Romania, pe cale de EXTINCTIE “naturala”, conform unui RAPORT ONU despre CRIZA DEMOGRAFICA

26-10-2011 1 minut Sublinieri

  • Stirile Pro TV:

Romania risca sa dispara ca natie. Specialisti: “Suntem in pragul derapajului demografic alarmant”

Riscam sa pierim ca natie. Potrivit unui studiu realizat de Organizatia Natiunilor Unite, Romania se afla printre primele 10 tari ale lumii care ar putea disparea, daca nu va creste rata natalitatii in urmatorul mileniu.

In 2100, populatia va ajunge, spre exemplu, la 8,5 milioane de locuitori, daca numarul nou-nascutilor se va mentine ca acum. Trecem printr-un “derapaj demografic alarmant”, spun sociologii, care sustin ca 2011 ar putea fi anul cu cel mai mic numar de bebelusi, din 1955 incoace.

“Astazi nu s-a nascut niciun copil”– o situatie care speram sa nu devina permanenta in maternitatile noastre. Si la care s-a ajuns pe masura ce romanii au inceput sa amane sa devina parinti. Cei mai curajosi se limiteaza la unu.

The Economist a calculat anul in care se va naste ULTIMA ROMANCA!
In ritmul acesta, riscam insa sa fim tot mai putini. Potrivit ultimului Raport al Organizatiei Natiunilor Unite, populatia Romaniei ar ajunge la 16,8 milioane in anul 2050 si la 8,5 miloane in anul 2100, daca fertilitatea feminina ar ramane la nivelul din ultimii ani. Nu acelasi lucru se intimpla insa in randul rromilor. Femeile din aceasta etnie aduc pe lume in medie 3 copii, in timp ce romancele doar unul.

Daca nu va creste rata natalitatii, dupa anul 3000, Romania ar putea ajunge printre primele 10 tari ale lumii care vor disparea, alaturi de Bosnia, Polonia, Austria, Portugalia, Malta si Ucraina, sustine raportul ONU.

Romania are tot mai putini copii. 2011 – anul cu cel mai mic numar de nou-nascuti din 1955 incoace

Declinul demografic alarmant, semnalat de sociologi, este confirmat de Institutul National de Statistica. Oamenii nu mai au curaj sa devina parinti, din cauza situatiei economice.

NATALITATEA IN ROMANIA

214.728 – NOU NASCUTI IN 2007

221.900 – NOU NASCUTI IN 2008

222.388 – NOU NASCUTI IN 2009

212.199 – NOU NASCUTI IN 2010

Datele arata un lucru evident. In anii de crestere economica, atunci cand locul de munca era stabil si nu aveau griji, romanii faceau copii. In 2007 s-au nascut peste 214.000 de bebelusi. Numarul lor a crescut in 2008 si in 2009. Insa, din 2010, romanii au batut in retragere.

Cu alte cuvinte, semnalele economice pozitive au crescut demografia, anii de criza au omorat-o. Anul acesta s-ar putea naste mai putin de 200.000 de copii, mult sub media anilor trecuti. De ce se intampla asta? Pentru ca aproape 3 milioane de romani sunt peste hotare, asa ca bebelusii lor nu mai apar in datele de la noi.

Cat despre cei care au ramas in tara, ei se gandesc de doua ori inainte sa devina parinti, speriati de criza. Costurile pentru intretinerea unui copil pot ajunge la 1000 de lei pe luna, iar statul a redus in ultimul an indemnizatia pentru concediul de mame.

Vom ajunge la o populatie de nascuti vii pe care Romania nu a mai avut-o din anii ’50. O situatie ingrijoratoare care poate genera efecte pe termen lung. Acesti bebelusi cand vor ajunge la maturitate vor duce in spate cei mai multi pensionari. Pentru ca, peste 20 de ani, 1. 700.000 de oameni, adica generatia decreteilor, vor iesi la pensie.


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Romaniei, Video

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

13 Commentarii la “Romania, pe cale de EXTINCTIE “naturala”, conform unui RAPORT ONU despre CRIZA DEMOGRAFICA

  1. @ cga:

    O tara comunista si totalitara, la care cenzura e la ea acasa nu este un model de urmat. O sa dam curand si alte stiri din care o sa ne dam seama mai bine ce fel de “model” este China, tara in care sunt omorati cei mai multi copii nenascuti, ca politica oficiala, si in care cetatenii sunt forma(ta)ti ca sa devina un soi de criminali cu sange rece.

  2. Cu o probabilitate de aprox 99.99% omenirea nu va trece de anul 2100,si cu o probabilitate mai mica,de aprox 99.98% nu va trece nici de anul 2050,asa ca nu acesta va fi baiul.( adica nici un copil de astazi al Romaniei et Co. nu va mai apuca pensia,cea mai buna si sigura investitie fiind cea in mintuire )

    ps.Acestea sint calculele noastre de la scotland yard,marja de eroare fiind in jur de 3%.

  3. Ma refeream strict la interzicerea acelor emisiuni cat despre chinezi doar ati vazut filmuletul cu copilul calcat … ma rog nu o fi starea generalizata dar totusi arata ceva, nici prea multa munca nu e buna.

  4. Pingback: DINU GIURESCU, istoric si academician: ADEVARUL INTREG DESPRE DISTRUGEREA ROMANIEI - "Ce-am avut si ce-am distrus" (VIDEO integral "Punctul de intalnire")
  5. Pingback: “Revolutia” Pietei Universitatii intre UTOPIILE DEMOCRATIEI TOTALE si ale SCHIMBARII DIN TEMELII a sistemului - Razboi întru Cuvânt
  6. Pingback: Prabusirea familiei in Romania: NOU-NASCUTII – LA UN MINIM ISTORIC, CASATORIILE SCAD DRAMATIC. Efectele austeritatii si “modernizarii” - Razboi întru Cuvânt
  7. Pingback: Rezultatele recensamantului 2011, criza demografica a Romaniei si CORUL BOCITOARELOR IPOCRITE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  8. Pingback: Ilie Serbanescu: ROMANIA IN EXTINCTIE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  9. Pingback: DEZINDUSTRIALIZAREA Romaniei, conditie agravanta a CRIZEI DEMOGRAFICE - Recomandari
  10. Pingback: ROMANIA PE CALE DE DISPARITIE [video]. Criza demografica macina natiunea. Sociolog: “Alocatia pentru copil este de 10 ori mai mica decat cea pentru un caine vagabond” - Recomandari
  11. Pingback: update: Vasile Ghetau despre SITUATIA DEMOGRAFICA DRAMATICA [video]/ GOLIREA ROMANIEI prin criza natalitatii si emigrare. Tema familiei si a crizei demografice – ABSENTE din dezbaterea publica intr-un an electoral - Recomandari
  12. Pingback: Articolul saptamanii: CUM SA FURI SI SA DISTRUGI O TARA? | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare