Recensamant cu scandal. RETRAGERI MASIVE ALE RECENZORILOR (video)

20-10-2011 1 minut Sublinieri

Get Adobe Flash player

Scandalul retragerii de la recensământ ia amploare, la nivel naţional. Peste 500 de recenzori s-au retras în judeţul Constanţa. Tot 500 de oameni s-au retras şi în judeţul Bihor. La Craiova, 100 de persoane au renunţat pe motive de sănătate, de incompatibilitate sau pentru că au fost repartizate în cartiere de la marginea oraşului.

Retrageri s-au înregistrat şi în Bărlad, unde 80 de oameni au renunţat să participe la recensământ în calitate de recenzor. Oamenii spun că sunt plătiţi prea puţin în comparaţie cu munca depusă. Autorităţile din Constanţa sunt nevoite acum să facă o reorganizare a recenzorilor. Directorul Direcţiei Judeţene de Statistică din Constanţa, Enache Buşu, susţine că locurile nu au rămas vacante, fiind completate cu persoane de pe listele de rezervă.

Prima zi de recensământ a început cu probleme. La Constanța, aproape 350 de recenzori s-au retras, după ce au aflat ce trebuie să facă concret pe teren și și-au dat seama că primesc prea puțini bani, potrivit Neptun TV. Potrivit şefului Direcţiei Judeţene de Statistică Constanţa, Enache Buşu, oamenii au renunţat fie din cauza banilor insuficienţi, fie pentru că au considerat formularele prea dificil de completat. Recenzorii vor fi plătiți cu 50 de lei impozabili, iar coordonatorii lor cu 55 de lei, tot impozabili.

Recenzorii susţin că suma este prea mică pentru volumul mare de muncă, însă toţi au fost înlocuiţi de rezerve, pentru că recensământul să se poată desfășura în condiţii normale. Singurele întrebări la care cetătenii au voie să nu răspundă sunt cele legate de etnie, religie şi eventuale dizabilităţi. Pentru celelalte, răspunsul este obligatoriu, iar refuzul se sancţionează cu o amendă de până la 5.000 de lei. Recensământului Populaţiei şi al Locuinţelor 2011 se va derula în perioada 20 – 31 octombrie, la nivel naţional.


Categorii

1. DIVERSE, Era Big Brother, Video

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “Recensamant cu scandal. RETRAGERI MASIVE ALE RECENZORILOR (video)

  1. Eram pe punctul de a crede ca adevaratul motiv pentru care s-au retras acesti recenzori ar fi fost natura invadenta si nerusinata a chestionarului si abuzul statului de a scotoci prin vietile noastre private. Dar a trecut ca un amanunt neobservat…Asta e.

  2. Intr-adevar sunt bani putini pentru cata munca e , dar sa stiti ca sunt oameni care traiesc cu 350-500 lei pe luna, mai ales pensionari si cei 500 si ceva de lei cu care raman in mana sunt bani pentru ei…in 2002 oamenii au fost generos platiti din cate am aflat eu , acu’ ca banii vin de la UE e mai mare zgarcenia !

  3. Un motiv sunt banii putini, altul este ca somerii si pensionarii pe caz de boala si-ar pierde aceasta calitate daca ar realiza si alte venituri.
    Cum n-au fost informati de acest lucru, e bine ca au aflat chiar si acum, pt ca ar fi muncit pe gratis.
    Oricum, bataia de joc este generala, mai ales dupa ce am citit si despre faptul ca CNPul putea sa nu fi fost declarat, cu conditia depunerii unei sasizari la o institutie care si-a intrerupt programul cu publicul pentru o saptamana, chiar acum! Si mai sunt si altele…

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare