Cum RACOLEAZA Monsanto, Bayer si alti producatori OMG (organisme modificate genetic) “AMBASADORI”

26-10-2011 2 minute Sublinieri

EuropaBio /Asociaţia Europeană pentru Bioindustrie/, cel mai important şi mai influent grup din industria biotehnologiei, care numără membri ca Monsanto, Bayer şi alte companii producătoare de culturi modificate genetic /OMG/, recrutează “ambasadori” de rang înalt pentru a face lobby pe lângă liderii europeni cu privire la aceste culturi, relatează cotidianul britanic The Guardian în ediţia de joi (20 octombrie 2011).

Mai multe documente scăpate în mâinile jurnaliştilor de către o companie de PR care lucrează pentru EuropaBio au dezvăluit că această idee “s-a bucurat de interesul” unor personalităţi ca Sir Bob Geldof (cântăreţ şi activist social irlandez), Lordul Chris Patten /cancelarul Universităţii Oxford şi preşedinte al BBC Trust), şi David Byrne (fostul comisar european pentru sănătate şi protecţia consumatorului şi procuror general) şi l-ar fi fi implicat “potenţial” şi pe fostul secretar general al ONU, Kofi Annan şi pe scriitorul pro-OMG-uri, Mark Lynas.

Cei 10 (sau mai mulţi) ambasadori nu vor fi plătiţi în mod direct; în schimb lobby-iştii s-au oferit să scrie, să cerceteze, să trimită articole în numele lor, să aranjeze interviuri şi să discute despre angajamente cu Financial Times şi cu alte mijloace media internaţionale, asigurându-le în schimb intervenţii la conferinţe importante.

In plus, EuropaBio susţine că personalităţile respective vor fi prezentate celor mai importanţi responsabili UE pentru a susţine culturile modificate genetic în cadrul instituţiilor UE.

Mai multe dintre persoanele menţionate în documente au negat însă orice legătură cu EuropaBio. Astfel, un purtător de cuvânt pentru Kofi Annan a declarat că “domnul Annan nu este un ambasador pentru EuropaBio şi nu are intenţia de a promova utilizarea OMG-urilor”. La rândul său, Geldof a declarat pentru The Guardian: “Nu-mi amintesc să fi ştiut ceva despre EuropaBio şi nu îmi amintesc să mi se fi cerut vreodată să fiu ambasador pentru OMG-uri […]“.

Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al Universităţii Oxford a precizat că deşi “Lordul Patten a fost abordat cu privire la campania EuropaBio, acesta a făcut clar că, dat fiind poziţia sa de preşedinte al BBC Trust, nu ar putea avea nimic de-a face cu acest lucru. “Ar fi fost în întregime inadecvat… “, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Campania de şase luni a EuropaBio, care va culmina cu o cină şi cu mai multe întâlniri cu reprezentanţi ai UE în luna mai, va începe luna viitoare, atunci când cei 10 ambasadori sunt aşteptaţi să semneze o scrisoare care urmează să apară în Financial Times.

Intr-un document de informare trimis potenţialilor ambasadori, Christopher Flores, consultant la societatea Aspect Consulting din Bruxelles, explică că EuropaBio vrea să se distanţeze de ambasadori, în scopul de a oferi argumentelor industriei mai multă credibilitate.

Cel mai important factor în ceea ce priveşte asigurarea legitimităţii şi impactului acestui program este calitatea ambasadorilor, amploarea posturilor ocupate şi numărul de persoane implicate. Dacă va fi stabilită o bază suficient de mare de ambasadori – şi suntem foarte încrezători că aşa se va întâmpla – va fi foarte dificil să se susţină că aceştia sunt cumva ‘în buzunaruľ companiilor din ştiinţa agricolă”, se arată în document.

Documentul încearcă, de asemenea, să-i convingă pe ambasadori că poziţia lor este larg răspândită. “Industria, comunitatea ştiinţifică şi ONG-urile joacă deja un rol important pentru a susţine OMG-urile. Spre exemplu, Bill şi Melinda Gates Foundation au susţinut şi promovat utilizarea culturilor modificate genetic şi au evidenţiat recent şase motive pentru care ei fac acest lucru. Cu toate acestea, trebuie făcut mai mult dintr-o perspectivă de susţinere şi de PR, dacă se vrea un progres semnificativ şi de durată cu privire la culturile modificate genetic”, relevă documentul.

Potrivit The Guardian, lobby-iştii par că doresc divizarea mişcării verzi din Europa, în mod tradiţional sceptică faţă de afirmaţiile companiilor din industria biotehnologică.


Categorii

1. DIVERSE, Organisme modificate genetic (OMG)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “Cum RACOLEAZA Monsanto, Bayer si alti producatori OMG (organisme modificate genetic) “AMBASADORI”

  1. Pingback: MONSANTO, gigantul OMG, pune in pericol biosfera pamantului prin IERBICIDUL nociv Roundup - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  2. Pingback: Studiu socant al Universitatii din Caen: OMG-urile MONSTANTO SI PESTICIDELE SUNT EXTREM DE CANCERIGENE/ Un europarlamentar roman invoca “BENEFICIILE INDISCUTABILE” ale OMG - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  3. Pingback: ORGANISMELE MODIFICATE GENETIC bat la usa Europei/ ”Lumea dupa MONSANTO” [documentar VIDEO] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  4. Pingback: OLGARHIA SEMINTELOR prin Monsanto & comp. ”Traditia” eugenista a familiei miliardarului BILL GATES - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  5. Pingback: CONTROLUL POPULATIEI SI EUGENIA. Sterilizarea oamenilor prin INDUSTRIA OMG (organisme modificate genetic)? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare