri la Patriarhie, redactia Trinitas, cateva manastiri ,mitropolia Banatului, Lacasuri Otodoxe… Am informat situatia cu privire la SOmalia…Cate mail-uri raspuns credeti ca am primit ?
    Doar unul de la Lacasuri Ortodoxe…

    De ce nu se implica BOR? Nu am putea strange una alta in biserici de la atatia oameni?

    Nu se doreste implicare, asta este tristul adevar…

  24. acesta a fost mail-ul trimis

    Cum putem ajuta copiii din Somalia?
    Reportajele si imaginile cu copiii abandonati in praf si desert sunt cutremuratoare. Sunt lasati efectiv in desert fiindca sunt prea bolnavi Cei care ajung totusi in taberele de refugiati cu mamele lor, in special , sunt intr-o stare jalnica de malnutritie. Dumezeu stie cate zile au mers fara apa sau fara mancare prin desert.
    Reportajele sunt graitoare si imaginile vorbesc de la sine. Nu cred ca mai e nevoie de vreun comentariu.
    Analizele făcute confirmă prezenţa foametei în regiunile din Bakool şi Lower Shabelle din sudul Somaliei. Aproximativ 3 milioane de oameni suferă de foamete în Somalia. Cinci mii dintre ei părăsesc săptămânal aceste regiuni aride căutând refugiu în Kenya şi Etiopia.
    Pentru prima dată după trei decenii populaţia unei ţări suferă de foamete. Organizaţia Naţiunilor Unite a declarat oficial că două regiuni din Somalia se confruntă cu cea mai aprigă secetă din ultimii 60 de ani, iar hrana a dispărut total din aceste locuri.
    In jur de 30.000 de copii somalezi au murit de foame in ultimele trei luni in Somalia, potrivit Agentiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala.
    ONU a declarat cinci regiuni din somalia afectate de foamete. Seceta din Cornul Africii a provocat “cea mai grava criza alimentara din Africa” din ultimii 20 de ani. In Somalia, situatia este agravata de o stare permanenta de razboi civil si de controlul detinut de islamistii shebab asupra celor mai afectate regiuni ale tarii.
    Pentru mai multe informatii, se pot accesa urmatoarele adrese:
    http://www.romanialibera.ro/multimedia-foto/somalia-genocidul-foametei-231767.html

    http://stiri.rol.ro/imagini-cutremuratoare-cu-copii-abandonati-din-somalia-721966.html

    http://www.jurnalul.ro/stiri/externe/imagini-cutremuratoare-din-somalia-500-000-de-copii-in-pragul-mortii-din-cauza-foametei-video-586748.html

    http://www.romanialibera.ro/actualitate/mapamond/video-drama-somalezilor-sase-copii-mor-in-fiecare-zi-de-foame-231895.html

    http://www.antena3.ro/externe/criza-se-adanceste-in-somalia-dupa-razboi-si-foamete-refugiatii-sunt-loviti-de-ploi-torentiale-132304.html

    http://www.jurnalul.ro/stiri/externe/imagini-socante-ale-foametei-din-somalia-copiii-primele-victime-585834.html

    Reportajele si imaginile curg… Cu un singur click pe : “Somalia” sau “foamete in Somalia” se pot citi chestii ingrozitor de dureroase, ingrozitor de reale…

    In fata acelor imagini moare orice filosofie, orice discurs…Tac si petrele in fata suferintei acelor fiinte mititele chinuite de foame si sete.
    Ingerii continetului negru, tin post negru saracii , dandu-ne o lectie despre cum sa mori fara sa fi stiut ce e viata, despre acceptarea senina a unui destin atat de crud.
    De aceea intreb, cum pot fi ajutati, cum putem sa ii ajutam, cum se poate interveni printr-un program major la nivel de biserica. Nu s-ar putea organiza un teledon ca si pentru sinistratii din Moldova sau pentru Catedrala Mantuirii Neamului? Sau sa se stranga ajutoare care sa le ducem la Unicef, macar sa le transporte ei, pentru ca e zona de conflict controlata de extremistii islamici. Refuz sa cred ca nu se poate, se poate daca se vrea.

    Am cautat pe net cine ajuta si am gasit cateva organizatii care strang pentru copiii din Somalia: Unicef-ul, Actiune contra foametei si IOCC,organizatie a ortodocsilor din America impreuna cu cei din Kenya.
    http://www.unicef.ro/
    http://www.actioncontrelafaim.org/nos-missions/nos-missions-dans-le-monde/
    http://www.iocc.org/news/7-21-11africa.aspx

    Cu respect,
    Manuela, mama a doi copii

  25. Pingback: Copiii din Africa - SCLAVI PENTRU CIOCOLATA CU CARE NE RASFATAM
  26. Pingback: COPIII VITREGI AI LUMII. Micii Lazari aflati la portile unei lumi imbuibate si nesimtitoare
  27. Pingback: “E prea tarziu pentru scuze ieftine. Hristos trece pe drum”/ IZVORUL INSETAT, CARE (NE) PLANGE IN NOI/ Oameni de vizuina si oameni de cuib/ LUMEA DIAVOLULUI, LUMEA UCIGASILOR DE COPII…. (Recomandari duhovnicesti: Parintele Ioan V. Istrat
  28. Pingback: S.O.S.! DRAME SFASIETOARE ALE COPIILOR SI PARINTILOR DE LANGA NOI… Sa ajutam, sa daruim, de Sfantul Nicolae, macar un suspin de rugaciune acestor familii greu incercate, iar cine poate si mai mult… (VIDEO) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  29. Pingback: Arhim. Simeon Kraiopoulos: SUFERINTA, BINECUVANTARE SAU BLESTEM? Care este sensul suferintei? -
  30. Pingback: MISIUNEA EXCEPTIONALA A PARINTELUI ELPIDIE: Un preot grec harismatic a devenit "mama" orfanilor din Africa - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  31. Pingback: BOGATUL NEBUN DIN NOI IN FATA SARACIEI LUMII: “Cum poti sa dormi li­nistit daca cel de langa tine, semenul tau, nu are ce manca? Rusine sa ne fie!” -
  32. exista un cont unde se pot depune …..ceva?

  33. exista un cont unde se poate depune o suma de bani?

  34. Pingback: LA O MARGINE DE LUME. Cuvantul sensibil al IPS Ioan al Covasnei si Harghitei despre nedreptatile sociale strigatoare la cer - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare