OCCUPY WALL STREET: protestatarii vor… “uciderea evreilor”?! NOILE DIVERSIUNI TIN CALDA O FACATURA DEZUMFLATA

20-10-2011 3 minute Sublinieri

Lucrurile au început să degenereze în cadrul mișcărilor de protest din America, iar presa a semnalat că extremismul a început să ia amploare: Pancarte cu mesaje dur antisemite și pro-marxiste. Bineînțeles, alimentate și de celebrul interviu în care Roubini a spus că Marx a avut dreptate. Cei de la New York Post au putut remarca, de asemenea, afișe cu mesajul “Naționalizați Rezerva Federală”, asta după ce manifestanții au fost informați că Fedul are și o componentă privată. Cei de Business Insider au observat că o organizație din Israel a început să deruleze o campanie împotriva mesajelor antisemite de la New York și a criticat mesajele de susținere ale oamenilor politici americani, care au culminat cu mesajul lui Obama.

Soros și Obama și-au exprimat susținerea față de manifestanți

Anterior, după ce renumitul miliardar american George Soros declarase că ‘îi priveşte cu înţelegere’ pe protestatarii anti Wall Street, o serie de speculaţii lansate la bursa zvonurilor arătau că acesta ar finanţa demonstraţiile de protest anticapitaliste şi că ar avea ‘scopuri secrete’ în acest sens, după cum transmitea Reuters.

Krugman instigă la ură: Wall Street-ul este o forță distructivă

După ce omul de afaceri american George Soros a surprins întreaga lume în momentul în care s-a declarat în favoarea celor care organizează mișcări de protest pe Wall Street, economistul american Paul Krugman surprinde și el în aceeași manieră. Paul Krugman s-a arătat de asemenea un susținător al manifestanților, arătând  că au dreptate atunci când spun că Wall Street-ul este o putere distructivă atât politică și economic.

Americanii, șocați să afle că Banca lor centrală este privată. “Sunt niște criminali”

“Sunt niște criminali”, au început să strige manifestanții care au aflat că Rezerva Federală este o instituție cu caracter privat, în ciuda faptului că se numește “Federală”.

Greșeala fatală a lui Roubini: A spus că Marx a avut dreptate

New York Post remarcă tendințele marxiste ale protestatarilor, alimentate de declarația economistului Nouriel Roubini, care a spus într-un interviu pentru Wall Street Journal că “Marx a avut dreptate. Capitalismul se poate autodistruge”.

(…)

Nu știu de ce, de fiecare dată când mai aud o știre occupy, îmi vine în minte un alt element care pare geamăn, anume Wikileaks. Și aceasta nu din cauza apariției lui Assange în mijlocul unor manifestanți ci, mai degrabă, deoarece ambele mișcări par croite de aceleași mâini. Îndoielile pe care le-am exprimat în ceea ce privește Wikileaks sunt similare și în cazul acestei mișcări. Ambele fenomene s-au dezvoltat inițial marginal, au fost ignorate de mass-media și s-a încercat mușamalizarea lor. Atât de nedreptățite au fost aceste mișcări încât numai câteva scăpări nevinovate(dar perfect instrumentate) le-au făcut să ajungă în centrul atenției și asta în ciuda mamuților mondiali ai presei care au încercat ascunderea evenimentelor. Mai mult, ambele fenomene au fost contestate de oficina Casei Albe(CNN) încă din momentul în care mai nimeni nu auzise despre evenimentele respective, atrăgându-se în acest fel atenția asupra lor. (…)

Urmarea firească a acestor mișcări nu se lasă nici ea așteptată. Iată că au apărut și reacțiile politicienilor grei care, peste noapte, le dau dreptate protestatarilor și trag de urechi marile bănci responsabile de dezastrul actual. Mai că-ți vine să crezi că mai au puțin și trec de partea manifestanților în înfruntările acestora cu netrebnica poliție represivă. Hmm. Nu pare cusut cu ață albă? Realitatea este cu totul alta. Tensiunile acumulate în societate sunt extreme, oamenii sunt deja revoltați. Arhitecții societății, la fel ca și cei care stau în spatele scenei pentru a supraveghea buna desfășurare a lucrurilor știu bine ce se întâmplă. De asemenea, știu la fel de bine că în asemenea momente e nevoie de o supapă care, după cum se vede, a apărut, a fost emanată. Scopul principal este acela de a detensiona societatea, iar urmarea firească va fi pedepsirea publică a vinovaților pentru supărările provocate(…). Care(…), mulțumită, se va reîntoarce bucuroasă la relaxarea în sânul familiei, rețele sociale, televizor și alte activități care-ți permit să te detensionezi pentru a lucra mai mult și mai bine deoarece ai rate de plătit și responsabilități sociale. Până la urmă trebuie să arăți că ești un bun cetățean, nu-i așa? (…)

NOTA:

Asa cum manifestatia Occupy Wall Street a fost supradimensionata de la bun inceput prin expunerea mediatica invers proportionala cu insemnatatea ei reala, asa se intampla acum cu manifestarile de “extremism” si “antisemitism” de care se face caz.

Astfel, se vede ca acele manifestari de antisemitism sunt, de fapt, generate de… doua persoane (2!), una solitara, cu o pancarta pe care o agita de zor, si o alta intr-un dialog penibil cu un evreu. Dincolo de aspectul dezordonat al celor doi in cauza, surprinde cum, pornind de aceste doua cazuri, s-a facut deja tam-tam si un material video in care se tese o adevarata conspiratie: liderii lumii ar sprijini o manifestare de ura impotriva evreilor. Chiar asa, Obama antisemit?! Come on…

Avand in vedere nepotrivirea flagranta cu realitatea, raman doua variante: ori realizatorii clipului “anti-hate” sunt bolnavi de conspirativita si traiesc cu impresia ca lumea intreaga nu are alta treaba decat sa urasca evreii, ori ...cineva are interesul concret sa puna reflectorul pe astfel de manifestari, fie ele cat de pricajite si neinsemnate, ca sa faca din ele scandaluri internationale in urma carora sa se poata folosi eticheta de antisemit in functie de atitudinea asumata fata de anumite teme.

Avand in vedere circumstantele in care traim, varianta a doua este mai probabila.

Aviz celor care chiar au probleme cu antisemitismul si aviz asupra celor care arata cu degetul, ostentativ si provovator, la evrei. Risca sa faca parte din acest joc al arhitectilor, fie ca stiu, fie ca nu.


Categorii

1. DIVERSE, Inscenari, facaturi, Opinii, analize, Revolte populare, revolutii

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “OCCUPY WALL STREET: protestatarii vor… “uciderea evreilor”?! NOILE DIVERSIUNI TIN CALDA O FACATURA DEZUMFLATA

  1. este un nou exercitiu de (auto)victimizare care probabil va scapa probabil si acum de sub control ca si pogroamele…doar asa va putea emana viitoarea entitate ce va conduce din Ierusalim…

  2. Mascarada totala!

  3. O miscare inutila…Soros & co. nu Ii simpatizeaza,le e mila de ei,ce ar putea zice ? Sa Ii indeparteze ? Sa Ii aresteze ? Oricum,aceasta miscare a fost de la inceput planificata…incep sa cred ca ceea ce au spus unii protestatari ca primesc e adevarata…oricum,in curand va disparea si totul va reveni la “normal”

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare