(video) “Revolte” anti-sistem bancar la Wall-Street si Los Angeles/ LA ATENA PROTESTELE VIOLENTE STRADALE SUNT REALE

26-09-2011 3 minute Sublinieri

Circa 80 de persoane au fost arestate la sfarsitul saptamanii trecute in New York, in timpul unei demonstratii de protest impotriva sistemului financiar si a nedreptatilor sociale, transmite DailyNews. O manifestatie de solidaritate cu manifestantii din Manhattan a avut loc si in Los Angeles. Actiunea “Ocupati Wall Street” a debutat in urma cu 10 zile la New York, in Districtul Financiar, organizatorii afirmand ca protestele lor impotriva influentei banilor in politica americana si a nedreptatilor sistemului financiar sunt modelate dupa valul de revolte din lumea araba.

Sute de oameni ce agitau pancarte si strigau “Rusine, rusine!” au marsaluit intre Wall Street si Union Square, cerand modificarea sistemului financiar despre care au afirmat ca-i favorizeaza pe cei bogati si-i raneste pe americanii saraci. Circa 80 de persoane au fost retinute de politisti, iar cel putin cinci dintre manifestanti au avut nevoie de ingrijiri medicale dupa ce fortele de ordine au folosit gaze lacrimogene. Martorii au declarat ca au vazut mai multe femei cazute la pamant, dupa ce un politist le-a pulverizat spray lacrimogen in fata. De altfel, o inregistrare video obtinuta de publicatia americana arata politisti in uniforma inconjurand manifestantii cu o plasa portocalie, in timp ce unul dintre comandanti foloseste gazul iritant impotriva protestatarilor.

Demonstrantii au acuzat “brutalitatea” politistilor, afirmand ca au fost atacati desi nu “facusera nimic ilegal”. Asociatia National Lawyer’s Guild, care ofera asistenta juridica manifestantilor, a afirmat ca numarul persoanelor arestate a fost de circa 100. Politistii sustin ca cei arestati sunt acuzati de tulburarea linistii si ordinii publice, blocarea traficului si refuzul de a se supune ordinelor unui politisti. Unul dintre manifestanti a fost pus sub acuzare pentru atacarea unui ofiter. Oficialii din New York au declarat ca manifestantii, care demonstreaza de circa 10 zile in apropiere de Wall Street, nu au avut permis pentru marsul lor. Protestatarii si-au organizat tabara in Zuccotti Park, incercand sa atraga atentia in legatura cu ceea ce ei numesc un sistem economic disfunctional care favorizeaza corporatiile si pe cei bogati.

Pe de alta parte, Raw Story a anuntat ca un grup de manifestanti a protestat sambata pe strazile din centrul metropolei Los Angeles, in semn de solidaritate cu demonstrantii din New York. Interesele corporatiilor par sa controleze ambele partide. Omul mic, americanul obisnuit nu-si face vocea auzita”, a declarat un manifestant pentru laactivist.com, adaugand ca miscarea de protest impotriva sistemului financiar “creste si in Los Angeles”.

Nota noastra:

Cel mai probabil, aceste “revolte” sunt mai degraba tentative-provocari de a se crea revolte reale, folosindu-se retelele sociale si filmulete cu prezumtive victime ale agresivitatii politiei (practic, un tipar clasic folosit si in unele revolte arabe). Semnificativa este si mediatizarea complet disproportionata a evenimentului, in contrast cu mana de oameni implicata in proteste.

Get Adobe Flash player

  • Antena3:

Proteste în Grecia: Un grup de studenţi a ocupat postul public de televiziune

Grecia stă pe un butoi de pulbere. Noi proteste au avut loc în faţa Parlamentului de la Atena, dar şi în sediul postului public de televiziune. Un grup de studenţi a pătruns în televiziune şi a întrerupt emisiunea difuzată de acesta, a informat un purtător de cuvânt al Guvernului, citat de AFP.

“Postul public de televiziune NET a fost ocupat şi noi lucrăm la restabilirea situaţiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Elias Mossialos. “Sunt studenţi. Nu este o problemă legată de canal”, a adăugat oficialul. Se pare că în sediul televiziunii au intrat aproximativ 50 de studenţi. Aceştia aveau intenţia de a difuza un mesaj de contestare a reformei universitare. Oficialii postului de televiziune le-au respins cererea şi, pentru a evita o intervenţie în direct similară cu ce s-a produs în urmă cu trei ani, jurnalul de la ora 19.00 a fost anulat şi înlocuit cu un documentar de călătorie. Un incident similar celui de duminică s-a produs în urmă cu trei ani, când mai mulţi tineri au pătruns pe platoul jurnalului de seară pentru a protesta faţă de uciderea de către poliţie a unui băiat în vârstă de 15 ani.

Peste 2 000 de greci s-au bătut duminică seară cu forţele de ordine, chiar în faţa clădirii Parlamentului elen. Pentru a-i linişti, poliţia a fost nevoită să apeleze la gaze lacrimigene. În timpul protestului, ei au arborat mai multe bannere prin care au promis autorităţilor că vor boicota noile măsuri de austeritate şi au cerut demisia ministrului de finanţe. Asta după ce oficialul elen s-a întâlnit la Washington cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional şi ai Uniunii Europene pentru a găsi noi soluţii pentru rezolvarea crizei profunde în care se află Grecia.

Bancherii se pregătesc pentru falimentul Greciei. O criză financiară mult mai largă ar putea fi declanşată

Bancherii se pregătesc pentru intrarea Greciei în faliment, se arată într-o analiză Reuters. Speranţele lor atârnă de capacitatea Europei de a ridica urgent ziduri în jurul sistemului bancar suficient de puternice pentru a preveni răspândirea crizei către alte ţări din zona euro. Reprezentanţii marilor grupuri financiare sunt atât de pesimişti în ceea ce priveşte criza datoriilor de stat din zona euro încât au comparat riscurile de contagiune din pieţele financiare cu falimentul Lehman Brothers din 2008.

“Expunerea financiară directă din sistemul bancar european este gestionabilă. Care este impactul indirect? Veţi avea un şoc pe partea de cerere. Realitatea este că ar trebui să ne aşteptăm cu toţii la un impact în privniţa Produsului Intern Brut dacă vom avea un şoc pe partea de cerere care va afecta mediul de afaceri”, a declarat la Washington directorul general al Citigroup, Vikram Pandit. Principalul motiv de îngrijorare al bancherilor este că, dacă Grecia va intra în default (incapacitate de plată) pe datoria de stat de 340 miliarde euro, situaţia va declanşa o vânzare generalizată de datorii din zona euro, cauzând o criză financiară mult mai largă.

“Perspectivele sunt foarte pesimiste. Pentru asta trebuie să ne pregătim (default-ul Greciei – n.r.). Nu cred că este cel mai probabil scenariu, dar trebuie să fim pregătiţi”, a arătat un alt bancher din cadrul unui grup financiar internaţional. Preşedintele asociaţiei bancare germane BdB, Andreas Schmitz, a afirmat că o “insolvenţă izolată” a Greciei ar putea fi gestionată şi depăşită, chiar dacă băncile vor înregistra deprecieri ale activelor mai ridicate decât provizioanele de 21% din expunerea pe Grecia constituite în prezent.

“Însă dacă un val de falimente ar mătura Europa, situaţia arată diferit. Multe bănci vor fi în pericol, şi nu numai cele europene”, a declarat Schmitz pentru Reuters. Liderii europeni şi FMI au convenit în luna iulie cel de-al doilea acord de finanţare externă destinat Greciei, valabil până în 2014. Una dintre principalele condiţii ale acordului a fost participarea în premieră a creditorilor privaţi la iniţiativă. Astfel, deţinătorii privaţi de obligaţiuni elene au acceptat o pierdere de 21% din expunerea pe Grecia. Bancherii estimează că s-ar putea confrunta cu pierderi de 60-80% pe deţinerile de obligaţiuni greceşti în cazul intrării Greciei în default. Confruntate cu această perspectivă, băncile au arătat că sunt dispuse să renegocieze un acord mai favorabil Greciei faţă de pierderea de 21% deja acceptată pe expunere în cadrul acordului din iulie, pentru a reduce riscul falimentului de stat.


Categorii

1. DIVERSE, Criza datoriilor suverane, Criza mondiala, Inscenari, facaturi, Revolte populare, revolutii, Video

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “(video) “Revolte” anti-sistem bancar la Wall-Street si Los Angeles/ LA ATENA PROTESTELE VIOLENTE STRADALE SUNT REALE

  1. Si proteste vor mai fi toata saptamina. Cine vrea sa mearga acum in Grecia trebuie sa stie ca de miine sau cel tirziu poimiine nu va mai merge nimic in Atena cel putin in materie de transport public dar si privat. Adica metroul, autobuzele si taxiurile nu vor functiona. Aeroportul ramine insa deschis si cred ca si transportul pe apa, la fel.

  2. mda… se pare ca se doreste provocarea unor revolte si prin SUA. presa a inceput sa dea drumul la “informatii” despre fortele oculte care au provocat criza . Incredibil cum ni se insceneaza totul !
    http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/criza-provocata-de-fortele-raului-cum-se-explica-dezastrul-mondial-153457.html

  3. Ce e asa ‘incredibil’. Noi traim intr-un sir de iluzii optice controlate. Ceausescu-teroristii, Sadam-rachete nucleare, 11/09/10-Atentate kamikaze si lista continua zilnic.

    Ne asezam cuminti la coada sa ne luam doza de..jurnal. Suntem perfect inerti, masa amorfa, plastilina in mintea (ratacita) a unora care isi cred lorusi.

  4. Trebuie sa priveghem si sa ne rugam mai mult in aceste timpuri, dar ar trebui intotdeauna! Bunul Dumnezeu sa ne apere pe noi si pe toti SI de data aceasta! Daca raul se intampla aproapelui si nu noua insine sa nu credem ca nu ni se poate intampla si noua, ca vom fi “scutiti” de pericole si stramtori la nesfarsit.
    Si dupa vorba Pr. Arsenie Papacioc, “moartea nu vine sa-i faci o cafea”! Deci sa fim pregatiti sufleteste pentru orice situatie. Acum sa fim Spovediti si Impartasiti, acum sa fim impacati cu aproapele, acum sa fim in “starea de prezenta continua” (dupa spusele Pr. Arsenie Papacioc).

  5. Pingback: OCUPATI WALL-STREET: sindicatele si studentii se alatura "miscarii", interventii dure ale politiei. CA SA ATATE MAI TARE? (video)
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare