CRIZA SI TEORIA CONSPIRATIEI la romani. Printre hatisurile manipularilor CAPITAL(E). De la stanga si de la dreapta…

26-09-2011 9 minute Sublinieri

Cand economia este explicata de “profetii supremi” si de “profetii conspiratiei”

Orice încercare a unui economist cu experiență și specializat de a explica apariția crizei financiare nu are nici cea mai mică șansă în fața unor argumente precum cea adusă de documentarele care au apărut din 2008 încoace. De la idei potrivit căreia criza a fost provocată pentru ca “băieții deștepți” să se îmbogățească, până la unele conform cărora criza a fost creată să devenim sclavi sau pentru ca populația lumi să fie redusă, documentarele teoriei conspiraționiste au apărut ca ciupercile după ploaie, pentru că s-au bucurat de toate condițiile necesare: de la declarații ale unor lideri politici până la evenimente și fapte care au avut loc și care au putut fi interpretate foarte ușor într-o cheie conspiraționistă.

Ne-am gândit să realizăm o trecere în revistă a principalelor filme care tratează criiza într-un fel sau altul, din perspectiva teoriilor conspirației. Cele mai cunoscute dintre ele: Zeitgeist și Insidejob.

1. Zeitgeist – Moving Forward este primul, cel mai cunoscut și cel mai răspândit film despre criză, religie, politică și societate realizat după declanșarea crizei financiare.

2. PsyWar – Wake up! este un documentar fantastic, care demolează efectiv din temelii, mitul societăţilor democratice moderne, revelându-le adevărata faţă, de societăţi elitiste, cum au fost dintotdeauna în istorie, prin combinarea istoricului dezvoltării propagandei corporatiste şi guvernamentale americane, cu interviuri ale unor personalităţi marcante, ca Howard Zinn şi Noam Chomsky, ilustrând SUA ca pe o oligarhie psihopată orientată doar spre acumularea de averi, în detrimentul drepturilor omului şi echilibrului ecologic planetar.

3. Despre Sclavia Modernă, un film făcut de doi francezi, mai puțin cunoscut publicului larg.

4. Human Resources, în regia lui Scott Noble, tratează subiectul vast al controlului social, examinând istoricul și filozofia elitelor mondiale, “angrenate într-o cursă isterică de demolare a psihicului uman, pentru edificarea visului lor etern, sintetizat de Hobart Mowrer: “demoralizarea comportamentală supremă”.

5. The War You Don’t See, lansat în 2010, tratează tema armelor de distrugere în masă

6. China contra SUA – Imperii la război, apărut în 2011

7. Inside Job își concentrează atenția asupra comportamentului și psihicului marilor investitori și directori de pe Wall Street.

8. Economia Fericirii expune “viciile ascunse sau vizibile ale globalizării economice, vedeta politicii contemporane, ce a condus la o concentrare fără precedent a puterii, în mâinile rapace ale consiliilor de administraţie ale marilor corporaţii transnaţionale şi ale băncilor, acutizând practic orice problemă cu care se confruntă societatea actuală: conflictele militare, fundamentaliste şi etnice, instabilitatea financiară şi şomajul”.
Economia fericirii (Documentar, 2011)

La acestea nu am inclus și producția cinematografică despre bancherii de pe Wall Street realizată de celebrul regizor Michael Moore.

Cine crede în teoriile conspiraţiei

Un studiu de dinainte de criză arăta că 31,5% dintre români credeau că politica şi finanţele internaţionale sunt controlate de evrei, în timp ce în 2003 abia 23% dintre conaţionali aveau aceasta convingere. Dat fiind trendul crescător şi apariţia crizei care a alimentat propagarea acestor teorii, proporţia românilor care cred în aceste explicaţii lipsite de rigoare ştiinţifică a trecut, cel mai probabil, de 50%.

Motive pentru care teoria conpiraţiei are succes

Teoria conspiraţiei are adesea un mesaj foarte simplu, formulat în termeni uşor de înţeles.

Mesajele se propagă cu rapiditate.

Sunt transmise prin metode vizuale, de obicei filme sau documente care sunt foarte accesibile unui public foarte larg.

Fac aluzii şi referiri la personalităţi şi evenimente reale din trecutul recent.

Interpretările evenimentelor sau declaraţiilor sunt formulate astfel încât să aibă un fir cât de cât logic pentru cel care le receptează.

Interpretările merg pe tipare şi clişee recunoscute pentru succesul de care au dat dovadă: de exemplu, referirea la organizaţii oculte care au secrete faţă de marea majoritate a oamenilor.

SONDAJ CAPITAL: Eşti mai degrabă adeptul unor explicaţii ştiinţifice ale economiei sau crezi în teoria conspiraţiei?

Nota noastra:

De fapt, Capital critica teoria conspiratiei popularizand-o…

Demersul respectiv face parte din modalitatea clasica de a intimida explicatiile alternative asupra unui fenomen, incadrandu-le otova la teoria conspiratiei, singura explicatie rezonabila admisa fiind cea “stiintifica”. In realitate, singura explicatie admisa este cea mainstream, caci exista explicatii economice solide care descriu fenomenul crizei in termenii unei crescande tentative de a realiza suprastructuri institutionale globale – vezi aici una din ele.

Apoi, care explicatii stiintifice? Nu este deja o afirmatie cliseistica faptul ca nimeni – in afara unuia care si-a facut meserie din “ghicit” in bobii economiei, Nouriel Roubini – nu a putut “prezice” criza? Ce explicatii stiintifice, cand astazi evolutiile economice sunt comentate pe twitter de “profetii crizei” sau “profetii supermi” de la FMI cu doua-trei vorbe pline de semnificative dar vagi, aruncate din coltul gurii, care au insa capacitatea de a zgudui pietele financiare si de a determina “prabusiri” sau “cresteri”?

Tocmai ca explicatia mainstream nu exista, de fapt, cu privire la criza, si sunt promovate aceste comentarii care sunt orice, numai stiintifice nu, dar care isi indeplinesc cu bine rolul de perdea de fum.

In ceea ce priveste filmele propriu-zise popularizate, odata in plus, de Capital, cel putin despre Zeitgeist stim foarte bine ca este o facatura diversionista si virulent anti-crestina. Celelalte, pe care nu le-am vizionat, probabil ca au aceleasi defecte ca si alte documentare  – unele mai serioase decat facatura Zeitgeist – date si de noi: partialitatea analizei, perspectiva mult prea ideologizata, identificarea gresita a finalitatii fenomenului descris. Chiar daca, in mod cert, vor fi continand si lucruri grave, reale, importante, informatii care pot fi folosite sau discutii serioase si rationale.

Dar necazul cu multe dintre asa-zisele “teorii ale conspiratiei” de factura joasa care sunt vehiculate si sunt foarte la moda, este ca ba sunt doar bancherii de vina, ba doar capitalismul in sine, ba doar americanii, ba doar masonii sau/si evreii. Partialitatea merge si mai departe, cand se descrie finalitatea: ba vor doar stapanirea resurselor, ba doar reducerea populatiei etc. Asadar, noi respingem acest gen perfid de vulgare teorii ale conspiratiei, o data, pentru ca se transmit intr-un mod spectaculos, cinematografic, fals, mitizant, irational, apeland la corzile afective ale omului, cele care sunt manipulabile, “adevaruri”, “dezvaluiri”, “secrete”, iar apoi, pentru ca se constituie in viziuni unilaterale care te pun pe piste false, chiar daca ele, aparent, sunt verosimile, dar nu contin… adevarul lucrurilor.

De ce s-ar populariza insa acest gen de explicatii incadrat la “teoria conspiratiei”? Parerea noastra este ca la mijloc avem de-a face cu o strategie: pe de o parte, exista “explicatiile” sulfuroase si aburitoare ale “profetilor supremi” asistati de cate un “profet al crizei” care nu spun nimic, dar care sugereaza schimbari fundamentale, chiar “apocaliptice” prin care va trece lumea la toate nivelele sale si, pe de alta parte, explicatiile la fel de sulfuroase si aburitoare ale “demascatorilor” de duzina, a tuturor celor care au nevoie de o atmosfera sumbra si oculta ca sa para ca transmit un mesaj mai plin de miez, “dezvaluitor”.

Pe scurt, in ceea ce priveste fenomenul crizei, se incurajeaza raportari ne-rationale, un fel de caricaturi de revelatii, atat intr-o parte cat si in alta. Scopul ar fi ca gandirea limpede, de bun-simt, logica sanatoasa, analiza profunda, sa fie compromisa in fata “revelatiilor” care vin din partea FMI sau, in polul opus, din partea “conspirationistilor” care amesteca adevarul cu minciuna sau cu ideologia. De altfel, ambele “revelatii” pornesc de la fapte reale, pe care le incadreaza insa in propria lor viziune.

Este adevarat insa ca asa-zisele “teorii ale conspiratiei” gata-facute au succes pentru ca ele sunt scheme facile de interpretare a lumii, scutind, astfel, omul de a gandi cu propria judecata. Exact asa cum se intampla in cazul explicatiilor mainstream, care ar trebui sa fie primite conformist si acceptate doar pentru ca ele sunt… oficiale. Asta in conditiile in care, culmea, suspendandu-si judecata, omul care adera neconditonat la o astfel de teorie are impresia despre sine ca a descoperit o revelatie cruciala despre lume si soarta ei… Practic, este un fenomen similar inselarii duhovnicesti.

Acum, ce se poate spune despre criza? Este ea conspiratie sau nu? Bineinteles ca esteInsa nu poate fi abordata in modul simplist, fantasmagoric sau ideologizat in care este prezentat de obicei in ceea ce se incadreaza la teoria conspiratiei. Ai zice ca cele mai multe dintre acesteteorii ale conspiratiei” au fost inventate anume pentru a ridiculiza ideea reala de conspiratie. In istorie, “ipoteza” conspiratiei este probata de atatea si atatea evenimente importante. Revolutia pasoptista de la noi nu a fost altceva decat o conspiratie masonica, revolutia bolsevica la fel, pentru a da doua exemple celebre.

Asadar, nu doar ca exista conspiratiile, ci conteaza si cine este in spatele lor. E foarte relevant din punct de vedere istoric sa stii ca pasoptistii erau masoni, e foarte relevant sa intelegi ca sistemul cu banca centrala a fost, in principiu, o solutie inspirata tot de gruparile masonice si menita intaririi puterii complexului statalo-bancar. Si evident ca e foarte relevant ca in spatele evenimentelor de astazi e aceeasi grupare: masoneria, asa cum am spus-o direct de nenumarate ori, in ciuda minciunilor repetate ca placile stricate de profesionistii manipularii, tabloidizarii si dezbinarii ortodoxiste pe internet.

De exemplu, aici:

In privinta elitelor, a puternicilor zilei, trebuie sa mentionam ca iarasi avem de-a face cu simplificare simplista din partea autorului articolului. Este evident ca bancherii sunt doar o parte a problemei, sunt doar o parte a elitei care constitutie puternicii zilei si ai vremurilor de sfarsit. Alaturi de ei sunt elitele politice, industriale, religioase, un intreg complex, de fapt, interdependent. O importanta deosebita in acest complex o joaca insa nu bancherii in calitatea lor de grup ce detin puterea economica, ci acea elita – fie ea bancara, industriala, statala, religioasa – care face parte dintr-un grup ideologic puternic sudat, bazat pe o serie de rituri si grade, ce se inchina unui anonim Mare Arhitect. Acest grup, care isi poate asuma, pe buna dreptate, revolutia franceza cu toate “excesele” sale teroriste, revolutiile pasoptiste, crearea bancilor centrale, experimentul comunist, precum si marea lor capodopera, Uniunea Europeana, este francmasoneria.

In plus, astazi acest lucru este aproape oficializat, chiar daca intr-un mod care, chipurile, ar arata ca stapanitorii acestei lumi nu ar sti prea multe din cele ce se petrec acum. Comisia Trilaterala, Bilderberg si alte think-thankuri despre care am scris mereu, lucreaza astazi aproape la vedere:

Cand secretul devine doar discret. AGENDA DE MODELARE SOCIALA SI CENTRALIZARE GLOBALA ESTE ACUM LA VEDERE. La ce ar trebui sa fim mai atenti cand “dezvaluirile” curg, care ar putea fi noile capcane si ce avem de facut?)

Mari magnati ca George Soros nu fac niciun secret din faptul ca sprijina solutiile care duc catre un control global al lumii. Cu toate acestea, desi sunt atatea lucruri deja fatise, se perpetueaza si se popularizeaza o serie de teorii ale conspiratiei de joasa factura, care, majoritatea, par a fi “cusatura” acelorasi retele diabolice de putere ale lumii. Nu cumva intentia este tocmai de a acoperi cu o perdea de fum ceea ce este astazi tot mai evident chiar si pentru omul simplu, cu judecata sanatoasa, care nu este un initiat in ale ocultelor?

Mai este un aspect al problemei. Conspiratiile, in sine, nu explica tot. Pe langa aceasta parte geneaologica (CINE) este si partea fenomenologica, adica partea contextuala, care explica DE CE reusesc conspiratiile, care sunt ideologiile de care se servesc astfel de grupari, mentalitatile care fac posibila actiunea lor si modul real, actualizat, in care se “intrupeaza” agenda lor si, de asemenea, CUM anume arata “fiara” rezultata din complexul acestor cauze laolalta.

Aceasta vedere cuprinzatoare asupra istoriei omenirii este cu totul fidela modului in care Biserica se raporteaza la problema. De pilda, cea mai complicata si, in acelasi timp, cea mai riscanta parte a profetiilor apocaliptice este cea in care exista detalii punctuale (cum ar fi cei zece imparati din Apocalipsa, sa zicem). Multi si-au prins urechile in incercarea lor de a identifica in aceste versete persoane concrete, istorice. Talcuitorii cu discernamant si cugetare patristica au evitat insa, intodeauna, astfel de hatisuri, apeland, in schimb, la o perspectiva cuprinzatoare, larga, in care esential devine modul in care duhul antihristic anima puteri politice si organizatii spre punctul final al antihristului. De ce? Tocmai ca nu poti sa identifici in mod corect CINE se afla in spatele lucrarii de amagire daca, intai, nu stii foarte bine in ce consta aceasta si care ii este lucrarea. Asadar, exact ca intr-o investigatie criminalistica, “faptasul” este identificat dupa indicii si dovezi, dupa o reconstructie solida si temeinica, identificarea sa fiind la finalul cercetarii, nu la inceputul ei, chiar daca o banuiala putem avea inca de la inceput.

De aceea, esential pentru a intelege ce se intampla in zilele noastre este

1) dobandirea cugetului patristic, luminat de Duhul Sfant al Bisericii si

2) dobandirea unei perspective ortodoxe cuprinzatoare, care sa explice totul in lumina profetiilor relevate ale Bisericii.

Fara aceste doua conditii, orice informare, oricat de “secreta” ar fi, nu aduce nicio schimbare in bine, pentru ca informarea inca se plaseaza la nivelul cugetului pamantesc al oamenilor. Fara aceste doua conditii, ne vom impedica mereu in capcanele manipulatorilor si dezinformatorilor de profesie, care stiu perfect sa speculeze slabiciunile noastre psihologice.

Sunt unii care fie nu au inteles nimic din indemnurile noastre la prudenta si discernamant duhovnicesc sau, daca au inteles, au rastalmacit cu rea credinta spusele noastre. Mai mult, ca sa isi arate inca odata naravul demn de mila perpetueaza o serie de falsuri  DOVEDITE care au tocmai rolul de a compromite orice vadire in duhul adevarul a conspiratiilor.

Unul din aceste falsuri este faimosul “document” Protocoalele Inteleptilor Sionului despre care nu noi, ci Sfantul Martir si Tar al Rusiei, Nicolae, precum si marele marturisitor ortodox Alexandr Soljenitin, au lasat urmatoarea marturie, asa cum am mai precizat de cateva ori:

 

– In fine, legat de Protocoalele Sionului, trebuie sa se stie ca noi nu facem altceva decat sa urmam Sf. Mucenic Tar Nicolae si marelui Alexandr Soljenitin, care il evoca pe imparatul martir respingand scrierea drept un fals istoric pe baza dovezilor. Deci pe un SFANT si pe un MARE MARTURISITOR si un INTELECTUAL CU VIATA SFANTA ii face mincinosi persoana in cauza, fiindca noi nu am zis de la noi nimic:

 

Acest fals (Protocoalele Inteleptilor Sionului – n.n.) fabricat la inceputul secolului (1900 sau 1901) fusese publicat pentru prima data in 1903 la Petersburg. (…) Desi Protocoalele au fost reeditate in 1905, 1906 si 1911, nu au beneficiat de nicio distribuire in Rusia de dinainte de Revolutie si “nu au gasit credit in societatea rusa… Propagatorii sai nu au obtinut sprijinul curtii.” Dupa mai multe tentative infructuoase, Protocoalele au fost, intr-un final, prezentate lui Nicolae al II-lea in 1906, producand asupra acestuia o puternica impresie. Iata cateva din notatiile sale facute pe margine: “Ce anticipare! Cata exactitate in executie! Anul 1905, de la noi, a fost, desigur, condus de ei! Nu ne putem indoi de autenticitatea lor”. Dar cand oamenii politici de dreapta au propus folosirea abundenta a Protocoalelor pentru apararea monarhiei, primul ministru Stolipin a ordonat o verificare secreta a originii lor. Ancheta a tras concluzia ca este indubitabil vorba de o falsificare. Suveranul a fost zguduit de raportul lui Stolipin si a dat ordin ferm: “Protocoalele trebuie confiscate. Nu putem apara o cauza curata prin mijloace murdare.” (…)


Istoric al Bisericii si teolog ortodox, A. Kartasev vorbise despre caracterul inacceptabil al antisemitismului pentru orice crestin in culgerea Scit (Scut), aparuta inca dinainte de revolutie si deja citata de noi de mai multe ori. (…) Kartasev scrie in aceasta prefata (la o lucrare dedicata Protocoalelor – n.n.): “Un om sanatos la minte, de buna credinta si de o disciplina stiintifica normala, nu poate discuta serios despre problema autenticitatii acestui fals de origine politieneasca, fabricat cu talent si contagios pentru oamenii nestuitori”. Totusi, “spalandu-le ignorantilor ochii de praful din Protocoale, ar fi nepermis ca, facand lucrul acesta, sa-i intunecam din nou facandu-i sa creada ca prin aceasta se elimina problema evreiasca.” (Al. Soljenitin, idem, pp. 203-205, vol. 3).

 

Asta nu inseamna ca nu stim ce forte conduc lumea si incotro vor sa o duca… ZECI DE ARTICOLE sunt publicate pe Razboi intru Cuvant pe aceasta tema, pe care pana si orbii le vad, numai cei de rea-credinta nu…


Cateva doar, aici, pentru cei mai noi (la finalul lor gasiti si alte linkuri):

http://www.cuvantul-ortodox.ro/2011/01/15/marturisirea-hotarata-totala-dar-si-plina-de-discernamant-a-vladicai-serafim-de-pireu-sustinut-de-multi-arhierei-%e2%80%9dsunt-antisionist-dar-nu-antisemit%e2%80%9d-marele-arhitect-al-masoner/


http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/06/22/mitropolitul-nectarie-de-petra-si-hersonis-o-voi-spune-ne-guverneaza-masoneria/


http://www.cuvantul-ortodox.ro/2010/10/07/zeul-tolerantei-si-descrestinarea-crestinismului-toleranta-si-francmasoneria-1/


http://www.cuvantul-ortodox.ro/2010/10/11/toleranta-si-francmasoneria-2/


http://www.cuvantul-ortodox.ro/2008/11/23/2007/09/06/pr-gheorghe-calciu-parintele-nostru-marturisitor-masoneria-si-organizatiile-internationale/


http://www.cuvantul-ortodox.ro/2008/11/23/parintele-calciu-planul-masoneriei-este-sa-subjuge-intreaga-omenire-si-sa-distruga-credinta-crestina/


http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/09/10/parintele-sofian-boghiu-despre-sfarsitul-lumii-antihrist-si-masonerie/


http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/06/22/mitropolitul-nectarie-de-petra-si-hersonis-o-voi-spune-ne-guverneaza-masoneria/

De ce se intampla aceste lucruri? Abundenta de “revelatii supreme, “dezvaluiri secrete” si capitale, au rostul lor de a zapaci mintea bietului om confruntat cu gravele crize ale vremurilor noastre. Astfel, se reuseste compromiterea oricarei discutii, explicatii rationale asupra a ceea ce se intampla, o explicatie care sa porneasca nu de la presupuneri “oculte”, ci care sa porneasca de la elemente vizibile tuturor. O astfel de discutie sigur ca ar arata care este amploarea si finalitatea istorica a crizei actuale, de pilda, lucru care corespunde perfect adevaratelor profetii si revelatii, cele ale Bisericii despre vremurile de apoi. Si sigur ca nimeni nu vrea sa se intample asa ceva…

Legaturi:

Vezi si:


Categorii

Criza mondiala, Masonerie, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Opinii, analize, Polemici, conflicte, zelotism, extremism, provocari

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

52 Commentarii la “CRIZA SI TEORIA CONSPIRATIEI la romani. Printre hatisurile manipularilor CAPITAL(E). De la stanga si de la dreapta…

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

 1. Pingback: Adio, suveranitate!: CONSECINTA SUMMIT-ULUI EUROPEAN "CRUCIAL". Romania, sub jugul GUVERNANTEI FISCALE si al constrangerilor bugetare nemiloase. CE NE ASTEAPTA DE ACUM?
 2. Pingback: Clubul de la Roma: FARA UN GUVERN GLOBAL OMENIREA VA DISPAREA. Adunarea Generala a Clubului va avea loc in Bucuresti (octombrie 2012) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 3. Pingback: Comisarul European de Interne, Neelie Kroes, promotor al DIRECTIVEI BIG BROTHER SI ACTELOR CU CIP, MEMBRU AL BILDERBERG [video] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 4. Pingback: MESIA IUDEILOR (ANTIHRIST), razboiul lui Gog si Magog (“Armaghedon”) si Imparatia Universala a Israelului, dupa PROFETIILE RABINICE (IUDAICE) -
 5. Pingback: DOCTRINA SOCULUI: documentar VIDEO. De ce NEOLIBERALISMUL si SOCIALISMUL sunt doua fete ale aceleiasi FILOSOFII MASONICE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 6. Pingback: STAT EUROPEAN TOTALITAR (DE TIP URSS) SI APOI GUVERN MONDIAL: obiectivul crizei generate artificial – considera un economist leton – ARTICOLUL SAPTAMANII - Recomandari
 7. Pingback: Tratatul european, “OPTIUNEA SEVERA” a lui Traian Basescu: o “bataie de joc”. UE = SPATIUL VITAL pentru Germania + SFARSITUL DEMOCRATIEI SI AL STATULUI NATIONAL - Recomandari
 8. Pingback: NOUA VANATOARE DE VRAJITOARE: etichetarea si discreditarea ANALIZELOR ALTERNATIVE prin asimilarea lor cu “TEORIA CONSPIRATIEI”/ In varianta romaneasca: CINE COMENTEAZA E CU PUTIN! - Recomandari
 9. Pingback: CONTROLUL MINTII IN NOUL TOTALITARISM. Cum suntem guvernati prin TEHNICI SECTARE transformate in METODE DE CONDITIONARE a gandirii si comportamentului. FALSA “TREZIRE”, FANATIZAREA, eticheta “TEORIEI CONSPIRATIEI” si DESFIINTAREA F
 10. Pingback: “IREALA SI SINISTRA” LUME A LUI 2015 – dupa The Economist - Recomandari
 11. Pingback: ARME SILENȚIOASE PENTRU RĂZBOAIE TĂCUTE DE UCIDERE ÎN MASĂ. Gheorghe Piperea a descoperit principiile de inrobire, control si distrugere psihico-spirituala a populatiei, aplicate (si) asupra poporului român: “Întotdeauna există un PROFIT ÎN
 12. Pingback: ARME SILENȚIOASE PENTRU RĂZBOAIE TĂCUTE DE UCIDERE ÎN MASĂ. Gheorghe Piperea a descoperit principiile de inrobire, control si distrugere psihico-spirituala a populatiei: “Familiile clasei de jos trebuie DEZINTEGRATE printr-un proces de SUPRA-OC
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare